Şimdi Ara

Samsung HD103SJ Test Sonuçları (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
924
Cevap
3
Favori
58.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metot17

Teşekkürler üstad hddyi geri göndermeyi düşündüm aslında
    çoğunlukla arkaplandaki şeyleri kapatıyorum,yeni windows kurdum tam uğraşmadım o yüzden açık unutmuşum ordakileri

@exFAT
    servisten neleri kapamam gerekir acaba

Servisler penceresinden üstte durum sekmesine tıklayıp başladı yazanları üstüste alıp ss koyarsanız o konudada yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

quote:

Orijinalden alıntı: metot17

Teşekkürler üstad hddyi geri göndermeyi düşündüm aslında
    çoğunlukla arkaplandaki şeyleri kapatıyorum,yeni windows kurdum tam uğraşmadım o yüzden açık unutmuşum ordakileri

@exFAT
    servisten neleri kapamam gerekir acaba

Servisler penceresinden üstte durum sekmesine tıklayıp başladı yazanları üstüste alıp ss koyarsanız o konudada yardımcı oluruz.

resimler bunlar,
     Samsung HD103SJ Test Sonuçları
    devamı

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

samsung F3 HD103sj 2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E aldım önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi bence samsunga kronik proplem var 2side böyle götürüp iade verdim. bir bakın sızinkide sorunlu olmasın.

aygıt yöneticisinden disk sürücüleri samsung seç özelliklerden ilkeler sekmesinden önbelek teki tik kaldır dene hd tune le.

buna bir baksın samsung f3 hd103sj kulananlar eğerböyleyse sadece ön beleğiniz düzgün çalışıyor demektir hdd de sorunvar.

Deneyen yokmu yoksa hepsi böylemi

•  Samsung HD103SJ Test Sonuçları  Samsung HD103SJ Test Sonuçları
    İşaretli olanlara sağ tıklayıp özelliklere girin açılan pencereden devredışını seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 4 Ekim 2011; 18:47:46 >

• @exFAT
    dedikleriniz kapattım,bir sıkıntı vs olmaz dimi windows ile ilgili.
  • olmaz fakat firewall da kapatmışsın başka antivirus programı varsa firewallu sorun yok. birde ex-fat CCC yi kapattırmış sana niye aceba ati catalyst contorl center driver yöneticisi değilmiydi o ihtiyaç var ona. services lerden windows backup, windows remote regisrtyde kapat. windows media da kapatılmış iyide olmuş tabii eğer başka pcye media stream yapmıyorsan.
  • @X-FI
    ati yi tekrar açtım diğerlerini kapatım
    ikinizede tekardan teşekkürler,gerçi yaptığım testler beni pek tatmin etmedi ama,mesela 320gb olan hdd mi test ettim böyle düşüşler olmadı anlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

olmaz fakat firewall da kapatmışsın başka antivirus programı varsa firewallu sorun yok. birde ex-fat CCC yi kapattırmış sana niye aceba ati catalyst contorl center driver yöneticisi değilmiydi o ihtiyaç var ona. services lerden windows backup, windows remote regisrtyde kapat. windows media da kapatılmış iyide olmuş tabii eğer başka pcye media stream yapmıyorsan.

Eğer ayarlar üzerinde oynama yapmıyorsanız benim gibi, yani ccc deki ayarları default olarak bırakıyorsanız ccc nin açık kalması için bir sebep yok, sürücü kendi başına halleder geri kalanı.

@metot17
    HDTunede Health sekmesindeki değerlerde, yani harddiskin smart verilerinde ani hız düşmelerine sebep olacak bir sorun olsaydı gözükürdü, smart verilerine göre diskde hiçbir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 4 Ekim 2011; 22:20:38 >

• quote:

quote:

samsung F3 HD103sj 2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E aldım önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi bence samsunga kronik proplem var 2side böyle götürüp iade verdim. bir bakın sızinkide sorunlu olmasın.

aygıt yöneticisinden disk sürücüleri samsung seç özelliklerden ilkeler sekmesinden önbelek teki tik kaldır dene hd tune le.

buna bir baksın samsung f3 hd103sj kulananlar eğerböyleyse sadece ön beleğiniz düzgün çalışıyor demektir hdd de sorunvar.

Benzeri problemleri bende yaşadım.Test sonuçlarımı gönderiyorum.Ben başka bir ilginçlik daha buldum.AHCI açık olduğunda "aygıt yöneticisinden" bakınca hdd'nin UDMA 5,6,7 olması gerekirken MWDMA2 olduğunu gördüm.Bende 3 hdd var bunlardan 2'sinı aynı kanala takınca hızlarının UDMA 6 olduğunu gördüm.HD103SJ diskim MWDMA2 modunu kullanıyordu.İşin ilginç yönü HD103SJ'nin bulunduğu kanala hangi diski takarsam takayım MWDMA2 modunda çalışıyordu.Bunun yanı sıra HD103SJ'nin smart değirlerine baktığımda şu hata ile karşılaştım."Ultra DMA CRC error count" uyarı veriyordu.Açıklamasında da hatalı kablo olabileceğinden bahsediyordu.Bu neden windows bu hdd'nin udma modunu düşürmüş olabilir.Peki asıl mesele şimdi bunu eski konumuna nasıl getirebiliriz.Kabloları falan kontrol ettim bir hata gözükmüyor...İnternette çözüm ararken MWDMA2 modunun benim dışımda başka kişilerinde problemi olduğunu gördüm.Peki onlar problemi nasıl çözmüşlerdi işte cevap çok ilginç.Bios'tan AHCI modunu kapattığınız zaman ilginç bir biçimde bütün diskler UDMA 5 moduna geri döndüler.Şu anda hepsi UDMA5 modunda işliyorlar.Peki AHCI açıkken HD103SJ MWDMA2 modunda diğer 2 HDD UDMA6 modunda çalışıyorken ne olduda HDD'lerim şimdi UDMA5 modunda çalışıyor.???

Samsung(HD103SJ)_(CacheDisabledTest) (MWDMA2) (05-October-2011_02-50)

Samsung(HD103SJ)_(CacheDisabledTest2) (MWDMA2) (05-October-2011_02-50)

Samsung(HD103SJ)(Cache_Enabled_Test)(AHCI_Disabled)(UDMA5) (05-October-2011_02-50)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 5 Ekim 2011; 17:53:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

quote:

Benzeri problemleri bende yaşadım.Test sonuçlarımı gönderiyorum.Ben başka bir ilginçlik daha buldum.AHCI açık olduğunda "aygıt yöneticisinden" bakınca hdd'nin UDMA 5,6,7 olması gerekirken MWDMA2 olduğunu gördüm.Bende 3 hdd var bunlardan 2'sinı aynı kanala takınca hızlarının UDMA 6 olduğunu gördüm.HD103SJ diskim MWDMA2 modunu kullanıyordu.İşin ilginç yönü HD103SJ'nin bulunduğu kanala hangi diski takarsam takayım MWDMA2 modunda çalışıyordu.Bunun yanı sıra HD103SJ'nin smart değirlerine baktığımda şu hata ile karşılaştım."Ultra DMA CRC error count" uyarı veriyordu.Açıklamasında da hatalı kablo olabileceğinden bahsediyordu.Bu neden windows bu hdd'nin udma modunu düşürmüş olabilir.Peki asıl mesele şimdi bunu eski konumuna nasıl getirebiliriz.Kabloları falan kontrol ettim bir hata gözükmüyor...İnternette çözüm ararken MWDMA2 modunun benim dışımda başka kişilerinde problemi olduğunu gördüm.Peki onlar problemi nasıl çözmüşlerdi işte cevap çok ilginç.Bios'tan AHCI modunu kapattığınız zaman ilginç bir biçimde bütün diskler UDMA 5 moduna geri döndüler.Şu anda hepsi UDMA5 modunda işliyorlar.Peki AHCI açıkken HD103SJ MWDMA2 modunda diğer 2 HDD UDMA6 modunda çalışıyorken ne olduda HDD'lerim şimdi UDMA5 modunda çalışıyor.???

dostum senin anakart problemli galiba. bende AHCI mod ve Native SATA 0-3 zımbırtısı BIOS tan açık durumda. öylede olması lazım zaten max performans için herkes yapıyor. HDTUNE dan bakınca 2 HDD imde supported: UDMA 6 active: UDMA 6 , yani problem yok. HDD ler sırasıyla SATA 0-3 portlarına bağlı. diğer yandan 2 tane IDE dvd rom var onlarıda device managerdan görüyorum hangi modeda olduklarını. bir tanede SATA dvd-rw var LG onunda AIDA64 ten görüyorum hangi modda olduğunu. ve herşey gayet güzel.

senin sorunun
    1)kablo
    2)BIOS ayarı yanlış güncelle fabrika ayarlarına döndür.
    3) işletim sistemin berbat durumda
    4) HDD bozuk.

bunlardan biri. AHCI yı disable etmişsin daha iyi oldu demişsin ama yulkarıdaki hiçbir SS iyi değil.

