Şimdi Ara

Samsung i9070 Galaxy S Advance | ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.589
Cevap
13
Favori
162.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • root işlemini akşam ayrıntılı bir şekilde anlatırım gps vasat demiş bi arkadaş ama ben igoyu yükledim ve hiç bi sorun yaşamadım şu ana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

Merhabalar,S Addvance düşünüyorum birkaç ay sonra almak için.Bu telefonun Ace 2 gibi önerilmiyor.Acaba dedim bir sorunu falan mı var?
    Sonuçta özellikler müthiş yazılım desteği de var fiyat da 700 TL.NEden popüler değil peki merak ettim doğrusu.Siz bir eksisini gördünüz mü? Memnun musunuz? Cevaplarsanız sevinirim.

Ben memnunum populer olmasada olur.dedigin gibi samsung populer gormus zaten,guncelleme alacak.telefon goruntu olarakta s2 ye benziyor.bende galaxy w vardi advance aldim iphone olan arkdsm iste budur dedi.onceki galaxy birseye benzemiyordu bu guzel yorumu yapti. Perfirmans olarakta memnunum.birtane prpgram var ordan tam surum oyunlari bedava indirebiliyorum.hepsini sorunsuz oynuyorum.supresssd 2.2 ve core kernel kulaniyorum.ekran buyuk,telefon hafif.ekran isigi otomatik ayarlaniyor.dead triger.zombi oyununu oynadim 978zombi oldurdum telefon banamisin demedi ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertank07

quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

Merhabalar,S Addvance düşünüyorum birkaç ay sonra almak için.Bu telefonun Ace 2 gibi önerilmiyor.Acaba dedim bir sorunu falan mı var?
    Sonuçta özellikler müthiş yazılım desteği de var fiyat da 700 TL.NEden popüler değil peki merak ettim doğrusu.Siz bir eksisini gördünüz mü? Memnun musunuz? Cevaplarsanız sevinirim.

Ben memnunum populer olmasada olur.dedigin gibi samsung populer gormus zaten,guncelleme alacak.telefon goruntu olarakta s2 ye benziyor.bende galaxy w vardi advance aldim iphone olan arkdsm iste budur dedi.onceki galaxy birseye benzemiyordu bu guzel yorumu yapti. Perfirmans olarakta memnunum.birtane prpgram var ordan tam surum oyunlari bedava indirebiliyorum.hepsini sorunsuz oynuyorum.supresssd 2.2 ve core kernel kulaniyorum.ekran buyuk,telefon hafif.ekran isigi otomatik ayarlaniyor.dead triger.zombi oyununu oynadim 978zombi oldurdum telefon banamisin demedi ;)

Ben de kimse önermeyince kronik bir sorunu falan var sandım.Bayağı iyiymiş o zaman teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FarFara06

telefonun gps i vasat

GPS vasat mı ?
    Aldığım günden beri yer belirlemede GPS in 15-20 saniyeyi geçtiğini görmedim. Vasat derken neyi kastettiniz merak ediyorum ? Veya neye göre kıyasladınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKEON

quote:

Orijinalden alıntı: FarFara06

telefonun gps i vasat

GPS vasat mı ?
    Aldığım günden beri yer belirlemede GPS in 15-20 saniyeyi geçtiğini görmedim. Vasat derken neyi kastettiniz merak ediyorum ? Veya neye göre kıyasladınız ?

bendede tam tersi daha bir kere bile yerimi bulamadi

• Bende bu modele cok bakmistim. Ozellikleri cok iyi.

Fiyatida azicik dusse soyle 1000 tl civari olsa iyi olur.

• quote:

Bu pilden aldım Çinden 7.5dolara artık telefonum hamile gibi olacak ama pil 2.5 katı artıyor 3500Mah yani pil daha büyük arka kapak ile geliyor ;)

Samsung i9070 Galaxy S Advance | ANA KONU

Usta çok iyimiş bea. Arka kapak nasıl kaliteli mi bari? Bir de takınca telefonun resmini çekip gönderirsen cidden merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: caglaroral

quote:

Bu pilden aldım Çinden 7.5dolara artık telefonum hamile gibi olacak ama pil 2.5 katı artıyor 3500Mah yani pil daha büyük arka kapak ile geliyor ;)

Usta çok iyimiş bea. Arka kapak nasıl kaliteli mi bari? Bir de takınca telefonun resmini çekip gönderirsen cidden merak ettim.

