Şimdi Ara

Samsung LE32A451C1 mi Toshiba 32XV500 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: stat

İstanbul Beykozdayım. Vallahi bulurken çok zorlandım. Bide hemen eve görütmek istediğim için teşhirden aldım. Zaten teşhire çıkalı 2-3 gün olmuş üzerinde jelatini duruyordu.
    Ben evde digiturk kullaniyorum. Bugün DVI-HDMI kablosuda aldim hem uydu hemde full hd resimleri koyarim.

iyimiş 2-3 günlükse. tekrar hayırlı olsun.
    valla dört gözle bekliyorum resimleri. Heyecanlandım valla yaw
    sanki bende aldımda yolda geliyo gibi
    neyse bi kaç güne bende alacam zaten.
    Şimdiden çok tşk ler

• Resimler için ben de beklemedeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: devecibakar

quote:

Orjinalden alıntı: aykut62

ms sürelerinede bakın carrefourda xv 500 ün fiyatı perşembe trink kartla 1235 tl 12 taksit ama görüntüyü fazla beğenmedim.eski model bence.

çok mu eski bu model xv500

Arkadaslar, ben xv 500ü birkaç defa üstüste,farklı marketlerde inceledim. Görüntüyü malesef begenemdim.Lg-samsung panellere gore sonük bir goruntusu vardı. Aynen eski model gibi duruyordu. Reel Kontrast-parlaklık oranları galiba düsükki , lg-samların yanında karanlık ve sonuk kalıyordu. Almayı istememe rağmen, çünkü fiyatı diğerlerinden daha uygundu, vazgectim. Lg2000 aldık. 2aydır izliyoruz, gayet basarılı sd yayını mevcut.

• TV yi bilgisayara DVI-HDMI kablosu ile bağladım. GG den altın uçlu(!) olduğunu söyleyen bir satıcıdan 5mt uzunluğunda aldığım kablo ile görüntüyü aktardım. Bende 8600GT var çift DVI çıkışlı. Birinde monitör diğerinde LCD TV var. Nvidia sürücüleri LCD ekranımı Toshiba olara ve full hd olarak tanıdı. Elimde 720P lik Battlestar Galactica dan bazı screen shootları koyuyorum. Film 720P lik olmasına rağmen çıkışı 1080P olarak ayarladım ve resimleri bu şeilde çektim. TV de görüntü ayarlarında Mpeg gürültü azaltıcı Düşük seviyede seçimiş durumda ayrıca detaylı Görüntü Ayarlarım:
    Mod: PC
    Kontrast 70
    Arka ışık: 70
    parlaklık: 50
    Renk:50
    Ton:0
    Resim keskinliği:0
    Siyah-Beyaz seviye: kapalı durumda.

Elimde 5 mega pixelCanon Powershot var. Resimleri Florasan ışığında flaşsız olarak çektim. İstediğiniz bir ayar var ise resimleri o şekilde güncelleyebilirim. Yarın arkadaşımdan 1080P lik 300 filminin screen shootlarınıda koymaya çalışırım.

Not. Resimlerin yüklenişi uzun sürmesin siye orantılı olarak küçülttüm. Herhangi bir iyileştirme/kötüleştirme işlemi yapmadım.

Saygılar

Samsung LE32A451C1 mi Toshiba 32XV500 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 19 Mart 2009; 0:25:49 >