• quote:

...bunlardan biri. AHCI yı disable etmişsin daha iyi oldu demişsin ama yulkarıdaki hiçbir SS iyi değil.

Yuakrıdaki fotolar aynı diskin(HD103SJ) değişik konfigürasyondaki testleri.

Diğer disklerin görüntülerini şimdi yayınlıyorum...SP2004C ve WD20EARS

• quote:

quote:

...bunlardan biri. AHCI yı disable etmişsin daha iyi oldu demişsin ama yulkarıdaki hiçbir SS iyi değil.

Yuakrıdaki fotolar aynı diskin(HD103SJ) değişik konfigürasyondaki testleri.

Diğer disklerin görüntülerini şimdi yayınlıyorum...SP2004C ve WD20EARS

tamamda bunlardan bize ne? senin derdin HD103SJ değilmiydi ?

• Birkaç konuya birden değinmek istiyorum.
    Öncelikle önbellek kapalıyken ve ahci açıkken hdtune testinde hız max. 6 MB ı görüyor.
    Ahci ve ön bellek kapalıyken ise ortaya çıkan sonuç resimde görüldüğü gibi;

UDMA ya gelirsek, ahci açık iken benim disk udma 6 modunda çalışıyor.
    Ahci kapalı iken udma 5 modunda çalışıyor.
  • quote:

dostum senin anakart problemli galiba. bende AHCI mod ve Native SATA 0-3 zımbırtısı BIOS tan açık durumda. öylede olması lazım zaten max performans için herkes yapıyor. HDTUNE dan bakınca 2 HDD imde supported: UDMA 6 active: UDMA 6 , yani problem yok. HDD ler sırasıyla SATA 0-3 portlarına bağlı. diğer yandan 2 tane IDE dvd rom var onlarıda device managerdan görüyorum hangi modeda olduklarını. bir tanede SATA dvd-rw var LG onunda AIDA64 ten görüyorum hangi modda olduğunu. ve herşey gayet güzel.

senin sorunun
    1)kablo
    4) HDD bozuk.

bunlardan biri. AHCI yı disable etmişsin daha iyi oldu demişsin ama yulkarıdaki hiçbir SS iyi değil.

""dostum senin anakart problemli galiba."" demişsin.""AHCI yı disable etmişsin daha iyi oldu demişsin ama yulkarıdaki hiçbir SS iyi değil.""yorumunu yapmışsın...

Arkadaşım sen ne yorum yaptığının farkında değil misin? Yukarıdaki yorumları yapıyorsun bende öbür disklerin test sonuçlarını göndererek problemin anakartta olmadığını ispat ediyorum.işletim sisteminin,kabloların hatalı olmadığını ispat ediyorum...

• quote:

quote:

senin sorunun
    1)kablo
    4) HDD bozuk.

""dostum senin anakart problemli galiba."" demişsin.""AHCI yı disable etmişsin daha iyi oldu demişsin ama yulkarıdaki hiçbir SS iyi değil.""yorumunu yapmışsın...

Arkadaşım sen ne yorum yaptığının farkında değil misin? Yukarıdaki yorumları yapıyorsun bende öbür disklerin test sonuçlarını göndererek problemin anakartta olmadığını ispat ediyorum.işletim sisteminin,kabloların hatalı olmadığını ispat ediyorum...

OK eksik okumuşum başka HDD olduğunu bilmiyordum. o zaman hd103sj yi gönder.

• quote:

Birkaç konuya birden değinmek istiyorum.
    Öncelikle önbellek kapalıyken ve ahci açıkken hdtune testinde hız max. 6 MB ı görüyor.

Benzeri problemler bende de mevcut.AHCI daha modern olduğu için sanırım UDMA6 destekliyor ve driveları o modda çalıştırıyor.AHCI kapalı iken benim disklerimde UDMA5 modunda çalışıyor.Fakat AHCI açınca HD103SJ MWDMA2 modunda diğer 2 HDD UDMA6 modunda çalışıyor.Cache ve AHCI'nin açılıp-kapatılması diğer 2 HDD üzerinde herhangi bir etki yapmıyor, test sonuçları değişmiyor.Sanırım HD103SJ ile ilgili bizim bilemediğimiz bir problem var...Araştırıyorum şu an.

