Şimdi Ara

Samsung HT-D555 ve HT-D5550 Ev Sinema Sistemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
14.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eaglemania

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetferhat

Hafta sonu Vatan ve Teknosa'da indirim var bak derim

Teşekkürler

Dün, bugün ve yarın vatanda D555 599 TL D5550 ise 1050 TL civarında :) Ama 800 TL'yi aşmak istemiyorum :) bakalım artık...

Şimdi tekrar baktım, vatanda 862 TL'ye inmiş D5550, sanırım yarın gidip mağazadan alacağım, varsa tabi :)

D5550 için bu rakam doğru ve samsung garantili ise kaçırma derim. çok iyi fiyat.
    Blu-Ray den vazgeçmemen doğrultusunda tavsiyem olur.

• Fiyat bana da çok uygun geldi...

Aslında Lg'nin HB906TA modelini kovalıyordum ama bu fiyat aralığına bir türlü denk getirememiştim...

Ne dersiniz arkadaşlar? HB906TA mı yoksa HT-D5550 mi?
  • quote:

standartlarını biraz araştırdım. Bunlar D5550'de oldup D555'te olmayan ses standartları, blu-ray ile birlikte gelmiş standartlar. Ama işte olup olmaması film izlerken ne kadar etki eder tam emin olamadığım için aradaki fiyat farkına da değecek mi bilemiyorum...

Bu tip sistemler (paket sistemler diyeyim) dts dd (dvd ses formatlari diyeyim) nin bile hakkini veremeyecek sistemler oldugundan pek bir fark hissetmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

standartlarını biraz araştırdım. Bunlar D5550'de oldup D555'te olmayan ses standartları, blu-ray ile birlikte gelmiş standartlar. Ama işte olup olmaması film izlerken ne kadar etki eder tam emin olamadığım için aradaki fiyat farkına da değecek mi bilemiyorum...

Bu tip sistemler (paket sistemler diyeyim) dts dd (dvd ses formatlari diyeyim) nin bile hakkini veremeyecek sistemler oldugundan pek bir fark hissetmezsin.

Valla hocam o kadar fark var ki sadece audio spec.leri arasında bile, insan gerçekten o farka değer diyo. Ama tabi bütçeler anca böyle sistemlere yetiyor.

Gerçi mediamarkt de D5550'yi dinlemiştim matrix serisinden bir film eşliğinde, baya memnun kaldım ama profesyonel ses sistemlerini dinleme imkanım olmadığı için aradaki fark ne kadar bilemiyorum. Sonuçta bir de, bir çoğumuz apartman dairesinde oturduğumuz için en kaliteli ses sistemlerini bile hakkını vererek kullanamıyoruz. Seneler önce aldığım ve şuan c650 LCD'me kulaklık girişinden (2 kanal ses alabiliyorum :( ) bağlı olan creative 4+1 ses sisteminde bile çeyreğini açınca çoşuyo, durulmuyo odada :)

• quote:

Rica ederim. Varsa diğer markaların sistemlerini de incele, değerlendir derim. LG, Philips vs.

Hocam LG'nin HB906TA modelini de düşünüyordum aslında ama bu sistem vatan stoklarına bir türlü girmiyor. Yani stokta yok olarak da değil, hiç ürünün ilanı olmuyo sitede. Bimekste ise kampanya zamanı 950 TL civarı bulunuyor.

Fakat, bir yerde okuduğum kadarıyla, Samsung sistemlerde olup LG'de olmayan Dolby Prologic II diye sanırım bi audio standardı var, bu önemli bir fark deniliyo.

Ayrıca, LCD TV'im de Samsung olduğu için Samsung ses sistemi alırsam AnyNet özelliğini de kullanabiliyor olacağım.

Philips ses sistemlerine açıkcası hiç bakmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

Fiyat bana da çok uygun geldi...

Aslında Lg'nin HB906TA modelini kovalıyordum ama bu fiyat aralığına bir türlü denk getirememiştim...

Hocam bende aslında Samsung ve LG'nin 3-4 modeli arasındaydım. Ama şuan Bluray ve DVD'li sistemler arasındaki fark iyice azaldığından DVD'li sistemleri kafamdan sildim gibi...

LG'de de HB-906TA hiç bu fiyata inmedi sanırım 1-2 aydır, onu da takip ediyorum çünkü, gerek bimeks gerek teknosa gerek MM gerekse vatanda. Zaten vatanda LG'nin bluray'li sistemi yok.

Bu 3-4 sistemin konuşulduğu/karşılaştırıldığı bi konu vardı, şimdi baktım ama bulamadım, bulursan bi göz atabilirsin

Bulursan, konuda da okuyacaksın, Samsung da olup LG'de olmayan bir audio codec yüzünden aslında LG'den biraz soğudum. Bir de LCD TV'im Samsung olduğundan AnyNet diye bir özelliğe imkan tanıdığı için ben Samsung diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: merlinsonnak

quote:

quote:

quote:

Hafta sonu Vatan ve Teknosa'da indirim var bak derim

Teşekkürler

Dün, bugün ve yarın vatanda D555 599 TL D5550 ise 1050 TL civarında :) Ama 800 TL'yi aşmak istemiyorum :) bakalım artık...

Şimdi tekrar baktım, vatanda 862 TL'ye inmiş D5550, sanırım yarın gidip mağazadan alacağım, varsa tabi :)

D5550 için bu rakam doğru ve samsung garantili ise kaçırma derim. çok iyi fiyat.
    Blu-Ray den vazgeçmemen doğrultusunda tavsiyem olur.

Çok teşekkürler hocam

Rakam da doğru, şuradan bakabilirsin

• slm arkadaşlar,
    LG iyi bir marka ama samsung dan vazgeçme.
    D5550 fiyatına göre çok iyi bir ürün. o fiyattan alabilirsen kaçırma. evinde samsung kullanıyorsan marka uyumluluğuda fena olmaz sanki.
    gönül ister ki Sony al. ama neyse marka çoğaldıkça aklın karışacak sonra gidip sıradan bir marka alacaksın. Samsung D5550 al kafan rahat olsun. Ama garanti durumuna çok dikkat et. Samsung Türkiye Garantili olduğundan emin ol. Elektronik market ler bazen ithalatçı firma garantisi altında da ürün satıyorlar.
  • quote:

slm arkadaşlar,
    LG iyi bir marka ama samsung dan vazgeçme.
    D5550 fiyatına göre çok iyi bir ürün. o fiyattan alabilirsen kaçırma. evinde samsung kullanıyorsan marka uyumluluğuda fena olmaz sanki.
    gönül ister ki Sony al. ama neyse marka çoğaldıkça aklın karışacak sonra gidip sıradan bir marka alacaksın. Samsung D5550 al kafan rahat olsun. Ama garanti durumuna çok dikkat et. Samsung Türkiye Garantili olduğundan emin ol. Elektronik market ler bazen ithalatçı firma garantisi altında da ürün satıyorlar.

Şuan için bana Samsung yetecek gibi duruyor hocam. Belki 5-10 sene sonra Hi-Fi sistemlere geçebilirim. Vatan'da Türkiye garantili satılıyor diye biliyorum ama alırsam alırken mutlaka soracağım, tavsiyeniz için teşekkürler

Bir de hocam, bas ve tiz sesler arasındaki farkı tam olarak nasıl ayırt edebilirim? Bas sesler woofer'dan gelen, tiz sesler uydulardan gelen sesler mi? Bir film sahnesinde bu sesleri nasıl tam olarak farkedebilirim? Yanlarına yaklaşarak mı yoksa eşit mesafede mi test etmem gerekir?

• Şuan piyasada ki tüm markalar 5.1 ses netliğinde ürün sunuyor.

Bose
    Sony
    Samsung
    LG
    Pıoneer vs..

test etmek için ise tüm hoparlör aktif durumdayken ve sıradan bir müzik değilde aksiyon efekt sahneleri yüksek olan bir görüntüde bakmalısın. D5550 yi alırken farklı bir marka ürününüde test et aynı şartlarda olmak şartıyla. farkı hemen anlarsın zaten
  • quote:

Şuan piyasada ki tüm markalar 5.1 ses netliğinde ürün sunuyor.