• resimler için saol. 1 inci resim iyi gibi. 2 inci ve üçüncü resimlerde parlaklık çok gibi.belki ayarları biraz daha oynamalısın. Albani ustayla bi görüşmeni tavsiye ederim bu konuda.
    Filme gelincede film 720 p lik diyon çıkısıda o şekilde ayarla.
    bide 1080 lik bi film çekecen. o zaman da çıkışı 1080 p olarak ayarla öyle bi dene.
    Ama mutlaka ve mutlaka Albani ustadan gerekli görüntü kontrast ayarlarını al. O bu işi iyi biliyo emin ol.
    Bide fotoları o şekilde inceleyelim ok.
    Bide tv de vga girişi varmı? Bizim laptop ta vga çıkışı varda.
    Tekrar saol kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 19 Mart 2009; 7:13:46 >
  • İlk resim Digiturk. Diğer resimler DVI-HDMI bağlantısı ile PC den TV ye aktardığım görüntüler. O gçrüntüleri aktarırken üstte yazdığım ayarları kullandım.
    Mod: PC
    Kontrast 70
    Arka ışık: 70
    parlaklık: 50
    Renk:50
    Ton:0
    Resim keskinliği:0
    Siyah-Beyaz seviye: kapalı durumda.

Tv de VGA giriş var. Ayrıca ses için 3.5mm jack girişide mevcut. Ben sesi buradan veriyorum.
  • aslında daha iyi olması lazım deilmi yaw?
    bide digitürk un kalitesi düşük deniyo? düşük olduğu halde sd yayın genede iyi o zaman.
    Ama pc görüntüleri beni tatmin etmedi. birazdaha ayar yokmu yaw? eminim daha iyi bi görüntü mutlaka alınır.
  • Benim pek içimi açmadı SD yayın kalitesi nedense.
    32xv500 modelinden vazgeçtim, 37av500'ü araştırmadayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C@PiSh

Benim pek içimi açmadı SD yayın kalitesi nedense.

diğer topic ta sana bi cvp yazdım. senin amacın değişmiş. bencede av gider sana.
    Ama albani usta nerde yaw? o bi ayar verse şu görüntüleri bi ayar çekse arkadaş daha bi rahat olcaz yaw.
    Albani toprak nerdesin bi el at olaya

• quote:

Orjinalden alıntı: devecibakar

quote:

Orjinalden alıntı: C@PiSh

Benim pek içimi açmadı SD yayın kalitesi nedense.

diğer topic ta sana bi cvp yazdım. senin amacın değişmiş. bencede av gider sana.
    Ama albani usta nerde yaw? o bi ayar verse şu görüntüleri bi ayar çekse arkadaş daha bi rahat olcaz yaw.
    Albani toprak nerdesin bi el at olaya

Albani ye e-mail gönderdim inşallah cevap verir. Forumda bulduğum bazı ayarları yaptım ama çok kırmızı oldu sanki.
    Bulduğum ayarlar:
    ----Menu den;

-Active Back Control:OFF
    -Cinema Mode:ON
    -3D Color Management:ON

Backlight:30
    Contrast:90
    Brightness:60
    Color:30
    Black stretch:OFF
    MPEG Red:OFF
    DNR:Auto
    Color Temp:Warm

--------------------------

-3D Color Management ayarları>>>>

RED>>+0,+6,-8
    GREEN>>-15,+2,0
    BLUE>>-5,+15,0
    YELLOW>>-1,+10,0
    MAGENTA>>-2,+2,0
    CYAN>>-1,-13,0

şeklinde

• Panelin hayırlı olsun++

1-Resimler çok kötü,Mode larda belliki yanlış v.s bunları geç şimdi sen+

2-Bana "Picture Mode" ları bildir>>>sanırım Sports/Standadr/Movie/Preference gibi olmalı yada sen tam hangisi,elimde bunun Manual i olmadığı için
    bilmiyorum,bu "MODE" lar çok önemli,kafana göre Mode ataması-ayarlaması olmaz!

not;İngilizce menüye geç(sonra sen tekrar Türkçe yaparsın OK)

Önce bu Mode ları bildir sonra bakarız gerisine???

++
  • Modelar:
    Dynamic
    Mild-User
    Movie
    Game

Bilgisayardan DVI-HDMI kablosu ile çıkış aldığımda PC Mode ortaya çıkıyor.

Resimleri çektiğimde standart ayarları kullandım herhangi bir modalam yapmadım.

