Şimdi Ara

samsung led 6000-7000 mi philips 9803-9704 almalıyım öneriler ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu televizyonlardan birisini almayı düşünüyorum .Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum.

benim için dlna vs.. şeylerin önemi yoktur . renkler , tepki süreleri gibi şeylerin önemi vardır.

şimdi kendi yaptığım araştırmada samsung led lerde tepki yazmıyor 6000 ve 7000 serileri özellik bakımından aynı zaten samsung tepki süresi yazma cesaretinde bulunamıyor gibi geldi bana . eğer durum böyle ise televizyonun

performansını da beğenirsem fiyat açısından 6000 almak daha mantıklı gibi gözüküyor

philipslere gelince 9704 ü görmedim ama kağıt üzerinde 200hz 1ms tepki gözüküyor 40inçlerin fiyatının 4500-5000 lira civarı olucağını tahmin ediyorum . 9803 100hz 2ms tekpi gözüküyor .

philips 42pfl7404 almıştım ama philipsin genel sorunu olan at ekran kartımla uyuşumsuzluğu nedeniyle mağza müdürü insiyatifiyle televizyonu iade ettim ve üst model bir televizyon almaya karar verdim .

televizyon araştırdığım dönemlerde samsung led leri fiyat olarak fazla olduğunu düşündüğüm için pek görüntülerine bile bakmamıştım ama 9803 ü görmüştüm ve bence mükemmeldi.

içinizden bu televizyonları görenlerin fikirlerini merak ediyorum . şimdiden teşekkürler...

• samsung ledler 8ms diye biliyorum.philipsin degerlerini lütfen ciddiye almayın. 2250trilyon renk.1ms tepkime süresi vesaire...
    bunlar çok saçma şeyler,abartılmış değerler sırf bu bile philips lcd almamak için bir neden.
    seçiminizi samsung dan yana yapın bence.
    usb den film izleme,dlna gibi şeyler sizi ilgilendirmiyorsa 6 serisi yeterli olacaktır.
  • 6 serisinde usb ile film izlemek istiyorum. Bu mümkün değilmi ?
    Olmazsa pc yi bağlayıp, hd film izleyebilirmiyim ?
    internetten hd indirip izleyebilirmiyim ?
    nasıl bir bağlantı lazım ?
    Biraz çok oldu ama yrdımcı olursanız sevinirim. :)
  • şunu da hatırlatma yarar war ati kartla ekran görüntüsünü toshiba da alamadım.Philips e özgü bir problem değil

Genelde ati ler olan bir problem tv bağlantısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zargana125

Arkadaşlar bu televizyonlardan birisini almayı düşünüyorum .Sizlerinde fikirlerini merak ediyorum.

benim için dlna vs.. şeylerin önemi yoktur . renkler , tepki süreleri gibi şeylerin önemi vardır.

şimdi kendi yaptığım araştırmada samsung led lerde tepki yazmıyor 6000 ve 7000 serileri özellik bakımından aynı zaten samsung tepki süresi yazma cesaretinde bulunamıyor gibi geldi bana . eğer durum böyle ise televizyonun

performansını da beğenirsem fiyat açısından 6000 almak daha mantıklı gibi gözüküyor

philipslere gelince 9704 ü görmedim ama kağıt üzerinde 200hz 1ms tepki gözüküyor 40inçlerin fiyatının 4500-5000 lira civarı olucağını tahmin ediyorum . 9803 100hz 2ms tekpi gözüküyor .

philips 42pfl7404 almıştım ama philipsin genel sorunu olan at ekran kartımla uyuşumsuzluğu nedeniyle mağza müdürü insiyatifiyle televizyonu iade ettim ve üst model bir televizyon almaya karar verdim .

televizyon araştırdığım dönemlerde samsung led leri fiyat olarak fazla olduğunu düşündüğüm için pek görüntülerine bile bakmamıştım ama 9803 ü görmüştüm ve bence mükemmeldi.

içinizden bu televizyonları görenlerin fikirlerini merak ediyorum . şimdiden teşekkürler...

bir zamanlar demiştim :

iyi bilsekte samy çok daha inceden inceye açıklamalar yapmalı panelleri hakkında..
    yüksek kontrast tan bişey anlamıyorum
    mega konstrast tan da bişey anlamıyorum
    o halde 70000:1 kontrast nerede kalıyor?
    bu pahalılıkta pek çok modeldeki 5 ms tepkime süresi neyin nesi ?
    daha ayrıntılı bilgiler vermeli ...

+

benim param olsa 42" veya 50" panel TH- -PZ800E panasonic plazma alırdım ; yansıma sorunu filanda çok önemli değil doğduk doğalı zaten yansımanın babasını yapan crt tv izledik

en azından bilgi verme cesaretinde olan her panel yapımcısını kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kumandan -- 6 Ağustos 2009; 2:46:41 >

• bende samsung 7000 var, 6000 den farkı icinde kendinden DLNA ve media player olması.
    DLNA ile evdeki diger bilgisayarın üzerindeki foto ve filmleri mp3 leri izleyebiliyorsun
    güzel ama daha cok yolu var, zira film seyrederken altyazı acmıyor.

ama cihazın media play özelligi cok güzel, türkce altyazı desteki HD film oynatması kusursuz.
    kumandadan ileri geri alması, seyrettigin heriflmi bıraktıgın yerden daha sonra tekrar seyredebiliyorsun.

Ancak 2009 yılında böyle bir televizyona DTS lisansı almadıkları icin DTS ses codegini çözmüyor filmleri
    sessiz gösteriyor.
    çözüm internetten indirdigin yazılımlar ile DTS ses codekli filrmleri AC3 Dolby digitale ceviriyorsun.
    20 HD filmi sabaha kadar çevirebiliyorsun. zaten bu sana uzun süre yeter.

DTS, Dolby dijitalden cok daha kaliteli ses veriyor. Ama Mp3 ile orjinal CD dinlemek gibi. Aynı parçayı
    ikisinden de dinlemedikce farkı farketmen zor.

Bu kayıptan hoşlanmaz isen 6000 serisi alıp, yanına HD popcornhour tarzı oynatıcı alabilirsin.

6000, 7000 in tepkime süresi hiç bir yerde yazmıyor satıcılar 2ms diyor, Hikaye!

bence 8ms bile olabilir, laptopumu clone bagladıgımda mousu saga sola oynatınca laptopumun ekranına göre televizyondaki mouse cok daha sonradan geliyor. (laptopumun tepkime süresi 2ms kesinlikle degil, TV nin görünrüsü bide bundan daha da yavas)
    belki laptop ekran kartından diyebilirsin.

ancak tepkime süresi bilgisayar oyunu oynanacaksa sorun, yoksa PS3, ps2 de rahatsızlık verecegini sanmam

• led tvlerde panel olarak çok daha güzel bir malzeme kullanılmış
    kristal tasarımı led olarak hakkıdır.ancak tepkime süreleri dediğiniz gibi çok garip.parasının harcı değil,teknolojisinin harcı değil...
    sadece panele kristal yapmakla olmaz zaten sistemi de oturaklı olmalı ki şu gelişen dünyada gönül rahatlığıyla bi 5 sene arkana bakmadan zevkle izle panelini
    velhasıl tepkime süresi,kontrast çıkmazı ve görüntülerde ki asil sorunlar eksi yanları
    sadece 3 boyutluya çaldıran bir teknolojiyle bu işi yapabilmeleri zor gibi...
    alanlara hayırlı olsun,Allah herkesin gönlüne göre versin,olmayana da alamayana da versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kumandan -- 7 Ağustos 2009; 3:16:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

şunu da hatırlatma yarar war ati kartla ekran görüntüsünü toshiba da alamadım.Philips e özgü bir problem değil

Genelde ati ler olan bir problem tv bağlantısı

uğraştırıyor ama yinede alınıyor goruntu..ozellikle vista ultimate kurduktan sonra sorun kalmıyor.
  • phil 9803 te sharp ASV panel kullanılmıştır..şayet banding sıkıntısı olmassa ki artık pek gorulmuyor,paneli gereği benim tercihim 9803 olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: balvolkan

bence 8ms bile olabilir, laptopumu clone bagladıgımda mousu saga sola oynatınca laptopumun ekranına göre televizyondaki mouse cok daha sonradan geliyor. (laptopumun tepkime süresi 2ms kesinlikle degil, TV nin görünrüsü bide bundan daha da yavas)

ancak tepkime süresi bilgisayar oyunu oynanacaksa sorun, yoksa PS3, ps2 de rahatsızlık verecegini sanmam

O sorunun nedeni tepki süresiyle alakası yok. Bende philips 7404 vardı aynı sorun onda da vardı . televizyonuın menüsü üzerinde philipsin kendi yazılımı var Naturel motion (doğal hareket) eğer samsungta da benzer bir yazılım varsa onu kapatırsanız mouse un geriden gelme olayı düzeliyor.

Samsung ledlerin siyahlarını gördüm bir yerde çok inceleyemedim ama vasattı...koyu lacivert gibi duruyordu. Samsung açıkçası gözümdeki yerini kaybetti gibi , ekranların dış tasarımları çok şık olduğu için biraz aldatıcı oluyor sanırım . Ben philipsin 9404 modelinin tamamen piyasaya çıkmasını bekliyorum onu da görüp öyle kararımı vermeyi düşünüyorum. Bilgilerini paylaşanlara teşekkür ederim.

• Merhabalar,

Sizin bilgilsayar - tv baglantı porbleminiz vardı ne oldu? bende 47" LCD almak istiyorum ama philips markasından soğudum açıkçası. Tavsiye edeceğiniz bir model var mı?

quote:

Orijinalden alıntı: Zargana125

quote:

Orijinalden alıntı: balvolkan

O sorunun nedeni tepki süresiyle alakası yok. Bende philips 7404 vardı aynı sorun onda da vardı . televizyonuın menüsü üzerinde philipsin kendi yazılımı var Naturel motion (doğal hareket) eğer samsungta da benzer bir yazılım varsa onu kapatırsanız mouse un geriden gelme olayı düzeliyor.

Samsung ledlerin siyahlarını gördüm bir yerde çok inceleyemedim ama vasattı...koyu lacivert gibi duruyordu. Samsung açıkçası gözümdeki yerini kaybetti gibi , ekranların dış tasarımları çok şık olduğu için biraz aldatıcı oluyor sanırım . Ben philipsin 9404 modelinin tamamen piyasaya çıkmasını bekliyorum onu da görüp öyle kararımı vermeyi düşünüyorum. Bilgilerini paylaşanlara teşekkür ederim.

• Arkadaşım bende Philips 7000 serisi var, tepki süresi 2 Ms. çok memnunum.
  • c6000 de blueray avatar izleyin başka söz sölemiyorum. :) ışık gerçeklik estetik performans/fiyat bence c 6000 için süper.
    saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.