Şimdi Ara

Np300e5a S0RTR bios güncelleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim samsung np300e5a S0RTR model laptopum windowsa ve biosa girmiyor. Açılıyor ardından samsung yazısında kalıp kapanıp açılıyor. Başka Hdd ve Ssd ile denedim sonuç aynı forumlarda okuduğuma göre bios çökmüş. Bilgisayarımda bios sürümü phoenix 03QA gözüküyor bu yüzden np300e5a BA41 01764A anakartın bios dumpunu indirdim (uzantısı .bin) phoenix bios kurtarma için usb yi fat dosyasına biçimlendirdikten sonra wincrisis i açıyorum ardından starta basıyorum ama uygulama bana usb nin içinde .wph .rom dosyasının olması gerektiğini söylüyor ama okuduğuma göre usb nin içinde dosya bulunmaması gerekiyor bu yüzden yardım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanm4 -- 12 Nisan 2023; 17:3:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba geçmiş olsun,

Bahsettiğin .bin dosyası için programlama cihazı lazım.

CRISIS Recovery Disk Tool (WINCRISIS) başka mevzu. Gereken .wph .sys vs dosyalarını bulabildin mi?

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Merhaba yanıtınız için çok teşekkürler. Ben bu wph sys dosyalarını nasıl bulabilirim biliyor musunuz? Geç yanıt verdiğim için özür dilerim.

• Orhanm4 O kullanıcısına yanıt

Başkanım Bios'un çökmedi, çökseydi hiç ilerleyemezdin. Bir şekilde fast bios olmuş, uygun tuş kombinasyonlarını dene. Sürekli ESC yapmış biri mesela,

https://tr.ifixit.com/Answers/View/197717/Can't+get+to+BIOS+boot+menu

Benim eski Toshibam da böyleydi, unuttum bi garipti Biosu, Power'a basarken bir kombinasyonla zar zor giriyordu...

Neyse bak o forumda bir de uygulama paylaşan olmuş, ben tırsarım yanlış bios olursa işin yaş

Demek istediğinizi anladım ama laptop ne biosa ne de windowsa giriyor. Açılıyor ardından ekran gidip geliyor.

• Orhanm4 O kullanıcısına yanıt

Wincrisis? Nasıl açıldı o zaman. Ben ona binaen ilerlemiştim.

Sahiden hiç açılmıyorsa ciddileşti sorun. Bios pili çıkarıp bir kaç saat bekleyip dene. Daha da ilerisi için programcı gerekiyor. Kartına uygun hangisi, devresi nasıl beni aşar maalesef.

Wincrisis i başka bilgisayardan açtım bu bahsettiğim bilgisiyar hiç açılmıyor sanırım bilgisiyarcıdan bios yazdırmam gerek. 2 hafta önce bios pilini çıkarıp taktım ardından bir umut değiştirdim ram çıkarıp takma gibi şeyleri de denedim şuan bilgisayar açılıyor samsung yazısında kalıyor ardından kapanıp açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanm4 -- 15 Nisan 2023; 14:40:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Np530u4c s01tr bios bin dosyası
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.