Şimdi Ara

Samsung NP530U3C-A08TR Win7 Kurulum Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
8.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Windows 7 yi DVD'den yükleyin, başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferostyle

Arkadaşlar Windows 7 yi DVD'den yükleyin, başka bir işlem yapmanıza gerek yok.

Doğru konuya yorum yazdığınıza emin misiniz? Bu cihazda Optik Sürücü YOK
  • Merhabalar Arkadaşlar,
    Benzeri sorunları ben de yaşadım. iSSD (16 GB olan) kısmı işletim sistemi kurmak için kullanılmıyor, öncelikle bunu farketmek gerekiyor. İşletim sistemini normal hdd ye kuruyoruz. Şayet sorunsuz bir şekilde kurulabiliyorsa iSSD kısmı ikinci plan işlemlerden.

(Not: Ben bir kaç sefer işletim sistemini flash dan kurdum çalıştı ama flash sürücüde takılı olmadan bilgisayar açılmıyordu. Bunun nedeni ise hdd in bozulmuş olması imiş. Değiştirip yerine yenisini taktığımda bu proplemi de aştım, belki faydası olur)

http://www.samsung.com/tr/support/model/NP530U3B-A01TR

adresinden indirilecek olan ExpressCache uygulamasını bilgisayarımıza kuruyoruz ve gerekli ayarlamaları yapıyoruz. İşletim sistemini kurarken ben harddiski ikiye bölmüştüm. Kurulum bittikten sonra harddisk üç parça göründü. Görünen parçalardan biri de iSSD bölümüydü. ExspressCache uygulamasının ayarlarını yaptıktan sonra iSSD sistemden kalktı ve tekrar bilgisayar iki parça diskli göründü. Yani HDD nin 100+365 GB hali ile. iSSD nin amacı windowsun açılışta ve sıkça kullandığı dosyalarının yedeklenmesi ve sisteme hız kazandırması imiş. Bunu, programı kurduktan sonra sistem kendisi hallediyor. Ayrıca iSSD yi kullanma şekli sistem belleği ile ayarlanıyor. (RAM ile) Ben bu işlemleri yaparken aşağıda linkini verdiğim siteden de yardım aldım. Fotolarla ayrıntılı olarak açıklamışlar.

http://www.teknoizci.net/2013/09/ultrabooklar-da-isletim-sistemi.html

Sorununuza çözüm olması dileği ile saygılar.

• Bu 16Gb lık iSSD kısmına linux kuramıyor muyuz? Geri kalan kısmı da /home dizini olarak ayarladık mı tadından yenmez.
  • Peki arkadaşlar şöyle yapsak;

HDD'yi başka bir bilgisayarda windows 7,8 veya 10 kurulumu yapacak şekilde boot haline getirsek
    sonra laptop'a takıp oradan boot edip iSSD'ye windowsumuzu kursak
    laptop açılışta HDD'den boot bilgisini alıp iSSD'den windowsu yüklese
    olur mu?
  • Mehmedali M kullanıcısına yanıt
    Bu rehber biraz eskide kaldı ama halen iş görecektir.
    Diğer bir yöntem ise, güncel UEFI destekli bir Windows 10 USB sürücüsü ile diski kurarken, tüm bölümleri silip sıfırdan GPT olarak diskin ayarlanması ile bu sorun aşılıyor sanırım. Bu tarz bir yorum okudum geçenlerde aynı sorun için. Öncelikle bu güncel yöntemi deneyin derim.
  • Arkadaslar selam yukleme yapiorum usb den win 10 . Kurulum ekraninina geldim dosyalri yukledi yeniden baslatti ama kurulum devm etmio . Illa kesin mi hiren boot ile yapmamiz gerenki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rufuse diye bi bootable programi var ordan uefi gpt yi secip ole bootable olusturdum herseyi kendi yapti win kurulumunda . Ssd takmistim ona kurmaya calisiodum problem bu sekilde hizli bir sekildede cozulebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Rufuse diye bi bootable programi var ordan uefi gpt yi secip ole bootable olusturdum herseyi kendi yapti win kurulumunda . Ssd takmistim ona kurmaya calisiodum problem bu sekilde hizli bir sekildede cozulebiliyor

Bu çözümü ben denememiştim. Güncel ve basit metod buymuş, sizde test edip onaylamış oldunuz teşekkür ederim.
    Yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi benzeri Anakarta çakalı gelen iSSD Samsunglarda bu sorun hep var ama GPT + UEFI ile çözülüyor. Gerçi Windows7 de deneme yapmak gerekebilir onunla test eden de görmedim henüz.

Konu dışı olarak sorayım, siz bilgisayarınızdan memnun musunuz? SSD ve +8GB Ram takviyesi yaptığımdan beri ben gayet memnunum.
    Benim açımdan kötü yanları FHD olmayan 1366 x 768 ekran ve aktif kullanımda 5 saat batarya sürelerini görememek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elky

quote:

Rufuse diye bi bootable programi var ordan uefi gpt yi secip ole bootable olusturdum herseyi kendi yapti win kurulumunda . Ssd takmistim ona kurmaya calisiodum problem bu sekilde hizli bir sekildede cozulebiliyor

Bu çözümü ben denememiştim. Güncel ve basit metod buymuş, sizde test edip onaylamış oldunuz teşekkür ederim.
    Yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi benzeri Anakarta çakalı gelen iSSD Samsunglarda bu sorun hep var ama GPT + UEFI ile çözülüyor. Gerçi Windows7 de deneme yapmak gerekebilir onunla test eden de görmedim henüz.

Konu dışı olarak sorayım, siz bilgisayarınızdan memnun musunuz? SSD ve +8GB Ram takviyesi yaptığımdan beri ben gayet memnunum.
    Benim açımdan kötü yanları FHD olmayan 1366 x 768 ekran ve aktif kullanımda 5 saat batarya sürelerini görememek.

Gunaydin , en basit cozum bu . Bu olaydan once arastirdim biraz gozum korkmustu neyse ki kolay yoldan hallettik .

Bende 8 gb ram yaptim ek 4 gb ram takviyesinde bulundum ve gecen gunde 250 gb lik bi ssd taktim . Win 10 home single language kurdum anca ucretsiz olarak bu surume yukseltebildim . 2 gun kullandim ve hala da kullanacagim masaustunu sattigimdan dolayi bence gayet iyi . Bir hata eksik sorun gormedim suana kadara . Fazlasiyla 8 gb ram yetiyor . Tabi dedginiz gibi ekran kucuk kaciyor biraz ama oda olsun . Ben ew de kullaniorum ivir zivir icin .

Tek sey zamanla kapali oldukca klavye sekillerinin ekranda hafif sekil yaratmasi , bilmiorum sizdede oluomu

• Arkadaşlar allah rızası için yardım edin.

Sata hdd ye win7 kurmak için yeni birim diyorum, 100mb önbellek kısmı oluşturmuyor. İşletim sistemi kurduğumda (usb üzerinden) usbyi çıkartıyorum. Matrix ekranının siyah beyazı oluyor ekran habire birşeyler yazıyor.

0507 470 80 79 whatsapp dan da iletişime geçebilirsiniz. Olursa detalı yazacağım buraya.

• Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Oncelikle konu icin teşekkür ederim, benim acimdan cok yararli oldu. Ben ssd ye win 8.1 yukleyip winxp ile hallettim. Sizin dediginiz gibi yaptigimizda issd yi aktif kullanabiliyormuyuz. Yada farki oluyor mu?

• issd dedıgınız gomulu olan dısk sanırım , ewt kullanabılıyorum ama 25 gb dısk sadece cok baktıgım dosyaları oraya attım bır nevı yedek yerı gıbı oldu . cihazı alana bayagı oldu hala masallahı var .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu 24GB şeyi ekleyen beynini seveyim şu laptopları yapanların. neyi düşünmüşler de yapmışlar acaba nefret ettim SSD takamadım alete bir türlü
  • quote:

Bu tarz konularda kendimi cok tecrubeli ve bilgi sanmama ragmen ben bile bu isi cozmek icin bir haftadan fazla vakit kaybedince, ayni derten baskasi yanmasin diye hem ingilizce hem turkce aciklama yapma geregi hissetimistim. Sizin derdinize de care olduysam ne mutlu bana.

Gecmis olsun.
    şu 24GB şeyi ekleyen beynini seveyim şu laptopları yapanların. neyi düşünmüşler de yapmışlar acaba nefret ettim SSD takamadım alete bir türlü.

bu issd yi ve normal SSD yi birincil part olarak görüyor, silemiyorum da. nasıl çözeceğiz bu problemi
  • sleeptalkercat kullanıcısına yanıt
    Cevabım, imzamda mevcuttur.
  • quote:

Cevabım, imzamda mevcuttur.
    imzanız:

Katılım zamanı: 6 Ekim 2003

Profilini kapayanlarla alışveriş yapma, yaptırma! Destek Mesajlarina dahi cevap verme!

Senden gizlemek istediği bir şeyler varsa neden güveneceksin?

bu arada forumda eski insan görmek ne güzel ya, ben de 2004 Eylül de katıldım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleeptalkercat

şu 24GB şeyi ekleyen beynini seveyim şu laptopları yapanların. neyi düşünmüşler de yapmışlar acaba nefret ettim SSD takamadım alete bir türlü
    Hocam selam , yapacaginiz fdiskten 24 gb olan bellegi ikincil yapmak ssdyi birincil yapmak ve birsey daha vardi bende cikamamistim icinden sonra cozdum du dosya formati ile ilgiliydi . Siz yine bir fdisk ile bakin olmaz ise ssd ve 24gb bellegin goruntusunu eklerim . Ssd almissiniz cok iyi etmissiniz cihaz saha kalkkiyor walla . Zamaninda iyi bir ultrabook almisiz simdi bunlarin benzeleri oldukca pahali . Gozum gibi bakiyorum walla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam selam , yapacaginiz fdiskten 24 gb olan bellegi ikincil yapmak ssdyi birincil yapmak ve birsey daha vardi bende cikamamistim icinden sonra cozdum du dosya formati ile ilgiliydi . Siz yine bir fdisk ile bakin olmaz ise ssd ve 24gb bellegin goruntusunu eklerim . Ssd almissiniz cok iyi etmissiniz cihaz saha kalkkiyor walla . Zamaninda iyi bir ultrabook almisiz simdi bunlarin benzeleri oldukca pahali . Gozum gibi bakiyorum walla

Alıntıları Göster
    bunların adım adım açıklaması var mı fdiskten ikinci disk yapmak..vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleeptalkercat

bunların adım adım açıklaması var mı fdiskten ikinci disk yapmak..vs?

Alıntıları Göster
    Valla yok hocam malesef

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.