Şimdi Ara

Samsung NP530U3C-A08TR Win7 Kurulum Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
8.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Haftasonu elimdeki NetBook upgrade edeyim diyerek bir UltraBook alayım dedim vede NP530U3C-A08TR aldım. Alet Win8 kurulu olarak geliyor vede ben Wİn8 alışamadım, hemen Win7 kurayım dedin. BIOS dan FastBIOS Disable ve Secure Boot Disable, CMS OS selected yaptım ve USB Win7 Kurulum Diski ile aletin Recovery partitionları dahil SSD kısmında partitionlar dahil ne varsa sildim. Win7 normal olarak kuruluma başlıyor, dosyaları kopyalıyor vs, ilk yeniden başlatmaya geliyor USB çıkarıyorum (yeniden Win7 kurulumuna başlamasın diye) sistem Boot menusunde Disk seçim ekranında kalıyor (Hani açılışta F10 bastıgınızda gelen ekranda).

Kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumda olan başkası varmı diye baktım şurada benzer sorunu yaşayan arkadaşta çözüm bulamamış.
    Super User
    Trying to install Windows 7 on Samsung 530u3c. Laptop won't boot
    http://superuser.com/questions/510311/trying-to-install-windows-7-on-samsung-530u3c-laptop-wont-boot

Bir öneriniz var mı acaba?
    Tahminim Win7 kurulum sırasında "100MB" sistem Boot partitionu bu aletdeki 24GB SDD +500GB SATA HDD şeklinde geçen ilk 24GB SSD kısma kuruluyor ama BOOT sırasında bu SSD den BOOT edemiyor kendisini.

• Problemin kaynağını tespit ettim. USB üzerinden Win7 kurarken, Setup yazılımı 24GB lık iSSD üzerine "100MB" Boot partition kuruyor, siz SATA HDD kısmınıda seçseniz hep bu iSSD üzerinden işlem yapıyor. Fakat alet boot ederken bu iSSD üzerinden asla boot etmiyor, zaten BOOT seçeneklerinde de bu iSSD göremiyoruz. Bu sorunu çözmek için iSSD üzerine Windwos kurdum, daha sonra Hiren Boot USB Diski ile Mini WinXP ile açtım makineyi, Norto GHOST 32 ile de iSSD tümden SATA HDD ye kopyaladım. iSSD deki partitionları sildim ve yeniden açtım. Sorunsuz şekilde açıldı ve kuruluma kaldığı yerden devam etti.
  • Üzülerek belirtiyorum ki bu üründe Wireless problemi var. Cep telefonumun bile sorunsuz günlerce bağlı kaldığı, aynı sürede Asus netbookun sorunsuz kullandığı Wireless ağda, kopmalar yaşatıyor alet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Şu rehberi veri US Support daki Michael ama sonuç alamadım yine :(

http://support-us.samsung.com/cyber/popup/iframe/pop_troubleshooting_fr.jsp?idx=415842&modelname=NP530U3C&modelcode=NP530U3C-A01US&session_id=Q24yry516R0plnJVSxrGMkN03WjfZN5QV82fk7v4wPdYFvq0hnT7!-2072922940!1996488569!1354119336893&from_osc=#
    Senin yazdığın aynı sorunları bende yaşadım harddiski bile söküp başka pc den windows kurulumu attım ama bunu çözmek gerekiyordu sonunda çözebildim flaşa mini xp ve kurulum yapacağınız windows 7 yi atın pc yi harici olarak çalıştırın mini xp açıldığında kurulumunu gerçekleştireceğiniz bölüme windows 7 kurulum dosyalarını atın ve pc yi yeniden başlatın açılışta kurulum başlıyor gerisi malum.

Wireless sorunana gelince bluetooth'u kapatınca sorunsuz çalışıyor ama bluetooth açıkken hızım 1 mb ye iniyor normalde 8 mb kullanıyorum sebebini net olarak bende bilmiyorum ama tahminimce wirelees ile bluetooth aynı kanaldan çalışıyor ve bir birini etkiliyor diye düşünüyorum yani bluetooth diğer pc ler gibi harici değil ikiside wirelees gücünü kullanıyor bluetooth olarak diğer pc lerden daha artımız var ama wifi için aynı şeyi söyleyemem. Birde taşınabilir ap yi açıncada hız düşüyor bu 3 lü tek bağlantı noktası olan wi-fi yi kullanıyorlar.

NOT: Bu konu hakkında bilgisi olanlar burada paylaşabilir. Ancak öyle tam sonuca gidebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutk. -- 15 Aralık 2012; 2:33:08 >

• @Elky

Bende seninle aynı sorunları yaşadım, yaşıyorum. Abimin laptopı alıp formatladığım dediğim içi kendime çok kızıyorum :)

Hiren Boot cd konusunda yarıma ihtiyacım var. Hiren's.BootCD.15.2.Rebuild All in One Bootable CD versionunu indirdim. Bundan sonra ne yapıcağımı pek bilmiyorum. Yardımcı olabilirsen sevinirim.

Teşekkürler
    1
  • PM den buna benzer sorunlar icin mesajlar aliyorum. Soz konusu sorunu yani iSSD uzerinden Win7 kuramiyan arkadaslara kisca yazayim:

Bendeki gibi bir durum da "iSSD" uzerine kurulum basliyor ama oradan devam etmiyor Win7 de. Ya Windows8 kuracaksiniz yada benim yaptigim gibi ilk kurulumu iSSD uzerinden baslatip, sonra iSSD icerigini bir Parttion kopyalama yazili ile normal sata diskinize aktarip iSSD komple bolumleri silerek icerigini sifirlayacaksiniz.

iSSD nedir? 8GB yada 16GB seklinde Ultrabooklarda belirtilen swap/temp dosya alani. Intelin yazilimi ile Windowsun onbellekleme yaptirip hiz kazanmayaamacladigi alan.

