Şimdi Ara

SAMSUNG LCD tv 4 serisinde 'PİP' Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba, geçenler samsung 4 serisini aldım. alırken satıcı görevliye tv nınn PİP özelliği var mı diye sordugum var dedı. bir yayın diğiturk diğer yayın kablo tv olurmu dedim uyar dedi. meger öyle basit değilmiş. 3 çıkışlı kablodan bahsetti. tam olarak anlayamadım. bu kabloları digiturk ve tv ye baglayınca aynı anda hem digiturk hem kablo tv ızleyebılıcem. yanı ekranı yarıya bölüp bir yanda ligtv bir yanda trt. bu kabloyu nereden temin edebilrim.? ankarada? nedir bu kablonun adı?
    tesekkurler

• quote:

Orjinalden alıntı: yilmazobakan

arkadaslar merhaba, geçenler samsung 4 serisini aldım. alırken satıcı görevliye tv nınn PİP özelliği var mı diye sordugum var dedı. bir yayın diğiturk diğer yayın kablo tv olurmu dedim uyar dedi. meger öyle basit değilmiş. 3 çıkışlı kablodan bahsetti. tam olarak anlayamadım. bu kabloları digiturk ve tv ye baglayınca aynı anda hem digiturk hem kablo tv ızleyebılıcem. yanı ekranı yarıya bölüp bir yanda ligtv bir yanda trt. bu kabloyu nereden temin edebilrim.? ankarada? nedir bu kablonun adı?
    tesekkurler

kendi kendine cvp vereyim. kaç ay oldu bir allahın kulu cvp vermemiş. rica ediyorum anlayan varsa yardım cı olsun.

komponent kablo lazım bana. ama dıgıturk un arkasında komponent gırıslerı yok.sadece LCD TV de var. bir ucu sacrt obur ucu komponent kablo olsa çalıştırabılırmısyım acaba?

birisi cvp yazarsa çok sevinirim.

• Farklı yayınlar arasında PIP yapabilirsin ancak. Yayınların hangi iletim yoluyla geldiğinin bir önemi yok. HDMi, Componenet, Scart, Kablo farketmez.

En azından benim TV'de öyle (Panasonic PZ800). TV'ye bağlı alıcıların (HD-Smart, Next 200XCI uydu alıcısı ) görüntülerini PIP ya da PAP yapabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 22 Eylül 2008; 20:57:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Farklı yayınlar arasında PIP yapabilirsin ancak. Yayınların hangi iletim yoluyla geldiğinin bir önemi yok. HDMi, Componenet, Scart, Kablo farketmez.

En azından benim TV'de öyle (Panasonic PZ800). TV'ye bağlı alıcıların (HD-Smart, Next 200XCI uydu alıcısı ) görüntülerini PIP ya da PAP yapabiliyorum.

yeterince acik ...benim bildigim pip resim icinde resim...yani ekrani ikiye bolup iki kanali ayri ayri seyretmek icin pap ozelligi olmali samsungun bu modelinde pap yok sanirim..ama birbirnden cok da farkli seyler degil...bu ozelligi kullanmak icin bahsettiginiz gibi 3 cikisli kabloya falan ihtiyac yok...ayrica cihazin ne sekilde pip yaptigi kullanma kilavuzunda yaziyor..saygilar...
  • Genelde çift giriş takmak gerekiyor. O nedenle???
  • ilginize teşekkürler, bende LG lcd tv de var. onda bahsettiğiniz farklı yayınlarda PİP yapılıyor fakat samsungda boyle degılmıs,, o kablodan gerekırmıs. acaba tek ucu olan calıstırırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmazobakan

ilginize teşekkürler, bende LG lcd tv de var. onda bahsettiğiniz farklı yayınlarda PİP yapılıyor fakat samsungda boyle degılmıs,, o kablodan gerekırmıs. acaba tek ucu olan calıstırırmı

Güzel arkadaşım, "samsungda boyle degılmıs,, o kablodan gerekırmıs." diyorsun. Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Kitapçığında, kılavuzunda böyle mi yazıyor? Böyleyse diyecek birşeyim yok, cihaz böyledir.

