Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.613
Cevap
95
Favori
425.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.parkcameras.com/25291/Samsung-NX-300---18-55mm-Kit-White.html

http://photorumors.com/2013/02/27/samsung-nx1100-and-nx2000-rumors-dxomark-scores-nx300-videos/

Nx1100 ve nx 2000 söylentileri ile ilgili haber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 28 Şubat 2013; 15:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

2048 büyüklüğündeki hali
    http://www.flickr.com/photos/93060912@N03/8510481276/sizes/k/in/photostream/

normal hali
    http://www.flickr.com/photos/93060912@N03/8510481276/in/photostream/

(Fotoğraf tümüyle çekildiği gibi orjinaldir ve hiçbir işlem yapılmamıştır.)

Kardeşim Nexi sattırıp nx1000 aldıracaksın zorla. 20-50 lensi çok beğendim. Focus hızında nexlerden çok farklı değil. Merak ettiğim youtube sample videolarda kalite çok düşük bu konuda sen ne düşünüyorsun?

Akşam akşam içime kurt düştü nx1000 siparişi vermek üzereyim hepsiburada'dan

Bir 5d2 kullanıcısı olarak Nex-5N alıp beğenmemiş ve geri vermiştim.

Nx-1000'de beğendiğim tek unsur sensörün kalitesidir. 20-50'de kit olmasına rağmen bu kaliteyi devam ettirici optik seviyeye sahip tutulmuş. Bunun haricindeki hiçbir özelliği; sadece fotoğraf odaklı düşündüğüm için beni ilgilendirmiyor.

Bu kamerayı ben sadece fotoğraf amaçlı kullanmak için aldım. Video çekimi henüz yapmadım bile. Video çekimlerimi Panasonic SD-60 ile yapıyorum ve gayet memnunum. 5d2'nin video kamera özelliğini bile hiç kullanmadım.

Bence her cihaz amacına yönelik kullanılmalı. O zaman daha iyi performans alınabilir.

Tavsiyem Nx-1000 almak yerine Nx-300'ü beklemeniz.

Katılıyorum, NX300 bence de beklenmeli

Bu arada siz 20-50mm dışında herhangi başka bir lens kullanıyor musunuz? Ben 30mm f/2 almayı düşünüyorum, bir de yeni gördüm hepsiburada Samsung lensleri getirmeye başlamış, 12-24mm geniş açı zoom lens var, o da ilgimi çekti manzara fotoğraflarında kullanmak için çok güzel bir lens olabilir Şöyle bir set kursam 12-24mm / 20-50mm / 30mm prime şeklinde nasıl olur sizce, tele lensim olmamış oluyor ama kullanım olarak pek de düşünmüyorum zaten...

Eğer uygun fiyata bulabilirseniz Nx-50-200 OIS tele objektifi almanızı şiddetle öneriyorum. Loş ışıktaki AF (netleme) kararsızlığını hesaba katmazsak; ki benim için hiç sorun olmuyor, fotoğraf çekiminde size bambaşka bir haz yaşatacak. Ben kullanıyorum ve OIS özelliğinden çok memnunum.

Örnek; Bir AVM'ye gidiyorsunuz, 50-60mt. uzaktan 200mm'de herhangi bir vitrinnin tümünü çekiyorsunuz. Eve gelip %100 cropladığınızda, vitrindeki herhangi bir objeyi net ve keskin bir biçimde ön plana çıkarabilecek mükemmel bir kare elde ediyorsunuz ve bu kare sanki 2 mt.'den makro çekilmiş kadar tatmin edici oluyor.

Bunu sensör kalitesi ve çözünürlüğüne ilaveten objektifin mercek kalitesi ve OIS'in titreştirmeden çekebilme başarısı ile elde ediyorsunuz. Güncel cepte taşınabilir modellerden hangi kamera size bu hokus pokus hazzını yaşatabilir. Bu kameranın 50-500 lensi ile tek sorunu yazın gömlek cebine sığamaması. Kışın kaban veya paltonun cebine rahatlıkla sığabiliyor. Ben 50-200 objektifi 640.-TL'ye almıştım. Bu kalite ve stabilitede başka hangi marka objektifi bu fiyatla bulabilirsiniz?

En önemli husus ise; elinizde 5D2 gibi iri bir kamera ile toplum içinde çekim yaparken çevrfenizdeki insanlarin rahatsızlık duyduklarını hissediyorken, Nx ekipmanını görsel olarak kimse adam yerine koymadığı için çok rahat hareketler yapabiliyorsunuz.

5D2 kameramı artık sadece 16-50 tokina lens ile birlikte kullanır oldum. Diğer ihtiyaçlarımın tümün Nx ekipmanı fazlası ile karşılıyor.

30mm objektifin örneklerini incelemedim. Ayrıca 12-24'ü incelemem gerekiyor. Alsanız bile 12mm NX'in 1.5 crop faktörü ile 18mm açıya denk gelir ve yine gerçek bir geniş açınız olmamış olur. Eğer gerçekten 12mm ultra geniş açı ile haz duyacağınız mimari ve günlük fotoğraflr çekmek isterseniz, NX'in FF (fullframe) kamerasını ve bununla kullanabileceğiniz FF 12-24 objektifin çıkmasını bekleyin. 5D2 gibi hızlı AF kabiliyetide olursa zaten söylenecek başka sözde kalmıyor.

Her türlü çekim yapacağım iddiasında olan bir fotoğrafçı için 12-24 / 20-50 / 50-200 fazlası ile yeterli olacaktır.

• quote:

Eğer uygun fiyata bulabilirseniz Nx-50-200 OIS tele objektifi almanızı şiddetle öneriyorum. Loş ışıktaki AF (netleme) kararsızlığını hesaba katmazsak; ki benim için hiç sorun olmuyor, fotoğraf çekiminde size bambaşka bir haz yaşatacak. Ben kullanıyorum ve OIS özelliğinden çok memnunum.

Örnek; Bir AVM'ye gidiyorsunuz, 50-60mt. uzaktan 200mm'de herhangi bir vitrinnin tümünü çekiyorsunuz. Eve gelip %100 cropladığınızda, vitrindeki herhangi bir objeyi net ve keskin bir biçimde ön plana çıkarabilecek mükemmel bir kare elde ediyorsunuz ve bu kare sanki 2 mt.'den makro çekilmiş kadar tatmin edici oluyor.

Bunu sensör kalitesi ve çözünürlüğüne ilaveten objektifin mercek kalitesi ve OIS'in titreştirmeden çekebilme başarısı ile elde ediyorsunuz. Güncel cepte taşınabilir modellerden hangi kamera size bu hokus pokus hazzını yaşatabilir. Bu kameranın 50-500 lensi ile tek sorunu yazın gömlek cebine sığamaması. Kışın kaban veya paltonun cebine rahatlıkla sığabiliyor. Ben 50-200 objektifi 640.-TL'ye almıştım. Bu kalite ve stabilitede başka hangi marka objektifi bu fiyatla bulabilirsiniz?

En önemli husus ise; elinizde 5D2 gibi iri bir kamera ile toplum içinde çekim yaparken çevrfenizdeki insanlarin rahatsızlık duyduklarını hissediyorken, Nx ekipmanını görsel olarak kimse adam yerine koymadığı için çok rahat hareketler yapabiliyorsunuz.

5D2 kameramı artık sadece 16-50 tokina lens ile birlikte kullanır oldum. Diğer ihtiyaçlarımın tümün Nx ekipmanı fazlası ile karşılıyor.

30mm objektifin örneklerini incelemedim. Ayrıca 12-24'ü incelemem gerekiyor. Alsanız bile 12mm NX'in 1.5 crop faktörü ile 18mm açıya denk gelir ve yine gerçek bir geniş açınız olmamış olur. Eğer gerçekten 12mm ultra geniş açı ile haz duyacağınız mimari ve günlük fotoğraflr çekmek isterseniz, NX'in FF (fullframe) kamerasını ve bununla kullanabileceğiniz FF 12-24 objektifin çıkmasını bekleyin. 5D2 gibi hızlı AF kabiliyetide olursa zaten söylenecek başka sözde kalmıyor.

Her türlü çekim yapacağım iddiasında olan bir fotoğrafçı için 12-24 / 20-50 / 50-200 fazlası ile yeterli olacaktır.

Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim 50-200'e baktım ama çekmek istediğim fotoğraflar daha çok geniş açı manzara ve gece çekimleri, manzara için 12-24mm bana elimdeki 20-50mm'den çok daha fazla bir alan verecek, gece çekimlerinde de 30mm f/2 gibi hızlı bir lensimin olması faydalı olur diye düşünmüştüm. Bir de elimde NEX sistemim var ve eşim kullanıyor, o çok meraklı uzaktan çekimlere, zoom lensi NEX sistemime alayım diyorum. İki sisteme de aynı işlevi olan lens yatırımı yapacak kadar da zengin olmadığımdan böyle bir tercih yapacağım sanırım Bu ay sonunda 30mm f/2'yi kesin alacağım, eşimle gerekli pazarlığı yaptım Size bu lens ile ilgili amatör olarak fikirlerimi iletirim..

• Arkadaşlar Makinayı Kullanmasamda Buyrun Katkım Olsun Teknoseyirin NX20 İncelemesi
    http://www.youtube.com/watch?v=MxpLfaxZFPM
  • sony nex-5r alacaktim.ama nx300 u beklemeye karar verdim.benim icin video kalitesi cok onemli.sizce nx300 nex serisi gibi guzel video cekebilirmi?mesela nx20 videolari nex kadar basarili degilmis.bascek te murat gamsizin yorumu bu yonde
  •  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Hareketli nesneler üzerinde 16adet powerledle 200lt akvaryumu aydınlatan ışıkla (cok zayif bi isik) cekim denemelerim. Amatorlukten kurtuluyorum galiba.
    Nx1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 5 Mart 2013; 23:23:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar,

Bugün mediamarkt'tan Nx-1000 kameram için 30mm f/2 aldım. Eve gelip birkaç çekim yaptım ve 20-50 ile karşılaştırınca 30mm'nin biraz daha keskin olduğunu anladım. ayrıca 12-24 siparişi verdim p.tesi gelir dediler.

5dmk2 ile kullandığım Tokina 16-50 ile mükemmel keskinlik ve kontrastta mimari çekimler yapıyordum. Şimdi aynı çekimleri 12mm (18mm) ile yapacağım. 16mm'ye göre biraz dar kalacak ancak merak ediyorum acaba kalite olarak Tokina 16-50 ye yetişebilecekmi?
  • quote:

Arkadaşlar,

Bugün mediamarkt'tan Nx-1000 kameram için 30mm f/2 aldım. Eve gelip birkaç çekim yaptım ve 20-50 ile karşılaştırınca 30mm'nin biraz daha keskin olduğunu anladım. ayrıca 12-24 siparişi verdim p.tesi gelir dediler.

5dmk2 ile kullandığım Tokina 16-50 ile mükemmel keskinlik ve kontrastta mimari çekimler yapıyordum. Şimdi aynı çekimleri 12mm (18mm) ile yapacağım. 16mm'ye göre biraz dar kalacak ancak merak ediyorum acaba kalite olarak Tokina 16-50 ye yetişebilecekmi?

Hocam hayırlı olsun, tam 3 mesaj yukarıda yapmak istediğim seti yazmıştım, tam olarak bunu yapmışsınız kıskandım şimdi sizi bu arada 30mm'yi kaça aldınız, 12-24mm kaça veriyorlar yazarsanız sevinirim

• quote:

quote:

Arkadaşlar,

Hocam hayırlı olsun, tam 3 mesaj yukarıda yapmak istediğim seti yazmıştım, tam olarak bunu yapmışsınız kıskandım şimdi sizi bu arada 30mm'yi kaça aldınız, 12-24mm kaça veriyorlar yazarsanız sevinirim

her ikiside 674 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayin dhakanuysal lenslerinizi guzel gunlerde kullanmanizi dilerim
    Ben acikca 16mm ve 12-24 mm merak ediyordum fotograflarinizi merakla bekliyorum

Ben nx300 u bekliyorum ingiltere de kit lens 18 55 usa da 20 50 bakalim Turkiye de hangi lens ile gelecek

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgtab1 -- 9 Mart 2013; 14:07:25 >
  • Samsung nx300 mu sony nex-5r veya 6 arasinda kaldim.video kalitesi cok onemli benim icin.hangisini tercih etmeliyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtab1

Sayin huysal lenslerinizi guzel gunlerde kullanmanizi dilerim
    Ben acikca 16mm ve 12-24 mm merak ediyordum fotograflarinizi merakla bekliyorum

Ben nx300 u bekliyorum ingiltere de kit lens 18 55 usa da 20 50 bakalim Turkiye de hangi lens ile gelecek

Saygilarimla

Cok tesekkurler. Daha iyilerinin sizlerin olmasini dilerim.

12-24 Lens Mediamarkt'a ptesi gelecekmis. Onumuzdeki hafta sonu hava iyi olursa mimari cekimlerde denerim ins.

30mm'yi aldim ve evde 20-50 ile ayni ayarlarda ayni konulari cektim.

20-50 keskin olmasina ragmen 30mm daha da keskin. Ayrica AF netleme daha hizli ve kararli.

• Arkadaşlar,

Nx 30mm objektiften sonra bugün Nx-12-24 objektifide aldım. Esas test sonuçlarını hafta sonu gündüz çekiminde görene kadar evdeki bazı karşılaştırmaları yayınlıyorum.

Tüm çekimler elde, flaşla, aynı mesafeden, elimi aynı pozisyonda tutarak yapılmıştır. Fotoğraflar, orjinal jpeg'den %100 croplanarak hazırlanmış hiçbir ayarlama veya müdahale yapılmamıştır.
    Aslında bu çekimler tripod üzerinde zaman ayarlı deklanşör düşürerek yapılması gerekiyor, ancak tripod yanımda değildi kullanamadım.

12mm (12-24)
    24mm (12-24)
    30mm (30)
    20mm (20-50)

50-200 le çektiğim insan fotoğrafını %100 crop yaparak yayınladım. Netlik ve keskinlik crop bir kare için gerçekten muazzam.
    30mm aslında keskin olmasına rağmen burada 20-50 nin gerisinde görünüyor. 30mm ile arabanın camını açarak motor titreşiminde elde çektiğim yanyana dizili sandalların fotoğrafı da mükemmel görünüyor. Fotoğrafı %100'üne bakıp karşılaştırma yapabilemeniz açısından orjinal boyutuyla yükledim.

Hangi lensin daha iyi olduğuna sizler karar verin.

http://www.flickr.com/photos/93060912@N03/

• Sayin dhakanuysal

Resimler cok guzel ben 50 200 lensi cok begendim
    Tum ekipmaninizi gule gule kullaniniz
    Vizorsuz makina almam diyordum
    Sizin resimleriniz aklimi celiyor
    Hbir nex300 ciksin testleri gorelim

• quote:

Orijinalden alıntı: sgtab1

Sayin dhakanuysal

Resimler cok guzel ben 50 200 lensi cok begendim
    Tum ekipmaninizi gule gule kullaniniz
    Vizorsuz makina almam diyordum
    Sizin resimleriniz aklimi celiyor
    Hbir nex300 ciksin testleri gorelim

Çok teşekkür ederim.

Nx her ne kadar mükemmel kalitede çekim yapsada, 5d2 gibi gerçek bir dslr ile vizöre bakarak kadraj almak insana gerçek bir fotoğraf çekme zevki yaşatıyor.

Aynasızların diğerlerine göre tek avantajı toplum içinde kimseyi tedirgin etmeden istediğiniz gibi çekim yapabilmeniz. Büyük kameralarda gözünüzü vizöre dayayıp çekim yapmaya kalkınca etraftakiler hemen rahatsız oluyorlar.

Bence gerçekten fotoğraf çekme hazzını yaşayabilmek için dslr sahibi olunmalı. Ondan sonra maddi imkân dahilinde keyfe keder aynasız kameralardan biri alınabilir.

• Sayin dhakanuysal

yazdiklarinize % 1000 katiliyorum. cok haklisiniz.
    cogunlukla insanlar duymak istedikleri kelimeleri
    isitmek ve ruhlarinin oksanmasini istediklerinden
    farkli bir dusunce oldugunda korumaci davraniyor.

saygilarimla
  • Arkadaşlar,

Nx 12-24mm lens ile elde çektiğim bir örnek yükledim. Serideki Nx20-50mm, Nx30mm, Nx50-200mm gibi diğer lenslerden aldığım keskinlik performansının yanında Nx12-24mm beni maalesef tatmin etmedi.

5d2 kameram ile birlikte kullandığım Tokina 16-28mm daha ultra geniş açı olmasına rağmen kontrast ve keskinlikte detayları mükemmel veriyor.

Fiyatları ise şöyle; Nx12-24mm lens 630.-TL, Tokina 16-28mm lens 1900.-TL.

Aradaki kalite farkı fiyatına göremi değerlendirilmeli?

Buyrun kıyaslayın.

(Fotoğraflar orjinal halinde hiçbir işlem yapılmadan tam boyutlu olarak yüklenmiştir. %100 yapıp karşılaştırabilirsiniz.)

• quote:

Arkadaşlar,

Nx 12-24mm lens ile elde çektiğim bir örnek yükledim. Serideki Nx20-50mm, Nx30mm, Nx50-200mm gibi diğer lenslerden aldığım keskinlik performansının yanında Nx12-24mm beni maalesef tatmin etmedi.

5d2 kameram ile birlikte kullandığım Tokina 16-28mm daha ultra geniş açı olmasına rağmen kontrast ve keskinlikte detayları mükemmel veriyor.

Buyrun kıyaslayın.

(Fotoğraflar orjinal halinde hiçbir işlem yapılmadan tam boyutlu olarak yüklenmiştir. %100 yapıp karşılaştırabilirsiniz.)

Hocam 12-24 bana keskin geldi Bu arada tam boy diyorsunuz ama yüklediğiniz fotolar flickr'da en büyük Large 2048 (2048 x 1365) boyutunda açılabiliyor, siz bu kalitede mi çekiyorsunuz yoksa site mi küçültüyor anlayamadım. Orijinal 20mp fotoları görmek isterdim

• quote:

quote:

Arkadaşlar,

Buyrun kıyaslayın.

Hocam 12-24 bana keskin geldi Bu arada tam boy diyorsunuz ama yüklediğiniz fotolar flickr'da en büyük Large 2048 (2048 x 1365) boyutunda açılabiliyor, siz bu kalitede mi çekiyorsunuz yoksa site mi küçültüyor anlayamadım. Orijinal 20mp fotoları görmek isterdim

Ben orjinalini birebir yukledim, sanirim flickr kendi daraltiyor.

Ben Nx12-24 lensin orneklerini Tokina 16-28 ile cektigim (daha genis aci olmasina ragmen keskinlik kaybi yok) fotograflarla kiyasladigimda begenmedigimi soyluyorum.

Her iki lense sahibim ve objektif yorum yapmaya calisiyorum.

Nx1000 kamera ile elimdeki Canon EOS bayonet lensleri kullanabilme umuduyla (eos to nx) bayonet adaptoru (donusturucu) aldim ancak denedigimde kameranin temas kontaklari lensi gormedigi icin cekim yapamadigini farkettim ve cok uzuldum.

Eger yapabilseydim Eos bayonetli tum lenslerimi Nx1000 ile kullanabilecektim.

Maalesef nx1000 kameranin manual lens kullanabilme secenegini bulamadim.

Eger arkadaslardan birisi bana bunun nasil olabilecegini bulupta soylerse her iki lensle nx1000 kamera ile karsilastirmali cekimler yapar paylasirim.

• Arkadaşlar,

Bilecik Şeyh Edebali Hz. Türbesini uzaktan 12-24 lens ile elde çektiğim bir fotoğrafı daha paylaşıyorum. Yüklediğim boyut birebir gerçektir ve 7.9mb boyutundadır. Flickr daraltırmı bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 23 Mart 2013; 18:18:32 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.