Şimdi Ara

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
22
Favori
28.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HazzaR

quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

Merhaba;

HB'de 599 TL ye 9-27mm ile birlikte fiyat var. Fiyat uygun mudur ?

İyi ki almamışım şuan beyaz ve yeşil 400 TL. Memnunsanız alacağım

beyaz ve yeşil 499 lira şuan . avrupatr'de 449' a satılmıştı .
  • 9-27 lens ile 9mm de distorsiyon için test çekimleri yapabildin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 27 Aralık 2015; 21:23:11 >
  • şu kılıflardan satan türk sitesi var mı acaba 9-27mm lens olanından? n11 hepsiburada falan bulamadım.son çare aliexpresten alıcam ama 1 ay beklemek istemiyorum.
    kullandığınız başka küçük şeyler de önerebilirsiniz. sırt çantamda dururken falan zarar görmesin diye lazım.kılıf resmi link
     SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi in watermelon sugar -- 28 Aralık 2015; 15:04:22 >

• Türkiye'de sanırım yok, Aliexpress'te 10-12 dolar civarı fiyatları var, Çin malına göre oldukça pahalı, ben 3,5 dolarlık iş görebilecek başka bir kılıf siparişi verdim.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Aklımdan çıkmış. Yarın yapayım. Nasıl olsun? Karşılaştırma açısından seninkilere benzer çekimler yapayım. Yukarıdaki fotoğraf düzeltilmemiş hali mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Yukardaki türbe fotoğrafı düzeltilmemiş hali, lens 9mm ayarlıyken, uzaktan kadrajın sağına ve soluna paralel çizgi oluşturabilecek bir kaç bina fotoğrafı çekebilirsen yeterli olacaktır. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 28 Aralık 2015; 17:53:59 >
    Tamam yarın akşam paylaşırım.
  • NX Mini 9-27 Lens yılbaşı hediyesi alacağım en son 479 tl ye buldum

http://www.hepsisepetimde.com.tr/tr/p/SAMSUNG-EV-NXF1-NX-Mini-Fotograf-Makinesi-9-27mm-Lens/124

b resimdeki kılıflardan türkiyede bulan olur ise buraya yazarsa sevinirim yılbaşı hediyesi tam olur en azından
    Bugün çekemedim çünkü kardeşim alıp gitmiş makineyi. Yarın kesin çekeceğim. Hatta daha teknik bir çekim bile yapabilirim. Daha iyi olur herhalde.

Tamamdır
    Sitelerin yaptığı gibi test yaptım ama beni aştı biraz :) Zaten orada bozulma az gözüktü. Önemli olan fotoğraflarda karşımıza çıkan durum. Çok kenarlara cisim gelirse bunda da bozulma oluyor. Çok pahalı olanlar da dahil olmak üzere neredeyse her lenste bozulma var zaten. O yüzden tilt-shift lens kullanıyor insanlar. Çok kenarlarda bu kadarı normal.

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme  SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme

Aşağıdaki de yapmaya çalıştığım basit test. Beni aştı dememin sebebi, test sitelerindeki gibi homojen bozulma çekememem. Dikkat edilirse sağ taraf daha geniş gibi gözüküyor. Yine de odak uzaklığı değiştikçe oluşan bozulma miktarını göstermesi açısından iyi gibi. 9mm'de diğer odak uzaklıklarına göre belirgin bir bozulma var doğal olarak.

9mm:

17mm:

27mm:

Ellerine, emeğine sağlık, üç aşağı beş yukarı aynı gibiler
    Rica ederim. Görüşürüz.

• Uygun bir çanta bulabildim arkadaşlar. Arayanlara Lowepro dashpoint 20(sadece 9-27mm lens ile) tavsiye ediyorum. sadece yanlardan rahatsız etmeyecek kadar boşluk kalıyor. dashpoint 20 diye aratırsanız bulabilirsiniz sitelerde. 9mm lens için uygun değil genişliği fazla. dashpoint 10 olabilir ama emin değilim deneyerek alabilirsiniz vatan'da vardı sanırım.
  • NX mini 1 inç sensöre sahip (13.2 x 8.8mm) crop factor: 2.7 [9 mm lens]
    NX1000 APS-C sensör (23,5 x 15,7 mm), crop factor: 1.5 [20 mm lens]

Hangisi daha geniş açılı çekim yapar?

Benim için birinci kıstas çekim açısı. Gezi amaçlı; doğa, bina çekimleri yapacağım amatör olarak.
  • yumuklu sucurta kullanıcısına yanıt
    9x2.7=24, 20x1.5=30

• arkadaslar en uygun su an nerede bulabılırı?
    bırde vıdeo cekımlerıne baktım bendekı gopro hero4 den neredeyse daha stabıl bu nasıl iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackhammer

arkadaslar en uygun su an nerede bulabılırı?
    bırde vıdeo cekımlerıne baktım bendekı gopro hero4 den neredeyse daha stabıl bu nasıl iş

Videosu kesinlikle hoş değil. Kayıt esnasinda hareket ettirdiginizde görüntü akıcı değil titreme var. Bu olayin ozel bir ismi de vardi simdi hatirlamiyorum. İlaveten sürekli netleme derdinde olduğundan kayıt esnasinda kadraja giren farklı farklı objelere odaklanmaya çalışiyor ve görüntü bulaniklasip netlesiyor sık sık. Neresini beğendiniz anlayamadim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerayı hareket ettirerek (ki bu adı üstünde kamera elbette hareket edecek) çekim yapınca görüntü titrek kaydediliyor. Bunu şöyle anlatmaya çalışayım: Misal TV de altyazı geçerken bazen takip edemeyiz hatta titrek akıştan dolayı neredeyse okunmaz olur. Bu kameranın kaydı da ayni bunun gibi. Sanki çok düşük FPS de kaydediyormusuz gibi. Zaten nx mini 25fps de kaydediyor. Bu değer olması gereken asgari değer de olsa 30 FPS altında kaydeden cihaz artik yok gibi. Bütün ayarları didik didik ettim ama sürekli netlemeyle inatlasmasi can sıkıcı. Video önemli degil ben bu cihazı fotograf için tercih ettim ama bu kadar da kötü video çekimi beklemiyordum. Bahsettiğiniz hero4 (bir sure hero3+ kullanmış biri olarak soyluyorum) video konusunda nx miniyi cebinden çıkartır kanımca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlenmemiş jpg çıktısı
    Boat 1 by Oktay Al, on Flickr

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.