""Öncelikle önbellek kapalıyken ve ahci açıkken hdtune testinde hız max. 6 MB ı görüyor."" Aygıt yöneticisinden diskin moduna baktın mı??Belki PİO moduna düşmüştür...6 MB çok düşük...

• quote:

quote:

Benzeri problemler bende de mevcut.AHCI daha modern olduğu için sanırım UDMA6 destekliyor ve driveları o modda çalıştırıyor.AHCI kapalı iken benim disklerimde UDMA5 modunda çalışıyor.Fakat AHCI açınca HD103SJ MWDMA2 modunda diğer 2 HDD UDMA6 modunda çalışıyor.Cache ve AHCI'nin açılıp-kapatılması diğer 2 HDD üzerinde herhangi bir etki yapmıyor, test sonuçları değişmiyor.Sanırım HD103SJ ile ilgili bizim bilemediğimiz bir problem var...Araştırıyorum şu an.

""Öncelikle önbellek kapalıyken ve ahci açıkken hdtune testinde hız max. 6 MB ı görüyor."" Aygıt yöneticisinden diskin moduna baktın mı??Belki PİO moduna düşmüştür...6 MB çok düşük...

AHCI sürücüleri güncelmi sizde.
    6 mb konusunda, ahci açık önbellek kapalıykende udma 6 olması lazımdı sanırım önbelleği kapatmakla bir değişiklik oldumu bilmiyorum ama yeniden başlatıp kontrol ederim birazdan.

• quote:

quote:

quote:

AHCI sürücüleri güncelmi sizde.
    6 mb konusunda, ahci açık önbellek kapalıykende udma 6 olması lazımdı sanırım önbelleği kapatmakla bir değişiklik oldumu bilmiyorum ama yeniden başlatıp kontrol ederim birazdan.

intel sitesinden en son sürücüleri indirdim.Problemin pek intel kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Kesin Windows'un bi yerlerinde bi ayarlar yanlıştır...Araştırıyorum, birşeyler bulursam sizede yollarım.Olmadı HD103SJ diskini başka anakartta deneyeceğim, bakalım sonuç ne olacak.Birde öbür iki HDD'de herhangi bir sorun olmaması beni HD103SJ üzerine yoğunlaştırıyor.

• işte bende bu sorunlardan bahsediyorum şimdi bende samsung hd103sj 3tane almıştım ,2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E 1tanesi adet 2011.7 ayda üretilmiş fw:1AJ10001 .

2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E deki sorun
    önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi

1tanesi adet 2011.7 ayda üretilmiş fw:1AJ10001. sorunda
    Ultra ATA CRC error vermeye başladı

dediğim mod ahci tektek ve raid 0 dada ön belek kapalıyken 10mb/s geçmemişti
    sorun firmware lerden kaynaklanıyor edindiğim sonuç bu. bir çözüm bulamadım

anakatta veya kapblolarda veya psu da sorun yok bunları denerken itane eski seagate raid0 hdd kulanıyordum çok fazla sorun olduğunu görünce iade etmek zorunda kaldım uzun vadede sorun çıkarır, yerine 3tane seagate ST31000524AS aldım aynı testleri aynı kombinasyonları bunlada denedim ST31000524AS de bir sorunum yok bunu niye yazdım sistemden veya kablodan anakarttan kaynaklanan veya driver de sorun olmadığını belirtmek için ben samsung hdd verdim kurtuldum sizlerse aynı sorunu yaşayanlar varsa ya hepsinde yada son tarihte üretilenlerde sorun var demektir samsunga bildirin sorunu adam gibi firmware yazsın. hdd stabil çalışmıyor

güncel intel Version:10.6.0.1002
    http://downloadmirror.intel.com/20181/eng/STOR_allOS_10.6.0.1002_PV.exe

amacım sadece sizi bilgilendirmek yoksa ben zaten sorunu kökten halettim. hadi kolay gelsin

• not: unutmuşum
    2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E deki sorun
    önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi
    bundada smart hatası yok altakinde olduğugibi ama okumayazma hız proplemi var.

1tanesi adet 2011.7 ayda üretilmiş fw:1AJ10001. sorunda
    Ultra ATA CRC error vermeye başladı
    bunu önbelek kapalıyken test edince bir sorun yaşamadım açıkta kapalıda 120- 115mb/s
    ama smart hatası veriyor.

buyüden sorunun firmware lerden kaynaklandığı sonucuna vardım
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.