Ingilizce olrak benim baska bir yerde yazdigim paylasim/rehber:
    quote:

BIOS Options:

Fast BIOS Disabled
    Secure BOOT Disabled
    CMS BIOS Seleceted

You need Hirens Boot CD (It must have Norton Ghost and Mini WinXP. Check versions 11.X or 15.1 Rebuild edition) on a USB Disk.

Start Windows 7 install from USB Windows 7 Disk.
    Remove all partitions from iSSD and Sata HDD.
    Install Windows 7 to 24GB iSSD.
    On first restart Windows 7 setup (system is stuck normaly on this section), remove Windows 7 USB and use Hirens Boot USB. Start Mini Windows XP.
    If you can successfully boot Mini Windows XP, Start Norton Ghost 32 from Hirens Tool
    On Norton Ghost, select Copy Disk to Disk and copy iSSD to Sata HDD. After copying, don't restart the system. Only quit Norton from the menu.
    Use Partition Wizard from Hirens Tools. Check your new copy SATA HDD status. You must have 100MB System Partiton Active and Primary position, and a second partition for Windows Setup with Primary status.
    If all is OK, restart your PC and remove Hirens Boot disk, Windows 7 setup should resume.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Np530u4c s01tr bios bin dosyası
    5 yıl önce açıldı
    Samsung UE40JU6570 wifi sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu anda bende aynı problemi yaşamaktayım ,

cihazda 470 gb ve 20 gb olmak üzere iki hard disk gorunuyor ve hangisine kurarsam kurayım windows yükleme tamamlandıktan sonra flash belleği çıkartıyorum boot menü geliyor ve hard disk i seçsem dahi her hangi bir işlem olmuyor , format attığım usb yi tekrar taktığım takdirde tekrar format atma ekranı ile karşılaşıyorum . Şuan da Hirens Boot ekranına geldim ancak sonrasında ne yapacağımı bilemiyorum.
  • BIOS dan yukaridaki benim verdigim boot ayarlari secilimi, bunlar olmadan USB den boot edemeyebilirsiniz zaten.

Neler yapilacagini ingilizce olrak yazdim, oradan takip edin.
  • teşekkür ederim , ayrıca aynı problemi yaşiyan arkadaşlar için benim yüklediğim Hiren's Boot ta mini xp yi açtığımda ghost yoktu o yüzden boot ekranından ki ghost tan yaptım .
  • Arkadaşlar, yukarıda anlatılanlar dışında bu olay çözümlenmiyor sanırım. Şimdi elimde Samsung Ultrabook var Win8 Kurulu. win7 kurmam gerekecek ama, Harici usb dvd yok, bellekten kurmam gerekecek. Bellekten kurulumu sorunsuz yapabilen oldu mu? Acaba. Ya da farklı bir tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslaaslademe

Arkadaşlar, yukarıda anlatılanlar dışında bu olay çözümlenmiyor sanırım. Şimdi elimde Samsung Ultrabook var Win8 Kurulu. win7 kurmam gerekecek ama, Harici usb dvd yok, bellekten kurmam gerekecek. Bellekten kurulumu sorunsuz yapabilen oldu mu? Acaba. Ya da farklı bir tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yukaridaki kurulum zaten usb bellek ile yapılıyor.
    Rehberi iyi okuyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O aşamada hirren boot mini xp gibi şeylerin kurulması gerekiyor sanırım, hirren boot ve mini xp programını direk usb'ye atabiliyor muyuz? Hiç denemedim bir de elde tek bilgisayar var yani buna kuruluma başladı mı geri dönüşüm olmadığından elde başka pc bulunmadığından hata yapmamak adına uğraşıyorum. Teşekkürler.
  • aslaaslademe A kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem, 2. Pc olmadan bu işe sakin girismeyin.

Ek olarak yukarıda sürüm bilgisi verdiğim Hiren boot sürümleri hem Mini WinXp hemde Norton Ghost içerir. Ama daha eski ve yenilerde olmaya biliyor, buna dikkat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözdünüz mü sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarhcy

çözdünüz mü sorunu?

Ben daha dün sabah aynı aleti formatladım ve yukarıdaki rehberime göre Win7 kurdum sorunsuz.
  • Aynı notebook var elimde ancak usb flash diski görmüyor. Yani hiren bile boot etmiyor. Bios ayarlarından UEFI kapalı, Legacy seçili ama USB'ler okunmuyoır ??*

Bilgisi olan var mı?
  • indirimkenti kullanıcısına yanıt
    BIOS Options:

Fast BIOS Disabled
    Secure BOOT Disabled
    CMS BIOS Seleceted

Bunlari yaptiniz mi?

Elinizdeki USB disk baska PC de USB BOOT ozelliginin calistigini kontrol ettiniz mi?
  • Dediğiniz ayarları yaptım ve boot ettim flashdan. Ancak kurabilmek için resmen hokkabazlık yapmak zorunda kaldım. Allah'tan yazmışsınız o yöntemi onu uygulayarak hallettim...
    Çok teşekkürler önemli bir şey öğrenmiş oldum sayenizde...
  • indirimkenti kullanıcısına yanıt
    Bu tarz konularda kendimi cok tecrubeli ve bilgi sanmama ragmen ben bile bu isi cozmek icin bir haftadan fazla vakit kaybedince, ayni derten baskasi yanmasin diye hem ingilizce hem turkce aciklama yapma geregi hissetimistim. Sizin derdinize de care olduysam ne mutlu bana.

Gecmis olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.