sayın arkadasım.samsunglarda bulutlanma sorunu hakkında cok sikayet var.hatta dh forumlarda geniş kapsamlaı yazılar cıkmıstı.yurt dısı sitelerdede samsung 6 serisi icin bayağı bir eleştiriler yayınlanmıstı.benim tavsiyem plazmadır tv izlemek icin alınacaksa LCD plazmanın yanına yaklasamaz!!! kaldıkı LCD ler miyadını doldurmustur!!!SONY SHARP ve diğer üretici firmalar dahi ürün tanıtımlarında medya alıcılarıyla satın alınmasını önermiştir en azından ürün tanıtımlarında medya alıcılarına değinmişlerdir!!!LED ve OLED tvler ilerleyen zamanda LCD tvlerin yerini alıcaklardır hatta aldılar bile. dersenizki bu kadar LCD eleştiriyorsun neden lcdler yaygın!!sebebi LCD tvleri dünyanın heryerinde sizde dahil paranız varsa kendi adınızla piyasaya sürebilirsiniz.çinden mexikaya kadar her yerde fason imaltı yaplıyor.plazmada bu cok zor cunki yüksek teknoloji ve maliyet gerektiriyor yapan firmalarda belli PHILIPS dahi plzama üretiminden cekilmistir.Amerika ve japonyada plazmalar halen piyasa liderleridir tartısmasız.tavsiyem lcd alacaksanız en azından ucuz ürün alın pahalı marka iyi üründür felsefesi yanlıstır!!! saygılar
plazma veya lcd.. büyük tv alma amacımın asıl sebebi televizyon izlemek ve bazende bilgisayarımı bağlayıp oyun oynamak.. bunun harici çok da önemli değil aslında..
@andy1
peki hocam sen bana bi kaç plazma tavsiyesi versen veya ledtv... ne bileyim işte.. söyle bi kaç model onları da inceleyeyim madem böyle diyorsun..
Hocam düşünecek birşey yok. LCD lerin daha bitmesine kaç sene var. LED ler çok yeni ve bir farkta göremiyorsun, hatta daha LCD lerden daha kötü bile denebilir. O nedenle git Philips 5604 al ucuza , keyfine bak
quote:
Orjinalden alıntı: Drizzt_tr
Hocam düşünecek birşey yok. LCD lerin daha bitmesine kaç sene var. LED ler çok yeni ve bir farkta göremiyorsun, hatta daha LCD lerden daha kötü bile denebilir. O nedenle git Philips 5604 al ucuza , keyfine bak
LED Zaten LCD Kökendir Nasıl Kötü Oluyor LCD'Lerden _Klasik LCD Paneller Yüksek Marka Ve Modelin HIGH-END Serileri (CCFL) Panel Kullanır Av Modülü Dahil _LED Ler İse CCFL/Paneller Çerçevesinde Baya Kat Edildi (LED) Backlıght,Belki LED Erken Daha B6000,7000,8000 Vs Desek _x4500 vE sHARP XS1,Bunlar Gerçek LED,Ama LED'Leri Çıkıp Birisi CCFL/Panelden Daha Kötü Derse Şaşarım
Kötü dememin nedeni daha yeni olması. Yani sorunları çıkacaktır muhakkak. Şu aşamada 5000 ytl vermek bence anlamsız. Helede adam gibi fark yokken
quote:
Orjinalden alıntı: Drizzt_tr
Kötü dememin nedeni daha yeni olması. Yani sorunları çıkacaktır muhakkak. Şu aşamada 5000 ytl vermek bence anlamsız. Helede adam gibi fark yokken
Tabi Daha Yerli Yerine Oturması Lazım Bu Konuda Aynı Fikirdeyiz
LED almak için en az 3-4 yıl var bence.
Samsung LE46A856 üst modelini tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: MajestiC
quote:
Orjinalden alıntı: Eqoulaiser
plazmalarda enerji tüketimi çok diyo bi arkadaş.. bi karşılaştırma yapmadım henüz ama.. kafam karışık gerçekten..
neyse LG7000 e gelince haklısın hocam HD yayında doğrudur ama zaten SD yayın var elimizde ne yazıkki elimizdekine göre de almak lazım.. veya bi digiturk falan alırsak belki o zaman işimize yarar HD yayın.. ama ilk başta elimde SD yayın var ve buna göre almak daha iyi olur gibi.. ne dersin bu konuda?
Bende ilk başlarda LCD düşünüyordum fakat şuanda plazmaya yönelmiş durumdayım. Hatta ful hd bile tercih etmeyebilirim. Fakat ya ileride bi bluray veya ps3, xbox 360 vb. konsollar alırsam diye düşünüyorum.
Sanırım plazma alacağım ben. Full HD düşünürsem alacağım tek model pana g10. HD Ready alırsam da X10 tercih edebilirim. Bi araştır bunları istersen.
@andy1
Bahsettiğim tüm modelleri incelemiş durumdayım. Kağıt üzerinde panel alınmayacağı konusunda da hem fikiriz
Katılıyorum sizlere LCD ile yola çıktım PLAZMA ya yöneldim sonunda. Nihayetinde evde ailecene SD seyrediyoruz,
MajestiC;
Galiba aynı durumdayız karar verme arefesinde... Sizlere sorum; bende G10 ve X10 arasında gel-git yaşıyorum ve hala kesin karar veremedim, siz son ne durumdasınız? Bazen Blu-Ray PS3 te ara sıra kullanırsam Full HD mi alayım, yoksa gidip HD Ready mi alayım diyorum... Ayrıca ekran büyüklüğünü net belirledinizmi? (izleme mesafem 4m) İşe fiyatta girdiğinden ya 42G10 alacağım (yukarısına bütçem yok) yada 50X10 a kadar çıkıp HD Ready alacağım...
Sizler?
LE46A656'yı yaklaşık 5 aydır kullanıyorum çok memnunum. Genel olarak tavsiye ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: Eqoulaiser
SAMSUNG LE46A656 modelini almayı düşünüyorum.. kısa bi araştırma sonucu bu modelin iyi olduğu kanısına vardım.. gidip teknosada gözümlede gördüm.. gayet güzel duruyordu. acaba bu modelin fiyat ayarında başka hangi seçenekler alınabilir? aklımda yinede bu fiyata ya daha iyisi varsa sorusu geliyo yardımlarınızı bekliyorum.
geçen bi mağazada baktım tüm LCD modellere.. aralarında öyle çok fark bulamadım.. neredeyse aynı geldi gözüme.. bide plazmalar vardı onlara göz attım.. sanki daha net gibi geldi.. emin de olamadım gerçi. ama sonra bi görevli ile konuştum. LCD lerde samsung için iyidir ama sharp da güzel onu da öneririm dedi..
@Drizzt_tr hocam philips in 5604 modeline baktım.. o da hoş göründü gözüme.. hatta fiyat olarak 2900 civarı hepsiburada da.. bakalım bi gidip kendi gözümle göreyim nasıl olduğunu diyorum..
Eqoulaiser
Eger daha çıkabilirim diyorsan, 12 taksitle 3600 e 42PFL9603 e bak derim. Diger LCD lere bakışın değişebilir ama dikkat et. Benim öyle oldu. Tüm incelemelerdede çok övülen bir model. Yok yok tv de. Yani uzun vadeli ve hergün kullanacağın cihaz olarak düşünürsen bu tür klas bir ürün alınabilir. 656 nın 5604 ün filan çok üstünde bir tv..Üst sınıflardan yani
evet bu modeli dün gözümle gördüm.. tepki süresi falan çok iyi.. görüntü olarak da çok canlı idi... fiyatı 4400 civarı idi yanlış hatırlamıyorsam.. 42" in fiyatı aşağı yukarı benim seviyemde ama ben 47" istiyorum ya paraya kıyacaz ya da bekleyecem sonuna kadar.. ağustosa kadar yolu var
peki sharp ın modelleri için bi yorumunuz var mı?
sharp için kimse bişey söylemiyor mu?
veya daha başka yorum tavsiye yok mudur? ne alacaz şimdi hala kesin bişe yok kafamda
Sharp kalitedir ama 100Hz , yeni panellerden alman lazım ki onlarında fiyatları yüksektir. 4500 ve üstü civarda. Yaygında olmadıgı için çok tercih edilmiyor. Ama çogu LCD teknolojisi adamların elinden çıkma
Plazma düşünürsen seçenek daha kısıtlı ve net. Düşünmeden 50" pioneer Kuro 5090 yada Panasonic in G10 modellerini alabilirsin. İlla LCD dersen ve iyi bir 46 ve üstü diyorsan o zaman 4000 ün üstüne çıkacaksın, başka çare yok Ama bulabilirsen 47PFL7403 de olabilir, uygun fiyata, ama zor bulman. Hafta sonu mavi de Samsung 46A856 3400 den satıldı ama garantisi mavidendi. Anadolu elektronik degil. Böyle şeyleride takip edebilirsin
ah keşke şu led tvler ucuzlasa da onlardan alsam ama nerdeee..
sanırım uzun bi süre tv değiştirme imkanım olmayacağı ve bilgisayarı bağlayacağım için LCD alacağım.. artık güzel bi kampanya indirim vs.. bulmak lazım
eet büyük ölçüde karar verdim philips 47PFL7403 modelini alacağım sanırım. birkaç konuya daha gçz attım forumda. bu 47PFL7403 modelini tavsiye etmiş çoğu kişi.. artık hayırlısı olsun inşallah ne diyeyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme