Şimdi Ara

Samsung HT-TZ225 TİZLER BERBAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemi birkaç gün önce aldım fakat uydu hoparlörlerde tiz berbat... Samsung uyduların yerine 7 yıllık Jaguar marka 5.1 ses sistemimin uydularını bağladım ve Samsung'un uydu hoparlörlerini çamur gibi ezdi. Her ne kadar ses sistemlerine aşina olmasam da ses konusunda hassas olduğumdan farkı bariz bir şekilde hissettim. 7 yıllık Jaguar marka analog ses sisteminin resmi aşağıda:

Jaguar uydu hoparlörler 5w 4ohm

soldaki Samsung TZ225 uydu hoparlör (w,ohm bilgileri üzerinde yazmıyor. sadece seri numaralar var), sağdaki Jaguar'ın 5w 4ohm'lik uydu hoparlörü

soldaki Samsung TZ225 uydu hoparlör, sağdaki Jaguar'ın 5w 4ohm'lik uydu hoparlörü

Ve Samsung'un set için verdiği watt, ohm değerleri aşağıda:

Front/Rear:
    Impedance:3ohmFrequency range: 140Hz-20Khz
    Output sound pressure level: 86dB/W/M
    Rated Input: 141W
    Maximum Input: 282W

Center:
    Impedance:3ohmFrequency range: 140Hz-20Khz
    Rated Input: 141W
    Maximum Input: 282W

Subwoofer:
    Impedance:3ohm
    Frequency range: 45Hz-160Hz
    Rated Input: 145W
    Maximum Input: 290W

Total: 850W

Sonuç olarak ha odanın 4 bir kenarına kalas koymuşum, ha samsung'un uydu hoparlörlerini. Aksesuar olmaktan başka bir işe yaramayacağı için boşuna kalabalık yapmasını istemiyorum ve kutusuna koyup kaldırmayı düşünüyorum. Fakat eski Jaguar marka uyduları bu ses sistemiyle kullanmak uygun mu? Pratikte canavar gibi çalışıyor, fakat daha sonra watt, ohm gibi değerlerin eşleşmemesinden dolayı sisteme zarar verebilir mi? Buna alternatif olarak tweeter takviyesi yapmak daha mı mantıklı?

• Jaguar ın hoparlörü daha okkalı gibi duruyor. Empedans konusunda samsung 3 ohm demiş Jaguar 4ohm değer büyük olduğundan anfin için problem teşkil etmez. Ama verdiğin değere göre 140w lık giriş yapılıyormuş samsunda (Max seste) ama sendeki jaguar 5w bu değerler doğru ise Jaguar hoparlörünü max seslere yakın sesde zorlar sargıyı yakabilir. Anfine bişi olmaz. Birde şu var. Bende Philips 3377 5.1 sinema sistemi var ve 1000w diyor. Elektrik kanunlarına göre bu kadar RMS güç verebilmesi için şebekeden bu gücü karşılaması gerekir. KAtalogda 180w elektrik harcadığını belirmiş ki bu da %100 verimlilikle çalışsa (Ki imkansız) max 180w lık RMS ses gücü verebilir. Demek istediğim 850W lık Samsung ses sisteminiz aslında toplamda 100w olabilir ki buda haporlöre yaklaşık 15w civarı ses verebilir.. Bu 15w değeri 3 ohm hoparlör için Sendeki jaguar 4 ohm olduna göre buna 11w güç uygulanıyormuş gibi düşünebilirz. Sonuç olarak görsellik muhim değilse jaguar hoparlörünü kullanabilirsin Teknik olarak problem yaratmayacağını düşünüyorum. MAX sesi fazla zorlamadığın sürece yani...
    Ben diğer seçeneğidenedikten sonra karar verirdim. Tiwiter takviyesini dene. Beğenirsen tiwiter takviyeli kullanan. Ses bakımından sarmazsa jaguar a yönel.. Tiwitere genelde seri 2.7 mikrofarat elektrolit kondansatör kullanıyorlar. Benim tavsiyem compenet ayırıcılar olacaktır..

