Öncelikle herkese merhaba. Bugün laptopumun açılmama sorunu ile karşılaştığımdan dolayı ilk defa bu siteye kayıt olup giriş yaptım. Marka : samsung, model : np xxxx (hatırlmaıyorum ve de yaşadığım sorun için önemli olduğunu düşünmüyorum) Win 7 64 bit 11 yıllık laptop, daha önce hafif oyunlar oynadığım olmuştu (ra2 vs..) ancak daha çok işim yazı ile ilgili olduğu için word ve pdf kullanmaktayım. Bazen film de izliyom. Sorunumuza gelecek olursak, bu hafta içinde laptopum açık iken birden kapanıp ekte ekleyeceğim fotoğraftaki ekran karşıma çıkmaktadır. Malum yaz geldiği için sıcaklıklar da artmış bulunmakta ve ben de hiçbir zaman laptopum için soğutcu kullanmadım. Sorum şu hard diskim yanmış olabilir mi? Veya nasıl kurtarabilirim? Daha önce kapandığında bi 20 / 30 dk bekledikten sonra açtığimda aynı ekrana geliyordu yalnız bu sefer hdd görüyordu. Az önce de daha yeni bir film açmışken daha ilk 15 dk sinda kapandı, açmayı denedim olmadı bi 30 dk sonra tekrar deneyeceğim. Şimdi foroğrafı yüklerken (bu sorunla karşılaştığım ilk defa idi ve halem hdd yi görmesine rağmen hemen açılmıyordu Entere tıkladığımda yine aynı ekrana yöneltiyordu) şimdiki durumj ise SATA HDD : [bir şey yazmıyor] Bu yüzden biraz endişelendim. konu ile ilgili videolara baktım bios falan ama işe yaramadı Şimdiden herkese teşekkürler ![]() |
Bildirim