Arkadaşlar 17" lik samsung 793 dfx model bir crt tüplü monitörüm var. Geçenlerde açmayı denerken bir daha hiç açılmadı ve tık tık diye bir ses geliyor, hani crt ler ilk açılırken bir ses varya işte o ses sürekli saniyede 1-2 defa oluyor ve monitör açılmıyor. Sizce sorun hangi parçasındadır ? Garantisi bitti ve yenisi 100 tl ama eğer ucuza olursa kendim yapmayı düşünüyorum.
Saygılar.
Arkadaşlar bu konuda tecrübesi olan kimse yokmu?
yüksek voltaj transistörüne bak yanmıştır vede yanındaki diyotları kontrolet ..
quote:
Orijinalden alıntı: kadircitak
yüksek voltaj transistörüne bak yanmıştır vede yanındaki diyotları kontrolet ..
yüksek voltaj transistörleri güç kablosunun o giriş tarafındaki transistörlermidir ?
trafo yakınlarına aliminyum soğutucuya bağlı bu 2520 gibi bd tarnsitöründen büyük şey.
quote:
Orijinalden alıntı: kadircitak
trafo yakınlarına aliminyum soğutucuya bağlı bu 2520 gibi bd tarnsitöründen büyük şey.
soğutucuya bağlı olanları kontrol ettim sağlam çıktılar peki yüksek gerilim trafosundan olurmu onu nasıl kontrol edebiliriz
dikkat et de çarpılma hv trafosunda voltaj kalabiliyor
eht nin altını kontrol et çatlak varmı diye birde arkadaşların dediği gibi eht yi süren tr yi yerinden sök öyle ölç
sesle beraber led ışığı yanıp sönüyosa ya trnasistör bozuk yada kısa devre var trnasistörün adı ne bu serisi ise kollektör emiter arası tek taraflı direnç göstermeli bosta iken.
O tık tık sesi SMPS nin kickstart'ından geliyor , besleme voltaj verip açılmaya çalışıyor , monitördeki arızalı bir malzeme aşırı akım çekip beslemeyi kapatıyor . sonra tekrar açılmayı deniyor . tık tık diye ses yapıyor .
quote:
Orijinalden alıntı: akkaymaz
O tık tık sesi SMPS nin kickstart'ından geliyor , besleme voltaj verip açılmaya çalışıyor , monitördeki arızalı bir malzeme aşırı akım çekip beslemeyi kapatıyor . sonra tekrar açılmayı deniyor . tık tık diye ses yapıyor .
smps nedir biraz acemiyimde yaptığım gözle kontrolde hiç bir malzemenin dış görünümünde deformasyon falan yok genelde yüksek voltaj transistörlerinde yanık olur değilmi yoksa illa söküp avometreyle herbirini teker teker kontrol mü etmeliyim
kardeşim monitör güzel ama bence hiç uğraşma git bitan canavar gibi SAMSUNG P serisi 22" lcd monitör al keyfine bak
kardeş aynı arıza benim başımada geldi.smps(swich mode) trafosunun önündeki diyotları kontrol et biris kısa devre olmuş olabilir arızayı bu yüzden yapabilir..
quote:
Orijinalden alıntı: tda 1562q
kardeşim monitör güzel ama bence hiç uğraşma git bitan canavar gibi SAMSUNG P serisi 22" lcd monitör al keyfine bak
bu monitör benim emektar monitör ve aslında çok temiz görüntü cam gibiydi birden şak diye gitti olursa çok güzel bi monitör
quote:
Orijinalden alıntı: rido6464
kardeş aynı arıza benim başımada geldi.smps(swich mode) trafosunun önündeki diyotları kontrol et biris kısa devre olmuş olabilir arızayı bu yüzden yapabilir..
diyotların birer ayaklarını söktüm ve ölçtüm hepside sağlam başka neden olabilir ki sizce
ayrıca unutmadan şimdiden herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum vaktinizi ayırdığınız için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme