Şimdi Ara

Samsung Ml-1640 , ML-2240 ve ML-1660 çip resetleme yöntemleri (YENİLENDİ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
988
Cevap
20
Favori
370.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cucu_y

quote:

Orijinalden alıntı: cool111

quote:

hocam ben forumda yeniyim elimde 93 versiyon 1640 var bu yöntemlerin hiç biri işe yaramadı txt dosyasındaki herşeyi adım adım uygulamama rağmen acaba 83 versiyonuna nası geri döndürebilirim yardımcı olabilirmisiniz? hiç bi işlem işe yaramadı

fix1640.rar dosyasındaki iki dosyayıda sırasıyla çalıştırdığında olumlu sonuç alınıyor. önce fix1640 dosyasını çalıştırıyorsunuz daha sonra downl1640 dosyasını çalıştırıyorsunuz. eksik birşeyler yapmadığından eminmisiniz.

dediğin işlemleri yapıyorum harfi harfine ama 93 versiyonunda işe yaramıyor. makina direk kırmızı ışık yanıp sönüyor. 83 versiyonunda işe yarıyo o yönde bi sıkıntı yok. ben 93 versiyonunu silip 83 versiyonunu yüklemek istiyorum varmı elinizde acaba 83 versiyonu??

Arkadaşım tahminimce şu anda senin yazıcı hiç çalışmıyor,değilmi?Cevap evet ise muhtemelen yanlış fırmware yükledin.Cevabını bekliyorum.Normalde verilen dosyalar işe yarıyor ancak sende usb bağlantıyı görmüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: yurdasal1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cool111

quote:

hocam ben forumda yeniyim elimde 93 versiyon 1640 var bu yöntemlerin hiç biri işe yaramadı txt dosyasındaki herşeyi adım adım uygulamama rağmen acaba 83 versiyonuna nası geri döndürebilirim yardımcı olabilirmisiniz? hiç bi işlem işe yaramadı

fix1640.rar dosyasındaki iki dosyayıda sırasıyla çalıştırdığında olumlu sonuç alınıyor. önce fix1640 dosyasını çalıştırıyorsunuz daha sonra downl1640 dosyasını çalıştırıyorsunuz. eksik birşeyler yapmadığından eminmisiniz.

dediğin işlemleri yapıyorum harfi harfine ama 93 versiyonunda işe yaramıyor. makina direk kırmızı ışık yanıp sönüyor. 83 versiyonunda işe yarıyo o yönde bi sıkıntı yok. ben 93 versiyonunu silip 83 versiyonunu yüklemek istiyorum varmı elinizde acaba 83 versiyonu??

Arkadaşım tahminimce şu anda senin yazıcı hiç çalışmıyor,değilmi?Cevap evet ise muhtemelen yanlış fırmware yükledin.Cevabını bekliyorum.Normalde verilen dosyalar işe yarıyor ancak sende usb bağlantıyı görmüyor...

ewet şuanda hiç bi şekilde çıktı alamıorum yazıcıdan ve toner ışığı yanıo şuan. yanlış firware yükledin derken? nası düzeltebilirim bunu?? Burdaki dosyalar işe yarıyo ama bi tek bu makinada işe yaramadı diğer 83 versiyonu makinalarda hepsinde işe yaradı. Bunun bi çözümü varrmı acaba ?
    he bide usb bağlantıyı görmüyo demişsin ama bağlantıyı görüyo makinayı açtığım zaman pc yeni donanım bulundu yüklendi diyo usb görmese demez dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucu_y -- 23 Aralık 2009; 10:06:45 >

• Arkadaşım benimde başıma geldi anlatayım.Yazıcıyı yeni aldım (2 gün önce)bu sayfaları görünce balıklama atladım.Yanlışlıkla 2210 için verileni yüklemişim.Açıp kapayınca yeni donanım bulundu çıktı ve yazıcı kırmızı ışık.Sonuçta diğer hiç bir yöntem işe yaramıyordu.Yanlışlığı fark edince samsungun sitesinden 2240 driveri yükledim tabi kırmızı yine aynı ve çalışma yok.Yanlış firmware ile yanlış yazıcı kurmuş oldum.Yazıcılarda 2210 görünüyordu ve yeni donanım uyarısı kalkmıştı.Bu sefer son gönderdiğim dosyayı tekrar denedım downbat dosyası yükledi ve kapatıp açınca tekrar yeni donanım bulundu ve 1640 olarak tekrar tanıdı.Yoksa yazıcıyı çöpe atmak zorunda kalacaktım.Tahminim bu sanada iyi şanslar diler cevabını merakla bekliyorum.Selamlar...
  • hemen deneyip cevap yazıyorum
  • yok usta olmuyo bendeki versiyon 93 yazıcıyı sildim tekrar yükledim olmadı. ya sanırsam galiba makina hazır durumda olmadıgı için işlemio çünkü toner ışığım yanıo hep olablirmi? şimdi aklıma geldi. peki bu ışıktan nası kurtulurum ??
  • Arkadaşım 93 driveri dediğin drivermi firmware mi.93 yüklese zaten kırmızı ışık kalkar makine yazıcıyı tanır.Şu anda zaten 1640 için 93 de dahil hiçbir firmware yükleyemezsin.Bence yazıcılar klasöründen bütün yazıcıları garanti olanı safe modda iken sil yeni donanım bulundu uyarısında ne olarak sistem görüyor.1640 olarak bulmaması lazım..Bu arada firmware için a4 çıktısı veriyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdasal1 -- 23 Aralık 2009; 11:23:31 >
  • pcden hiç bi şekilde çıktı alamıyorum. sadece yazıcıdan test sayfası çıkıo
    93 versiyonu dediğim yazıcının OS Versiyonu: 1.01.00.93 11-23-2009
    toner ışığım naptıysam gitmedi makina hazıra geçmiyo?
    sildim yeniden yükledim samsung sitesinden indirdim driveri ML-1640 için
    yeni donanım bulundu dediğinde 1640 olarak görüyo ve yüklendi kullanıma hazır dio
  • Arkadaşım ilginç,şu anda aklıma gelen son yüklediğim dosya içinde ML-1640_V1.01.00.83.exe adlı orjinal firmware mevcut onu dene bence,eğer eski firmware diye yüklemezse ingilizce açıklamalardaki gibi 93 firmwarin setupını sadece çalıştır devam etme kapatmada yanlış hatırlamıyorsam user appdata temp gibi bir dizinde gizli dosyalardır fls uzantılı 93 dosyası yaratmış olmalı yukarda verdiğim dosyanın içindeki 83 fls dosyasının ismini tempteki ile değiştirip temp üzerine kopyala daha sonra 93 setupına devam et olması lazım.Yani mantık olarak makineye 93 firmware yüklerken fls yi değiştirip 83 firmwari yüklemiş olucaz.Selamlar sonucu merakla bekliyorum..
    Buarada unuttum söylemeyi denizli bimeks ten bir arkadaşım bugün aldı firmware 1.84 ondada işe yaradı herkesin bilgisine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdasal1 -- 23 Aralık 2009; 11:57:17 >
  • yok usta versiyon değişmiyor hiç bi şekilde dediğin herşeyi yaptım ne versiyon değişiyo nede toner ışığı sönüyo yazıcı iptal anlayacağın napıcam bilmiyom kafayı yedim artık denemediğim şey kalmadı 3 tane makinaya yaptım oldu ama bunda olmadı. bi çözüm bulursanız benide haberdar ederseniz sevinirim.
  • quote:

yok usta versiyon değişmiyor hiç bi şekilde dediğin herşeyi yaptım ne versiyon değişiyo nede toner ışığı sönüyo yazıcı iptal anlayacağın napıcam bilmiyom kafayı yedim artık denemediğim şey kalmadı 3 tane makinaya yaptım oldu ama bunda olmadı. bi çözüm bulursanız benide haberdar ederseniz sevinirim.

Sormayı unuttum yazıcının arkasını söküp entegreye kısa devre yaptırdın mı?
  • ewet onuda yaptım burda yazılanlar şeklinde
  • epson 6200 l lazer yazıcı konusun da yardım edermisiniz eprom sreset samsungta olduğu gibi varmı acaba metodu
    ve lexmark lazer için aynı şekilde
  • evet yokmu epson ve lexmark ta yarımmm. ustalar
  • 84 versiyon denendi, sonuç olumlu.

flasını uçuran arkadaşlara da geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pektas45

epson 6200 l lazer yazıcı konusun da yardım edermisiniz eprom sreset samsungta olduğu gibi varmı acaba metodu
    ve lexmark lazer için aynı şekilde

Arkadaşım bir sitede software reset yapabilen prg varmış ancak epson yazıcım olmadığından deneyemedim.Selamlar..
    http://rapid share.com/files/324938272/sscserve.exe
  • bu verdiğiniz linkteki bilgiğim kadarı ile injeck modeler için ben lazer den bahsettiim
    samsung reseter gibi yani
  • bu kadar rütbeli arasında yokmu ya çözüm
    epson 6200 l reset yolu
    eprom saydırmanın durdurma yolu yokmuuu
  • merak eden arkadaşlara 2 hafta önce 1640 aldım. os versiyon84tü. burdan 83 versiyonu yükledim sorunsuz olarak toneri sıfırladı. sonra ayaz shoptan tozumu sipariş ettim. internetten izlediğim bir videoya gör tonerimi doldurdum ve meükemmel bir şekilde kullanıyorum. hatta arkadaşın 1610 kartuşunu bileonardım. o derece yani....
  • anlaşılan konuyu kapatıyorum yinede sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

merak eden arkadaşlara 2 hafta önce 1640 aldım. os versiyon84tü. burdan 83 versiyonu yükledim sorunsuz olarak toneri sıfırladı. sonra ayaz shoptan tozumu sipariş ettim. internetten izlediğim bir videoya gör tonerimi doldurdum ve meükemmel bir şekilde kullanıyorum. hatta arkadaşın 1610 kartuşunu bileonardım. o derece yani....

sayın krizalit17, aldığınız tonerin ve anlatım videosunun linkini verir misiniz? teşekkurler.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.