Şimdi Ara

Samsung HD204UI (2TB 5400rpm) Kullanıcı İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: electronica

Sevgili @berdush42 ;
    2TB Samsung HD204UI incelemeniz için teşekkürler ...

2TB Samsung HD204UI ile 2TB Western Digital Caviar Green WD20EARS arasında bir karşılaştırma mevcut mudur?
    Sizde veya diğer donanım sitelerinde bu iki ürün arasında bir inceleme, karşılaştırma, değerlendirme, tavsiye mevcut mudur?

Depo amaçlı kullanmak için 2TB Western Digital Caviar Green WD20EARS ürününü aldım ...
    Bir adet daha depo amaçlı 2 TB disk almak istiyorum ...
    Ancak yeni alacağım 2TB'lık disk, tekrardan WD 2TB WD20EARS ürünü mü olsun yoksa bu sefer 2TB Samsung HD204UI modelini mi alayım?
    Sizin ve diğer arkadaşların bu yönde tavsiyesi ne olurdu acaba? Teşekkürler ...

Seninle tam olarak aynı durumdayım 1tb WD black 2tb WD green kullanıyorum... İkiside sorunsuz ürünler fakat sesliler.. gerçi black'in sesinden green pek duyulmuyordur.. :)

3. HD olarak Samsung mu WD'mi ne diyorsunuz?

Benim için tek önemli olan Sessizlik ve Güvenilirlik

• quote:

Seninle tam olarak aynı durumdayım 1tb WD black 2tb WD green kullanıyorum... İkiside sorunsuz ürünler fakat sesliler.. gerçi black'in sesinden green pek duyulmuyordur.. :)

Üç tane caviar black harcadıktan sonra kesinlikle samsung.
    şu ana kadar herhangi bir sorun yok gayet hızlı ve güvenilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

2tb Green gerçektende sesli mi?
    Varlığı hissedilmesin diye 5400'lük bakıyorum ama onlarda çok sessiz değiller anlaşılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Sevgili @berdush42 ;
    2TB Samsung HD204UI incelemeniz için teşekkürler ...

2TB Samsung HD204UI ile 2TB Western Digital Caviar Green WD20EARS arasında bir karşılaştırma mevcut mudur?
    Sizde veya diğer donanım sitelerinde bu iki ürün arasında bir inceleme, karşılaştırma, değerlendirme, tavsiye mevcut mudur?

Depo amaçlı kullanmak için 2TB Western Digital Caviar Green WD20EARS ürününü aldım ...
    Bir adet daha depo amaçlı 2 TB disk almak istiyorum ...
    Ancak yeni alacağım 2TB'lık disk, tekrardan WD 2TB WD20EARS ürünü mü olsun yoksa bu sefer 2TB Samsung HD204UI modelini mi alayım?
    Sizin ve diğer arkadaşların bu yönde tavsiyesi ne olurdu acaba? Teşekkürler ...

Sevgili @CoxeD kardeşim; ben son tercihlerimi Western Digital markasından yana kullandım ...
    Dahili disk olarak tekrardan 2 TB WD20EARS kodlu ürünü aldım ...
    En son Harici disk olarak WD 2 TB Harici disk aldım ...

Şu anda sistemimde bulunan diskler ; (Alım sırasına göre)

SİSTEMİN kurulu olduğu disk:

500 GB Seagate

DEPO amaçlı kullandıklarım:

1.5 TB Samsung
    2 TB Samsung
    2 TB Western Digital
    2 TB Western Digital

HARİCİ disk olarak:

2 TB Western Digital Harici disk

Şu ana kadar aldığım disklerden Allah'a şükür memnunum. Bir sorunla karşılaşmadım.
    Benim için öncelik güvenirlikti. Bu yüzden son tercihlerimi Western Digital markasından yana kullandım.
    Bu diski kullananlardan güvenirlik açısından bir şikayet görmedim, okumadım.
    İndirdiğim verilerin heba olmaması, çökmemesi, güvenlikte olması benim için en önemli unsur ...

Ses konusunda birşey söyleyemeyeceğim. Çünkü ses benim için ikinci planda geliyor ...
    Diskler arasında sürekli veri aktaran biri değilim. İndirdiğim verileri disklerde depo amacıyla tutuyorum, bir yere aktarmıyorum.
    Bu yüzden disklerin çıkardığı ses miktarı benim için önemsiz ve beni rahatsız etmiyor.
    Ses konusunda şikayetimin olduğu disk, sistemin kurulu olduğu 500 GB Seagate ...
    Sistem toplarken aldığım bu diski en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum ...

Sen, depo amaçlı 2 TB Samsung veya 2 TB Western Digital ürünlerinden herhangi birini tercih edebilirsin.
    Alacağın ürünlerde büyük ihtimal bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
    Aldığın üründen kendince sebeplerden dolayı memnun kalmaz isen 1 hafta içinde başka bir markayla değişim yaparsın.
    Seçiminde kolaylıklar ... Şahsen ben çok kararsız biriyimdir ... Yüreğinin sesini dinle ...

• electronica kardeş, WD nin test sonuçlarını paylaşman mümkün müdür?

Ben en son aldığım WD 640 gb den önce hep Seagate aldım dahili olarak. Ben de 2 TB'lik bir hdd almayı düşünüyorum.

Şu anda bende olan harddiskler
    1-WD 640 Gb
    2-Seagate 1 TB
    3-Seagate 1,5 TB
    4-Seagate 1,5 TB
    5-Samsung 1,5 TB (Harici)
    6-WD Element 1,5 TB (Harici)
    7-WD My Book USB3 3 TB (Harici)

Ben çılgınlar gibi arşiv yapıyorum. Dosyaların silinmemesi, hdd'nin bozulmaması benim için çok önemli. Hızlım olması bir diğer kıstas.Ses, tıkırtı en son planda benim için.

Test sonuçları dışında değerli arkadaşlarımın fikirlerine de açığım.

(Vatanbilgisayar hafta sonları internetten alışverişlere %25 indirim yapıyor genelde. Acaba kargoyla geldiğinde hdd hasar görür mü? çarpma, düşürme vs.

• Arkadaşlar ben de terchimi WD den yana kullandım. WD 2 TB Caviar Green aldım Vatan Bilgisayar'dan. Bugün %25 indirim var tüm ürünlerde. Yaklaşık 160 liraya geldi. İlgilenenler bu fırsatı düşünsün.
  • SAMSUNG HD204UI 2TB 5400Rpm 32MB aldım ancak sanırım SM diye geçen bir versiyonu daha varmış. Aldığımın hangisi olduğunu nasıl anlarım? Ben ilk linktekini aldım. Ancak üzerinde ecogreen yazmaması kafamı karıştırdı. Bilenlerden bu konuda yardım rica ediyorum...

http://www.webdenal.com/samsung-ecogreen-hd204ui-3-5-2tb-sata_339653.html

http://www.webdenal.com/samsung-hd204ui-3-5-2000gb-sm-5400rpm-sata2-32mb_267165.html

• merhaba arkadaşlar elimde samsung hd204UI hdd var. Daha doğrusu samsung story harici diskin içinde. Geçenlerde yanlışlıkla laptop jackını taktım ve hdd ye bir daha elektrik gelmez oldu. Harici kutusunu söküp hddyi pcye bağladım ama yine tık yok güç gelmiyor biosta dahi görünmüyor. Bunun çözümü nasıl olur Hddyi nasıl kurtarabiliriz?
  • @Paclobutrazo
    Denenebilecek tek yöntem kartını (pcb) değiştirmek. Bunun için aynı model bir hdd bulman gerekecek ama eski bir hdd olmadığı için zor olacağını sanmıyorum.
  • @7Mhz
    Pcb boardu nerden temin edebiliriz peki?
  • Şurada var ama fiyatları konusunda hiçbir fikrim yok. Kartı veriyorlarmı yoksa verileri kurtarıp kartı çıkarıyorlarmı bilemiyorum.
    http://www.datakurtarma.com/tr/m-489-hdd_kart/s-173-samsung/i-1132-samsung_hd204ui/

Forumun ikinci el bölümüne ilanda aç istersen.
  • Bugun itibariyle 2TB cihazlar icin bulabildigim en uygun fiyatlar soyledir;

