Şimdi Ara

Samsung NP550P5C-S04TR hakkında bilgi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
7
Favori
46.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birçok samsung makine kullandım.Yeni format atılmış sistemi tamamiyle güncelkemen gerekir işletim sistemi o konuda biraz ağır bende imzamdaki makineyi dün sıfırladım güncellenene kadar 1 dakika gibi sürelerde açılıyordu şimdi 30-35sn seviyesine indi.Birde msconfig'den başlangıçtaki programları kaldırın rahatlama olacaktır.Gereksiz samsung yazılımlarını ve beraberinde gelen programların işe yaramazlarını kaldırın,cclaner gibi programlarla gereksiz bellekleri sıksık silin aynı programdan kayıt defteri gibi hataları giderin.
  • Acer v3 772g alın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizce S04TR mi daha iyidir S05TR mi lütfen yardımcı olun
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    ben size bir soru sormak istiyorum sizce S04TR mi daha iyidir S05TR mi yardımcı olursanız çok sevinirim
  • temhemkarub kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Sayfa yükleme sorunu olarak bahsettiğin olay tam olarak benim başımada gelmişti NP550P5C-S04TR kullanıyorum bende bilgisayara SW Update programını kullanarak tüm yazılımları ve sürücüleri güncelleştirmiştim ve o günden sora hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım dene umarım faydası olur.
  • S04TR kullanıyorum..EXPRESSCACHE çalıştığı halde windows performans değerlendirmesinde hardiskten 5,9 puan alıyorum.Bazı arkadaslarda bu puanın daha yüksek olduğunu gördüm.

Bu tarz bir sıkntı yaşayan var mı?
  • darkgenesis D kullanıcısına yanıt
    O dediğin arkadaşlarda sistem ssd üzerinden puan veriyor hdd ve ssdyi aynı anda algılıyor kısaca hibrid diskli sistem puanı veriyor sizde sistem sadece hddye puan veriyor ssd çalışıyorsa puana takılmayın bazısında tanıyor bazısında tanımıyor çokta önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

O dediğin arkadaşlarda sistem ssd üzerinden puan veriyor hdd ve ssdyi aynı anda algılıyor kısaca hibrid diskli sistem puanı veriyor sizde sistem sadece hddye puan veriyor ssd çalışıyorsa puana takılmayın bazısında tanıyor bazısında tanımıyor çokta önemli değil.

Teşekkürler.

Aynı puanlama sistemindeki sıkıntıyı ekran kartında da yaşıyorum.
    Birincil ekran kartı olarak intel'i görüyor.
    Ve ona göre puanlama yapıyor.
    Sanırsam geforce su birincil ekran kartı olarak göstermenin yolu da pek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgenesis -- 22 Ocak 2014; 17:16:36 >
  • Merhaba bilgisayara ait windows derecelendirmesi Samsung 128 GB SSD Pro taktıktan sonra Windows 7 64 bit ile aşağıdaki gibi, her ne kadar bilgisayar oyun performansı ve her şeyiyle mükemmel olsa da bilgisayarın depolama kapasitesini artırmak istiyorum. Anakarta baktığımda 3 tane Sata portu gözüküyor, 1.sinde SSD takılı, 2.sinde Bluray var, 3.sü boş gözüküyor. Size sorum bu boş gözüken yere de yeni bir hdd veya ssd takabilir miyim? Bilgisayarın içinde 3. bir sata 3 portu var mıdır? Teşekkürler.
     Samsung NP550P5C-S04TR hakkında bilgi

Not: Bendeki Windows sürümünde en yüksek derecelendirme puanı 7.9 , bazılarında 9.9, windows 8 ile birlikte değişti sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trmnstr -- 23 Temmuz 2014; 0:03:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bayzamane

quote:

Orijinalden alıntı: cruel53

quote:

Orijinalden alıntı: japon77

Vatanın % 30 indirimiyle 2.047 ye inmiş.http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/samsung-np550p5c-s04tr-np550p5c-core-i7-3630qm-240ghz-8-gb-ddr3-1tb-156-2gb-gt650m-dvdrwbr-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=63180 Ne yapayım alayım mı ? full hd mi acaba ?

http://www.pcdepo.com/msi-ge60-414xtr-notebook-urun8959.html bu pcyi ek seçenek olarak düşünebilirsiniz.samsungdan tek eksigi i5 olması.Fakat o açıgıda full hd ekranı , ekran kartı kapatıyor diye dusunuyorum.

hocam msi oyuncak gibi duruyo ya Allah'ını seviyorsan Asus en iyi tercih ama pahalı f/b olarak da en iyi bu model vardı...

Yaklaşık 1 yıldan fazla Suredır NP550P5C-S04TR marka model bılgısayarı kullanmaktayım .

Sorunum vermıs oldugunuz yanıtlara benzer lakin cozumu net degıl aradan 2 yıl gemıs umarım sure asımdan oturu konuya cevabınız gecıkmez.. sızın veya bu konuya hakım arkadasların yardımını talep edıyorum ..!

Bılgısayarımda mevcut 8gb lık ExpressCache SSD çalısmamaktadir . ve ne yapıldıysa cozum sagalanamadı .

yapılan işlemleri tektek yazayım yanlıs olan ve eklenmesı gereken bır durum varsa yardımcı olursunuz .

1.Oncelıkle servıse gonderdım beceremedıler gerı geldi.
    2.pc yı formatladım temız kurulum yaptım ExpressCache kurdum yukledım bıos vs guncellendı hersey sorunsuz olması gerekırken calısmadı .
    3.ssd yı formatladım bundan sonrada usb bellek gıbı gormeye basladı ssdy yı .
    4.samsung canlı sohbet bolumundekı arkadaslar pc ye baglandı gereklı rutın ıslemlerı yaptı ssd yı tatnıttı programları falan kurdu vs gene olmadı servıse gonderın dedıler kapattılar konuyu .

kısacası calısmıor su nalet ssd bılgısayar 5 dk da acılıp kapanıyor neredeyse sıstem cok yavas bukadar ust performans bır bılgısayarın bolesı calısması artık canımı sıkmaya basladı .

ssd yı klonlamaktan bahsettmıssınız ve konuya devam edılmemıs bundan sonra ne gıbı yollar ızle
    yebılırız yardımcı olurmusunuz ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: revelax

quote:

6.8 olanlar bir kaç güncellemeden sonra ve büyük ihtimal diğerleri de dahil 8 gb lık expresscache in marifeti
    eğer win 7 kurulum yaptıysan expresscache düzgün çalışmıyor ya da atıl vaziyette duruyor olabilir
    öncelikle expresscache in çalışıp çalışmadığını bakman lazım o da şöyle ki;
    cmd komutunu yönetici olarak açman lazım ki bu önemli
    eccmd -info yazdığında :
    "eccmd is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file" diye bir yazı galiyorsa bunun anlamı sisteminde ExpressCache yazılımı kurulu değil dolayısıyla bellekleme çalışmıyor.
    "**ERROR** ECCmd Requested device is not available" yazısı geliyorsa bunun anlamı da sisteminde ExpressCache yazılımı kurulu ancak SSD üniteniz bellekleme yapacak şekilde yapılandırılmamıştır
    eğer Cache Read Percent gibi yüzdeler geliyorsa sorun yok çalışıyor demektir.
    benim pc yi ilk aldığımda 8 gb expresscache nin ne faydası olacak diye bakmak oldu o da çalışmayınca moralim bozuldu açıkçası neyse ki giderilmeyecek sorun değilmiş baya sorun yaşayanlar var lenova ve asus da neyse bunları bi dene ondan sonra bakarız çaresine ...

hocam yukarda yazdıklarını yaptım bendede
    "eccmd is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file" diye bir yazı galiyorsa bunun anlamı sisteminde ExpressCache yazılımı kurulu değil dolayısıyla bellekleme çalışmıyo

bu yazı çık bu ne anlama geliyor 8gb ssd çalışmıyormu anlayamadım açıklarmısın

öncelikle bütün güncellemeleri yaptıktan sonra performans derecelendirmeyi 1 kaç defa yap pc yi kapat aç 1-2 defa daha tekrarla yine hard disk puanı değişmiyorsa expresscache çalışmıyor demektir
    expresscache programını kurmadıysan kur pc yi kapat aç tekrar dene,
    yok kurdum yine çalışmıyo diyorsan pc kaç sn de açılıyo ona bi bak derim 4-5 defa pc yi yeniden başlat 15-16 sn de açılmıyorsa demekki expresscache çalışmıyordur
    Umarım win 7 kurarken 8 gb ta bi sileyim temiz olsun dememişşindir yeniden yapılandırmışmış ve NTFS yapmışsındır buda expresscache in çalışması için uygun değil,
    yok ellemedim diyorsan expresscache ve setting programını kaldır pc yi yeniden başlattıktan sonra expresscache programını tekrar kur pc yeniden başlatman gerek açılışta 1-2 dk oyalan sonra komutları tekrar dene cmd yi yönetici olarak açmayı unutma yok yine olmadı diyorsan expresscacheyi clean licez ...
    Eğer halledersen hız farkını bariz görürsün

Yaklaşık 1 yıldan fazla Suredır NP550P5C-S04TR marka model bılgısayarı kullanmaktayım .

Sorunum vermıs oldugunuz yanıtlara benzer lakin cozumu net degıl aradan 2 yıl gemıs umarım sure asımdan oturu konuya cevabınız gecıkmez.. sızın veya bu konuya hakım arkadasların yardımını talep edıyorum ..!

Bılgısayarımda mevcut 8gb lık ExpressCache SSD çalısmamaktadir . ve ne yapıldıysa cozum sagalanamadı .

yapılan işlemleri tektek yazayım yanlıs olan ve eklenmesı gereken bır durum varsa yardımcı olursunuz .

1.Oncelıkle servıse gonderdım beceremedıler gerı geldi.
    2.pc yı formatladım temız kurulum yaptım ExpressCache kurdum yukledım bıos vs guncellendı hersey sorunsuz olması gerekırken calısmadı .
    3.ssd yı formatladım bundan sonrada usb bellek gıbı gormeye basladı ssdy yı .
    4.samsung canlı sohbet bolumundekı arkadaslar pc ye baglandı gereklı rutın ıslemlerı yaptı ssd yı tatnıttı programları falan kurdu vs gene olmadı servıse gonderın dedıler kapattılar konuyu .

kısacası calısmıor su nalet ssd bılgısayar 5 dk da acılıp kapanıyor neredeyse sıstem cok yavas bukadar ust performans bır bılgısayarın bolesı calısması artık canımı sıkmaya basladı .

ssd yı klonlamaktan bahsettmıssınız ve konuya devam edılmemıs bundan sonra ne gıbı yollar ızleyebılırız yardımcı olurmusunuz ?

• temhemkarub kullanıcısına yanıt
    Hacım baya oldu evet sen ExpressCache temizlemişsin ntfs değil gpt olması gerekiyor,

ExpressCache kaldır sonra bunları yap tekrar yüklersin önceden vermiş olduğum komutları dene olur inşallah

1.) Disable Rapid Start in the BIOS and stop the ExpressCache service

senin 8 gb hangisi ise onu seçmen ve temizlemen gerekiyor yanlış seçme bunu bi dene istersen pek hatırlamıyorum kusura bakma pek vaktim de yok

2.) Start diskpart in a shell and select the SSD
    diskpart> sel disk 0

3.) Clear the whole Cache-SSD
    diskpart> clean
    (Alternatively you can delete every partition manually with 'sel part x' and 'del part override')

