slm beyler.. Samsung smx f-50 dijital kameram var. Çektiğim videoları pc'ye attığımda görüntü kalitesi düşüyor 2kare birden oynatıyor gibi görünüyor, kameradan izlediğimde görüntü kalitesinde hiçbir problem yok. örneğin pc de izlediğimde hareket halindeki nesnelerde bulanıklık ve çift görüntü oluşuyor. kameradaki görüntüyü aynı kalitede pc'ye nasıl aktarabilirim... NOT: videoları pc'ye usb yolu ile attım... Yardımlarınızı bekliyorum selamlar...
Yardım edebilecek yokmu
Arkadaşım pc attığında gördükleri üzülerek söylemek zorundayım ki çektiğin videoların gerçek kalitesi olabilir. Kameradan izlediğin de görüntünün kaliteli durması çok normal bir olay. Ufacık bir ekran olduğu için kameranın ekranı yanıltıcı olup sana gerçek kaliteyi göstermez.
Bir video yada fotoğrafın gerçek kalitesi onu büyük bir ekranda gördüğün zaman ortaya çıkar.
Ama çok istisna bir durum var. Çektiğin video codec'li bir video ise senin bilgisayarındaki codecler de sıkıntı varsa o zaman bilgisayar kötü gösteriyor da olabilir. 2 kare birden oynatıyor gibi görünüyor, demişsin buradan yolu çıkarak bilgisayarındaki codecler de sıkıntı var diyebiliriz.
Bilgisayarında hangi programla izliyorsun o videoları. VLC media player ile izlemiyorsan bir onla dene.
Olmadı Splash Lite diye bir program var onu dene. Belki izlemekte olduğun yazılımda sıkıntı olabilir.
görüntü kalitesini öyle olabileceğini sanmıyorum ama söylediğin gibi codec ile ilgili bi sorun olabilir. söylediklerini denicem çok teşekkür ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
Arkadaşım pc attığında gördükleri üzülerek söylemek zorundayım ki çektiğin videoların gerçek kalitesi olabilir. Kameradan izlediğin de görüntünün kaliteli durması çok normal bir olay. Ufacık bir ekran olduğu için kameranın ekranı yanıltıcı olup sana gerçek kaliteyi göstermez.
Bir video yada fotoğrafın gerçek kalitesi onu büyük bir ekranda gördüğün zaman ortaya çıkar.
Ama çok istisna bir durum var. Çektiğin video codec'li bir video ise senin bilgisayarındaki codecler de sıkıntı varsa o zaman bilgisayar kötü gösteriyor da olabilir. 2 kare birden oynatıyor gibi görünüyor, demişsin buradan yolu çıkarak bilgisayarındaki codecler de sıkıntı var diyebiliriz.
Bilgisayarında hangi programla izliyorsun o videoları. VLC media player ile izlemiyorsan bir onla dene.
Olmadı Splash Lite diye bir program var onu dene. Belki izlemekte olduğun yazılımda sıkıntı olabilir.
Söylediklerinin hepsini denedim. son versiyon codec sürümünü yükledim ama bi değişiklik olmadı. vlc player ı yükledim oda olmadı Splash Lite progarımını yükledim videoyu duraklattığımda görüntüyü yakalıyor ama oynatırken bozuyor. pc ile kamera arasındaki farkı resimde görebilirsin bu arada video formatı mp4 codec h264 çözünürlük 720x576 25p
Kamerayla pc arasında çok fark var okadar fark olamaz başka pc de dene muhakkak bulursun sorunu ayrıca convertırla video formatını değiştirerekte dene.
video formatını değiştirdim ama yine bir değişiklik olmadı ama biraz sonra başka bir pc de denicem inş. bu sefer olur.
Samsungdan kablo ile tv ye balanyınca yine güzel gösteriyor. Ama bilgisayarda bozuluyor. Tamamen codec ile ilgili. Arkadaşımın var. Pek ilgilenemedim. Makina bende degil. Gerçek kalitesi kötü olsa tv de kötü gösterirdi.
quote:
Orijinalden alıntı: ar_tryk
Samsungdan kablo ile tv ye balanyınca yine güzel gösteriyor. Ama bilgisayarda bozuluyor. Tamamen codec ile ilgili. Arkadaşımın var. Pek ilgilenemedim. Makina bende degil. Gerçek kalitesi kötü olsa tv de kötü gösterirdi.
haklısın codec ile ilgili olsa gerek ama şuana kadar yüklediğim codeclerde bi çözüm olmadı araştırmaya devam ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme