Şimdi Ara

SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.749
Cevap
22
Favori
145.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

3DMARK11 GPU 700 Mhz OC

SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ

Zahmet olmazsa oc yaptığın programların isimlerini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini kısaca yazarmısın.
  • O.C için msi afterburner kullnabilirsin arkadaşın bir önceki sayfada vermiş olduğu saat değerlerini dikkate al mesela 620mhz olan çekirdek hızını 740 yapmış 750'de sorun oluşmuşçekirdek hızını çoğelttığın hizayar diğer saat hızlarınıda ayarlarsan sıkıntı olmaz 740 seviyesinde olsun hepsi dediğim programla rahat yapabilirsin saat hızı seviyelerini ayarladığında programın apply seçeneği var ona basın ayarları kaydeder sistem testlerinizi o saat hızlarıyla yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

quote:

3DMARK11 GPU 700 Mhz OC

Zahmet olmazsa oc yaptığın programların isimlerini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini kısaca yazarmısın.

Msi afterburner veya nvidia inspector. Nvidia inspector da ayni zamanda throttle yaptigindaki degerleri de ayarlayabiliyosun oyle bir avantaji var. Kademe kademe arttir. %10'luk bir artis iyi veya benim gibi once 700 sonra 750/740 da yapabilirsin. 750'de ekranda garip sekiller kararmalar vs oluyorsa o stabil olmadigini gosterir stabil olmasi icin de overvolt yapilmasi gerekir. O yuzden ya 740'a ineceksin ya da overvolt. Ov yapacak misin?

Edit: ekran kartina gore degisiyor max. Oc degerleri. Seninki 750de stabil olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakoid -- 23 Eylül 2012; 7:29:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  SAMSUNG NP700 G7C KULLANICILAR KULUBÜ

Resimdeki ayarlara o.c yaptım 1920x1080 custom ayarlarda bf3 oynadım ekranda her hangi bir sorun oluşmadı bayağı stabil çalıştı ama o.c yapmadan önce 74 o.c ile 81 derecelere kadar ısındı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

Resimdeki ayarlara o.c yaptım 1920x1080 custom ayarlarda bf3 oynadım ekranda her hangi bir sorun oluşmadı bayağı stabil çalıştı ama o.c yapmadan önce 74 o.c ile 81 derecelere kadar ısındı.

Hmm ilginc benimki oc yapmadan 81'lere ulasiyor. Kac saat oynadin? Bir de hic wifi ile bir sikinti yasadin mi? R510'un bile sorun cikarmayip buna baglaninca durduk yere kesiliyor.

Edit: sogutucu vb. kullaniyor musun? Bu hizlarda 3dmark11 yapar misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakoid -- 23 Eylül 2012; 22:54:46 >

• Yarım saat süreyle o.c ve o.c yapmadan oynayarak sıcaklıkları ölçtüm. Soğutucu olarak resimdeki soğutucu mevcut. Wifide bir sorun yok Inca N150 Wireless modemle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asiltane -- 24 Eylül 2012; 1:39:07 >

• 675m icin daha yuksek hizlara ulasmak icin overvolt ile ilgilenen var mi?

• bu makineyle ilgli bir bilgi okudum yabancı forumlarda. bilgi amaçlı aktarmak istedim. bu makinede optimus ile ilgili sorun yaşanmaması için HD4000 kullanılamıyormuş. özellikle donanımsal olarak iptal edilmiş samsung tarafından. ben de kullanırken birkaç defa aklıma gelmişti sürekli gtx675m'de duruyor makine neden acaba diye. forumda çoğu kullanıcının diğer markalarda da bu HD4000'ni nasıl tamamen iptal edebilirim diye soru sormalarının nedeni sanırım hala bu teknoloji sıkıntılı ve geçişlerde sorunlar yaşanıyor. bazı oyunlarda ne yapılırsa yapılsın harici ekran kartı yerine inatla HD4000'ni kullanmaya devam edilmesi gibi sorunlar da okudum. sanırım bu açıdan da şanslıyız np700g7c kullanıcıları olarak.
  • Evet çift kart teknolojisi çoğu makinede özellikle düşük sistem gereksinimi olan oyunlarda sorun veriyor heleki böylebir sistemde olması kabul edersinizki makineden sizi soğutur.Önceki tek kartlı sisteme geçmiş durumda şöyle bir durum var hd4000 yine işlemci üzerinde mevcut olaki harici kart sürücüsü hata verdiğinde hd 4000 düşük çözünürlülük olarak devreye girecektir size sorununuzu gidermek açısından avantaj sağlayacaktır sadece önceki 1. nesil işlemcilerde bulunan tek harici kart teknolojisi var bende ilk bu makineyi gördüm oyunlarda çok az gittiğini ve normal kullanımda da böyle bir bataryanın neden normalin altında dayandığını merak etmiştim nedeni buydu harici ekran kartını her iki durumdada kullanması ama deneyin gpu-z programına bakın normal kullnımda sensör kısmında ekran kartının 300 küsür mhz'lerde dolaştığını görürsünüz nedeni harici ekran kartınında kendini tasarruf moduna alma özelliğinin bulunması normal kullnımda saat hızları düşüktür,benim imzamdaki makinede'de aynı durum var 1. nesil işlemcili optimus olmayanlardan ekran kartı saat hızlarını düşürüyor bana göre optimus ve amd'deki değiştirilebilir grafik teknolojisi bu yönüyle pekde gerekli olmuyor çoğu zaman fişte makineyi kullanan biri için söylüyorum.

