Şimdi Ara

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
22
Favori
28.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu hortlatmış olacağım ama bir sorum olacak. Fotoğrafçılık ile ilgili bilgim hiç yok. İnternette makine araştırırken Nx miniyi gördüm ve incelemeyi okudum. Tabi ki odak uzaklığı mm. falan terimlerden pek bir şey anlamadım. Benim çekeceğim fotoğraflar yurtdışı gezilerinde MANZARA ve genelde SELFIE. Sizce Nx mini sadece gövdeyi 275 tl alıp fotozeynep'ten 400 tl'ye 17mm lens mi almalıyım?(toplam 675 tl), Nx mini + 9-27 mm lens 700 tl mi? Yoksa sadece 9 mm lens ile 600 tl? Yani sadece MANZARA ve SELFIE için hangi lensi almalıyım? Gece çekimi de iyi olsa tabi çok iyi olur. Genelde 17 mm.ye bulunmaz Bursa kumaşı muamelesi yapıldığından hiç bilmeden onu alacaktım ama yine de sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler. Cahilliğimi mazur görün lütfen...
  • palye24 P kullanıcısına yanıt
    Selfie için ya 9mm sabit veya en iyisi 9-27mm zoom objektifi almalısınız.
    9-27 alırsanız gezilerde her türlü ihtiyacınızı karşılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Bence outlet değilde, garantiden değişen arızalı lensleri bulmuş,

evet katılıyorum, oda aklıma geldi ama yazarken eklemeyi unutmuşum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: palye24

Merhaba arkadaşlar. Konuyu hortlatmış olacağım ama bir sorum olacak. Fotoğrafçılık ile ilgili bilgim hiç yok. İnternette makine araştırırken Nx miniyi gördüm ve incelemeyi okudum. Tabi ki odak uzaklığı mm. falan terimlerden pek bir şey anlamadım. Benim çekeceğim fotoğraflar yurtdışı gezilerinde MANZARA ve genelde SELFIE. Sizce Nx mini sadece gövdeyi 275 tl alıp fotozeynep'ten 400 tl'ye 17mm lens mi almalıyım?(toplam 675 tl), Nx mini + 9-27 mm lens 700 tl mi? Yoksa sadece 9 mm lens ile 600 tl? Yani sadece MANZARA ve SELFIE için hangi lensi almalıyım? Gece çekimi de iyi olsa tabi çok iyi olur. Genelde 17 mm.ye bulunmaz Bursa kumaşı muamelesi yapıldığından hiç bilmeden onu alacaktım ama yine de sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler. Cahilliğimi mazur görün lütfen...

9mm lens geniş açı olduğu için hem selfie hem manzara çeker ama ois yoktur. 9-27'de geniş açı9mm çekimlerin dışında 27mm'ye kadar (3 katı kadar) zoomda yapabilirsiniz. Tabi biraz daha kalın bir lens bu. 9-27mm aynı zamanda ois (optik titreşim engelleme özelliğinede) sahip.

• Batistuta kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi adamın iyi niyetinden iyice emin oldum.
    Muhtemelen deneyemediği için bu konuda açıklama yapmamış.
    Yoksa 5 lensten 4ünü tamir ettim çalışıyor dememe rağmen yeni lens göndermeye veya para iade etmeye kalkmazdı.
    Şu an ikinci elde bu lensi 250-300TL den satıyorlar
    Ben adedini 100TL den aldım.
    Yoksa lensleri iade outlet veya serviste değiştirilmiş olarak alsın farketmez.
    Hiç yoktan elimde 4 adet çalışır vaziyette 9-27 mm lens oldu işte.
  • Benim de 9-27mm lensim arızalanmıştı, makinede lens kapalı uyarısı veriyor. Bu kadar kolay tamir oluyorsa göndermesem mi servise..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • connectpeople kullanıcısına yanıt
    lensin arkasındaki üç büyük vidayı sök.
    Arka bayonet lensten ayrılacak (ama tamamen çıkmayacak dikkat et asılarak bağlantıları koparma)
    Sonra elinle veya bir cımbız ile hemen gözüne çarpacak olan (muhtemelen turuncu renkli zira bendeki 5 lensin hepsinde de turuncu renkteydi) kauçuk tamponu çekerek çıkar
    Bunlar yine muhtemelen deforme olmuşlardır, bakınca hemen anlaşılabilir.
    sonra arka bayoneti yerine oturt üç vidayı takarak sık ve tekrar dene.
    Büyük ihtimal olacaktır
    5 lensin 5 inde de aynı sorun varsa sizinkinde de kuvvetle muhtemel aynı sorun vardır
  • Cevaplar için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla 17 mm benim pek işime yaramıyor. İşime yarayacak olan 9-27 mm.
  • fipar kullanıcısına yanıt
    O lastik tamponların mutlaka bir fonksiyonu vardır, fotoğrafını çekip gönderebilir misiniz? Bende de iki adet nx-mini body var, birinde 9mm lens diğerinde 17mm lens takılı, 1 tanede 9-27 lens olsa fena olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fipar

