Yeni aldığım samsungnotebook win8 64bit ile geldi ve ben bunu win7 ye dönüştürdüm.
Dönüşüm işi biraz meşakatliydi. HDD üzerinde koruma vardı ve bunu kaldırmam gerekti.
Hiren's boot ile notebook daki tüm partition ve recoveryleri uçurup, hdd yi tekrardan yapılandırdım. gpt koruyucuyu fln kaldırdım.
Bu yaptığım işlemler notebook'un garantisini bozar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: tambjk
Arkadaşlar,
Yeni aldığım samsung notebook win8 64bit ile geldi ve ben bunu win7 ye dönüştürdüm.
Dönüşüm işi biraz meşakatliydi. HDD üzerinde koruma vardı ve bunu kaldırmam gerekti.
Hiren's boot ile notebook daki tüm partition ve recoveryleri uçurup, hdd yi tekrardan yapılandırdım. gpt koruyucuyu fln kaldırdım.
sıkıntı olmaz hocam
quote:
Orijinalden alıntı: byhackermstf
quote:
Arkadaşlar,
Yeni aldığım samsung notebook win8 64bit ile geldi ve ben bunu win7 ye dönüştürdüm.
sıkıntı olmaz hocam
Peki uçurduğum recovery partition'ınını geri getirmemin bir yolu var mı? İleriki zamanlarda orjinal lisanslı win8 kullanmak istersem diye :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: byhackermstf
quote:
Arkadaşlar,
sıkıntı olmaz hocam
Peki uçurduğum recovery partition'ınını geri getirmemin bir yolu var mı? İleriki zamanlarda orjinal lisanslı win8 kullanmak istersem diye :)
hocam o konuda lenovoda şöyle bir sistem var samsung da var mı bilmiyorum benim recovery bölümü çalıştıgı halde arayıp çalışmadıgını söyledim onlarda fransadan dvd yolladılar adresime sıkıntı oldu mu onla kurulum yapabiliyorum
byhackermstf
kullanıcısına yanıt
üstad,bunu nasıl yaptığınızı anlatırmısınız ...? elimde illet bir samsung var hdd'inde win8 yüklüydü,hdd çıkarıp başka bir bilgisayara usb üzerinden takip boot menüsünden sildim.samsung np300e5e laptopa tekrar taktım fakat bu sefer yüklemeye geçemiyorum win7 formatını yükliyecem yapamıyorum yardım edin lütfen...!
hallettim usta teşekkürler biostaki bir ayarmış
secure boot = disable yerine enabled olarak açtım UEFI, AYARINI CFM and UEFI OS OLARAK AYARLADIM GİRDİ BOTTA ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme