işte bende bu sorunlardan bahsediyorum şimdi bende samsung hd103sj 3tane almıştım ,2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E 1tanesi adet 2011.7 ayda üretilmiş fw:1AJ10001 .
2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E deki sorun önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi
1tanesi adet 2011.7 ayda üretilmiş fw:1AJ10001. sorunda Ultra ATA CRC error vermeye başladı
dediğim mod ahci tektek ve raid 0 dada ön belek kapalıyken 10mb/s geçmemişti sorun firmware lerden kaynaklanıyor edindiğim sonuç bu. bir çözüm bulamadım
anakatta veya kapblolarda veya psu da sorun yok bunları denerken itane eski seagate raid0 hdd kulanıyordum çok fazla sorun olduğunu görünce iade etmek zorunda kaldım uzun vadede sorun çıkarır, yerine 3tane seagate ST31000524AS aldım aynı testleri aynı kombinasyonları bunlada denedim ST31000524AS de bir sorunum yok bunu niye yazdım sistemden veya kablodan anakarttan kaynaklanan veya driver de sorun olmadığını belirtmek için ben samsung hdd verdim kurtuldum sizlerse aynı sorunu yaşayanlar varsa ya hepsinde yada son tarihte üretilenlerde sorun var demektir samsunga bildirin sorunu adam gibi firmware yazsın. hdd stabil çalışmıyor
amacım sadece sizi bilgilendirmek yoksa ben zaten sorunu kökten halettim. hadi kolay gelsin
Benim diskimde fw:1AJ10001 ve üretim tarihi 07.2010 Senin dediğin gibi S.m.a.r.t ->"Ultra DMA CRC error count" -> "warning" mesajı veriyor.
Yanlız ben önbelleği kapattığımda tutarsızlık oluyor,
örneğn max:135mb/sec,Avg:94mb/sec,min:12 mb/sec oluyor ve resimlerini verdiğim testten'de görüleceği üzere tutarsız bir tablo çiziyor.
Ama siz 4 mb/sec geçmedi diyorsunuz.Sizin elde ettiğiniz bu değer sabit 4 mb/sec mi?
Sanırım haklısınız bu diskle ilgili bir problem var samsung türkiyeye yazıcam...
Nasıl olsa ön belleği kapatmayacağıma göre, ayrıca ahci kapalı iken de sorun olmadığına göre benim içinde bir sorun yok.
quote:
Orijinalden alıntı: exFAT
Nasıl olsa ön belleği kapatmayacağıma göre, ayrıca ahci kapalı iken de sorun olmadığına göre benim içinde bir sorun yok.
Aynı durum benim içinde geçerli.Ama ben yinede samsung'a yazıcam bakalım onlar ne diyecek bu durum için.Sonuçta iki diskim daha var ve buna benzer bir problem yaşatmadılar bana.Belki stabiliteyi arttıran bir çözümleri olur...
quote:
Orijinalden alıntı: zaq999
not: unutmuşum 2adet 2011.8 ayda üretilmiş fw:1AJ1005E deki sorun önbelek aktifken 120- 115mb/s verirken önbelleği kapatıp test ettigimde 4mb/s yi geçmedi bundada smart hatası yok altakinde olduğugibi ama okumayazma hız proplemi var.
1tanesi adet 2011.7 ayda üretilmiş fw:1AJ10001. sorunda Ultra ATA CRC error vermeye başladı bunu önbelek kapalıyken test edince bir sorun yaşamadım açıkta kapalıda 120- 115mb/s ama smart hatası veriyor.
1AJ10001 var bednede firmware olarak sorunumda yok. samsung şöyle yazıyordu bir yerinde hdd ler için firmware updatemiz yok falan diyorlardı ama googleda arattım bir tane firmware var oda bir sorun içindi fakat unuttum. en iyisi googleda aratın ben öyle bulmuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: X-FI
1AJ10001 var bednede firmware olarak sorunumda yok. samsung şöyle yazıyordu bir yerinde hdd ler için firmware updatemiz yok falan diyorlardı ama googleda arattım bir tane firmware var oda bir sorun içindi fakat unuttum. en iyisi googleda aratın ben öyle bulmuştum.
Arattım fakat çıkan firmware bizim ile ilgili değil...Daha yeni anakert sahiplerini ilgilendiriyor.(P67 chipsetli) Linkini veriyorum burda. QI 36.HDD(F3+F3EG) F/W update for AMD SB850 chipset & Intel P67/H67 chipset
Arattım fakat çıkan firmware bizim ile ilgili değil...Daha yeni anakert sahiplerini ilgilendiriyor.(P67 chipsetli) Linkini veriyorum burda. QI 36.HDD(F3+F3EG) F/W update for AMD SB850 chipset & Intel P67/H67 chipset
1AJ100E4 firmware olan hdd için 1AJ1005E e güncelliyor bendekilere kurmamıştı denemiştim zaten o firmware 2010 da çıkmış bendekiler 2011 artık bende değil iadettim kimbilir hangi garibana iteklediler samsungun elatması lazım resmen kronik proplemli hdd satıyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: brev
quote:
1AJ100E4 firmware olan hdd için 1AJ1005E e güncelliyor bendekilere kurmamıştı denemiştim zaten o firmware 2010 da çıkmış bendekiler 2011 artık bende değil iadettim kimbilir hangi garibana iteklediler samsungun elatması lazım resmen kronik proplemli hdd satıyor.
Benim bildiğim samsungun hdd departmanını seagate firması satın aldı.Sanıyorum bundan sonra samsung hdd ile ilgili fazla yazacak kusur bulamıycaz...
quote:
quote:
quote:
quote:
Benim bildiğim samsungun hdd departmanını seagate firması satın aldı.Sanıyorum bundan sonra samsung hdd ile ilgili fazla yazacak kusur bulamıycaz...
seagate satınaldı zatende artık samsung destekte vermez ginede bi yoklayın belli olmaz seagate yi bağlamaz ilgilenmezler. samsungda hdd bölümünü sattım diye fabrikada hdd adına nevarsa piyasaya itelemeye başladı f1 ler böle değildi süper aletti yaw. bu samsunga verecen.
quote:
seagate satınaldı zatende artık samsung destekte vermez ginede bi yoklayın belli olmaz seagate yi bağlamaz ilgilenmezler. samsungda hdd bölümünü sattım diye fabrikada hdd adına nevarsa piyasaya itelemeye başladı f1 ler böle değildi süper aletti yaw. bu samsunga verecen.
Mecbur eşek gibi ilgilenecekler.Daha ben diski alalı bir yıl oldu garantim devam ediyor.Kimin sorumluluğundaysa kanunen ilgilenmeye mecburlar...Seagate sorumluysa seagate, samsung sorumluysa samsung ilgilenecek....Araştırıyorum şu an.
seagate aldıysa yandık demektir artık bi daha sessiz yada hızlı HDD göremeyecez HD103SJ üstüne.
bende ekliyim dedim
quote:
Orijinalden alıntı: sevenhilli
bende ekliyim dedim
Bu test eksik...
quote:
quote:
bende ekliyim dedim
Bu test eksik...
ne eksik , yararlı olucksa ekliyim hemen
quote:
quote:
quote:
bende ekliyim dedim
Bu test eksik...
Test yarım kalmış tamamlanmamış...
quote:
quote:
quote:
quote:
bende ekliyim dedim
Bu test eksik...
bekleyemem sıkıldım dedim o yüzdn .
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
bende ekliyim dedim
Bu test eksik...
bekleyemem sıkıldım dedim o yüzdn .
bizde sıkılyoruz ama tamamlıyoruz... testi koy üsütne çık bir hava al 3 dk bişey gel sıkılmazsın.
tamamdır arkadaşlar çıktım hava aldım biraz yaptım testi .
quote:
tamamdır arkadaşlar çıktım hava aldım biraz yaptım testi .
/>
test çok güzel olmuş.. ama burst ratein düşük 200mb falan olması laızmdı...
kullandığın kablo sata 2 değil mobon sata 2 desteklemiyor ahcı mod da değilsin (bu etkilermi bilmem) sata 2 portuna değilde sata 1 portu varsa oraya taktın hdd yanlışlıkla
yukarıdakilerden biri senin problemin
@ X-FI , bilgilerin için çok teşeşkür ederim . Kullandığım kablo , turuncu ucu tıktıklı bir kablo bilmiyorum sata 2 kablosumu ama sata olduğu kesin :) mobon dediğin nedir bilemiycğim Ewh Ahci modda değilim . walla gelişi güzel baktım hangi yerler boş oraya takmıştım hdd yi .
ama yazdıkların bir yol gösterdi , aklıma eserse düzeltmeye çalışırım . bu hdd yi yaklaşık 1.5 sene önce almıştım exa dan sanırım .
quote:
@ X-FI , bilgilerin için çok teşeşkür ederim . Kullandığım kablo , turuncu ucu tıktıklı bir kablo bilmiyorum sata 2 kablosumu ama sata olduğu kesin :) mobon dediğin nedir bilemiycğim Ewh Ahci modda değilim . walla gelişi güzel baktım hangi yerler boş oraya takmıştım hdd yi .
ama yazdıkların bir yol gösterdi , aklıma eserse düzeltmeye çalışırım . bu hdd yi yaklaşık 1.5 sene önce almıştım exa dan sanırım .
mobo: motherboard yabancılar kullanır ksıaltma olarak
hmm sata kablonda her iki ucunda tik tak klips varmı ? eğer varsa SATA II dir %90 ihtimalle.
onun dışında mobo n sata 2 desteklemiyor yada sen sata I porutna takmış olabilrisin mobo manual den bir bak derim çünkü 138 mb düşük bir değer normal bu hdd aktarım hızı 150 - 200 mb de kadar çıkıyor bu sana darboğaz yaptırır o burst rate ile...