4.) After the 'clean'-commmand, the disk is not a GPT-disk anymore, so change that:
    diskpart> convert gpt
  • Merhaba.
    Bende gecen hafta bi sacmaladi pc. Giderek yavasladi. Disk0 % 100 kullanimda gozukmeye basladi. Sora uygulamalar donmaya basladi. Icime dogdu pcden verileri almak istedim 26mb/sn de tasiyor. Biranda 0 a 100 lere 200 lere iniyor ve 4 saniyelik isleri abartmiorum 6'7 dk lara uzatiordu. Neyse dedim alabildigimi alayim sifirlayayim recoveryden. Sifirlama % 68 de kaldi. Tekrar denedim yine % 68. Pcyi serwise vermek zorunda kaldim busabah. Tam bu sorunu samsung answers sayfasinda baskasindada gordum. Ayrica ekranda olupixel vardi oda kronikmis. Sag hoparlorde yuksek seste cizirti. Extradan benim bluray surucusude calismiormus onu 1.5 sene sora farkettm :) beklioz bakalim 1 hafta10 gun icinde teslim ederiz dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candy_Man

Merhaba.
    Bende gecen hafta bi sacmaladi pc. Giderek yavasladi. Disk0 % 100 kullanimda gozukmeye basladi. Sora uygulamalar donmaya basladi. Icime dogdu pcden verileri almak istedim 26mb/sn de tasiyor. Biranda 0 a 100 lere 200 lere iniyor ve 4 saniyelik isleri abartmiorum 6'7 dk lara uzatiordu. Neyse dedim alabildigimi alayim sifirlayayim recoveryden. Sifirlama % 68 de kaldi. Tekrar denedim yine % 68. Pcyi serwise vermek zorunda kaldim busabah. Tam bu sorunu samsung answers sayfasinda baskasindada gordum. Ayrica ekranda olupixel vardi oda kronikmis. Sag hoparlorde yuksek seste cizirti. Extradan benim bluray surucusude calismiormus onu 1.5 sene sora farkettm :) beklioz bakalim 1 hafta10 gun icinde teslim ederiz dediler.

gecmiş olsun valla hocam bende de s05 i var.disk kullanım hatası bende de var ben sıfırlamama rağmen düzelmedi sanırım windows 8 in hatası,bende de sağ hoparlör yüksek seste cızırtı yapırdu yeni ses güncellemesini kurdum şimdi 40 da bile cızırtıya başladı sıfırladım düzelmedi bende servise vericem bakalım nedicekler

• Dün akşam aradım çağrı merkezini

Harddisk- bluray sürücüsü ve ekran paneli değiştirilmiş. Sağ hoparlordeki sorun giderilmiş, fabrika ayarlarına getirilmiş bios güncellenmiş ve şuanda testte. Şeklinde not düşülmüş dedi eleman. teslimatı beklioruz bakalım :D
  • Merhaba,
    pc yi servisten bugun aldım. LCD panel degısmıs.hdd değişmiş. BLURAY surucu degısmıs. ses sorunu suanda yok. pc Windows 8 e donmus. bu aksamım güncellemelerle geçti. PC yi servise verip teslim alan arkadaşlara tavsiyem. alır almaz sw update programını güncellesinler. update programı içerisinden expres cache yükledikten sonra pc yi update merkezinden ekran kartının işaretini kaldırarak bütün gerekli güncellemeleri yapmaları. sonrada 8.1 yükleyip enson ekran kartını nvidia üzerinden güncellemeleridir. ben son cümleye kadar geldim ama gece oldu artık :D birkaç gün aksamları uğraşmak gerekecek. Genel olarak samsung memnuniyetim devam ediyor.
  • Cihazın üstündeki 8 bg SSD yerine daha büyük bir kapasite de SSD alıp takmak mümkün müdür?
  • Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: image_macker

Cihazın üstündeki 8 bg SSD yerine daha büyük bir kapasite de SSD alıp takmak mümkün müdür?

onun değişimi olmuyor işlemci üzerinde olduğunu okumuştum.. sadece normal hdd yi ssd ye çevirebiliyorsunuz
  • o zaman bir faydası da olmuyordur. Zaten pek ön planada çıkmıyor. Varlığı ile yokluğu bir gibi :):)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.