< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Samsung, küresel telefon satışlarında Apple'ı geride bıraktı (2. sayfa)
-
-
ambargo olmasaydı çin markaları samsung u çok daha fazla büzüştürmeyecek miydi?
-
Apple'ın yerel fiyatlandırma konusunda daha iyi bir stratejisi olsa yok satar ama bunu yapmıyor
Apple kampanyalarından yararlanmak için, Apple banka hesabıdır, öğrenci olmaktır, ya da sürekli indirim zamanlarını kollamak lazım, bazen kullanıcılara hediye kartı atıyor. Apple dara sıkışmadıkça ya da üzerinden vakti geçmedikçe indirimden kaçınıyor
iPhone 15 Pro Max ın en düşük satış fiyatı Amerika da vergisiz bir eyalet bulursanız 1200 $ a satın almanız mümkün (1300 $ vergili fiyatı) ama diğer ülkelerde hep 1200 $ ın üzerinde çıkış yapmış
Temelde iPhone indexine bakarsanız çoğu ülkede tercih edilmeme nedenini anlarsınız. Hindistan fiyatı (973$) bize göre az gelebilir (1523 $ bizdeki fiyat iphone 15 için) ama temelde onların satım alım gücü daha düşük
Asgari ücret bizde: 513 $
Asgari ücret Hindistan: $61 dan $220 a kadar
Samsung ürünlerinde fiyatlar biraz daha yerel bazlı, mesela bizim ülkede S24U 60 bin TL ye alabilirken, iP15PM için 78 Bin TL. Ama temelde iki üründe 1200 $
Şimdi geri getir mantığında Apple sadece Apple ürünleri kabul ediyor (tabi bizim ülkemizde o bile yok) diğer kaynaklara başvurmanız lazım. Üstüne ön sipariş ya da satın alımda hediye de yok
Samsung çoğu ülkede ön sipariş hediyesi ve satın alımda ekstra hediyeler veriyor, her ülkede bu hediyeler farklı. Haliyle daha fazla tüketici çekiyor.
iPhone 13 Pro Max üretim maliyeti 570$ ken 1100 $ a satılmış, iPhone 15 Pro Max maliyeti 558$ ama 1200 $ a satılmış. Arada 12 $ lık maliyet farkı olmasına rağmen 100$ artış var, iPhone 15 giriş telefonları Hindistanda üretildi buna rağmen yine 100 $ lık bir artış vardı. bence yine aynı fiyata satacaktır
Bu firmaların var olması rekabeti daha arttırdı bu da tüketicinin işine gelirdi. Firmalar ambargo yedikten sonra Samsung maliyet düşümü politikasına gitti, Apple ise yeni özellikleri kısılmış cihazlar sundu. Olan tüketici ye oldu.
Samsung kısa dönemde faydalanmış gibi gözükse de uzun dönemde en çok zarar edende o
Bu firmaların yasak ve ambargo yemesi Samsung için daha büyük zarar çünkü temelinde bu firmalara batarya, ekran, ram gibi gibi ürünleri satan Samsung du. Firmalar pilden tutun, ram, depolama gibi şeyleri kendi teknolojilerini ortaya koymak zorunda kaldı buda en nihayetinde tedarikçi olan Samsung u zarara uğrattı. Bunla kalmadı Çin hükümeti bu firmalara tam desteğini ortaya koyduğu için bu firmalar zarar bile etse Çin bu zararı kapatağının garantisini verdi, haliyle agresif politika samsung u farklı marketten şutladı
Yani temelde en karlı Apple çünkü tedarik zincirine yeni firmalar eklendi haliyle farklı firmaların ürünlerini değerlendirip en iyi fiyat performans parçalarını kullanma şansı var
Öte yandan çin bunla kalmadı işletim bazında bile çok büyük adımları var.
-
Burada marka bazlı değil işletim sistemi bazlı bakmak gerek yani IOS mu Andr. mi diye. Ne kadar mükemmel donanım yaparsan yap işletim sistemi boktan olursa 1 tane bile satamazsın. Dolayısıyla İşletim sistemleri ne kadar gelişirse satış adetleri de o orantıda değişim gösterir.
-
Samsung alım gücü düşük birçok ülkede yerel fiyatlandırma yapıyor bir youtube kanalında Brezilya'da S23 mü S24 mü tam hatırlamıyorum fiyatı iPhone 15'in yaklaşık yarı fiyatına satılıyormuş (ama buna rağmen iPhone yine de daha çok satıyormuş aynı Tr'de olduğu gibi)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Epıl oyuncağına kalitesiyle daha çok fark atmalıydı.
-
Brazil ya da herkes de telefon var deseniz 215 milyon bunun 181 milyonu Android cihaz alıyor 34 milyon ise iPhone, Brazilya da android bazında üst düzey telefonların satış rakamı çoğunlukla 2 milyon u aşmıyor. Yani evet bizim ülkemiz gibi bir kısım bu cihazları alırken bir kısım almıyor ama insanların çoğu üst düzey altı segment i tercih etmiş
Dediğiniz S23 için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 2 Ağustos 2024; 13:31:19 >
-
Hocam ben Apple Samsung'dan iyi demiyorum ki zaten süre gelen durum Samsung'un uzun süredir önde olması diyorum. Yani öyle abartılacak bir haber değeri yok diyorum, olağan durum devam etmiş diyorum. Eğer beklenmeyen farklı bir durum oluşmuş olsa daha yüksek haber değeri olur diyorum.
-
Dedi apple fan boyu kullandığınız cihazların bile bir çoğunun ekran tedarikçisi samsung firmaların kölesi olmayın onlar ceplerini doldururken sizin gibilerde burada zihnini kirletip egosunu konuşturuyor.
-
Kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş, bırakalım şimdi ego falan gibi derin felsefi düşünceleri. Şurada yazılan cümlenin bile ne anlattığını anlayamayacak düzeydesiniz, üstüne gelip cevap yazıyorsunuz.
-
Görende sanacak apple ilahtır anakonusu her güncelleme geldiğinde ağlama duvarına dönüyor yok şurada bug var yok wifi'de kopmalar başladı bla bla ulaşamıyormuşum şakacı arkadaş seni.Zeka küpüyseniz harcanıyorsunuz boşa vakit kaybetmeyin buralarda işinize gelmediği zaman yıkama yağlama yapmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X