Albani yardım ve desteğin için şimdiden teşekkür etmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 20 Mart 2009; 0:46:20 >
  • MILD-USER>>böylemi geçiyor bu AV lerde???

Ben USA versionları bildiğim için farklı Mode lar var Avrupa larda,onun için sordum emin olmak için??

PC Mode seçme ayrıca!!o D-SUB tan(VGA)bağladığın zaman gerekir,sen external cihaz gibi bağlıyorsun şuanda PC yi paneline ve panelinde
    bunu böyle algılayacaktır!
    PC Mode klasik VGA bağlantısı içindir,Kullanma Kılavuzunuda ayrıca iyi oku,yaw kimse şu mereti okumaz

"3D Color Management" bunuda RESETLE!!!!!! 0(sıfıra gelsin bütün renk ayarları)!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Mart 2009; 0:50:55 >
  • AV ile ne kast ettiğinizi anlamadım?. Evet Mild-User soft bir görüntü veriyor. Renkler daha pastel oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 20 Mart 2009; 0:52:43 >
  • XV olacak,ben US AV ile karıştırdım

OK USER Mode a alıyorsun,bu senin Kullanıcı ayarın temel izleme oluyor!!

Diğer ayarları hiç oynama

Color Mang.Resetle

------
    Sonrada Highway in açtığı bir başlık var Panel TV lerde ayarlama v.s gibi,onu bul ve uygula,bulamazsan o başlığı
    o zaman ToshZF355....... başlığında benim verdiğimi bul(Syfa 7.de)

++
  • Burada verdiğm ve sizin yanlış dediğiniz ayarları oradan almıştım zaten.. Tekrar kontrol edeceğim.
  • Hayır ben hazır ayarlardan bahsetmiyorum!

Sen o dediğim başlıklardan Testin nasıl yapılacağını öğreneceksin,bunun için bir CD/DVD v.s hazırlayacaksın ve paneline
    kendin uygulayacaksın OK++

O CD/DVD yi mümkünse DVDPlayer dan panele bağlıyarak uygula!
    Player yoksa o zaman PC den DVD hazırlamadan da olabiliyor bildiğim kadarıyla

Kısaca dediğim MODE a geliyorsun ve Test teki Pattern(ekrana şekil/renk v.s gelecektir)durumuna göre ve anlatılan
    açıklamaya göre ve sırasıyla tek tek bunları yapıyorsun,zaten o Testten sen sadece Brightness/Contrast/Colour ayarlarını
    yapıyorsun,"3 temel" ayar budur zaten bir panelde!!!
    Bu arada Color Management sıfırla yani Resetle Hue/Bright/Sat hepsi sıfır renk ayarında olacaktır++
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Hayır ben hazır ayarlardan bahsetmiyorum!

Sen o dediğim başlıklardan Testin nasıl yapılacağını öğreneceksin,bunun için bir CD/DVD v.s hazırlayacaksın ve paneline

Kısaca dediğim MODE a geliyorsun ve Test teki Pattern(ekrana şekil/renk v.s gelecektir)durumuna göre ve anlatılan
    açıklamaya göre ve sırasıyla tek tek bunları yapıyorsun,zaten o Testten sen sadece Brightness/Contrast/Colour ayarlarını
    Bu arada Color Management sıfırla yani Resetle Hue/Bright/Sat hepsi sıfır renk ayarında olacaktır++

Albani toprak bilgiler için saol. Arkadaşta en kısa zamanda yeni görüntü ayarlarıyla bikaç foto çekip yollar artık

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Hayır ben hazır ayarlardan bahsetmiyorum!

üstad ben o Toshiba ZF355 topic'ine cevap yazmıştım sizin verdiğiniz Toshiba Manuel ve Calibration programlarına ait rapid linkleri ölmüs/geçerli değil bu yüzden indiren bu 2 dosyayın tekrar paylaşımını istemiştim henüz bir cevap alamadım.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 20 Mart 2009; 9:29:37 >

• isabetli bir seçim yapmışsın ,iyi günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.