Şimdi Ara

Samsung HD204UI (2TB 5400rpm) Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize iyi günler arkadaşlar. Tekrar yeni bir donanım incelemesi ile karşınızdayım. Bu sefer Samsung'un yeni serisi olan F4 serisini incelemeye çalışacağım.
    İnceleme amacım 2TB kapasiteli depo amaçlı hdd almayı düşünen arkaşlara bir fikir verme amaçlıdır.
    Ürünün resmi sitesi: Samsung HD204UI
    Güncel fiyat bilgisi: Kaç lira?

SAMSUNG HD204UI EcoGreen F4 2TB 5400Rpm 32MB SATA2
    Hdd'nin aldığı ödül
     Samsung HD204UI  (2TB 5400rpm) Kullanıcı İncelemesi

EcoGreen F4
    Kapasite : 2 TB
    Arabirim : SATA 3.0 Gbps
    Ön Bellek : 32 MB
    Aktarım Hızı : 300MB/s
    Form Faktör : 3.5" Desktop
    Data Transfer Rate / Medya Buffer (Max.) 250 MB/sn
    Ortalama Arama Süresi : 8.9 ms
    Sürücü Hazır Süresi : 13 sn
    Ortalama Gecikme : 5.56 msn
    Güç Özellikleri : Arama 7.1W
    Okuma/Yazma : 6.3W
    Boşta : 5.7W
    Beklemede : 1W
    Yükseklik : 26.1 mm
    Genişlik : 101.6 mm
    Uzunluk : 147.0 mm
    Ağırlık : 650 g
    Garanti Süresi : 3 yıl

Test Sistemi:
    Amd Phenom II X6 1090T
    Gigabyte 890GPA-UD3H (890Gx+Sb850) (amd sata III controller)
    2x2 Gb Kingston 1333mhz cl7
    Vtx HD5850 1gb Display card
    1TB Samsung HD103Sj
    2TB Samsung HD204UI
    ....
    Gelelim testlere:
    Test programı olarak Hd tune ve everest programını kullandım.

Crystaldisk mark

Hd 103Sj'den hd204 uı ya dosya kopayalarken ki hız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 25 Mart 2011; 22:21:39 >

• Sevgili @berdush42 ;
    2TB Samsung HD204UI incelemeniz için teşekkürler ...

2TB Samsung HD204UI ile 2TB Western Digital Caviar Green WD20EARS arasında bir karşılaştırma mevcut mudur?
    Sizde veya diğer donanım sitelerinde bu iki ürün arasında bir inceleme, karşılaştırma, değerlendirme, tavsiye mevcut mudur?

Depo amaçlı kullanmak için 2TB Western Digital Caviar Green WD20EARS ürününü aldım ...
    Bir adet daha depo amaçlı 2 TB disk almak istiyorum ...
    Ancak yeni alacağım 2TB'lık disk, tekrardan WD 2TB WD20EARS ürünü mü olsun yoksa bu sefer 2TB Samsung HD204UI modelini mi alayım?
    Sizin ve diğer arkadaşların bu yönde tavsiyesi ne olurdu acaba? Teşekkürler ...
  • Yorumlarını da bekliyoruz; ses, titreşim, hd103sj ile karşılaştırması (performans, ses).
  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.
    Bende 103Sj modeli de var. Hdd'de periyodik vınlama sesi var . Ama hd204UI modeli 103Sj den kesinlikle serin ve sessiz 5400rpm olduğu için.
    Western digital' e gelince. caviar black kullandım 1 Tb lık olanını. 3 adet değiştirdim garantiden. en sonunda garantiden gelen hdd'mi kullanmadan sattım kurtuldum.
    Western digital caviar black'ler çok gürültülü okuma hızı düşük(-) erişim saniyesi düşük(düşük olması iyi) (çift işlemciden dolayı)
    Depolama amaçlı olarak samsung bana daha fazla güven vermeye başladı neden mi?
    5 senelik 400 Gb samsung Hd403LJ hdd kullandım hala kullanıyorum yedek olarak.bir tane bad sector yok ve tıkır tıkır çalışıyor.Onun öncesinde 160Gb lık olanı vardı.Onda da bir sorun yaşamadım.
    Sonra elimde şu anda iki tane hd502Hj modeli var. Sorunsuz 7 aydır kullanıyorum.
    Anlayacağınız samsung bana güven veriyor. Reklamını yapmak değildir maksadım.
    Ama western digital bende kötü bir izlenim bıraktı.
    Keşke elimde olsa karşılaştırmalı testini yapsaydım.

• İnceleme ve bilgiler için teşekkürler.
    Zaten 5400rpm olduğu için kimsenin performans beklentisi yoktur, önemli olan güvenilirlik, kapasite ve sessizlik ama yinede yukarıdaki değerler beni biraz şaşırttı. Çoğu 7200rpm'likten daha hızlı.
    Son bir soru: Hd204ui'nin kasada varlığını hissetmiyorum (ses, titreşim yönünden) diyebilir misin?

Not: İmzandaki işlemcilere gözüm takıldı, sx serisinin 66Mhz'lik versiyonu var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

İnceleme ve bilgiler için teşekkürler.
    Zaten 5400rpm olduğu için kimsenin performans beklentisi yoktur, önemli olan güvenilirlik, kapasite ve sessizlik ama yinede yukarıdaki değerler beni biraz şaşırttı. Çoğu 7200rpm'likten daha hızlı.
    Son bir soru: Hd204ui'nin kasada varlığını hissetmiyorum (ses, titreşim yönünden) diyebilir misin?

Not: İmzandaki işlemcilere gözüm takıldı, sx serisinin 66Mhz'lik versiyonu var mıydı?

Kesinlikle kasadaki hd204UI'nın varlığını hissetmiyorsun. ses ve titreşim yönünden 103sj ve western digitallerle karıştırma.seagte kullanmadığım için bilemiyorum.

IBm e gelince evet vardı 66 mhz lik versiyonu. board hala evin çatısında bir yerlerde. Boarda entegreli idi işlemci.Ama çoğu 486 lara taş çıkartırdı.

• Diski araştırırken firmware'i ile karşılaştım. Ncq ile ilgili bir hatayı düzeltiyormuş.

If identify commmand is issued from host during NCQ write command in the condition of PC, write condition is unstable. So It can make the loss of written data.
    (Model : F4EG HD204UI, HD204UI/Z4, HD204UI/UZ4, HD155UI, HD155UI/Z4, HD155UI/UZ4)
    http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=386
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CrystalDiskMark programını da kullanarak bir test yapabilir misin ?
  • dostum hd tach la benchmark yapabilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

İnceleme ve bilgiler için teşekkürler.

16ms
  • bu disk 7200rpm lere göre daha sesiz değilmi? fiyat neydi acaba göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: marantz

bu disk 7200rpm lere göre daha sesiz değilmi? fiyat neydi acaba göremedim

Ben 169 Tl ye aldım ama toptancı fiyatından aldım.
    Teknofiyat linki var sayfada.
  • teknobiyotikten aldım bende 186 ya

gelice bi incelemede ben yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

teknobiyotikten aldım bende 186 ya

olur dostum. benim fazla zamanım olmadığı için fazla bir program ile test edemedim.
  • arkadaşlar newegg deki kullanıcı yorumlarına baktığımda özellikle 2tb wd ler hakkında (EARS, EADS, CAVIAR BLACK ler) kötü ve çok kötü yorum oranı baya fazla..Seagate in 2tb 5900 rpm lik olanı için de baya kötü yorum oranı var, ancak samsung 5400rpm 2tb olanlarda varolan yorumlar arasında kötü ve çok kötü yorumu diğerlerine nazaran çok daha düşük ve seviyesi EN AZ
  • quote:

güle güle kullan.
  • quote:

güle güle kullan hd tach ve hd tune ile test yapabilirmisin bende almayı düşünüyorumda
  • eyvallah arkadaşlar.

hdd henüz elime geçmedi.ileri zekalı aras kargo yüzünden

neyse yarın gidip kendim alacam,sonrasında testleri eklerim
  • arkadaşlar hdd geldi.Detaylı inceleme yapmak isterdim fakat vakit yok.Şimdilik hdtune ile idare edin

kısaca görüşümü de belirtecek olursam;hdd gerçekten mükemmel

bu arada acces time biraz yüksek çıktı sebebini bilmiyorum?Diski 3 e böldüm ve 1100mb tı dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 2 Nisan 2011; 7:52:01 >

• arkadaşlar F4EG serisi bazı hard diskler için firmware update çıkmış; problem yaşayan varmı hard diskinde ben de 2 tb disk alacağım ama F3 mü F4 mü karar veremedim update yapmayı bilen varsa yardımcı olalım birbirimize
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.