Şimdi Ara

Samsung NP-RV511-A05TR diz üstüne Windows 10 yükledim ama açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Elimde Samsung NP-RV511-A05TR model diz üstü bilgisayar. Bu bilgisayara Windows 10 Enterprise 64 bit yüklemek istedim ama CD boot ettikten sonra Windows 10 logosunda takılı kalıyordu. Biraz araştırdıktan sonra Wifi kartını söküp öyle denediğimde sorunsuz kuruldu. Masaüstü geldikten sonra Wifi kartını tekrar takıp kapağını kapattım. Lakin yeniden başlattığımda gene Windows logosunda kaldığını fark ettim.

Samsung'un bu diz üstü pc'ye Windows 10 yüklenememesi ile alakalı yaptığı açıklamanın "Windows 10 yüklemesinler" şeklinde olduğunu okudum ama ihtimal vermek istemiyorum.

Bu noktada son çare Bios'u update etmek ama bırakın Bios'u nasıl yükleyeceğimi sormayı, daha bilgisayarın resmi sitesinde Bios'u dahi bulamadım.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa minnettar kalırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• merhaba

sizin söylediginize göre donanımlar windows 10 ile uyumlu degil sizin fazla yapacak bir seçeneginiz yok wifi kartınızı takın sitesine gidin windows 10 ile uyumlu driverları kurun deneyin

windows 7-8-10 Wİ-Fİ kartı nasıl güncellenir :https://www.youtube.com/watch?v=At-WhFJ0msg

bios chipset chipset güncelleyerek test edin eger güncel driverlar bulamazsanız samsung arayarak bilgi alabilirsin

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamsa -- 9 Mart 2018; 18:7:0 >
  • tamsa T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler dostum.

Çözülebilecek bir sorun olsaydı bu kadar uğraştıktan sonra çözülürdü diye düşünüyorum. Eğer mümkünse uğraşa uğraşa bu tür cihaz sorunlarını çözmeye çalışıyorum, yok eğer mümkün değilse de en azından uğraşımın sonucunda onu anlayıp bırakıyorum. Bu cihazda da belki kullanıp başına gelmiş olan vardır diye düşünerek Windows 10 yüklemenin mümkün olup olmadığını öğrenmek için sorayım dedim.

Nette biraz araştırınca aynı cihazı kullanan bir kaç kişiden "Wifi kartını çıkartıp öyle Windows 10 kurun" şeklindeki açıklamalarına binaen Wifi kartını çıkartıp ancak öyle Windows 10 kurulumuna geçebildim ki böyle bir şeye "Ne alaka yahu" diyerek ihtimal dahi vermiyordum ama gene de kurulumu bu şekilde yapabildim.

Formattan sonra masaüstüne kadar geldim ve sürücüleri yüklemeye başlamadan önce PC'yi kapatıp tekrar Wifi kartını takıp açayım dedim ama Windows logosunda gene takıldığını fark ettim. Tüm vidalarını sıktığım için de tekrar açmaya üşendim zira sırf denemek için tekrar Wifi kartını söküp açılıyor mu diye bir bakacaktım.

En son çare olarak Bios güncelleyeyim dedim lakin resmi sitesinde Bios dosyasını göremedim ki daha önce de Samsung notebook'un BIOS güncellemesini yapmadım. Belki gözümden kaçmıştır diyerek size sorayım dedim.

Yarın verdiğiniz link yardımı ile BIOS güncellemeye çalışacağım gene olmaz ise en azından Windows 8.1 kurmayı deneyip sonucu bildiririm.

Ama her ne kadar elime çok Samsung notebook geçmese de, arada bir geçen ve bu gibi saçma sorunlar verecen cihazlarını gördükten sonra bu saatten sonra elimden geldiğince notebook almayı düşünen insanların kafasından Samsung markasını silmeyece çalışacağım. Ayrıca Samsung'un bu sorun ile alakalı çözümünün "Siz de Windows 10 yüklemeyin" şeklinde olduğunu okuduğumda resmen tokatlanmış gibi hissettim, şaka gibi :)

Samsung NP-RV511-A05TR diz üstüne Windows 10 yükledim ama açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 11 Mart 2018; 1:40:13 >

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    WiFi modülünün model numarası nedir?
  • Elinde RV511 olup da aynı sorunları yaşayanlar varsa diye hortlatıyorum konuyu. Bende de aynı sorun oldu ve diğer laptopum için aliexpressten zamanından aldığım 5G li wifi kartını taktım öyle windows 10 yükleyebildim. Çok ilginç ama bilgisayar kendi üstündeki wifi kartı ile windows 10 yüklenmiyor. Yüklense de açılmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.