2 TB
    SEAGATE 7200RPM 64MB 6GB/S SATA3 -model vb. bilgi yok, sirkete soruldu- PESIN 215TL
    SAMSUNG 5400Rpm 32MB SATA2 -model vb. bilgi yok, sirkete soruldu- PESIN 170TL
    WD SATA 3Gbit/s 64MB INTELLIPOWER (AV-GP) -model vb. bilgi yok, sirkete soruldu- PESIN 210TL
  • Aldığım günden bugüne hayrını göremediğim HDD'dir.p67a-i5 2500k-samsung hdd şeytan üçgeninden midir bilmiyorum ama hdd'de uzak durulması gereken bi markadır Samsung.Garantisi biteli 1 ay oldu bad sector sorunu çıktı şimdi de.Bu testlerin alayı hikaye.Sir Alex Ferguson'un bi lafı var istatistikler mini etek gibidir çoğu şeyi gösterir ama asıl gerekeni göstermez diye bu da böyle işte.Alacak arkadaşlara Allah sabır versin.
  • Cihaza firmware guncellemesi yapmadan kullanmayiniz. Ahci ve SATA uyumsuzlugu var, bu sebeple bad sector uretecektir.
    HD204UI-Firmware-patch
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

Cihaza firmware guncellemesi yapmadan kullanmayiniz. Ahci ve SATA uyumsuzlugu var, bu sebeple bad sector uretecektir.
    HD204UI-Firmware-patch

Ne alaka Allah aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache0636

quote:

Cihaza firmware guncellemesi yapmadan kullanmayiniz. Ahci ve SATA uyumsuzlugu var, bu sebeple bad sector uretecektir.
    HD204UI-Firmware-patch

Ne alaka Allah aşkına

verdigim linkleri okuyun inceleyin arastirin ogrenin alakasini beyefendi.
    insanlara yardimci olun.

• quote:

quote:

quote:

HD204UI-Firmware-patch

Ne alaka Allah aşkına

insanlara yardimci olun.

hocam nasıl yapılır bu firmware güncellemesi? ayrıca güncelleme yapmadan önce diskin içindeki veriyi boşalmak gerekir mi?

• quote:

quote:

quote:

HD204UI-Firmware-patch

Ne alaka Allah aşkına

insanlara yardimci olun.

Mekanik sorunlar ne zamandan beri güncellemelerle düzeliyor acaba ? Telefonumun ekranı kırıldı heee bi yazılım güncelliyim de ekran eskisi gibi olsun... Samsung hdd ler dandiktir kardeşim adamakıllı kabullenin şunu.Diski benle aynı anda alan adam da, ben de bu dandirik güncellemesi yapmadık ama benimkinde bad sector oldu.Bu nasıl oluyor peki ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

HD204UI-Firmware-patch

Ne alaka Allah aşkına

insanlara yardimci olun.

Mekanik sorunlar ne zamandan beri güncellemelerle düzeliyor acaba ? Telefonumun ekranı kırıldı heee bi yazılım güncelliyim de ekran eskisi gibi olsun... Samsung hdd ler dandiktir kardeşim adamakıllı kabullenin şunu.Diski benle aynı anda alan adam da, ben de bu dandirik güncellemesi yapmadık ama benimkinde bad sector oldu.Bu nasıl oluyor peki ?

Konuda bahsedilen bu cihaz SEAGATE ÇİN fabrikasında üretilen uygun fiyatlı OEM çözümleri için üretilen serilerdir.
    Donanımsal zararı görmemek için veri olmadan bu güncellemeyi yapmalıydınız. Yapılmaz ise zaman içinde bad sector hatalarini alacaksiniz cunku cihaz mekanigini yazilim yonetir, yazilim hatali ise mekanik ariza oluşturacaktır, detaylari link üzerinden öğrenebilirsiniz,

gecmis olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamblue35

quote:

quote:

quote:

HD204UI-Firmware-patch

Ne alaka Allah aşkına

insanlara yardimci olun.

hocam nasıl yapılır bu firmware güncellemesi? ayrıca güncelleme yapmadan önce diskin içindeki veriyi boşalmak gerekir mi?

Asagidaki link uzerinden detayli bilgileri ogrenebilr uyguluyabilirsiniz.
    Uygulama kisaca firmanin cikardigi guncelleme dosyasni saf DOS ortam uzerinden diske uygulamaktir.
    cihazda veri olmamasi gereklidir. yedeklerinizi aldiktan sonra guncellemeyi yapip tekrar partition ve format uygulamaniz en uygunu olacaktir.

seagate.com
    firmware -guncelleme dosyasi RESMI SITE: F4EG.exe-

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.