Bose
    Sony
    Samsung
    LG
    Pıoneer vs..

test etmek için ise tüm hoparlör aktif durumdayken ve sıradan bir müzik değilde aksiyon efekt sahneleri yüksek olan bir görüntüde bakmalısın. D5550 yi alırken farklı bir marka ürününüde test et aynı şartlarda olmak şartıyla. farkı hemen anlarsın zaten

Aslında demo audio&video dosyaları var nette, o dosyaları usb'ye atıp satın alacağımız teknoloji markette deneyebilsek süper olur ama vatanda böyle bi imkanı sağlayacaklarını sanmıyorum :(

D5550'ye baya bi ısındım gibi. Bugün veya yarın mağazada gidip bakacağım, test edebilirsem de edeceğim (diğerleri ile de kıyaslayabilirsem kıyaslayacağım) ve kararımı vereceğim. Bu fiyata her zaman bulunmaz diye tahmin ediyorum

Yıllar önce creative inspire 4400 ile ses sistemi olayına ilk adımımı attım, şimdi D5550 ile orta seviyelere tırmanırım diye tahmin ediyorum. Belki ilerleyen senelerde nasip olursa Hi-Fi sistemlere geçiş yaparım

Önerileriniz için çok teşekkürler hocam

• quote:

quote:

Hocam bende aslında Samsung ve LG'nin 3-4 modeli arasındaydım. Ama şuan Bluray ve DVD'li sistemler arasındaki fark iyice azaldığından DVD'li sistemleri kafamdan sildim gibi...

LG'de de HB-906TA hiç bu fiyata inmedi sanırım 1-2 aydır, onu da takip ediyorum çünkü, gerek bimeks gerek teknosa gerek MM gerekse vatanda. Zaten vatanda LG'nin bluray'li sistemi yok.

Bu 3-4 sistemin konuşulduğu/karşılaştırıldığı bi konu vardı, şimdi baktım ama bulamadım, bulursan bi göz atabilirsin

Bulursan, konuda da okuyacaksın, Samsung da olup LG'de olmayan bir audio codec yüzünden aslında LG'den biraz soğudum. Bir de LCD TV'im Samsung olduğundan AnyNet diye bir özelliğe imkan tanıdığı için ben Samsung diyorum

Konuyu bulamadım ama senin bahsettiğin durum da bende var!!! Benim de Tv'im Lg ve ev sinema sistemi de LG olursa tam uyum olur diye düşünüyorum.

Bu arada Satürn'e uğradım ve orada fiyat 999TL idi...Vatan'da daha ucuz olduğunu söyledim,eleman siteden baktı;"doğrudur ama biz o fiyata veremeyiz" dedi...

Şekil olarak ikisi de güzeldi.Bu arada HB906TA da aynı fiyattaydı...

Neyse...Yarın ola hayrola! Aklıma eserse, ellerinde de kalırsa,alırım belki...

Bu arada; geçici olarak ucuz yollu bir medya oynatıcı alsam ve ona elimde bulunan eski DVD'li ev sinema sistemini nasıl bağlayıp 5.1 ses alabilirim?

-Model: LG LHT3600
    -Arkasında giriş olarak sadece "AUX IN" girişi var
    -Çıkış olarak Scart var
    -Speakers ise hani şu kabloların "+" ve "-" olarak bağlanan şekilde...
    Bu tür bağlantılardan anlamam, bu yüzden;eğer ucuz yollu bir medya oynatıcı(dark,iomega,hmp3000...vs) alırsam,sesi nasıl halledebilirim?

• quote:

quote:

quote:

Konuyu bulamadım ama senin bahsettiğin durum da bende var!!! Benim de Tv'im Lg ve ev sinema sistemi de LG olursa tam uyum olur diye düşünüyorum.

Bu arada Satürn'e uğradım ve orada fiyat 999TL idi...Vatan'da daha ucuz olduğunu söyledim,eleman siteden baktı;"doğrudur ama biz o fiyata veremeyiz" dedi...

Bu arada; geçici olarak ucuz yollu bir medya oynatıcı alsam ve ona elimde bulunan eski DVD'li ev sinema sistemini nasıl bağlayıp 5.1 ses alabilirim?

-Çıkış olarak Scart var
    Bu tür bağlantılardan anlamam, bu yüzden;eğer ucuz yollu bir medya oynatıcı(dark,iomega,hmp3000...vs) alırsam,sesi nasıl halledebilirim?

Hocam ben yaptığım araştırmalarda LG de çok öneren oldu. Eğer TV'niz LG ise ve Samsung'daki gibi AnyNet (çok da bir artı katmıyor sanırım, sadece tek kumanda kullanımı sağlıyormuş) iki sistem aynı marka olduğunda bişeler katacaksa LG alın derim. Ben zaten HB-906TA/TAW de baktım bir süre.

Dün akşam Vatan'dan 862 TL'ye D5550'yi aldım hocam. Mağazada LG'nin Blu-ray'li modelini göremedim, DVD'li olan (HT-906TA) vardı. İnternet mağazasında da HB (Blu-ray'li) gözükmüyor hiç. Ama HB modeli bimekste 1-2 hafta önceki indirimde 836 TL gibi bir rakamdı sanırım.

Sadece "AUX IN" girişi var demişsiniz, bu girişten 5.1 ses alınıyor mu emin değilim hocam. scart zaten SD audio&video formatlarını destekler.

Öncelikle "AUX IN" girişinden 5.1 ses alınıyor mu onu araştırmak lazım

• hocam almadan önce ses kalitesine bak derim geçen teknosada samsungu denedim sesi hiç güzel değil yarı fiyatındaki lg daha iyi ses vermekte. belki bağlantılarda bir sorun olabiliyor gerçi. ses kalitesini tam olarak test edemedim yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ben yaptığım araştırmalarda LG de çok öneren oldu. Eğer TV'niz LG ise ve Samsung'daki gibi AnyNet (çok da bir artı katmıyor sanırım, sadece tek kumanda kullanımı sağlıyormuş) iki sistem aynı marka olduğunda bişeler katacaksa LG alın derim. Ben zaten HB-906TA/TAW de baktım bir süre.

Dün akşam Vatan'dan 862 TL'ye D5550'yi aldım hocam. Mağazada LG'nin Blu-ray'li modelini göremedim, DVD'li olan (HT-906TA) vardı. İnternet mağazasında da HB (Blu-ray'li) gözükmüyor hiç. Ama HB modeli bimekste 1-2 hafta önceki indirimde 836 TL gibi bir rakamdı sanırım.

Sadece "AUX IN" girişi var demişsiniz, bu girişten 5.1 ses alınıyor mu emin değilim hocam. scart zaten SD audio&video formatlarını destekler.

Hayırlı olsun,güle güle kullan!

Ben bir dahaki indirime kaldım.Çünkü stok tükenmiş.

Hem bu süre zarfında D5550 hakkındaki kullanıcı görüşlerini alırız hem de ben bahsettiğim "Medya oynatıcıyı aux girişi ile ev sinema sistemine nasıl bağlarım" bunu araştırmış olurum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

-Çıkış olarak Scart var

AUX in girisi 2.0 kanal analogdur.

• arkadaşlar samsung'un bluray lı modelinin muadillerine göre ses kalitesi nasıldır. ben mağazada dinledim hoşuma gitmedi. sizce lg mi samsung mu ses kalitesi olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: máwci

hocam almadan önce ses kalitesine bak derim geçen teknosada samsungu denedim sesi hiç güzel değil yarı fiyatındaki lg daha iyi ses vermekte. belki bağlantılarda bir sorun olabiliyor gerçi. ses kalitesini tam olarak test edemedim yani

Dostum aldım artık, servis kurduğunda test edeceğim. Gerçi ben MM'de D555'yi test etmiştim matrix filmi ile, gayet de memnun kalmıştım. Kişiden kişiye değişebilir diye düşünüyorum. LG HB-906TA'ya da çok baktım ben ama yine de Samsung'u tercih ettim. Zaten vatan'ın kampanyasında LG yoktu.
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun,güle güle kullan!

Ben bir dahaki indirime kaldım.Çünkü stok tükenmiş.

Hem bu süre zarfında D5550 hakkındaki kullanıcı görüşlerini alırız hem de ben bahsettiğim "Medya oynatıcıyı aux girişi ile ev sinema sistemine nasıl bağlarım" bunu araştırmış olurum...

Teşekkürler hocam, darısı sizin başınıza

JakX hocam, AUX için 2.0 yazmış. Bence yeni dandik bir player alma, eski sistemi elden çıkarmaya çalış veya kenarda dursun. Uygun fiyata kampanyalarda kulağına hoş gelen bir 3D & Blu-ray destekli bir sistem al

• selam bende 46 inç'lik samsung tv için bu modeli araştırıyorum. sıkıntı yaratan bir durum ile karşılaştınız mı , cihaz beklentilerinizi karşıladı mı. bu rakam'a bu sistem fena gözükmüyor çünkü... ayrıca cumartesi günü bostancı vatan'a almak için gittiğimde etiket fiyatının 1400 küsür tl olduğunu gördüm. %25 indirim ile 1100-1200 arası bir rakama geleceğini söylediler. siz nasıl 800'lü rakamlara alabildiniz , o da ayrı bir konu. eğer bu rakama olsaydı bende alırdım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tagogel -- 31 Ocak 2012; 15:58:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.