Şimdi Ara

SAMSUNG N150 inceleme Fotograflar-Teknik Bilgiler-Sorular/Cevaplar Tek Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
9
Favori
224.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emirateş

ciddi derecede hızlandıran sadece antivirüs programının kaldırılması anladığım kadarıyla.. valla orjinal w7 olmasından mıdır bilmiyorum ama garip bir yavaşlık var.. internet bağlantısı da ortalama bir notbook a göre yavaş kalıyor.. bu internet yavaşlığı netbook olmasıyla mı alakalı yoksa makinadan kaynaklı bir durum mu var kafam karıştı açıkçası.. 2 gb ram olanını aldık sorun yaşamayalım diye ama yavaşlık peşimizi bırakmıyor..

evet antivirüs cidden hız kazandırıyor. Ayrıca internet explorer yerine google chrome yada mozilla kullanmanız internette hızlanmanızı sağlıcaktır. Bu yavaşlık olayı win 7den kaynaklı deniyor ama bende tam anlamış değilim. Ama bana göre aşırı yavaş değil tabiki bu kişisel bi görüştür.

• ARKADAŞLAR BENDE ÇOK YAKIN ZAMANDA SAMSUNG N150 NETBOOKU ALDIM...ÇOK ENTERESAN KİMSE RAMLARİN KAÇ MHZ.OLDUĞUNDAN SÖZ ETMEMİŞ....

2 GB 667 MHZLİK CORSAİR RAM ALDIM TAKTIM...FAKAT DİKKAT EDİN İÇİNDEN GELEN RAM 1 GB 800 LÜK...
    GİTTİM VATANA 2 GB LİK 800 LÜK RAM LARI DENETTİM...MAKİNA GÖRMEDİ....1 GB RAM İLE MAKİNE DAHA HIZLI ÇALIŞIYORDU... 2 GB 667 LİK RAM BİRAZ YAVAŞLATTI....NE DİORSUNUZ BU DURUMA...

KARMAŞIK BİR DURUM BU HADİ BUNUNLA UĞRAŞIN BAKALIM ÇÖZEBİLECEKMİSİNİZ....CPU-Z PROĞRAMI İLE GÖREBİLİRSİNİZ DURUMLARI...

HALA CEVAP ALAMIYORUM......
  • AÇIKCASI ARKADŞLAR BEN ŞUNU SEZDİM BU ALETTE...HAVALAR ISINDI MALUM...ÇOK İNCE BİR YAPISI OLDUĞUNDAN DİKKAT EDİN ISI ÇABUK ARTMAKTA...HELE DİZÜSTÜNE KANEPEYE VS..GİBİ ALTINI KAPATAN YERE KOYDUĞUNUZDA RESMEN WİN 7 ÇÖKÜYOR....ONUN DIŞINDA SERİN BİR ORTAMDA GAYET İYİ ÇALIŞIYOR...TABİİ WİN 7 STARTER DAN'DA GEREKSİZ PROĞRAMLARI UNİNSTALL ETMEYİ UNUTMAMALISINIZ.

BEN 1 GBLİK MODELİNİ KULLANMAKTAYIM...YUKARIDAKİ YAZDIĞIM RAM OLAYINIDA SANIRIM ÇÖZDÜM...

ODA ŞU ŞEKİLDE , KULLANDIĞI RAM DDR2 800 LÜK RAM...AMA HER MARKA MODEL 800 LÜK RAMİ KABUL ETMİYOR...

ÜZERİNDE GELEN RAMİN ÜZERİNDE ŞU YAZIYOR 1GB 1RX8 PC2-6400S-666-12 BU ASLINDA 666 DEĞİL 800MHZ DE ÇALIŞAN BİR RAM...1GB LİKLER RAM ALIRKEN ŞUNU ALMALILAR 2GB 2RX8 PC2-6400S-666-12 NUMARALI RAM ALMALISINIZ...SANIRIM SORUN BU...SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?????
  • Arkadaşlar benim bi arkadaşımdada var bu netbooktan ama ben biostan usb boot yapamadım biri bana nasıl yapılacağını anlatablirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasit019

Benimde aklıma takılan tek şey şu anda RAM' ler anlamış değilim LG X130 lar 800 Mh. lik ram kullnaıyor Samsung!ta 667 mhz. diye geçiyor bir açıklık getiren yok hala tek derdim bu bu sorunu aşarsam almayı düşünüyorum. Birde Bir test yapmanız mümkünmü acaba aşağıdaki siteye girip resimdeki gibi sarı oku MOR olan çizgiye getirdiğinizde karşınıza bir ses gelicek bu site online HF Telsiz dinleme sitesi ve hayli kasıyor PC yi normal olarak dinlerken bir şey yok ama ne zaman Başlat yada masaüstünde başka bir programı açtığınızda seste kesilmeler oluyor acaba Samsungta bunu deneyebilirmisiniz ?

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
     SAMSUNG N150 inceleme Fotograflar-Teknik Bilgiler-Sorular/Cevaplar Tek Konu

Arkadaşlar bir kişi Samsung N150' de deniyebilirmi acaba ? Bende aranıza katılmak istiyourm bazı şüphelerim var ortadan kalkarsa alıcam. Birde şu RAM olayına bir açıklık gelse süper olcak

• Arkadaşlar bu Led ekranlarda Ölü pixel olayı oluyormu ?
  • biri sorumu yanıtlayablirmi lütfen?? usbden xp kurmak istiyoruz ama usbyi görmesini sağlayamadık.. Bunu nasıl sağlayabliriz? Biostan yapamadım.. Bilen bir arkadaş yardımcı olablirmi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobra16

biri sorumu yanıtlayablirmi lütfen?? usbden xp kurmak istiyoruz ama usbyi görmesini sağlayamadık.. Bunu nasıl sağlayabliriz? Biostan yapamadım.. Bilen bir arkadaş yardımcı olablirmi??

Bilgisayar başlarken F2 tuşuna bas,gelen ekranda boot sekmesine gel yön tuşlarıyla.Burada 1.boot seçeneğini USB HDD olarak değiştir.Nasıl değiştirceksin;en alttaki USB HDD yazan yere gel F5 yada F6'ya basarak (tam hatırlamıyorum hangisi) onu yukarı doğru taşı.

bilgisayar artık usb'den başlıcaktır.

+
    Raşit19;

en kısa sürede dediğin sitede netbook'u deneyeceğim ama önceden 1-2 bilgi vereyim.

Msn açık,winamp açık = sorunsuz
    Google chrome açık,download açık,winamp açık = sorunsuz
    winamp açık,media player açık = SORUN :))

• evet bende öyle yaptım zaten ama orda boot sıralaması yoktu başka şeyler vardı.. Acaba biosmu eski? çünkü bende acer 5720g var onda yapabiliorum aynı şeyi. Ama samsungta öyle bi sıralamayla karşılaşmadım o yüzden usbyide 1. sıraya koyma gibi bi durum yoktu.. Bu netbooklar ne acaip ya :S Ne bi rom var ne adam akıllı bi biosu var.. garip..
  • quote:

Orijinalden alıntı: foramencanalis

quote:

biri sorumu yanıtlayablirmi lütfen?? usbden xp kurmak istiyoruz ama usbyi görmesini sağlayamadık.. Bunu nasıl sağlayabliriz? Biostan yapamadım.. Bilen bir arkadaş yardımcı olablirmi??

Bilgisayar başlarken F2 tuşuna bas,gelen ekranda boot sekmesine gel yön tuşlarıyla.Burada 1.boot seçeneğini USB HDD olarak değiştir.Nasıl değiştirceksin;en alttaki USB HDD yazan yere gel F5 yada F6'ya basarak (tam hatırlamıyorum hangisi) onu yukarı doğru taşı.

bilgisayar artık usb'den başlıcaktır.

+
    Raşit19;

en kısa sürede dediğin sitede netbook'u deneyeceğim ama önceden 1-2 bilgi vereyim.

Msn açık,winamp açık = sorunsuz
    Google chrome açık,download açık,winamp açık = sorunsuz
    winamp açık,media player açık = SORUN :))

evet bende öyle yaptım zaten ama orda boot sıralaması yoktu başka şeyler vardı.. Acaba biosmu eski? çünkü bende acer 5720g var onda yapabiliorum aynı şeyi. Ama samsungta öyle bi sıralamayla karşılaşmadım o yüzden usbyide 1. sıraya koyma gibi bi durum yoktu.. Bu netbooklar ne acaip ya :S Ne bi rom var ne adam akıllı bi biosu var.. garip..

• Bende hala anlayabilmiş değilim neden windows media playerda takılmalar oluyor ? Birde bilgisayarda pek program yok nokia pc suite yükleyim dedim. Yükledim ama bilgisayar aşırı kasılmaya başladı. Dayanamadım kaldırdım bende. Galiba 2 gb ramde pek bişi değiştirmiyo
  • ARKADAŞLAR,,, YENİ BİOS GÜNCELLEMESİ ÇIKMIŞ...GÜNCELLEYİN...BEN GÜNCELLEDİM PEK Bİ FARK GÖREMEDİM AMA..YİNEDE YENİ YENİDİR...
  • sorumu cevaplayabilecek biri varmı?? Hala usbden başlatamıyorum netbooku. Acaba usb olarak mp3 player kullandığım içinmi yapamıyorum? yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakcakaya

ARKADAŞLAR,,, YENİ BİOS GÜNCELLEMESİ ÇIKMIŞ...GÜNCELLEYİN...BEN GÜNCELLEDİM PEK Bİ FARK GÖREMEDİM AMA..YİNEDE YENİ YENİDİR...

bios güncellemesinim nasıl yapabiliriz ? medyaplayeri, sorun edenler gomplayer yüklesinler olay bitsin..
  • quote:

sorumu cevaplayabilecek biri varmı?? Hala usbden başlatamıyorum netbooku. Acaba usb olarak mp3 player kullandığım içinmi yapamıyorum? yardımcı olursanız sevinirim..

