Şimdi Ara

SAMSUNG İ900 OMNİA detaylı inceleme!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
33.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar isteklerinizi ekleyinceye kadar neler cektim bilemessiniz tam ekran goruntu alabilmek icin 5-6 tane ekran goruntusu alma programı denedim en sonunda jeyo mobile companion ile sorunu cozdum ayrıca assagıda videoların linklerinide veriyorum!!! ayrıca masabası olmayan bi isim oldugu icin ve is saatlerim gunde 12-16 saat oldugu icin isteklerinizi her hafta c.tesi-pazar toplu bi sekilde cepalanıdrmaya calısacagım!!!

http://rapid-share.com/files/148827179/320x240.mp4.html

http://rapid-share.com/files/148828407/640x480.mp4.html

tireleri kaldırmayı unutmayın!!

SAMSUNG İ900 OMNİA detaylı inceleme!!!

ayrıca cihazın kualklık sesinin kalitesini bozmadan yuksek cıkmayısının cozumunude buldum ses hem kalite hemde ı-hone u kıskandıracak kadar cok cok fazla aynı cozum hoparlor icinde uygulanabiliyor ama ben uygulamadım ve tavsiyede etmem cunku hem ses kalitesi bozuluyor hemde cihazın hoparloru patlama tehlikesi cok artıyor!! kulaklık sesini arttırmak icin burayı ziyert edinhttp://forum.pocketpc.gen.tr/index.php?topic=5234.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboran007 -- 27 Eylül 2008; 17:07:53 >

• inceleme icin tesekkurler gercektende

omnia ile ilgili bircok baslik var, ama genelde cevap alamadim, burada da sorayim :

1- stylus olmadan iphone gibi rahat kullaniliyor mu?

2- uzerine ekran koruyucu yapistirmak mantikli mi?

3- gunes isiginda biraz zor gorunuyormus ekrani, GPSi kullanmak sorun olur mu?
  • deliboran007 çok teşekkürler. Düşündüğümden çok daha iyi görüntülüyormuş Web sayfalarını.
  • şık
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

inceleme icin tesekkurler gercektende

omnia ile ilgili bircok baslik var, ama genelde cevap alamadim, burada da sorayim :

1- stylus olmadan iphone gibi rahat kullaniliyor mu?

2- uzerine ekran koruyucu yapistirmak mantikli mi?

3- gunes isiginda biraz zor gorunuyormus ekrani, GPSi kullanmak sorun olur mu?

1.simdi bu konu biraz goreceli ben saati bile parmagımla ayarlayabiliyorum 120 kilo adamım parmaklarım sırma gibi degildir ama bi cok kisi olmuyo diyor zannedersem telefonun 6.hissi olmasını ve ben anyaya bile bassam konyayı bulsun gibi istiyorlar!! velhasıl soyle diyelim telefonun %90 ı elle kontrol icin ayarlanmıs buyuk menu tusları buyuk ekran ikonları falan ama ayda yuılda bir kaleme ihtiyacın olabilir!!2

2.ekranı denildigi gibi cizilmelere dayanıksız degil bence!!! aldıgım gunden beri kılıf falan alma fırsatım olmadı bu yuzden telefonu cebimde tasıyorum ama o cepte telefon dısında hicbirsey yok!! tutupta kalemini yada bozuk para koyarsanız o cebe haritaya doner haliyle!! 3 haftadır ekranda kılcal cizik bile yok masallah diyelim!! bu arada ben screen protector (ekran koruyucu) kullanma taratarı degilim cunku ekranın butun canlılıgını orjinalligini yok ediyolar bide eskiyince cıkarırken iz bırakmalar touch padi zorlamalar falan bana gore degil hic kullanmamak telefonu daha fazla korumaktır bence

3.acık konusmak gerekirse oyle!!! tabi gun ısıgını olcup ekranı o olcude aydınlatmasını saglayan ozellik acıkken bi nebze daha iyi secebiliyorsunuz!! ayrıca bu durum gunes ısıgı ekrana dik acıdayken oluyor yoksa paralel tuttugunuzda gormek o kadarda guc degil ''ki'' bu sorun butun renkli ekranlı telefonlarda var!!! omnia ya ozgu bisey degil bu!!!

