Şimdi Ara

Samsung LED Tv Hard disk Çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayırlısı ile odama bir samsung 32'' 5 Sersisi bir Led tv aldım. Gayet memnunum.

Şöyle bir sorunum var, yardımcı olursanız çok iyi olur. Forumda aradım ama alakalı konu bulamadım varsa şimdiden özürdilerim.

Mkv film izlemek için 1 terebaytlık hard disk kullanıyorum. Herşey sorunsuz çok şükür. Tek sorun hard diski çıkartma.

Şimdi pc lerde güvenli kaldır şeklide çıkartıyoruz. Malum büyük hard diskleri durdurmadan çıkarınca bozulma riski artıyor.

Tv den çıkaracağım zaman ne yapmam gerekir, başka bir kaynağa geçsem yeterlimi.

Yaptığım, usb moddan çıkıp, usb kabloyu çıkarmak oluyor, sakıncası olabilir diye düşünüyorum. Ufak hard disk biraz salaklaştı bu durumdan dolayı.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• B65X serisinde media player'da güvenli kaldır seçeneği var benzer şekilde olabilir.
  • Hocam bulamadım ben, o seride direkt seçenek olarak nasıl var. Acaba aynı şekilde olabilir mi ?
  • USB cihazlar, yapısı itibari ile sorunsuzca sistemden çıkarılabilir diye biliyorum.
    yani, pc den çıkarırken herhangi bir kapatma yapılmıyor.
    tv de de sorun olacağını zannetmiyorum.

iyi seyirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

USB cihazlar, yapısı itibari ile sorunsuzca sistemden çıkarılabilir diye biliyorum.
    yani, pc den çıkarırken herhangi bir kapatma yapılmıyor.
    tv de de sorun olacağını zannetmiyorum.

iyi seyirler

Bildiğim kadarıyla

Usta senin dediğin küçük sistemler için geçerli.

Büyük terebaytlık hard disklerin için ayrıca bir çalışma sistemi var, direkt kapatmadan çıkarınca, şalter gitmiş gibi oluyor. Bunu bir kaç kere yapınca sistem bozuluyor.

Bu yolla hard diski bozulan çok arkadaşım var. Hani flash disk olsa sorun yok. Onun için pc den çıkarmadan önce sistemi kapatıp öyle çıkartıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

Hocam bulamadım ben, o seride direkt seçenek olarak nasıl var. Acaba aynı şekilde olabilir mi ?

Benim tv de Media player -> Setup -> En altta güvenli kaldır seçeneği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigmucit34

quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

Hocam bulamadım ben, o seride direkt seçenek olarak nasıl var. Acaba aynı şekilde olabilir mi ?

Benim tv de Media player -> Setup -> En altta güvenli kaldır seçeneği var.

Hocam dediğiniz gibi baktım ama öyle bir şey yok. Yinede teşekkür ederim.

Başka fikri olan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Harici disk okuma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben LG kullanıyorum ve donanımı güvenle kaldır seçeneği Q menü denilen dügme altında seçenek olarak var. Oradan kapatarak çıkarıyorum.USB üzerinden gösterim yapan her cihazda olmalı diye düşünüyorum. Senin cihazdada vardır, menülerini iyice tara, bulacağını sanıyorum.
  • Bence tv yazılımını bir güncele ondan sonra güvenli kaldır çıkabilir .

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/lcd-tv/LE40B530P7WXXC/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
  • 7 adet harici diskim var,
    bunlardan sadece 2 sinde power düğmesi var,
    diğerleri bağlı olduğı sistem (pc veya tv) açıldığında , otomatik olarak güç alıyor ve disk dönmeye başlıyor.
    tv veya pc kapandığında onlarda kapanıyor.

Durum bu iken, usb kablosunu çekmek bence sorun olmaz,
    ancak, bu işi usb harddiske data akışı yok iken yapmak lazım,
    yani,
    tv nin mediaplayer ından çıkmak bile data akışını sonlandırır,
    sonra usb kabloyu çıkarın.

koca samsung c7000 led tv de bile "güvenli donanım çıkar" seçeneği yoksa, takmayın kafanıza.

iyi seyirler.
  • Allshare Play kısmından hardikin üzerine gel Toola tuşuna bas..Orada güvenle kaldır seçeneği var....Ben 40 ES 7000 kullanıyorum...

Ancak şunuda belirtmeliyim ki iki dir hardikimde verileri bozuyor TV...Öyle çıkartırken değil taktıktan sonra...Okumaya çalışırken...Neyseki hardiskim bozulmadı..Ancak olanca film gitti...Allahtan geçenlerde çoğu filmi arkadaşın hardskine atmıştım bir kısmını kurtarabildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scog -- 20 Ocak 2013; 2:28:19 >
  • Source tuşuna basın, usb'e gelin, tools'a basın, uzak usb'i seçin güvenli kaldırılmış oluyor arkadaşlar.
  • Arkadaşlar benimde lg 42lb 620 v model tvde sürekli 1 tb lık hdd ile film izlerim ve çıkartmak için direk çekiyorum bağlantı kablosunu..Acaba bu tv için de güvenli kaldır sekmesi varmı varsa nerede yardımcı olabilirmisiniz..
  • MERHABA ARKADAŞLAR SAMSUNG CANLI DESTEKLE GÖRÜŞTÜM ONLARDA ÇÖZEMEDİLER
    AMA BEN ŞİMDİ BULDUM PAYLAŞIYORUM

SOURCE DÜĞMESİNE BASIN
    KALDIRMAK İSTEDİĞİNİZ USB AYGITIN ÜSTÜNE GELİN
    VE ENTERE BASILI TUTUN
    KARŞINIZA 2 SEÇENEKLİ BİR MENÜ GELİYOR
    UZAK USB Yİ SEÇİP ENTER DİYORUZ
    VE CİHAZ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KALDIRILIYOR
    İŞTE HEPSİ BU.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.