• quote:

675m icin daha yuksek hizlara ulasmak icin overvolt ile ilgilenen var mi?

burayı inceleyin. gerekli bilgiler ve yazılım mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

http://forum.techinferno.com/samsung/2043-series-7-gamer-np700g7c-voltmod-nvidia-gtx-675m.html

evet biliyorum bilmeyen varsa paylaşayim diye demiştim. yaptınız mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

http://forum.techinferno.com/samsung/2043-series-7-gamer-np700g7c-voltmod-nvidia-gtx-675m.html

evet biliyorum bilmeyen varsa paylaşayim diye demiştim. yaptınız mı?

yok yapmadım. şu anki haliyle en kasıntı oyunum BF 3 bile sorunsuz ultra oynandığı için ihtiyacım olmadı. ileride 2-3 sene sonra yeni oyunlarda sorun çıkarsa denerim o zaman. ekran kartı skoru yapmak için uğraşmam yani.

• Yok wifi'da bir sorun var. Duzenli olarak her saat basi olmasi normal degil. Sag alttan onar diyince kendisini duzeltiyor ama kopmasi cok kotu.

• Arkadaşlar ben bu makine için düzgün bir taşıma çantası bakıyorum ancak ebatlarına uygun birşey bulamadım. Uygun çanta bulup kullanan var mı acaba?
  • quote:

Yok wifi'da bir sorun var. Duzenli olarak her saat basi olmasi normal degil. Sag alttan onar diyince kendisini duzeltiyor ama kopmasi cok kotu.

sürücü kaynaklı muhtemelen,kronik bir sıkıntı olsa bütün arakdaşlarda olurdu yeni sürücüyle düzelebilir sende bu şekilde yapıyordur kablosuz sürücüsünü samsung sitesinde var kurdun mu?Bazı modellerde arkadaşlarımda gördüm genelde bu sıkıntı sürücü kaynaklı güncellemelerle hepsi düzeldi.
  • quote:

Yok wifi'da bir sorun var. Duzenli olarak her saat basi olmasi normal degil. Sag alttan onar diyince kendisini duzeltiyor ama kopmasi cok kotu.

Modem ile bir uyumsuzluk olabilir modemin güncel firmwaresi varsa onunla beraber linkteki güncel wireless driveride güncelle inş düzelir.
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=21244&ProdId=3502&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20(64-bit)*&DownloadType=%0ASoftware%20Applications%0A

• Kulübe hoşgeldim. Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

Kulübe hoşgeldim. Evet.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın her kuruşunu hakeden bir notebook.
    Ne kadara ve nereden aldın yazarmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asiltane -- 25 Eylül 2012; 17:31:27 >
  • Havale ile 3672 TL'ye aldım, sanalmarketim'den.

Teşekkür ederim, epey düşündüm, bunda karar kıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

sürücü kaynaklı muhtemelen,kronik bir sıkıntı olsa bütün arakdaşlarda olurdu yeni sürücüyle düzelebilir sende bu şekilde yapıyordur kablosuz sürücüsünü samsung sitesinde var kurdun mu?Bazı modellerde arkadaşlarımda gördüm genelde bu sıkıntı sürücü kaynaklı güncellemelerle hepsi düzeldi.

Intel wifi driver'i guncel. Modem fw'i guncel. Bu kopma daha cok utorrent'ten bir sey indirirken oluyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.