Şimdi Ara

Samsung LE40S81B 2 Ölü Piksel Var, Ne Yapılabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim bir sorum olacak. Bundan 3 hafta önce kadar Gold bilgisayar altunizade şubesinden Samsung LE40S81B 40" LCD TV aldım. Bu güne kadar bir sorun ile karşılaşmadım ama bu gün LCDTV nin ekranını silerken gördümki 2 adet ölü piksel bulunmakta. Bu durum alırken söz konusumuydu değilmiydi bunu tam olarak bilmiyorum ama şu anda ekranın ortasında 2 adet ölü piksel bulunmakta. Bu durumda ne yapabilirim?
    Acaba samsung LCD TV lerine ölü piksel garantisi veriyormu, Pc gold bu durumda ne yapabilir? geri alıp değiştirirmi, servisemi yollatır.. bu durumda ne yapmam gerekli.

İnternetten araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. net bir bilgi edinemedim. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler iyi çalışmalar...

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 2 adet için yapılabilecek bişey yok .. iade etmeyi deneyin ..
  • Geçmiş olsun. 5 ölü pixele kadar idare edin diyeceklerdir.
  • Arkadaşlar bana bugün Samsung 40F86 gelecek. Alırken bende sordum ölü piksel olayını. Bana şöyle birşey dedi. Samsung plakalar halinde üretiyor ekranları. Yani bir çıkışta diyelim 20-30 tane varsa, en iyilerini üst modellere ayırıyorlar, daha kıyıda köşede kalanlar alt modeller için kullanılıyor.
    Bu sadece Samsung'a özgü bir konu değil tabi.
    Bir de orda çalışan 1 kare içinde 3 ölü piksele kadar değiştirdikleri. 1 karenin ne kadar küçük olduğunu siz düşünün artık...
    Tabi bayi olan forum üyelerimizin ekleyecekleri varsa, onlarında uygulamalarını merak ediyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToranagaSama
    Bana şöyle birşey dedi. Samsung plakalar halinde üretiyor ekranları. Yani bir çıkışta diyelim 20-30 tane varsa, en iyilerini üst modellere ayırıyorlar, daha kıyıda köşede kalanlar alt modeller için kullanılıyor.
    bunu biraz sallamışlar gibi geliyor özellikle @albani arkadaşımızın yazdıklarını okuduktan sonra(ya da ben öyle anladım) böyle olmadığını zannediyorum
  • Samsung panellerin handikapı ölü pixel ve bulutlanma, alırken çok dikkatli olun, belkide tüketici hakları zayıf olduğu için sakat panelleri özellikle Türkiyeye çok gönderiyorlar.
    Ortak panel kullandıkları için bu yüzden Sony nin de başını belaya soktu forumda uzun süre işlendi kullanıcılarla mahkemeleri hala sürüyor. Sharp panellere geçmeden Sony de tam güvenilir değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Mart 2008; 9:36:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yapici

quote:

Orjinalden alıntı: ToranagaSama
    Bana şöyle birşey dedi. Samsung plakalar halinde üretiyor ekranları. Yani bir çıkışta diyelim 20-30 tane varsa, en iyilerini üst modellere ayırıyorlar, daha kıyıda köşede kalanlar alt modeller için kullanılıyor.
    bunu biraz sallamışlar gibi geliyor özellikle @albani arkadaşımızın yazdıklarını okuduktan sonra(ya da ben öyle anladım) böyle olmadığını zannediyorum

Olabilir tabi. Ama ben Samsung markasının yabana atılır bir marka olmadığını düşünüyorum. Elbette ateş düştüğü yeri yakar. 4.000 YTL verdiğin bir LCD'de göze batan bir nokta bile adamı perişan eder. Ama Samsungda çok, Toshiba daha beter, Sharp'ta hiç olmaz demekte ne kadar doğru onu bilemiyorum. Genelleme yapmak doğru olmadığını düşünüyorum.
    Benim asıl merak ettiğim forumdaki ister Samsung, ister Sharp yada Toshiba bayileri bu konuda ne düşünüyor.

• bu konu gerçekten çok önemli diğer ülkelerde ki uygulamalar nasıl acaba bir tecrübesi olan var mı bizler alırken neler yapabiliriz ? Hiç dava edip kazanmış biri var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.