Ama yok bunu satıcının sana söylediği söz olarak söylüyorsan burada, şunu altını çizerek söyleyeyim ki sallamış adam. PİP'in kabloyla konnektörle ilgisi yoktur, kaynak sayısı (veya tuner sayısı) ile ilgisi vardır. Eğer TV'nde PİP özelliği varsa, kaynaklarını ne tür kabloyla (üçlü, beşli, vs) bağladığının bir önemi olmadan PİP yapabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum bana bunu samsung bayii soyledi. televızyonu alırken pip var dedıler, kurduk evde calıstırdık bakkık acamıyoruz. aradım adamları bu sefer bu komponent kablodan gereklı dedıler. LG de boyle bir olay yok. bende affalladım, aptallaştım. banada sacma geliyor ama servisde boyle dedi. işin kotu tarafı digiturkte komponent gırısı yok sadece scart var. . bu arada samsung bayiine giidip sorunumu anlattıgımda adamlar bana orada teşir urunlerınden ,benım televızyonun aynısında açtılar pip i gösterdeıler. Dİgital yayın olması gerekıyormus, HD sanırm. tv izlerken dvd yi yanda açabilirisiniz dediler.mağazada gösterdikleri yayında dvd çünkü.bana da saçma geliyor tv izlerken nie dvd açayım?
    ne yapacagımı sasırdım. anlayan yokmu bu işten? baska çözüm yolu yokmu? kablonun bir ucu scart obur ucu komponent bulsam taksam acaba calısırmı?
    LG de Turksat 1c uydusu olan receiver ımı ve kablo yayını baglıyorum direk açılıyor...hemde scartla . komponent fln değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Karakartal_ -- 23 Eylül 2008; 23:51:53 >

• Eğer samsung'larda ki PIP sony'de ki gibi ise sadece analog(kablo yayın, eski çatı anteni yayını) ve karasal yayın ile pc görüntüsü arasında yapılabiliyor.

Yani bir tarafta örneğin kablolu yayın diğer tarafta pc şeklinde...veya bir tarafta digital karasal yayın diğer tarafta pc şeklinde.

Birde Pap var. Senin modelde var mı bilmiyorum...onda da bir tarafta herhangi bir kaynak (ps3,dvd,uydu vs.) diğer tarafta analog veya karasal yayın olabiliyor.
  • pap hiç bılmıyorum sanırım bende yok. dediğim gibi lg de aynı ekran içinde ;kablolu tv ve normal turksat 1c uydusunu goldmaster recevir ıle cok rahat ızlıyorum.istersem uyduyu kapatıp ps2, veya dvd açabiliyorum. bende samsungdan bunu beklerdım
  • Dostum komponentten scarta, scarttan komponente dönüştürücüleri ya internetten, ya da büyük ihtimalle Ankamall Teknosa ile MediaMarkt'larda bulabilirsiniz. O zaman dediğinizi yapabilirsiniz.
  • Arkadaşım ben de Samsung kullanıyorum eski seri fakat normal anten, scart, component, composit bağlantılarda PiP tuşuna basınca "Uygun Değil" yazısı çıkıyor yani desteklemiyor.
    Ama şu şekilde çalışıyor HDMI bağlantıda bir yayın izlerken diğer tüm bağlantılarda PiP çalışıyor HDMI ve diğer bağlantılar arasında geçiş de yapabiliyorsun. Aynı şekilde PC den VGA bağlantı yaparsan da Analog anten hariç diğer yayınlarda PiP yapıyor. Sendeki problem bu sanırım. Satıcı adam da Teşhirde HDMI bağlantıda gösterdiyse gayet tabi çalışmıştır. bahsettiği (kıvırdığı) o kablo da HDMI dır ama sende HDMI yayın veren bir kaynak var mı ki. DigiturkHD cihazında yok mu HDMI.?
  • ufukman ,digturk var ama hd değil. o yuzden çalışmıyor sanırım. satarken iyi hoş sattılar .var dediler pip. sanki her evde digiturkhd varmış gibi.

merhum, alsamda çalışıcagından pek emın değilim. geri iade fln birsürü uğraştırırlar.

saolun arkadsalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.