Şimdi Ara

Samsung, Mesajlar uygulamasını neden kaldırdığını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, Mesajlar uygulamasını neden kaldırdığını açıkladı
    Samsung, yakın zamanda Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 modellerinden başlayarak cihazlarında artık Samsung Mesajlar uygulamasının ön yüklü olarak gelmeyeceğini bildirmişti. Gelecek Galaxy telefonlarda artık Samsung Mesajlar yerine Google Mesajlar yüklü gelecek. Şirket, bu hareketin arkasındaki nedeni açıkladı.

Ayrıca Bkz.Galaxy telefonlarda Samsung Mesajlar uygulaması artık ön yüklü olarak gelmeyecek

Google Mesajlar uygulaması neden varsayılan olacak?

Samsung, “Mesajlaşma uygulamaları RCS standardını izlese de, kullanılabilirlik karşı tarafın hangi uygulamayı kullandığına bağlı olarak sınırlı olabiliyor. Bu nedenle Galaxy kullanıcılarının daha özgürce iletişim kurmasını sağlayan Google Mesajlar’ı ortak mesajlaşma platformu yapmaya karar verdik. Bu mesajlaşma uygulamasının RCS standardındaki değişikliklere de daha hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermesini sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Samsung, telefonlarında ilk kurulum sırasında varsayılan mesajlaşma uygulamasının Google Mesajlar olduğunu bildirmeye başladı.

Kaynak:https://www.sammyfans.com/2024/07/26/why-google-messages-replaced-samsung-messages-on-galaxy/

• Mevcut one ui 6.1 kullanicilarinda ne zaman kaldirilabilir olcak acaba. Su an devredisi bile birakamiyorsun.

• Google mesajlar olunca devre dışı bırakabiliyor olman lazım.

• Samsungun açıklamasını translate e mi çevirdiniz hiçbir şey anlamadım

• Telefon da üretme o zaman

RCS'de güya SMS gibi standart olacaktı(!) Google servisi altından kullanılacaksa ne anladın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 26 Temmuz 2024; 19:19:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    RCS bir protocol, yani bir standart. Bu standardı ise Google Messages gibi yazılımlar implement ediyor yani kullanıyor. RCS yaygınlaştıkça insanlar WhatsApp gibi yazılımlar yerine istedikleri mesajlaşma yazılımlarını kullanabilecekler ve aynı zamanda SMS'in de yerini alacak.

• Aynen dediğiniz gibi ama Samsung un, daha önce de Xiaomi nin kendi mesajlaşma uygulamalaırnı birbir telefonlardan kaldırmaları bu açıklamanın tam tersi. RCS de bu gidişle IOS mesajlar ve Google Mesajlar uygulamaları arasına sıkışacak heralde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyuunal E kullanıcısına yanıt

Evet dedigin gibiymis devredisi birakabildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fold 6 6.1.1 yüklü geldi mesajlarda google seçtim.Ama şunu söyleyim Apple iMessage etmez.

• Google mesajlar'ın arayüzü berbat. Webview gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alttaki kişi durumu yine özetlemiş. Samsung'da Google'ın aha iyi "implement" ettiğini iddia ederek kendi uygulamasını kaldırmış. Yani neymiş kendi istediğimiz yazılımları kullanamıyormuşuz bu durumda olduğu gibi Samsung bize Google mesajları uygun görmüş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

Bunu Google uygulaması ile sınırlı görmeyin. PlayStore'da birçok SMS uygulaması var ve çok güzel arayüzleri var, bu uygulamalar da RCS'yi destekleyecektir. Samsung'un mesajlaşma uygulaması alternatifsiz değil sonuçta. Ben üreticilerin yazılımlarını çoğunlukla kullanmıyorum zaten, çünkü çok daha güzel alternatifleri oluyor genelde. Dediğim gibi, RCS bir protocol ve bunun bir protocol olması çok iyi birşey. Apple da iMessage uygulamasında bu protokolü kullanacak, sonuçta bütün SMS mesajlaşma uygulamaları RCS'yi kullanacak ve birbirleriyle uyumlu olacak. Bu gerçekten çok güzel birşey.

• son 5 yıldan fazladır microsoft sms uygulamasını apk sitelerinden birinden indirdim, şimdi buna alıştım artık başka bir sms programı kullanmıyorum. bence bi deneyin çok iyi görünüyor. lakin türkçe değil fakat zorlanacağınızı zannetmiyorum

• Aman haaa telefon uygulaması Google olduğu için Xiaomi kullanamadım tekrar Samsung'a döndüm eğer telefon uygulamasını da Google'a geçirirse samsung'la olan ilişkim biter.

• Her hangi android telefon kullansam özelliklede samsung hemen telefon kurulumunu bitirdikten sonra ilk işim google mesajları devre dışı bırakmaktır. Zorla bize kullandırmaya çalışıyorlar. Eskiden samsung'un, xiaomi'nin, honor (huawei)-in kendi mesajlaşma uygulaması vardı şimdi hikmetse ısrarla bu uygulamayı kullandırmak istiyorlar. Aşırı ram tüketiyor, fazla yer kaplıyor, geç açılıyor. Bazen mesajlar gelmiyor ve göstermiyor. Zaten google service ve uygulamalı yüzünden bir telefonu 2 yıl bile kullanamıyorsun kasıyor. Bari bunu dayatmayın. Böyle giderse android (google service) tarihin tozlu raflarına gömülecek. maddi durum el verse hemen iPhone geçicezde ne ise o ayrı konu.

• Önyüklü gelmeyecek diyor. Samsung Mesajlar uygulamasını Galaxy Store gibi bir mağazadan indirebiliyor olacak mıyız peki manuel olarak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.