• Merhaba Mehmet Bey,
    Öncelikle güzel açıklamanızdan dolayı teşekkür ederim. Cihazın genel güç tüketimine baktım, 70W yazıyor. Dediğiniz gibi tweeter takviyesnden sonra karar vermek istiyorum fakat bu konuda teknik bilgim yok. Aşağı linkteki tweeterlardan hangileri bu iş için uygundur.

http://www.hepsiburada.com/search.aspx?catID=16&sText=tweeter

Bu tweeterlar direkt uydu hoparlörlerin arkasındaki klipslere (aşağı resimdeki) ek olarak bağlanabiliyor mu? Mantıken bu durumda tweeterın gücüne göre anfiye yük binmiş oluyor ama pratikte sesi sonuna kadar açmayarak bu tolare edilebilir mi?

• Bence kaliteli bir tweetere gerek yok çünkü zaten mevcut hoparlörünüz tiz sesi veriyor buna biraz ek lazım. Şu çin malları araç tweeterları var onlar fazla güc harcamazlar ama kuakları tırmalayan yükseklikte ince ve yüksek ses verirler. Bu sesi kısmak için tweeter kabloya seri bir direnç bağlamak gerekir. (Cırtlak tiz severseniz bağlamayın direk takın). Direnç değerini zevkinize göre denemek lazım 10 ohmluk yeter gibi geliyor ama denemek lazım... Bağlantıyı gösterdiğiniz klipslere bağlayabilirsiniz. Tweeter konumu için yine denemeler yapmanız gerekir (Mesela ters çevirirsiniz arkaya bakar yani duvara çarpar dağılarak odaya yansır.. Denemek lazım yani)...
  • Tekrar teşekkürler. Dediğiniz gibi 5TL'lik bir çift tweeter alıp arka uydularda denedim ve sonuç güzel. Tek sorun dediğiniz gibi estetiği bozmaması için uyduların arkasına yapıştırdığımdan dolayı tizlerin görece daha az hissedilmesi. Belki fazladan birer tane daha takılabilir ama bunu diğer uydulara da birer tane taktıktan sonra karar vereceğim. Eklediğim tweeterın resmi aşağıda.

• quote:

Orijinalden alıntı: eko007

Tekrar teşekkürler. Dediğiniz gibi 5TL'lik bir çift tweeter alıp arka uydularda denedim ve sonuç güzel. Tek sorun dediğiniz gibi estetiği bozmaması için uyduların arkasına yapıştırdığımdan dolayı tizlerin görece daha az hissedilmesi. Belki fazladan birer tane daha takılabilir ama bunu diğer uydulara da birer tane taktıktan sonra karar vereceğim. Eklediğim tweeterın resmi aşağıda.

bari tweteer'a kondansatör taksaydınız en azından

• Tweteer içinde fabrika versiyonu kondansatör mevcut. İç yapısı çok enteresan bunda mıknatıs yok. iki ayrı bobin grubu var. Birbirleri ile etkilenerek hareket ediyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • felakettir o tweterlar arkadaşın premier 5+1 ine bağladım bunlardan 2 ön hoparlöre resmen kabinlerin içine bunalr için yer yapmışlar çok şaşırdım dıştan görünmüyorlar bile sese gelince kulak tırmalıyor tabi ama çokta kötü değil.
  • arkadaşlar bu yazılan güçlere inanıyormusunuz.anlayamadım.ufacık hoparlör 140 w olurmu.bunda süper magnetmi var.hoparlörden 24 V ta 10A ac güç akıttığında 240w eder.bu güçlere bence inanmayın.(tabiki müzik gücü değilse)gerçek güç.
  • İnanan yok merak etme :) Koskoca deck sistemler 500w okkalı kocaman anfileri var bunlarda dvd playerin içinde kaç watlık anfi olurki. Yukarıda belirttiğim gibi, şebekeden 180w çeken bir anfi mak 150w toplamda ancak verir. Yani bendeki Philips HTS 3377 öyle.. Diğer ses sistemi kullananlarıda sormak lazım lazım güç tüketimi ne kadar diye ... Elektrik kanunlarına göre 1000 w hoparlörlere vermesi için bu 1000 W lık güçten fazlasını şebekeden çekmesi gerekir.. buda şebekeden 5 A lık akım gerektirir. Bu inceceik kablo ile olacak iş değil zaten.. Ama gerçek olarak Apartman için oldukça fazla ses ler diyebilirim.
  • son olarak bu ucuz tweeter'ları söküp yerine ön hoparlörlere crosover'ları ile birlikte bir çift pioneer ts-s20 tweeter ekledim. sonuç mükemmel. tabii müzik dinlerken stereo olarak 2+1 kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.