Şimdi Ara

Samsung HT-D555 ve HT-D5550 Ev Sinema Sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
14.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung'un HT-D555 ve HT-D5550 Ev Sinema Sistemleri arasında kaldım. Bildiğim tek fark D5550'nin Bluray de onyatıyor olması. Aralarındaki fark ise yaklaşık 400 TL gibi bir rakam.

İlerleyen zamanlarda PS3'de almayı düşünüyorum, Bluray oynatıcı ihtiyacımı böyle karşılarım diyorum.

Bu iki sistem arasında, Bluray oynatıp oynatmaması haricinde ne gibi farklar var?

Bu iki sistemi kullanan arkadaşlardan ve bu konuda bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

• HT-D555 DVD li sistem; Dvd li ses sistemlerinin kodek desteği (divx, xvid, mp4 gibi) çok azdır ve 720*576p nin üzerindeki görüntü çözünürlüğünü desteklemezler.Fat32 formatlı olup 4 gb nin üzerindeki avi leri oynatamazlar.Dolayısıyle dvd li bir sistemde örneğin, 1920*1080p mkv, divx hd gibi filmleri izleyemezsiniz.Ancak hdmi-in, optik/coax girişleri var ise harici bir medya player alıp sisteme bağlayarak kodek sorunu olmadan hd filmleri izleyebilir ve 5.1 dts, ac3 sesleri alabilirsiniz.

HT-D5550 3D Blruay Playerli sistem; Bluray playerli sistemlerde genel olarak ses ve görüntü kodek sorunu yoktur.3D bluray diskleri, usb den harici disk bağlayarak örneğin 10-15 gb uzunluğundaki 2D ve 3D half sbs mkv leri bile rahatlıkla izleyebilirsiniz.DTS HD, Dolby Digital HD sesleride bu sistemden alabilirsiniz.
  • bluray olanı almanı tavsiye ederim HT-D5550 fiyat olarak çok yüksek bir rakam değil iyi bir sinema sistemi almaya karar verdiysen. 1050 1100 civarında fiyat veren firmalar var. Samsung türkiye garantili al rahatlıkla kullan,
    tavsiye firma istersen avrupatr.com var hem samsung hemde sony bayilikleri olan bir firma. daha önce tv ps3 aldım burdan gayette iyiler destekteleri gayet başarılı.
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Bende TV olarak Samsung c650 var, filmleri bu TV'ye USB'den bağlı HDD'den oynatıyorum. Genellikle her formatı oynatıyor (m2ts'leri de .ts olarak değiştirip izleyebiliyorum). Aslında tek sorunum, DTS,Dolby Digital sesleri alabileceğim bir ses sistemim yok, bu yüzden ses sistemi almak istiyorum.

İleride Bluray disk ile film de izlemek istersem bu açığımı da alacağım PS3 ile çözmeyi düşünüyorum.

Eğer media oynatımı ile ilgili sorunların dışında, ses ile ilgili farklılıklar var ise o zaman Blu-ray'li olanı düşünebilirim.

Bu arada, bugün bimeks'te kampanya ile D5550 olan ürün 974 TL, iyi fiyat diye düşünüyorum. Ama yine de diğeri ile arasında 350-400 TL fark var.
  • Bir de, D5550'nin Video Feature kısmında "3D Converter (2D->3D) Yes" yazıyor. TV'im 3D değil ama böyle bir özellik eğer gerçekten performanslı bir şekilde çalışıyorsa aradaki farka değer sanki...

http://www.samsung.com/in/consumer/tv-audio-video/home-theatre/home-theatre-system/HT-D5550WK/XL/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaglemania -- 26 Ocak 2012; 15:59:09 >

• evet 2D = > 3D çevirme özelliği bulunuyor. ama doğrudan 3D görüntü ile arasında fark olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Blu-ray olduğu için aralarında bariz farklar olacaktır.

DVD artık VCD gibi kaybolup gidecek bunu düşünerek te karar vermek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merlinsonnak

Blu-ray olduğu için aralarında bariz farklar olacaktır.

DVD artık VCD gibi kaybolup gidecek bunu düşünerek te karar vermek gerekiyor.

Kesinlikle katılıyorum hocam. Benim zaten DVD satın alıp izleme gibi bir durumum yok. Alsam zaten Blu-ray alırım. Çünkü Full HD TV'de bırakın CD/divx vs'yi DVD bile yetersiz kalıyor.

Benim asıl derdim, izlediğim .mkv, .m2ts gibi uzantılı 720p, 1080p filmlerdeki DTS, Dolby Digital sesleri çözebilecek bir ses sistemi.

Dediğiniz gibi 2D --> 3D olayının gerçek 3D gibi olmaz. Zaten kaliteli 3D film olduğunda gidip Blu-ray'ini satın alıp PS3'te de izleyebilirim diye düşünüyorum, ki LCD 3D değil, 3D TV'im olursa bunu yapabilirim :)
  • 2D = > 3D özelliği genelde çok iyi olmuyor. Sadece görüntüye derinlik katıyor. TV panellerindeki gibi. Ama orjinal 3d ile arada fark oluyor.
  • Aslında merak ettiğim, bu iki sistem arasındaki Audio özellikleri farkı.

DTS HD,
    DTS 96/24,
    Dolby True HD,
    Virtual Surround (7.1 / 5.1)
    ve Dolby Digital Plus

gibi audio özellikleri D555'de yok fakat D5550'de var. Bunlar çok önemli midir?

Video özelliklerinde ise, filmleri c650'e bağlı HDD'den oynattığım için bu TV'ye güveniyorum

Blu-ray oynatıcı ihtiyacımı da yukarıda dediğim gibi, PS3 ile gidermeyi düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bu ürünlerden D555'i kullanan var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.

Oynatma formatında sıkıntı var mıdır?

Filmlerden alınan ses tatmin edici midir?
  • bu ürünü kullanmadım ama genel bakımdan Samsung ta format çok büyük sıkıntılar oluşturmuyor. Genelde tüm formatları destekliyor. yalnız biliyoruz ki mkv formatında codec ler mevcut tüm mkv leri oynatır denilemez ki bu tüm markalar için geçerli.
  • DTS hd,
    DTS 96/24,
    Dolby True HD,
    Virtual Surround (7.1 / 5.1)
    ve Dolby Digital Plus

standartlarını biraz araştırdım. Bunlar D5550'de oldup D555'te olmayan ses standartları, blu-ray ile birlikte gelmiş standartlar. Ama işte olup olmaması film izlerken ne kadar etki eder tam emin olamadığım için aradaki fiyat farkına da değecek mi bilemiyorum...
  • nasıl ki VCD den DVD geçişte çok şey farketti aynı durum BD içinde geçerli.
    VCD de 700 mb x 2 => 1 film
    DVD de 1.4 GB
    BD ise 25 gb ta 1 film diğerlerinde olduğu kadar sıkıştırma yok. bu neden hem ses hemde görüntü çok daha iyi.. aradaki farkı ver BD sistem al mennunda kalırsın.
    D5550 ortalama fiyatları 1050 tl civarında ( samsung türkiye garantili olmalı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: merlinsonnak

nasıl ki VCD den DVD geçişte çok şey farketti aynı durum BD içinde geçerli.
    VCD de 700 mb x 2 => 1 film
    DVD de 1.4 GB
    BD ise 25 gb ta 1 film diğerlerinde olduğu kadar sıkıştırma yok. bu neden hem ses hemde görüntü çok daha iyi.. aradaki farkı ver BD sistem al mennunda kalırsın.
    D5550 ortalama fiyatları 1050 tl civarında ( samsung türkiye garantili olmalı )

Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Aslında bazı kampanyalarda Türkiye garantili D5550'ler 950 TL'ye de bulunabiliyor ama yine de bütçeme şuanlık bir ses sistemi olarak fazla geliyor...
  • Hafta sonu Vatan ve Teknosa'da indirim var bak derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetferhat

Hafta sonu Vatan ve Teknosa'da indirim var bak derim

Teşekkürler

Dün, bugün ve yarın vatanda D555 599 TL D5550 ise 1050 TL civarında :) Ama 800 TL'yi aşmak istemiyorum :) bakalım artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaglemania

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetferhat

Hafta sonu Vatan ve Teknosa'da indirim var bak derim

Teşekkürler

Dün, bugün ve yarın vatanda D555 599 TL D5550 ise 1050 TL civarında :) Ama 800 TL'yi aşmak istemiyorum :) bakalım artık...

Şimdi tekrar baktım, vatanda 862 TL'ye inmiş D5550, sanırım yarın gidip mağazadan alacağım, varsa tabi :)

• Rica ederim. Varsa diğer markaların sistemlerini de incele, değerlendir derim. LG, Philips vs.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.