lensin arkasındaki üç büyük vidayı sök.
    Arka bayonet lensten ayrılacak (ama tamamen çıkmayacak dikkat et asılarak bağlantıları koparma)
    Sonra elinle veya bir cımbız ile hemen gözüne çarpacak olan (muhtemelen turuncu renkli zira bendeki 5 lensin hepsinde de turuncu renkteydi) kauçuk tamponu çekerek çıkar
    Bunlar yine muhtemelen deforme olmuşlardır, bakınca hemen anlaşılabilir.
    sonra arka bayoneti yerine oturt üç vidayı takarak sık ve tekrar dene.
    Büyük ihtimal olacaktır
    5 lensin 5 inde de aynı sorun varsa sizinkinde de kuvvetle muhtemel aynı sorun vardır

9mm'de benim ilgimi çeker bendede 17 ve 9-27 var ama servis iadesi ise acaba nasıl bir sorun vardır, sonuçta prime lens ois özelliği yok ne gibi problemi oldu geçmişinde.

• Uzun zamandır kedi fotoğrafı paylaşmamışız :)
    Cat Tongue by Oktay A, on Flickr

• Makine OIS fonksiyonunu çalışır olarak gösteriyor. Açılıp kapatılabiliyor; OIS modu seçilebiliyor.
    Ha, gerçekten çalışıyor mu?
    Normalde çalışmıyor olsa çok muhtemel makine menüsünden bu fonksiyon açılamaz ve mod seçilemez.
    Peki, makine yanılıyor olabilir mi?
    Yine muhtemel OIS fonksiyonunu sağlayan G sensörleri ve motoru çalışmasa makineye bu yönde bir sinyal gitmez.
    Buraya kadar yazdıklarım teorik.
    Doğrusunu ancak elinde bu konuda bir ölçüm aleti olan servis söyleyebilir.
    Ancak dün gece oda ortamında OIS açık ve kapalı olarak çektiğim fotoğraflarda OIS fonksiyonu açıkken daha net fotoğraflar aldığımı gördüm.
    Tabiki dpreview sitesinin yaptığı gibi OIS açık ve kapalı iken 500 fotoğraf çekip bir istatistik yapmak lazım ama benim buna vaktim yok.
    Ayrıca elimdeki sabit 9 mm objektifte OIS zaten yok bu açıda da gerekmiyor zaten.
    27 mm de (FF'e göre 70mm) gerekir mi ? Bence 1" sensörde yine de çok gerekmeyebilir; daha doğrusu OIS olmadan da aleti rahat kullanabilirsiniz.
    Belki iç mekan, flaşsız çekimlerde (mutlaka) işe yarar
    Ama benim açımdan "amaaan, 200TL ye 4 adet 9-27 lensim oldu" Bİrisini d e takıp kullanmaya başladım bile.
    Yani 3 tane yedek lensim var.
    Benim açımdan mesele budur.
    Bu arada yedek lens fikri hoşuma gitti satmaktan vazgeçtim.
    Belki satıcı gerekten yeni bir lens gönderirse onun rızasını alarak eşe dosta hediye eder geçerim...

• quote:

Makine OIS fonksiyonunu çalışır olarak gösteriyor. Açılıp kapatılabiliyor; OIS modu seçilebiliyor.
    Ha, gerçekten çalışıyor mu?
    Normalde çalışmıyor olsa çok muhtemel makine menüsünden bu fonksiyon açılamaz ve mod seçilemez.
    Peki, makine yanılıyor olabilir mi?
    Yine muhtemel OIS fonksiyonunu sağlayan G sensörleri ve motoru çalışmasa makineye bu yönde bir sinyal gitmez.
    Buraya kadar yazdıklarım teorik.
    Doğrusunu ancak elinde bu konuda bir ölçüm aleti olan servis söyleyebilir.
    Ancak dün gece oda ortamında OIS açık ve kapalı olarak çektiğim fotoğraflarda OIS fonksiyonu açıkken daha net fotoğraflar aldığımı gördüm.
    Tabiki dpreview sitesinin yaptığı gibi OIS açık ve kapalı iken 500 fotoğraf çekip bir istatistik yapmak lazım ama benim buna vaktim yok.
    Ayrıca elimdeki sabit 9 mm objektifte OIS zaten yok bu açıda da gerekmiyor zaten.
    27 mm de (FF'e göre 70mm) gerekir mi ? Bence 1" sensörde yine de çok gerekmeyebilir; daha doğrusu OIS olmadan da aleti rahat kullanabilirsiniz.
    Belki iç mekan, flaşsız çekimlerde (mutlaka) işe yarar
    Ama benim açımdan "amaaan, 200TL ye 4 adet 9-27 lensim oldu" Bİrisini d e takıp kullanmaya başladım bile.
    Yani 3 tane yedek lensim var.
    Benim açımdan mesele budur.
    Bu arada yedek lens fikri hoşuma gitti satmaktan vazgeçtim.
    Belki satıcı gerekten yeni bir lens gönderirse onun rızasını alarak eşe dosta hediye eder geçerim...

en azından garantisi bittikten sonra elimizdeki lens bozulur ise en kötü sizin gibi içini açarız. Bu arada 9mm olduğundan bahsetmiş satıcı ulaşma şansım varmı?

• quote:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-samsung-20-50-350411902/detay/

bu ilandaki satıcı

Teşekkürler

• Karanlıkta veya çok düşük ışık altında self timer ile fotoğraf çekmek istediğim zaman AF ışığı aynı zamanda geri sayma uyarısı anlamında yanıp söndüğü için ortamı aydınlatıyor. Bu da çekime engel oluyor.
    AF ışığı yanıp sönmeden self timer kullanabiliyor muyuz? Ben ayarını bulamadım. Belki de böyle bir secenek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

Karanlıkta veya çok düşük ışık altında self timer ile fotoğraf çekmek istediğim zaman AF ışığı aynı zamanda geri sayma uyarısı anlamında yanıp söndüğü için ortamı aydınlatıyor. Bu da çekime engel oluyor.
    AF ışığı yanıp sönmeden self timer kullanabiliyor muyuz? Ben ayarını bulamadım. Belki de böyle bir secenek yok.

Çekim başladığı anda ışık yanmaması lazım.

• fipar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bende bugün aynı yerden 9 27 aldım. Şansıma daha önce sökülmüş bir lens denk gelmiş, tamir için söktüğümde içinde lastikler yoktu, sadece 10-18mm arası netleme yapabiliyor, pazartesi değitireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Teşekkürler, bende bugün aynı yerden 9 27 aldım. Şansıma daha önce sökülmüş bir lens denk gelmiş, tamir için söktüğümde içinde lastikler yoktu, sadece 10-18mm arası netleme yapabiliyor, pazartesi değitireceğim.

Ben sahibinden üzerinden mesaj attım satıcı cevap vermedi siz nasıl ulaşıp aldınız 9-27yi

• Batistuta kullanıcısına yanıt
    Ümraniye bana yakın sayılır, doğrudan dükkana gittim
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.