Şimdi Ara

SAMSUNG ML 2165 CHİP RESET PROGRAMI LAZIM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
30
Favori
121.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ml 2160 için versiyon 8 ve aşağısı için ilk üç kişiye fix göndereceğim. tabii yazıcı bilgilerini vermeniz gerekiyor....
  • aktilki A kullanıcısına yanıt
    Kardeş benim de sıfırlamam lazım. Bana yardımcı olur musun ?
  • keremogretmen K kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki örnekte olduğu gibi bilgileri vermeniz gerekiyor. reset tuşuna uzun süre basılı tutarsanız bilgileri çıktı olarak verecektir...

ml-2160
    seri no: Z7DNB8GCCF00SVN
    crum: 12120685705
    FİRWARE VERSİON: v1.01.01.12
    ML-2160
    SERİ NO : Z7DNB8GD2C01WMF
    CRUM : 13021608033
    FİRMWARE VERSİON : V1.01.01.11 01-07-2013

KARDEŞ ÇOCUKLAR ÖDEVSİZ KALMASIN BİR EL AT . Allah razı olsun...
  • outcast33 kullanıcısına yanıt
    Bunu yükledim donanımhaber sitesine girerken zorlanıyor bilgisayar ve yazıcıyla ilgili sorunumu da çözmedi
    Tekrardan ilgiliendiğin için teşekkür ederim
    Kardeş ordamısın seni bekliyorum ama yazıcı da açık vaziyette.... Ne zaman yaparsın ?
    Naptın aktilki hallettin mi kardes
  • KARDEŞ BİR SAAT OLDU AMA ... EN AZINDAN DURUMLA İLGİLİ BİR BİLGİ VERSEN ?
    kardes resetlemeyeceksen ümidi keseyim boşuna bekletme bari
    hocam kusura bakma başka bir işle meşguldüm. verdiğin seri no "versiyon 11" orada belirtmiştim versiyon 8 ve altı diye...v11'i doğrudan resetleyemiyoruz. ufak bir riske girmeye razı olursan önce kırlmış versiyon 11 yüklemen sonra da "v5 fix"i uygulaman gerekiyor.

şu aşagıdaki link kırılmış "2160_2165 versiyon 11" firmware'dir. Önce bunu yüklüyoruz sonra da yukarıda arkadaşın verdiği veya benim verdiğim "versiyon 5" fix'ini uyguluyoruz. Yani iki defa firmware yüklemiş oluyoruz. Neden böyle dolambaçlı bir yol izliyoruz? çünkü normalde aşağı versiyon firmware'i yukarı versiyonun üstüne yüklemek mümkün değil, kabul etmez.

v11 kırılmış

1-

bu da v5 fix

2-

talimatlar

1- 2160_65 v11 firmware'li yazıcılar için yamamız yok maalesef.

2- Bu yazıcıyı kırmak isteyenler önce yukarıda verdiğim firmware'i yükleyecekler. Bu firmware de v11 ama versiyon koruması çıkarılmış.

3- Bahsedilen v11'i yükledikten sonra v5 fix'ini kabul ediyor. v5 fix ise zaten başarısıyla meşhur.

4- İşlemler bittikten sonra, en son kartuşun çipini bantlıyoruz, elektrik bantı daha iyi olur. Çipi atmıyoruz çünkü yanlışlıkla başka çipli bir kartuş takılırsa makina kitlenir. o zaman bizim ilk çipi gösterince normale döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktilki -- 15 Ocak 2014; 23:16:16 >

abi düzelecekse olur sıkıntı yok. Senin telefon numaran varsa seni arayayım ?
    yazıcı da okulun yazıcısı bu arada ... geri dönüşü olmayacak bir hataya yol açacaksa malesef riske giremiyorum... Şahsi yazıcım değil :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktilki

hocam kusura bakma başka bir işle meşguldüm. verdiğin seri no "versiyon 11" orada belirtmiştim versiyon 8 ve altı diye...v11'i doğrudan resetleyemiyoruz. ufak bir riske girmeye razı olursan önce kırlmış versiyon 11 yüklemen sonra da "v5 fix"i uygulaman gerekiyor.

şu aşagıdaki link kırılmış "2160_2165 versiyon 11" firmware'dir. Önce bunu yüklüyoruz sonra da yukarıda arkadaşın verdiği veya benim verdiğim "versiyon 5" fix'ini uyguluyoruz. Yani iki defa firmware yüklemiş oluyoruz. Neden böyle dolambaçlı bir yol izliyoruz? çünkü normalde aşağı versiyon firmware'i yukarı versiyonun üstüne yüklemek mümkün değil, kabul etmez.

v11 kırılmış

1- http://dosya.co/xfle14f0zn3v/ML2160_V1.01.01.11_original_X.rar.html

bu da v5 fix

2- http://dosya.co/0tnd3q7qnqob/ML-2160_65-V1.01.01.05_FIX_MA.rar.html

talimatlar

1- 2160_65 v11 firmware'li yazıcılar için yamamız yok maalesef.

2- Bu yazıcıyı kırmak isteyenler önce yukarıda verdiğim firmware'i yükleyecekler. Bu firmware de v11 ama versiyon koruması çıkarılmış.

3- Bahsedilen v11'i yükledikten sonra v5 fix'ini kabul ediyor. v5 fix ise zaten başarısıyla meşhur.

4- İşlemler bittikten sonra, en son kartuşun çipini bantlıyoruz, elektrik bantı daha iyi olur. Çipi atmıyoruz çünkü yanlışlıkla başka çipli bir kartuş takılırsa makina kitlenir. o zaman bizim ilk çipi gösterince normale döner.

hocam dediğiniz gibi yaptım yazıcıda hem sarı hem kırmızı yanıyor altı üstlü? mundar mı oldu şimdi yazıcı?

• içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    yazıcının fişini çekip az bekleyip tekrar takın. Rapor alın. versiyon no'ya bakın. tahminim versiyonu yüksek olduğu için yükleme yapmadı. ikinci yülemeyi yani v5 fix'i cebri yükleme modunda yapmak daha doğru olacaktır.

cebri yükleme için yazıcı kapalıyken reset tuşuna basılı tutarak açın. açılınca az daha bekleyip elinizi reset tuşundan kaldırın. şimdi cebri yükleme modundadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktilki -- 15 Ocak 2014; 23:57:36 >
  • quote:

yazıcının fişini çekip az bekleyip tekrar takın. Rapor alın. tahminim versiyonu yüksek olduğu için yükleme yapmadı.

raporu nasıl alıcaz hocam?
  • içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    reset tuşuna basılı tutunca bir müddet sonra ışık yanıp sönmeye başlar. o zaman tuşu bırakınca rapor sayfası verir. orada seri no ve versiyon yazar.
  • quote:

reset tuşuna basılı tutunca bir müddet sonra ışık yanıp sönmeye başlar. o zaman tuşu bırakınca rapor sayfası verir. orada seri no ve versiyon yazar.

hocam sadece seri no olduğu sayfayı veriyor birde crum no'yu. Versionu vermiyor
  • quote:

çok teşekürler hocam bir zahmet el atarsan

Model Name : ML-2160 Series (W)
    Machine Serial Number : Z7E4B8GD8B003SA
    Firmware Versiyon : V3.00.01.15 MAY-03-2013
    Engine Versiyon : V1.00.06
    SPL Versiyon : V5.57 01-12-2012
    Toner Serial No : CRUM-13080105380
    Paylaş
  • Model Name : ML-2160 Series
    Machine Serial Number : 27DNB8GD2B00CMF
    Firmware Versiyon : V1.01.01.11 11-07-2013
    Engine Versiyon : V1.00.07
    SPL Versiyon : V5.53 07-22-2011
    Toner Serial No : CRUM-13013181602

teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi içinizden biri -- 16 Ocak 2014; 0:11:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.