Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
95
Favori
426.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Uploaded with ImageShack.us[/simage]]

• Teşekkürler.

Bir örnek de şu mesela. Soldaki fotoğrafı Edirne- Yıldırım Beyazıt Külliyesi'nde çektim. Parlaklığı azalt modunu kullanarak orijinal halini yakaladım. Sonra yine oturdum, fotor'la efekt seçtim. Sonunda bu hale geldi. Tabi biraz fantastik oldu, gerçek bir resme benzemiyor ama olsun neticede sanki arşivlerden çıkmış gibi oldu, benim hoşuma gidiyor.

Ayrıca en sağdaki fotoğraf Hocaların Hocası Sn. İzzet Keribar'a ait. Ben sittin sene fotoğrafçılık yapsam sanmıyorum ki böyle bir poz yakalabileyim. Fotoğrafçılık hem zeka meselesi hem de yüksek medeni cesaret gerektiriyor. Ben öyle düşünüyorum.

Bu arada @soghan güneş fotoğrafı çekme olayını çözmüş. Ben 200 poz çektim hepsinde güneş patladı. Sizin bu resimle de biraz oynanırsa değişik şeyler çıkabilir.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    ön izlemeli ekleyemiyorum.Ya kocaman oluyor eklediğimde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soghan

Ben şuraya tıklayıp ekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Ben şuraya tıklayıp ekliyorum.

ok.saol.görmüyorum ben onu yukardan kurcalayıp cebelleşip duruyorum:))

• soghan kullanıcısına yanıt
    Halloldu o zaman!!
  • NX 100 sahibiyim

aslinda bu ucuncu siradaki makinam 5 D MARK III 40 D ve samsung NX 100

cok iyi bir makina tek derdim bu modellerden sonraki cikanlarda dahili flahs ve ya popup flash var benimkinde yok

oglum kullanirken biraz problem oluyor tabi iso performansi iy olmasina ragmen gece yeterli olmuyor falsh illada kullanilacaksa manuel modda canon 430 EX II calisiyor
  • gece cekimi tripotla nx 100
  • polotje kullanıcısına yanıt
    ben beğendim.Ama şöylebir resim daha iyi olurdu belki.Fotoğrafta öne çıkarılmak istenen konu aydınlatılmış ev.Ancak bu fotoğrafta sudan yansıma ile biraz daha sağdan ve biraz daha zoom kullanarak sol taraftaki evler yerine sağtaraftaki sarı renkli ışıklar alınsa ve ev fotoğrafta solda kalsa belki daha iyi olabilirdi. Ama bu fotoğrafta kötü değil.Bir çok konu olmuş.Kazlar evler yol su ve gölge. Fikir sadece.
  • Bence süper olmuş. Çok beğendim.

Tabi konuya yaklaşılarak, sağa veya sola alınarak, kazları ön plana alarak vs vs daha başka bir çok kompozisyon yapılabilir. Fakat bence bu çekim çok başarılı.

500px hesabınız var mı? Varsa oraya yüklediniz mi? Bence yükleyip genel bir fikir edinebilirsiniz, beğenilip beğenilmeyeceğini.
  • Fotoğraf çekmeye yeni başladım. Daha şimdiden yolda yürürken, otururken vs sanki objektiften bakmaya başladım heryere. Etrafa buranın fotoğrafını çeksem nasıl çıkar, ISO ne olmalı vs öyle bakıyorum. İleride çıldırmam inşallah.

Her akşam Kabataş'tan vapurla geçiyorum Kadıköy'e. Bu hafta hava durumu dahil hava her gün birbirinin aynısı neredeyse. Fakat salı akşamı inanılmaz bir manzara vardı. Gülhane Parkından başlayıp yaklaşık Fatih'e kadar uzanan bir siluet uzanmıştı gözlerimizin önüne. Kaç kişi bu güzelliğin farkına vardı o akşam bilmiyorum. Neredeyse her akşam aynı vapura binen yolcular yorgunluktan ve bir çok sıkıntılardan bu güzellikleri görmüyorlardır, sanmıyorum. Ben de onlardan biriyim aslında. Bu silueti bir daha yakalayabilir miyim bilmiyorum ama aklıma NX300'e 30mm veya 45mm bir lens alıp sürekli taşımak geldi. Büyük bir objektif taşıyamam. Hem de sabit odak uzaklığına sahip bir objektifle daha güzel görüntü elde edebilirim diye düşünüyorum.

Bu arada siluet sayesinde farkettim. Gülhane-Fatih arasında ne kadar çok cami varmış. O hatta sıralanmışlardı ve inanılmaz güzel görünüyorlardı.

Ayrıca bugün ozturert'in yazılarından birini daha okudum. Kedi resmi çeken arkadaşlara okumalarını mutlaka öneririm.

• Linkte verde okuyalim
    :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Linkte verde okuyalim
    :))

ozturert diyorsa doğrudur diye siz yazmamış mıydınız?
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Sitesinde bir dolu yazi var.ondan dedim.aradim bulamadim.

• quote:

Sitesinde bir dolu yazi var.ondan dedim.aradim bulamadim.

Pardon.

Teknik Konu: Benim Çektiklerim Neden Olmuyor?

veya buna benzer bişi olmalı.

Siz kedi olayına bakacaksınız.
  • Daha onceden okudugum bir yaziymis.gorunce hatirladim.uslubunu begeniyorum okuyorum yazilarini.incelemelerde cok iyi o sitede.

• Bu arada instagram'da yeni açılan "samsungcamerausa" hesabı benim bir kaç fotoğrafımı beğenmiş ve takip etmeye başlamış.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

• soghan kullanıcısına yanıt
    Ligthroom'dan önce Lightroom'dan sonra.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Bence süper olmuş. Çok beğendim.

Tabi konuya yaklaşılarak, sağa veya sola alınarak, kazları ön plana alarak vs vs daha başka bir çok kompozisyon yapılabilir. Fakat bence bu çekim çok başarılı.

500px hesabınız var mı? Varsa oraya yüklediniz mi? Bence yükleyip genel bir fikir edinebilirsiniz, beğenilip beğenilmeyeceğini.

tesekkurler 500 PX hesabim var

mustafa bacak diye aratirsaniz cikacaktir

biraz sagdan veya soldan yorumu na cevap olarak bu bir kopru uzerinden cekildi cok fazla cekilecek nokta yoktu

burasi belcika nin lokeren diye bir sehri eski postahane binasi

simdi tekrar baktim ayni binanin 40 D ile cekilmisi mevcut 500 px te
    http://500px.com/bacakmustafa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polotje -- 25 Ekim 2013; 23:23:54 >

• polotje kullanıcısına yanıt
    Mustafa bey yorumuma cevap vermenize gerek yok.katiliyorum veya katilmiyorum deseniz..
    Cunku bir tartisma yapmak icin yazmadim yorumu.kendi fikrimi yazdim.yukarida benim ekledigimde resimler var elestiriye tamamen aciktir.begenip begenmemek size kalmis.sizin eklediginiz fotografi begendigimi soyleyerek soze basladim.aslinda demek istedigim sudaki yansimayi kullanarak ters bir bina ile fotografin daha ilginc olabilecegi.siz bunu fotografta denememisiniz bu gayet acik.cadde fotografi bu.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.