• ben de bu flash olayı dışında çok memnunum telefondan, ama benim için çok önemli olan bankacılık işlemlerini tam yapamıyorum...üst versiyon flash yüklemeniz lazım diyor...
    ne yapmam lazım...teşekkürler ))
  • flash lite 2.1 ve flash player 7 yi yukle yapabilecegin islemleri yapmıs olursun gerisi telefonun keyfine kalıyor
  • Az önce bir mağazada omnia'yı inceledim. Cihazı açmadılar ama kasayı inceledim şunu diyebilirim. Cihaz gerçekten çok küçük, çok ince ve çok hafif bir pocket pc olarak. Yalnız deliboran arkadaşımızın belirttiği gibi kasa kalitesi çok kötü! Çok sıradan duruyor yani nasıl desem HTC cihazlardaki malzeme kalitesi yok ayrıca o yanlardaki metal boya dökülecek gibi geliyor bana. Diğer herşeyi çok iyi. Gereksiz parçalarla ön paneli kaplamammışlar. Ekran büyük ve cihazın neredeyse tüm ön yüzünü tamamıyla kaplıyor. Bu cihaz kılıfsız zor kullanılır cebinizde hafifçe bir yere dayansanız ön cebinizde dahi zannedersem o ekran yada touchpad zarar görebilir çünkü ekran biraz olsun içerde değil ön panelle aynı hizada dümdüz. Mini USB girişi yok kablo zarar gördüğünde ne yapacağız? Orjinal kulaklık ve orjinal kablo mu arayacağız? Bazılarınıza biraz fantastik gelecek ama ekranın uzunluğu iyide keşke o ekran 1 cm daha geniş olsaydı daha rahat mesaj yazılırdı nettede rahat sörf yapılırdı. Zira ben jasjar kullanıyorum ve o ekran bana biraz dar geldi :) Sonra 1 yıldır inatla hala 128 ram takıyorlar bu cihazlara. Şimdi yeterli ama misal opera 10 çıksa ve 3 sayfa açıldığında 50 MB ram kullansa ki şu an 30 MB ram kullanıyor ne yapacağız? Ayrıca wm 7 ile uyumlu olma ihtimali var ama wm 7 kaç RAM kullanacak muhtemelen çok daha fazla gerekecek bu durumda omnianın 55 MB kullanılabilir RAM'i 30-40lara inecek wm 7 uygulamaları için yeter mi yeter ama takılmalar olabilir diye düşünüyorum. O temayı kullanmayıp iyi bir rom yüklesek ve hafif bir tema kullansak sanırım 70-80 MB boş RAM kalabilir.http://www.mobiletechreview.com/phones/Samsung-Omnia-i900-page2.htm bu sitede kullanılabilir RAM 60 MB ve ROM ise 42.8 MB görünüyor bu cihaz 256 rom ise 200 MB nerede? bu kadar çok mu uygulama var içinde ben mi yanlış okudum mantıken bu cihazda en az kullanılabilri ROM alanı 150 MB olması gerekmiyor mu? Bu işlerle hergün uğraşan biriyim isteseler wm 6.1'i o cihaza en fazla 40 MB ile sığdırabilirlerdi. Geriyede 200 küsür rom alanı kalırdı ama yok. flash görüntülemek için size birde skyfire browser denemenizi tavsiye ederim. Yalnız 128 ramden az olanlar bunu hiç denemesin çalıştırmaz. Cihazı çok eleştirmiş gibi görünüyorum ama almayın demiyorum aksine herşeyine rağmen alınabilir bir cihaz.

Artıları:
    Fiyatı uygun
    Çok hafif
    Ekran büyük
    Hafıza büyük
    Ram yeterli (128 bana göre az ama benden başka herkes yeterli diyor)
    Çok hızlı işlemci! Çok hızlı gerçekten videolarını izledim işlemleri dehşet hızlı yapıyor.

Eksileri:
    Program hafızası düşük
    Klavye yok ekran büyük ama klavyenin tadı başka (sevgilinizle çok mesajlaşıyorsanız ayrılmanıza sebep olabilir)
    Kasası çok kalitesiz çok diyorum çünkü benim 2 senelik jasjarın bile kasası daha işçilikli ve kaliteli ayrıca cihaz dümdüz duruyor ince bir işçilik narin bir şekil verilmeliydi.
    Mini USB girişi yok

tavsiyem: Temiz kullanırım kasaya zarar vermem ve bilinçli windows mobile kullanıcısıyım diyorsanız alın derim çok iyi işinizi görür. Ekranın standart olmaması sizi korkutmasın zaten cihazda kullanmanız gereken pek çok program hazır yüklü halde geliyor. Türkiye'de satışta olsaydı HTC Touch Pro alın derdim o gerçekten efsane olabilecek bir cihaz ancak onunda duyduğum kadarıyla telefonla konuşurken karşı tarafın sesi az geliyormuş ki bu berbat birşey! Eğer bu doğruysa o cihaza asla para verilmez. Omnia'yı çok kibar kullanmanız gerekecek çok sağlam görünmüyor bunuda belirtmek isterim. Ama şu an diğer cihazların içinde en cazip olanıda Omnia görünüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: akay16

ben de bu flash olayı dışında çok memnunum telefondan, ama benim için çok önemli olan bankacılık işlemlerini tam yapamıyorum...üst versiyon flash yüklemeniz lazım diyor...

http://forum.donanimhaber.com/m_26945328/tm.htm
  • Kardeş gözünü seveyim şu fotoları ya küçültüp tekrar at :((( ya da
    [simage][/simage] tagların arasına yerleştirip yükle. Sayfa yüklenecek diye telef olduk.
    Bu arada incelemen güzel olmuş ellerine sağlık, cihazını da güle güle kullan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drorcun

quote:

Orjinalden alıntı: akay16

ben de bu flash olayı dışında çok memnunum telefondan, ama benim için çok önemli olan bankacılık işlemlerini tam yapamıyorum...üst versiyon flash yüklemeniz lazım diyor...

http://forum.donanimhaber.com/m_26945328/tm.htm

bizim cihazda calısmıyor denemedigim yol kalmadı ramin icini 4 gun acolan bi mide kadar bosalttım ama olmuyor bi turlu!! zannedersem wm6.1 olayının gazabına ugradık!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

Kardeş gözünü seveyim şu fotoları ya küçültüp tekrar at :((( ya da
    [simage][/simage] tagların arasına yerleştirip yükle. Sayfa yüklenecek diye telef olduk.
    Bu arada incelemen güzel olmuş ellerine sağlık, cihazını da güle güle kullan.

kusura bakma kardesim o olayla ugrasmamak icin 2 yıl takıldıgım siteyle aram acıldı yani katlanmanız gerek kusura bakmayın yapmayı isterdim ama uzun ia!!!
  • İnceleme için çok teşekkürler.
    Daha önce hep symbian lı telefon kullandım ama wm ilgimi çekti.
    Merak ettiğim şey telefona yükliceğimiz programlar 16 gb lık hafızaya yüklenemiyor mu?
    Yükleniyorsa eğer neden telefon hafızasının az olmasından şikayetçisiniz? Saygılar
  • programların %95 ini istersen 16 gb lık bolume kurabiliyorsun ama geri kalan %5(sistemi ilgilendiren programlar) ana hafızaya kurluyolar kendiliginden ve sorun oluyor bi yerden sonra!! yoksa bizki 4mb ana hafızası olan sx1 gencliginden gelmeyiz :D
    quote:

Orjinalden alıntı: wolverine7715

İnceleme için çok teşekkürler.
    Daha önce hep symbian lı telefon kullandım ama wm ilgimi çekti.
    Merak ettiğim şey telefona yükliceğimiz programlar 16 gb lık hafızaya yüklenemiyor mu?
    Yükleniyorsa eğer neden telefon hafızasının az olmasından şikayetçisiniz? Saygılar
  • skyfire browser i yükledim, ama tıkladığımda açılmıyo ((((
    bir de flash lite 2.1 i de ana sayfasından yukledim ama onu kurmuyo cihaz....
    yardım lutfen .........
  • Benim merak ettiğim en önemli özellik kartvizit okuma ve kaydetme yada tarama özelliği varmı eğer varsa kaç adet hafızasına alabiliyor bu konuyu çok araştırdım ama bir yanıt bulamadım.Telpayı aradım ama onlarda 20 dk telefona cevap vermediler bilen arkadaşlar varsa yardımları iyi olur eğer bu özellik tatmin ediciyse bende 1 tane alıcam,teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirli mert

İnceleme için teşekkürler gayet güzel bir cihaz

ama şu kalemini sevmedim koskoca samsung telefona kalem yeri yapmamış.

kaleme ihtiyaç duymuyorsun zaten dostum parmağının yetmediği yerde fareyi kullan.fare kullanımı çok rahat

ayrıca o kadar şık bi telefona kalem sokacağı yeri yapıpta telefonu dahada kabalaştırmak saçma olurdu
  • Stylus kalemini geçen gördüm, telefona kalem yeri konmaması kötü olmuş ama kalem baya küçük olduğundan anahtarlık yerine kullanılır,
    şahsen ben öyle yapıcam
  • iyide arkadaşlar bu fare imleci bende yanıp söner gibi kesik kesik;ne yapmam lazım ???
  • s.a. arkadaşlar ben günlük 9 saat pc basında oturan bi kişiyim okul nedeni ile pc basından ayrılmak zorunda kalıyorum bunun için i900 düşünüyorum ama
    misal youtube,facebook ve surf yapma olanagı nasıl bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler!!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.