[DHTUBE=]

http://www.youtube.com/watch?v=8g4t6ZBSkSE pilin takılı hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labirent300a -- 20 Ekim 2012; 23:29:46 >

• Daha pil elime geçmedi kardeş şu an kargoda singapur'dan geliyor, bu arada jetmod 3.1.0 romu yükledim Quadrant' skorumu size göndereyim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: v_diver

root işlemini akşam ayrıntılı bir şekilde anlatırım gps vasat demiş bi arkadaş ama ben igoyu yükledim ve hiç bi sorun yaşamadım şu ana kadar

arkadaşım bekliyorum root yapma şeklini
  • Kusura bakmayın geç oldu biraz

SAMSUNG GALAXY ADVANCE I9070P ROOT İŞLEMİ(NFC li model içindir);

Arkadaşlar biliyorsunuz root işlemi risklidir ve tüm sorumluluk size aittir lütfen tüm süreci ilk olarak okuyunuz ve daha sonra adım adım uygulayınız dikkat edilecek hususları büyük harflerle yazıyorum ayrıca rehber msj vb bölümlerin yedeğini almayı unutmayınız, şarjınızın %50 den fazla olduğundan emin olunuz sim ve hafıza kartını çıkartınız.
    Türkiye'de satılan i9070p modellerinde xxld2 romu yüklü ama bu rom da root işlenimden sonra sorunlar yaşadığım için xxld4 romu yükleyerek root ettim ve hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum şu an. Gelelim root işlemine.

1.öncelikle bu (http://www.sammobile.com/firmware/ ) siteden xxld2 ve xxld4 romlarını indiriyoruz(samsungun orjinal firmwarelarıdır. search kısmından i9070p olarak aratıyoruz ve infoya bastığınızda download ekranı açılacaktır)

2. Kendi uploadım olan ve root için gerekli odin programı ve kernel dosyaları bulunan dosyayı bu (https://r a p ids hare.com/files/379590885/GT-I9070_root.rar ) linkden indiriyoruz(harf aralarındaki boşlukları siliniz ve lütfen virüs taraması yapınız)

3.Telefonumuzun ayarlar>uygulamalar>gelişim>USB hata ayıklama bölümünü işaretliyoruz(BU KISIMI KESİNLİKLE UNUTMUYORUZ)

4. Telefonumuzu usb kablo ile pcye bağlıyoruz.

5.Telefonumuzu kapatıyoruz(Tekrar ediyorum USB hata ayıklama modu işaretli olmalıdır bundan emin olunuz)

6.Telefonumuzu kapattıktan sonra home+ses kısma+power bu üç tuşa birden basıyoruz burda bize warning başlığıyla download moda geçmek için ses açma tuşuna basmamızı istiyor ses açma tuşuyla telefonumuzu download moda alıyoruz

7.Şimdi GT-I9070_root.rar içerisindeki odin3 v1.83 programını açıyoruz

8. PIT kısmına XXLD2 firmware dosyasında bulunan GT-I9070P_EUR_XX_8G.pit dosyasını
    PDA kısmına aynı dosyada bulunan CODE_GT-I9070P_I9070PXXLD2_CL1077881_REV00_user_SEC_KEY_XLD2_8G.tar.md5 dosyasını
    CSC kısmına ise CSC_GT-I9070P-CSC-DBTLD2_SEC_KEY_8G.tar.md5 dosyasını seçiyoruz ve aşağıdaki resimde görünen işaretli olan kısımları işaretliyoruz ve add yazan kısımdan telefonumuzun bağlantısının sorunsuz olduğundan emin oluyoruz

9.BU KISIMA KADAR OLAN ADIMLARIN EKSİKSİZ OLDUĞUNDAN EMİN OLDUKTAN SONRA START TUŞUNA BASIYORUZ VE YÜKLEME İŞLEMİ BAŞLIYOR TELEFONUMUZ AÇILANA KADAR PCYİ TELEFONU KAPATMIYORUZ VE USB KABLOMUZU ÇIKARMIYORUZ

10.Herşeyi eksiksiz yaptıysak ve yükleme işlemi sorunsuz yapılmışsa odin programın sol üst köşesinde pass yazacaktır yeşille ve telefonumuz açılacaktır ama yabancı bir dille başlıcaktır sol altta dil şeçim menüsü var android böceğine (böcek sanırım tam olarak ne olduğunu bilmediğim için böyle dedim) tıklamadan türkçeyi seçiyoruz ve telefonumuzu normal bi şekilde açıyoruz telefonumuz şimdi ilk aldığımız günki gibi google ve samsung hesabınızı açmayınız atlayla geçiniz.

11. Telefonumuz açıldı XXLD2 romu baştan telefonumuza yükledik şimdi tekrar usb hata ayıklama kısmını işaretliyoruz(BU KISMI UNUTMAYINIZ)

12. Telefonumuzu kapatıp tekrar download moda alıyoruz

13. Odin programını kapatıp tekrar açıyoruz ve SADECE PDA KISMINA XXLD4 İÇİNDEN ÇIKAN I9070PXXLD4_I9070PATOLE1_HOME.tar.md5 İSİMLİ DOSYAYI SEÇİYORUZ BURDA PIT BÖLÜMÜ VE CSC BÖLÜMÜ YUKARIDANKİ İŞLEMDEN FARKLI OLARAK BOŞ OLACAKTIR(re-partition kısmı burda işaretlenmeli mi işaretlenmemeli mi bilmiyorum ama ben işaretliyorum).

14. TELEFONUMUZ PC BAĞLI UBS HATA AYIKLAMA BÖLÜMÜ SEÇİLİ VE ODIN DE GEREKLİ YERLER İŞARETLİ VE GEREKLİ DOSYALAR GEREKLİ BÖLÜMLERDE SEÇİLİ BUNLARDAN EMİN OLUKTAN SONRA STARTA BASIYORUZ VE YÜKLEME İŞLEMİ BAŞLIYOR PASS YAZISINI GÖRENE KADAR VE TELEFONUMUZ AÇILANA KADAR PCYİ TELİ KAPATMIYORUZ VE USB KABLOSUNU ÇIKARTMIYORUZ

15. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra telefonumuz sorunsuz açıldıysa xxld4 romunu telefonumuza yükledik demektir telefonun ayarlar bölümünden bunu check edebilirsiniz

BU KISMA KADAR YAPTIKLARIMIZ TELEFONUMUZA TEMİZ Bİ XXLD2 ROMU YÜKLEDİK DAHA SONRA XXLD4 ROMU YÜKLEDİK ŞİMDİ ROOT KISMINA GEÇEBİLİRİZ

16.USB HATA AYIKLAMA BÖLÜMÜNÜN İŞARETLİ OLDUĞUNDAN EMİN OLUYORUZ

17.Telefonumuzu kapatıp download moduna alıyoruz ve odin programını çalıştırıyoruz

18. PIT Kısmına GT-I9070_root.rar dosyasında bulunan GT-I9070_EUR_XX_8G_20111220_KL6.pit dosyasını
    PDA kısmına GT-I9070_root.rar dosyasında bulunan rootkernel.tar.md5 dosyasını seçiyoruz aşağıdaki resimde işaretli yerleri işaretliyoruz re-partitaion bu kez işretlenmeyecek

19. Herşeyden emin olduktan sonra startta basıyoruz ve yükleme işlemi başlıyor kısa sürecektir telefonumuz açıldığıktan sonra kapatıyoruz burda telefon kendi kendine reset atacaktıyor sürekli o yüzden biz kapatır kapatmaz download modu için gerekli tulara basarsak reset atmadan download moduna almamızda fayda var.

20. Odin programından sadece PDA kısmına GT-I9070_root.rar dosyasında bulunan XXLD4.tar.md5 dosyası seçilerek ve aşağıdaki resimdeki gibi işaretli yerleri seçerek starta basıyoruz

21. Yükleme işemi bitince telefonumuz rootlanmış olcak superuser ve rootchecker programlarını marketten yükleyerek telefonumuzun root edildiğinden emin oluyoruz hayırlı olsun bu da kendi telefonumdan aldığım screenshot

HER ODİN YÜKLEMESİNDEN SONRA ODİN PROGRAMINI KAPATIP YENİDEN AÇARSAK YANLIŞ DOSYA VE YANLIŞ İŞARETLEME YAPMAMIŞ OLURUZ AYRICA SEÇTİĞİNİZ DOSYALARIN DOĞRU OLDUĞUNDAN DA EMİN OLUN VE TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM USB HATA AYIKLAMA KISMININ HER ODİN YÜKLEMESİNDEN ÖNCE İŞARETLİ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN.

Küçük bir not daha işiniz bitince usb hata ayıklama kısmını kapatınız yoksa kies telefonunuzu görmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi v_diver -- 22 Ekim 2012; 0:24:33 >

• Arkadaşlar elimden geldiğince anlaşılır anlatmaya çalıştım hatamız varsa affola ve kafanıza takılan anlamadığınız bir yer olursa lütfen önce sorun daha sonra işlemi yapın ayrıca i9070 modeli içinde 18. kısımdan sonraki yollar izlenerek ve 20. kısımdaki bizim tele uygun olan xxld4 kerneli yerine kendi romlarına uygun kerneli yüklerlerse root işlemini yapabilirler. tekrardan söylüyorum 17. maddeye kadar olan kısımlar rom yüklemeyle ilgili ve 18. madden itibaren root işlemiyle ilgilidir. i9070p modeli için xxld4 romu yüklememizdeki amaç sorunlar yaşamam sebebiyledir rom değiştirmek istemeyenler xxld2 kernelini int bularak ve 18. kısımdan sonraki maddeleri izleyerek root işlemini yapabilirler. Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum bu yol yanlış gibisinden msj olabilir ben doğru bildiğimi veya bu söylediklerimin doğru olduğunu idda etmiyorum denediğim ve şu an sorunsuz kullandığım yöntemi yazdım.
  • gayet açıklayıcı bir anlatım sağol ama anlamadığım zaten telefonda d2 rom var tekrar d2 rom atmamızın mantığı nedir. ayrıca uzun bir işlem bni baya düşündğrüyor
  • yeniden rom atmak temiz bi telefona root işlmi yapmak için xxld4 direk yüklenerek de yapılabilir ki uygulamalar felan gitmiyor o zaman denenebilir yani. Ayrıca yarım saati bulmuyor bu işlemler
  • isterseniz direk xxld4 yükleyerek de root yapabilirsiniz sorun çıkmazsa burda paylaşın o yöntem daha kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-u-S-r-e-T

gayet açıklayıcı bir anlatım sağol ama anlamadığım zaten telefonda d2 rom var tekrar d2 rom atmamızın mantığı nedir. ayrıca uzun bir işlem bni baya düşündğrüyor

Arkadaş gayet güzel açıklamış ama tekrar rom yüklemenize filan gerek yok, üzerinde hangi rom olursa olsun root gerçekleşir. Boşuna uğraşmayın bende xxld1 yüklü, telefonun kutusunu açtıktan 10dakika sonra root ettim. tabi odin aşamaları dikkatli yapılmalı yine dediğim gibi rom yüklemenize vs. gerek yok.2yılı aşkın süredir android kullanıyorum yüzlerce kez yaptım bu işlemleri buna gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertank07 -- 22 Ekim 2012; 0:36:17 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: N-u-S-r-e-T

gayet açıklayıcı bir anlatım sağol ama anlamadığım zaten telefonda d2 rom var tekrar d2 rom atmamızın mantığı nedir. ayrıca uzun bir işlem bni baya düşündğrüyor

Arkadaş gayet güzel açıklamış ama tekrar rom yüklemenize filan gerek yok, üzerinde hangi rom olursa olsun root gerçekleşir. Boşuna uğraşmayın bende xxld1 yüklü, telefonun kutusunu açtıktan 10dakika sonra root ettim. tabi odin aşamaları dikkatli yapılmalı yine dediğim gibi rom yüklemenize vs. gerek yok.2yılı aşkın süredir android kullanıyorum yüzlerce kez yaptım bu işlemleri buna gerek yok.

arada rom yüklemeyi anlatmış olduk o zaman :) şaka bi yana tecrübeli arkadaşlar daha iyi bileceklerdir bu işi ben sadece benim yaptığım yöntemi yazdım umarım faydalı olur.

• stock rom antutu da kaç skor alıyor arkadaşlar ?
  • Cihazi 4 gundur kullaniyorum tam bir performans canavari onlarca uygulama vs yukledim telefonun performansinda en ufak bi dusus olmadi ayrica telefonunun jellybean guncellemesi alacak olmasi cok buyuk bir avantaj gps hakkinda olumsuz bi mesaj yazan olmus halbuki gps oldukca hizli calismakta

• herkese selam, bende advance ailesine katıldım, ilk akıllı telefonum olduğu için herkesten fazla heves var tabi :) kullanan arkadaşlara bi sorum olacak, internete bağlanırken hep wi-fi den bağlanmak istiyorum hattımın internet bağlantısını nasıl kapatabilirim, ya da internet bağlantı tercihini nereden yapabilirim çok kurcalamama rağmen bulamadım. şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.