Hocam bilgisayar açılırken F2 ile BIOS menüsüne gel. Orada üst tarafta BOOT sekmesi olacak, okları kullanarak o sekmeye gel. Sekmeyi açtığında alt taraflarda Boot Priority gibi birşey göreceksin, bu seçeneği enter ile seç. Açılan pencerede isimleri yazılı cihazları BOOT sırasına göre dizebilirsin. Dizme işlemi için F5 ile F6 yı kullanıyorsun. En son F10 a basarak çıkışını yap.

Benimde Samsung N150 kullanıcılarına iki sorum olacak,

1- Windows XP yi USB den yüklemeyi beceremedim ( Hiren'sBoot tan WintoFlash a kadar pek çok program denedim, USB Multiboot 10 da dahil), ayrıntılı bir yardım isteğim var.

2- Şuan UBUNTU 10.4 Netbook Edition kullanıyorum ve bazı fonksiyon tuşlarım düzgün çalışmıyor. Bilhassa Fn+F9 (Wireless açma/kapama) tuşu işlevini yerine getirmiyor. Bir bilgisi olan varsa ardımını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: meyece

quote:

sorumu cevaplayabilecek biri varmı?? Hala usbden başlatamıyorum netbooku. Acaba usb olarak mp3 player kullandığım içinmi yapamıyorum? yardımcı olursanız sevinirim..

Hocam bilgisayar açılırken F2 ile BIOS menüsüne gel. Orada üst tarafta BOOT sekmesi olacak, okları kullanarak o sekmeye gel. Sekmeyi açtığında alt taraflarda Boot Priority gibi birşey göreceksin, bu seçeneği enter ile seç. Açılan pencerede isimleri yazılı cihazları BOOT sırasına göre dizebilirsin. Dizme işlemi için F5 ile F6 yı kullanıyorsun. En son F10 a basarak çıkışını yap.

1- Windows XP yi USB den yüklemeyi beceremedim ( Hiren'sBoot tan WintoFlash a kadar pek çok program denedim, USB Multiboot 10 da dahil), ayrıntılı bir yardım isteğim var.

2- Şuan UBUNTU 10.4 Netbook Edition kullanıyorum ve bazı fonksiyon tuşlarım düzgün çalışmıyor. Bilhassa Fn+F9 (Wireless açma/kapama) tuşu işlevini yerine getirmiyor. Bir bilgisi olan varsa ardımını bekliyorum.

çok teşekkür ederim en kısa zamanda denicem.. senin sorularını ne yazıkki cevaplandıramıcam üzgünüm.. tekrar teşekkürler..

• Merhaba,

Ben de bu cihazı internetten aldım.
    Notebook/Netbook tecrübem yok.
    İlk açıldığında windows 7 starter kuruldu.
    Windows XP ile değiştirme imkanı var mı?

İyi Günler
  • ARKADAŞLAR BOŞUNA XP GİBİ ÇAĞDIŞI İŞLETİM SİSTEMİNİ KURMAYA ÇALIŞMAYIN DERİM...ÇÜNKÜ BEN WİN 7 ULTİMATE KURDUM SIFIRDAN TERTEMİZ MAKİNA GERÇEKTEN HIZLANDI...ÜZÜLDÜĞÜM TEK NOKTA ORJ.WİN7 STARTERİMİN GİTMİŞ OLMASI....

KURUN WİN 7 ULTİMATE İNANIN GÖRCEKSİNİZ MAKİNENİZ HIZLANACAK...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meyece

quote:

bazı işletim sistemlerinde FN tuş kombinasyonları çalışmıyor haklısın,ubuntu'da buna yapabileceğin bişey yok gibi,çünkü samsung'un sitesinde ubuntu için bir dosya yok.

XP yüklemediğim için yardımcı olamıcam ama win 7 kurmak istersen yardımcı olabilirm detaylı bi şekilde.

quote:

Orijinalden alıntı: flea

Merhaba,

Ben de bu cihazı internetten aldım.
    Notebook/Netbook tecrübem yok.
    İlk açıldığında windows 7 starter kuruldu.
    Windows XP ile değiştirme imkanı var mı?

İyi Günler

XP ile değiştirme imkanın vardır,fakat bazı FN tuşları çalışmaz..

• YAV ARKADAŞLAR NEDEN ISRARLA XP KURMAYA ÇABALIYORSUNUZ...YENİDEN YAZIYORUM...LÜTFEN KULAK VERİN...WİN 7 ULTIMATE KURUN SORUNLARINIZ BİTSİN...RAMİDE 2 GB YAPIN...OLAY BİTTİ...SON NOKTA BU UĞRAŞMAYIN XP LE FİLAN....
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.