Şimdi Ara

Samsung HT-TXQ120 Ev Sinema Ses Sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • inanın bende bu konulara yeni yeni merak salmış birisiyim,formumuz bu konuda bilgi açlığımı doyurmak için mükemmel bir site..
    bilgisini paylaşarak büyüyen bu siteye ve tüm forum arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum buradan..
    ev sinema sistemi ile laptop,uydu alıcı,DVD player vs donanım arasında ses ve görüntü bağlantısı için tabiki donanıma bağımlı olarak bir çok yöntem var..bunlardan en iyisi alıcı ve verici ikilisi destekliyorsa HDMI-HDMIbağlantı,böylece hem görüntü en iyi kalitede iletiliyor hemde 7+1 kanala kadar ses taşınabiliyor..HDMI uygulanamazsa görüntü için HDMI ile aynı kaliteyi veren DVI bağlantı,ses içinse optik bağlantı en iyisi..
    sizin laptop için en kaliteli ses taşıma yöntemi optik kablo gibi görünüyor.ama bir alt sırada koaksiyel bağlantı önerebilirim,bir alt sırada ise S-Video bağlantı kullanılabilir,eyer buda yoksa laptop üzerindeki hop,mic,line jaklarını kullanarak 5+1 çıkış alabilirsiniz.bunun için hop jakından stereo,mic jakından mono,line jakındanda stereo olmak üzere 5+1 elde edebilirsiniz.streo kablo için adresini verdiğiniz kablo olur ancak size tavsiyem ses iletiminde kalite kaybını azaltmak için daha kaliteli bir kabloyu seçmeniz.ayrıca laptoptan hop,mic,line jaklarını yazılımla hop jakı:ön_sağ/sol,mic jakı:subvoofer,line jakı:arkasorround olarak ayarlamalısınız..saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yexego -- 11 Ekim 2008; 21:52:18 >

• Arkadaşlar 750 YTL civarına alabileceğim en iyi Sinema sistemini önerirmisiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRCo

Arkadaşlar 750 YTL civarına alabileceğim en iyi Sinema sistemini önerirmisiniz ?

1.PC içinmi TV içinmi?
    2.Paket sistemmi yoksa parçalı toplamamı?
    bunlarıda belirtirseniz ve TV içinse TV markanızıda yazarsanız bilgi sahibi olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler diye düşünüyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yexego

quote:

Arkadaşlar 750 YTL civarına alabileceğim en iyi Sinema sistemini önerirmisiniz ?

1.PC içinmi TV içinmi?
    2.Paket sistemmi yoksa parçalı toplamamı?
    bunlarıda belirtirseniz ve TV içinse TV markanızıda yazarsanız bilgi sahibi olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler diye düşünüyorum..

Aslında şu anda askerde olduğum için birşey diyemiyorum ama 1 ay sonra teskere alacağım allah nasip ederse..

ASkerden sonra bir tane plazma almayı düşünüyorum 81 yada 106 ekran en fazla 1300 ytl civarı olanlardan.. Ya philips ya lg yada samsung alırım.

TV için istiyorum yani

• quote:

Aslında şu anda askerde olduğum için birşey diyemiyorum ama 1 ay sonra teskere alacağım allah nasip ederse..

ASkerden sonra bir tane plazma almayı düşünüyorum 81 yada 106 ekran en fazla 1300 ytl civarı olanlardan.. Ya philips ya lg yada samsung alırım.

TV için istiyorum yani

az kalmış şimdiden hayırlı tezkereler..
    benim size tavsiyem plazma yerine LCD tercih etmeniz.bununla ilgi tartışmaları forumda bulabilirsiniz.yinede tercih sizin tabi..
    eğer paket sistem alacaksanız TV ile aynı marka sistem almanız iki cihazında uyumlu çalışması için tercih edilebilir(kumanda vs).ancak şuda bir gerçekki parçalı sistem oluşturmada hem kalite hem seçenek çokluğuda ortada, unutmayınki 600-700 YTL bütçe ile çok yüksek kalitede bir sistem almanız olanaksız..saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yexego -- 13 Ekim 2008; 13:45:24 >

• Sayın yexego,
    Sisteminiz de BRRip ya da HDRip oynatmayı denediniz mi?
    Sizin oynatamıyorum dedikleriniz 720p mkv formatı olmasın?
    Ben 720x304 çözünürlüklü 5+1 eklenmiş BRRip'lerden bahsediyorum.
    Ben laptop'dan plazmayı bağladığım zaman ses sisteminden daha iyi görüntü alıyorum.
    BRRip'de bile TZ-215'in görüntü kalitesinden memnun değilim.
    DVD'lerde başarılı.
    Plazma bağlantısı için konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 13 Ekim 2008; 23:23:24 >
  • kaynak BR veya HD olsada farketmiyor çünkü sonuçta çevirilen format 700x300 DivX,XviD standartı.bazı konu başlıkları altında DVDRiplerin görüntü kalitesi olarak BDRiplerden daha üstün olduğuyla ilgili ciddi tartışmalar olduğunuda görüyorum..
    TXQ120nin desteklediği max çözünülürlük 720x480, bu nedenle 1280x720 çözünülükteki MKV(x264/H.264) formatlı filmleri desteklemesi imkansız..
    TZ-215'i plazma televizyona HDMI ilemi bağlıyorsunuz?eyer böyleyse görüntü kalitesindeki düşüklük, Ev Sinema Sisteminizin görüntü çipininin gerçekten zayıf olduğunu gösterir..ben masaüstü PC ile HT-TXQ120 arasında LCD TV bağlantısında belirgin bir fark göremiyorum(hatta belki biraz PC zayıf kalıyor,ekran kartım Nvidia 8800GT olmasına rağmen)..
    benim başka bir sorunum var kopya DVDlerde TXQ120 problem yaratıyor,bunu siz aşabildinizmi acaba?
    bir ara bu sorunu çözmek için nero ile ilgili bir yazı okumuştum ama şimdi bir türlü bulamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yexego -- 14 Ekim 2008; 0:12:57 >

• quote:

kaynak BR veya HD olsada farketmiyor çünkü sonuçta çevirilen format 700x300 DivX,XviD standartı.bazı konu başlıkları altında DVDRiplerin görüntü kalitesi olarak BDRiplerden daha üstün olduğuyla ilgili ciddi tartışmalar olduğunuda görüyorum..
    TXQ120nin desteklediği max çözünülürlük 720x480, bu nedenle 1280x720 çözünülükteki MKV(x264/H.264) formatlı filmleri desteklemesi imkansız..
    TZ-215'i plazma televizyona HDMI ilemi bağlıyorsunuz?eyer böyleyse görüntü kalitesindeki düşüklük, Ev Sinema Sisteminizin görüntü çipininin gerçekten zayıf olduğunu gösterir..ben masaüstü PC ile HT-TXQ120 arasında LCD TV bağlantısında belirgin bir fark göremiyorum(hatta belki biraz PC zayıf kalıyor,ekran kartım Nvidia 8800GT olmasına rağmen)..
    benim başka bir sorunum var kopya DVDlerde TXQ120 problem yaratıyor,bunu siz aşabildinizmi acaba?
    bir ara bu sorunu çözmek için nero ile ilgili bir yazı okumuştum ama şimdi bir türlü bulamıyorum..

Sanırım görüntü çipi gerçekten kötü.
    Peki siz formatı ne olarak kullanıyorsunuz? Yani upscale yapıyor musunuz 720p,1080i ya da 1080 p ile..
    Ben 576i kullanıp işi plazmama (pioneer 5080xa,HD ready) bırakıyorum.. Açıkcası 1080i ile de arada bariz bir fark yok... Philips altun uçlu HDMİ ile bağlı.
    Benim anlamadığım DVD'lerde görüntü çok iyi. Sanırım 720p ya da BRRip indireceğime DVD'Lere yönelsem daha iyi olacak.
    DVDRip'ler BRRip'lerden daha iyi olmamalı.. Sonuçta çözünürlük aynı ama bitrate BRRİP'Lerin daha fazla.
    Kopya DVD'de bir sorun yaşamadım şimdilik.
    DVD'leri Philips kullanıyorum. Maxell ile çok sorun yaşardım daha önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 14 Ekim 2008; 0:29:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: m@ni@c67

Sanırım görüntü çipi gerçekten kötü.
    Peki siz formatı ne olarak kullanıyorsunuz? Yani upscale yapıyor musunuz 720p,1080i ya da 1080 p ile..
    Ben 576i kullanıp işi plazmama (pioneer 5080xa,HD ready) bırakıyorum.. Açıkcası 1080i ile de arada bariz bir fark yok... Philips altun uçlu HDMİ ile bağlı.
    Benim anlamadığım DVD'lerde görüntü çok iyi. Sanırım 720p ya da BRRip indireceğime DVD'Lere yönelsem daha iyi olacak.
    DVDRip'ler BRRip'lerden daha iyi olmamalı.. Sonuçta çözünürlük aynı ama bitrate BRRİP'Lerin daha fazla.
    Kopya DVD'de bir sorun yaşamadım şimdilik.
    DVD'leri Philips kullanıyorum. Maxell ile çok sorun yaşardım daha önce.

bende ağırlıklı olarak harici HDD kullandığımdan DivX,XviD kullanıyorum.WMA formatını hiç denemedim onuda deneyeceğim..
    upscling yapamıyorum çünkü HDMI girişini kullanınca(uydu alıcı bağlı) TXQ120 buna izin vermiyor ama akşam ilk işim bunu denemek olacak..
    sanırım BRRip-DVDRip konusunda haklısınız yazıları tekrar okuyunca okuyucunun bitrate desteklemesi durumunda HDRip ve BRRiplerin daha kaliteli,akıcı görüntü verdiği kabul ediliyor..ben kopya DVD derken sorunu korumalı DVD kopyalamada yaşıyorum..ilginiz için teşekkürler..saygılar..

• Bugün HDD'den bağlayıp BRRip ve DVDRip'leri tekrar izledim.
    İlk önce belirteyim ki BRRip adına bariz bir üstünlük göremedim.
    Benim indirdiğim ve izlediğim Disturbia BRRip filmin de kalitesi kötü imiş gerçekten.

Sonuç olarak,görüntüler ilk izlenimlerim kadar kötü değil. İşlemciden çok filmlerin görüntü kalitesi idi sanırım beni rahatsız eden.
    HDD'yi okuması ise neredeyse normal bir bilgisayar gibi. Bu performansı beklemiyordum.

1080i upscale ile çok bir fark yok. Sinemaskop ekran tam ekran oluyor.

Siz korumalı DVD'leri kopyalama ile mi oynatma ile mi sorun yaşıyorsunuz?
    Bir ara DVd kiralayıp kopyalıyordum. Korumalı DVD'leri kopyalayan iyi bir program vardı,yanlış hatırlamıyorsam Clone DVD????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 14 Ekim 2008; 16:54:34 >
  • Clone DVDyi duymuştum deneyeceğim..
    upscaling olayı bendede çok bir fark yaratmadı doğrusu.filmin kalitesi, daha çok kayıt kalitesi ile doğrudan orantılı galiba..
    siz harici HDDe hiç DVD film (TS_AUDIO,TS_VIDEO) olarak kopyalayıp denedinizmi?bende 4-5 saniyede bir takılma yapıyor??
    bu gün THX Demo adresinden indirdiğim DVDyi kopyaladım cihaz sorunsuz çalıştırdı..THX muhteşem bir şey denemediyseniz mutlaka indirin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yexego -- 14 Ekim 2008; 22:26:20 >
  • Nasıl indirildiğini anlamadım ki?
  • quote:

Nasıl indirildiğini anlamadım ki?

verdiğim sayfada foruma üye olmak lazım..sonrası kolay konunun aşağılarına doğru linkler verilmiş teklink veya rapid..
    Harici HDDe DVD kopyalayıp(TS olarak) oynatmayı denedinizmi bende baya takılmalar oluyor..saygılar..
  • quote:

quote:

Nasıl indirildiğini anlamadım ki?

verdiğim sayfada foruma üye olmak lazım..sonrası kolay konunun aşağılarına doğru linkler verilmiş teklink veya rapid..
    Harici HDDe DVD kopyalayıp(TS olarak) oynatmayı denedinizmi bende baya takılmalar oluyor..saygılar..

yok denemedim...akşam denerim sizin için.
  • denedim.. bende de takılıyor...
    muhtemelen 4 GB veriyi okumakta zorlanıyor.
  • quote:

denedim.. bende de takılıyor...
    muhtemelen 4 GB veriyi okumakta zorlanıyor.

olabilir fırsat bulunca 700lük parçalara ayırarak deneyeceğim..teşekkürler..
  • merhaba,

yaklasik 9 aydir bu ses sistemi ve playeri bir adet 46f86bd samsung televizyon ile kullaniyorum. ses kalitesinden cok memnun kalmadim ama arka hoparlor kablolamam orjinal kablo degil. Yer altindan evin onceki sahibi tarafindan kendi sinema sistemine yonelik yapilmis gizli kablolamanin kalitesinden cok emin degilim. o nedenle direk olarak bu sistemin ses kalitesini suclayamiyorum.

ancak asil sorunum baska. ben dvd player ile tv baglantisi arasinda hdmi kablo (altin degil, paketten cikan standart kablo) kullanmama karsin hic bir dvd de (orjinal gercek dvd ler) upscale yapamiyorum. herseyi 576p gosteriyor ve bu kadar buyuk ekran bir tv de bu oldukca can sikici bir durum. tv out cikisindan tv ye hdmi girisi yapiyorum, onun disinda dvd playera baska bir hdmi aygit baglantisi yapmadim. tv nin kenarindaki degil arka taraftaki hdmi lardan 1. cisine takili kablo.

halbuki ayni tv, playstation3 umde altin hdmi kablo ile 1080p yi rahatca veriyor.

txq120 ye bilgisayar vb dis oynaticilari baglama ihtiyaci hissetmiyorum. upscale ozelligi benim icin divx dvd lerinde ve orjinal dvd lerde onemli. ancak bu upscale olayi beni deli ediyor. orjinal dvd lerde kalite iyi oldugu icin cok sorun olmuyor, kaliteli yuksek boyutlu divx lerde de pek rahatsiz olmuyorum, ama izlerken 570p den daha fazlasini bekliyor insan. sd/hd tusu hic bir sey yapmiyor. bu normal bir seymidir? bu ozellik ne zaman calisir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namessar -- 12 Aralık 2008; 11:22:04 >

• SD/HD düğmesine STOP modundayken basıyorsunuz değil mi?
  • evet, dvd mavi ekranindayken ve bir dvd calismazken.

bu arada sans eseri kabloyu altin bir hdmi ile degistirerek sorunu cozdum. bir sebepten dolayi hdmi kablom problemliymis. kabloyu evdeki diger tv lerde denetip oyle taktirmistim. cok emindim saglam oldugundan. hatta saglam oldugundan emin oldugumu zannediyor olmam ve duvar icinden gizli olarak gectigi icin degistirmesi cok zahmetli oldugundan ilk bakmam gereken yer olmasina karsin hep baska yerlerde problem aradim.

eski kabloya yenisini baglayarak icerden cekerek yenisini gecirdim. gercekten nefis oldu. artik upscale ide kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namessar -- 12 Aralık 2008; 11:58:33 >
  • bu sistemde arka hoparlorler icin wireless adaptor kullanan oldu mu acaba? performansi nasil? bir de komsunun wireless hirsiz alarmi, benim adsl wireless, alt kattaki mikrodalga, komsularin internet baglatnilari vb seylerden etkilenir mi cok?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.