7200rpm ile 5400rpm arasında günlük kullanıcının anlayabilicegi derecede bir fark varmıdır bir arkadaşım onunda çok önemli oldugunu bana söylemiştide .. genelde bakılınca hep 5400 ama hp gibi bazı markaların modellerinde 7200 de görmek mümkün ..
Hem de cok farkeder,enaz %30.sadece buyuk verileri sabit diske yazıp okurken degil genel sistem performansında %30 artıs saglar.bilgisayar surekli HDD ile iletisim halindedir,okur,yazar arkada surekli birseyler yapar.o yuzden hız ve performans olarak 7200rpm cok daha iyidir.daha cok guc harcar dogru ama bu cok da farkedecek kadar degildir.
HP servisi Turkiyede 1 numaradır musteri memnuniyeti olarak.Asusun servisi ise toshiba ve casper servisinden hallice.yukarıdaki arkadas sikayet etmis 500 lira istediler diye.napıcaklardı,garantin bittigi halde bedava mı degistireceklerdi anakartını?ha garantin bitmemis olur da o parayı isterler o zaman tamam ama su durumda %100 haksızsın.
ben sana HP Pavilion oneriyorum,ondan sonra Asus ve sonra Samsungu.HP dv6 serisinde Altec Lansing hoparlor ve SRS premium ses sistemi vardır.bununla oyun oynamak,muzik dinlemek,film ve video izlemek bir zevktir.ksa yapısı da son derece saglam ve şıktır.
gordugum kadarıyla tercihini Asustan yana kullanmaya karar vermisin.o da guzel secim.hayırlı olsun arkadasım.
daha 1 haftam var tam karar vermedim ama genel asus diyor ama hp de hem 7200rpm olması + blueray olması + görüntü kasa estetigi olarak ta baya öne geçiyor .. ne yapıcagımı bilemedim hp nn teknik servisinden kesin emin olmsam ilgi alakalarından hp alırım büyük ihtimalle eyer dedigin gibi hızlı vb ise.. benim için hızlı olması seri olması ilk önceliktir çünkü
:-)zor di mi kararsiz olmak,hangisini alsan aklinin digerinde kalacagini hissetmek:-). blue-ray de cok onemli bir arti,ona dikkat etmemisim.geneli Asus diyor olabilir.kendine sorman gereken ben genelmiyim ozelmi:-)samsung da aslinda cok iyi bir notebook ki kisa sure de kullandim.dizayni hos ama pek saglam gibi gelmedi.ses kalitesi de vasati ya bulur ya bulmaz. en onemlisi icine sinmesi,aldiginda zevkle kullanabilmek.gidip ucunu de magazada gorup kararini oyle vermen eniyisi.ben HP diyorum her acidan.teknik servis konusunda da suphen olmasin.Turkiyedeki en ilgili,bilgili servistir.forumda birkac yerde teknik servis karsilastirmalari vardi ve acik ara HP onde.benim dv6 hic bozulmadi ama sikca mail-telefon destegi aldim ve cok memnun kaldim.etrafimda HP kullanan arkadaslarimdan da sikayet duymadigim gibi memnuniyetlerine tanik oldum sozu geldiginde.tabii servisten servise de fark vardir ama genelde HP servisi iyidir. ben hiz,performans,ozellik,tasarim,albeni,kasa kalitesi olarak HP alirdim.Asus ikinci sirada eger kasasinin kabaligini gormezden gelirsen.magazada incele bence.
Hp nin bir tek servisi iyi ama servisinden de şikayetçi olan bir sürü insan topluluğu mevcut. Pavilion laptoplar tam bir fiyasko çıktı. Sırf servisi iyi diye alacaksınız ona bişey demem ama ben olsam isterim ki sağlam bişey alayım servisle falan da uğraşmıyım uzun süre kullanayım cihazımı. O yüzden sağlamlık konusunda asus tan şaşmamak lazım. Hp nin servisi okmeydanı ssk hastanesi gibi olmuş zaten
hp dv6-3000 serisi çıkıcakmış sanırım yakın bir zamanda o her açıdan bunlardan iyi gibi ... ben eksik bi yanını göremedim özelliklerine bakınca onu da beklemeye karar verdim bi çıksın incelemelerii filan görelim eyer dediginiz gibi satış sonrası hizmetleride iyiyse hp de alabilirim ..
R580 modelinde ki işlemci i5-520 notebookcheck ve bu ay ki Chip dergisinde i5-430'dan en az 5 gömlek üstün olarak geçmiş. Hatta eski nsil işlemciler bile geride bırakmış. Tartışmasız Samsung modelini tavsiye ederim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme