Şimdi Ara

..::SAMSUNG M550 3.1Ch 340W SOUNDBAR KARŞILAŞTIRMALI ÜRÜN İNCELEMESİ::.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
16
Favori
27.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yardımcı olan üstadlara teşekkür ederim.
    2. el M450 aldım. Az önce kurdum çok kurcalamadım ama, çağ atladım diyebilirim. Ses kristal netliğinde, öyle sert basları da yok tiz-bas dengesi harika :) aradığım tam olarak buydu,istediğim gibi herşey. Kısık seste dahi verdiği hissiyattan bir şey kaybetmiyor. İyice kurcalarım bugün, ancak başlangıç olarak budur dedim. Yüksek bas sevmeyen biri olarak bilgisayarımda 2.0 kanallı creative t20 kullanıyorum. Bilen bilir piyasada zor bulunan mükemmel bir hoparlördür. M450 onun tv versiyonu gibi hissettirdi sesler çok dengeli geldi bana. Kısaca aradığımı buldum diyebilirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanco -- 15 Mayıs 2020; 15:55:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stanco

Yardımcı olan üstadlara teşekkür ederim.
    2. el M450 aldım. Az önce kurdum çok kurcalamadım ama, çağ atladım diyebilirim. Ses kristal netliğinde, öyle sert basları da yok tiz-bas dengesi harika :) aradığım tam olarak buydu,istediğim gibi herşey. Kısık seste dahi verdiği hissiyattan bir şey kaybetmiyor. İyice kurcalarım bugün, ancak başlangıç olarak budur dedim. Yüksek bas sevmeyen biri olarak bilgisayarımda 2.0 kanallı creative t20 kullanıyorum. Bilen bilir piyasada zor bulunan mükemmel bir hoparlördür. M450 onun tv versiyonu gibi hissettirdi sesler çok dengeli geldi bana. Kısaca aradığımı buldum diyebilirim. :)
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Sevindim aradığınızı bulmanıza

• YT kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bu arada konuyu baştan sona okudum.. m550 ve m450’lerde bass sorunu olduğu belirtilmiş. Benim cihazda da bass çok yoğun değildi ve normali bu sanıyordum. Kumanda ile sw ayarı yapıyordum ama pek etkilemiyordu. konuda bu sorunu çözmek için SW ile yeniden eşleştirme önerilmiş onu yaptım ayrıca firmware güncelledim. Sonuç: inanılmaz. Artık SW +2 üzerine çıkmıyorum :)

Bu arada cihazda bass yok diyen ya da olsa dahi beğenmeyen arkadaşları çok iyi anlıyorum. Bu cihazda bass yok değil sert bass yok. Yani gümbürtü çıkmıyor. Bilakis basslar öyle dağılıyor ki nereden geldiğini anlamıyorsun. Çok doğal ve belirli bir noktaya odaklanmadan bassları hissediyorsun. Yani sistem çok dengeli. “hani nerede ben bass hissetmiyorum” dedirtebilir. Pat pat bass gürültüsü yerine tok ve yerinde bass dağılımı yapıyor cihaz. Bahsettiklerimi Dolby ve dts içeriklerde daha iyi anlıyorsunuz.. yine de sw yeniden eşleştirmesi ve firmware güncellemesi yapıp tekrar denesinler memnun olmayanlar.

Şimdi 8500s arka kolonları bulma zamanı ama piyasadan silinmiş. Yakın zamanda gelir mi acaba :)

• stanco kullanıcısına yanıt
    Firmware güncellemesi yapınca fark edilir değişiklikler hissetin mi peki? Ben hala yapmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT kullanıcısına yanıt
    bass sorunumu çözmüş olabilir ama sw yeniden eşleştirme de yapmıştım hangisi çözüm oldu bilmiyorum. bunun dışında m450 kumanda kullanımında bir tık daha hızlı tepki veriyor artık. :) gördüklerim bunlar hocam
  • quote:

bass sorunumu çözmüş olabilir ama sw yeniden eşleştirme de yapmıştım hangisi çözüm oldu bilmiyorum. bunun dışında m450 kumanda kullanımında bir tık daha hızlı tepki veriyor artık. :) gördüklerim bunlar hocam
    Anladım, teşekkürler geri bildirimin için. Benim bas sorunum yok aslında da normal televizyon yayınlarını beklediğim performansta alamıyorum gibi. Ben de yapayım güncellemeyi olmazsa, kötü bir sonuçla karşılaşan görmedim.
  • YT kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, tabi denemekte fayda var :) umarım çözülür sorununuz. Ben tv yayınlarını izlemiyorum, apple tv ve konsollar bağlı sadece, ses düzeyi iyi durumda zaten 20 nin üzerine pek çıkmıyorum.

• Selam arkadaşlar elinde M550 olup model yükseltmek isteyen(Atmos vb cihazlara geçmek için) ya da herhangi başka bir sebeple satmak isteyen olursa talibim.
    Tercihen garantili olmalı, garantisi bittiyse temiz olmalı. Düşünen varsa fiyatını PM üzerinden iletebilir.

Konu açmıştım ancak buradan da duyurmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanco -- 26 Mayıs 2020; 21:20:38 >
  • Arkadaşlar merhaba bugün farkettim ki SoundBar fişe takılı iken adaptördan tiz bir ses geliyor Çok yaklaşınca ses çok net bir şekilde duyuluyor, Acaba Bu bir sorun mu rica etsem kontrol edebilir misiniz sizin SoundBar adaptöründen de öyle bir ses geliyor mu boşta iken

• dost..:) kullanıcısına yanıt
    Şimdi kontrol ettim herhangi bir ses yok. Ben de artık m550 sahibiyim bu arada :) Bir dönem notebook onarım merkezinde çalışmış biri olarak bazı notebookların adaptörlerinde belli bir çalışma süresi sonrası (2-3 yıl) bu tarz tizlemeler oluşabiliyor. Sanıyorum adaptörün içerisindeki kondansatör vb. devre elemanlarından geliyor. Rahatsız etmiyorsa dert etmeyin. Çok rahatsız edici seviyedeyse yeni bir adaptör alabilirsiniz. Samsung A4024 model numarasıyla aratınca çıkıyor hocam :)

• quote:

Şimdi kontrol ettim herhangi bir ses yok. Ben de artık m550 sahibiyim bu arada :) Bir dönem notebook onarım merkezinde çalışmış biri olarak bazı notebookların adaptörlerinde belli bir çalışma süresi sonrası (2-3 yıl) bu tarz tizlemeler oluşabiliyor. Sanıyorum adaptörün içerisindeki kondansatör vb. devre elemanlarından geliyor. Rahatsız etmiyorsa dert etmeyin. Çok rahatsız edici seviyedeyse yeni bir adaptör alabilirsiniz. Samsung A4024 model numarasıyla aratınca çıkıyor hocam :)
    Çok teşekkür ederim eğer yangın tehlikesi vs oluşturmayacaksa benim için önemsiz bir ses

• dost..:) kullanıcısına yanıt

Bende gelmiyor baktım şimdi.

Ben soundbarı satılığa çıkardım ama basları muazzam iyi, telefondan spotify ile bağlanıp dinliyorum ve sub ayarını -3'e alıyorum, oldukça keyifli ses veriyor. Sanıyorum satmaktan vaz geçeceğim. İlk aldığımda 2+1 hoparlörün bası daha iyi gibiydi ama şu an diğer sistemleri dinlediğimde baslar hep bir uğultu içerisinde. Jbl bar 5.1'i de test ettim geçen ama basları oldukça kötüydü. Uğultuluydu. M550 çok değişik bir cihaz, satılığa çıkardım ama satamayacağım galiba. Diğer özelliklerini tartışabiliriz ama bas'ıbence tartışmasız çok başarlı.

• YT kullanıcısına yanıt

kesinlikle hem bass olarak hemde ses kalitesi olarak çok farklı çok üst düzey bir soundbar 2 yıl önce 699tl ye sıfır aldığımız günleri yaad ediyorum... keşke stok yapsaymışız

• Konuyu okuduktan sonra benim anladığım eski Avr ciler bile şimdinin Soundbarcısı olmuş. Bu cihazın kendini bu kadar geliştirebileği kimin aklına gelirdi?

Aklıma şu takıldı. Konuyu açan arkadaş Hı-Fı ci ve 50m2 gibi çok ama çok büyük bir salonda avr den Soundbara geçmiş. İyide bu kadar büyük bir salonda Soundbar yeterli olur mu?? Yani anladık bu aletler iyide büyük mekanlar da takdir edersiniz ki çevresel ses çok önemlidir hele ki film seyrederken.

Saygılar

• universteli U kullanıcısına yanıt

Ben de geniş bir alanda kullanıyorum ama özellikle film izlerken soundbarlar boyundan büyük işler başarıyor. Yani kaynak kalitesine göre cihazlar aslan kesilebiliyor bir anda. Düz stereo müzikte tam gücü anlaşılmıyor yani, çevresel sesi destekleyen ses dosyası olunca gerçek performans ortaya çıkıyor.

• İki sistem olsun,ikiside kendi alanlarında zirvede. Biri parçalanıp sound oluşturulabilen JBL 9. 1, diğeri de Yamaha CX-A5200 11.2 kanal Avr destekli Bowers & Wilkins MT-50 Walnut hoparlörleri salona döşedin.

Şimdi ikisinde de Atmos destekli aynı filmi de açtın ve tam cepheden koltuğuna oturdun. Aldın eline mevye kokteylini içmeye başladın. Geldik hayati meseleye, ikisi de Atmos fakat alacağın ses kalitesi, derinliği, şiddeti, dengesi vs... yani nesi varsa aradaki fark ne olur, yani aradaki o farklar tam olarak nedir ???

Saygılar

• Arada bayağı bir maliyet farkı olur, avr sistemde bolca kablo olur, soundbar derli toplu olur. Sese bakarsak da avr sistem diğerini her yönden katlar.

• Konuyu hortlatıcam ama bu cihazı ilk çıktığında almıştım uzun süredir kullanıyorum. Şöyle bir sorunum var netflix 5.1 aktif gözükmüyor mi boxdan ayarları açıyorum 5.1 aktif oluyor Dolby digital plusu seçtiğimde hdmi ile m550 bağlıyorum bu seferde desteklemiyor uyarısı alıyorum bu cihaz Dolby digital plus desteği yokmu anlamadım Dolby audio yazıyor arkasında aydınlatma yapabilirmisiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Darkforwhite kullanıcısına yanıt

Plus desteği yok diye biliyorum. Sadece Dolby ve DTS desteği var.

• M550 için güncelleme yapmaya gerek varmı kendi kendine yapiyormu tv arc ile baglı ve bu cihazı 5+1 yapmak icin ek kolonlari nerden temin edebilirim yardimci olacak kimse varmi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.