Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (724. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.613
Cevap
95
Favori
425.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 722723724725726
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NX300m için önereceğiniz omuz askılığı var mı? Kendi omuz askı kemeri duruyor yalnız takılma aparatını kaybettiğim için kullanamıyorum.
    Lens konusu bulmak sıkıntı. Zamanında 10 24mm çok ararmıştım. Buradaki gruda arkadaştan almıştım. Umarım istediğinizi bulursunuz.
    Bu arada nx kullanan arkadaşları takip etmek isterim.

ig:https://www.instagram.com/dogalist25/
  • Bende 30mm var. 18-55mm de var. 16mm f:2.4 ve 45mm f:1.8 lenslerle takas yapabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evindare25 E kullanıcısına yanıt
    Ben nx1 için orjinal ürün olan model kodu ED-SS4D10B NX omuz askılığını aldım,
    Samsung ED-SS4D10B NX Neoprene Omuz Askısı 64,88 TL yerine 57,74 TL
    urun.n11.com
    Samsung Ed-ss4d10b Nx Neoprene Omuz Askısı - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/samsung-ed-ss4d10b-nx-neoprene-omuz-askisi-P98076737

Diğer gövdeye de deri olanı aldım.
    Samsung NX System Leather Camera Strap Brown 65,00 TL yerine 57,85 TL
    urun.n11.com
    Samsung Nx System Leather Camera Strap Brown - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/samsung-nx-system-leather-camera-strap-brown-P86708024

Ama ilk yazdığım askı aparatını daha çok beğendim.
    Bu bahsettiklerim gerçekten kit olarak gelen askılıktan daha kailteli.

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

muhtemelen konu yavaştan ölmüştür çünkü ekipmanların sıfırları artık üretilmiyor ve ikinci elde de yavaş yavaş tükeniyorlar. Ancak zamanında Samsung a geçmiş olmaktan çok çok memnunum ben. Yoksa aşağıdaki gibi bir seti Sony de yapmaya kalksam harcadığım tüm paraya ancak 1 body ve 2-3 lens ancak alabilmiş olacaktım. Bu arada lenslere 1 adet de 16-50 f2.0-2.8 da katıldı. Şimdi tek eksik 50-150mm f2.8 onun da hiç acelesi yok.

güzel set samsung 10mm f3.5 de verelim tam olsun :)

• evindare25 E kullanıcısına yanıt
    20-50'yi sattım. Aramaya devam. Umarım bi 45mm bulabilirim.
    Bu arada takip ettim instagramdan.
    Benim kullanıcı adım: osmanyucel

• garuda kullanıcısına yanıt
    Üstadım 10mm'de de gözüm var aslında ama bana da bi 45mm ayarlayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: judasthewhite

Ben nx1 için orjinal ürün olan model kodu ED-SS4D10B NX omuz askılığını aldım,
    Samsung ED-SS4D10B NX Neoprene Omuz Askısı 64,88 TL yerine 57,74 TL
    https://urun.n11.com/diger/samsung-ed-ss4d10b-nx-neoprene-omuz-askisi-P98076737

Diğer gövdeye de deri olanı aldım.
    Samsung NX System Leather Camera Strap Brown 65,00 TL yerine 57,85 TL
    https://urun.n11.com/diger/samsung-nx-system-leather-camera-strap-brown-P86708024

Ama ilk yazdığım askı aparatını daha çok beğendim.
    Bu bahsettiklerim gerçekten kit olarak gelen askılıktan daha kailteli.
    Çok teşekkür ediyorum bu güzel tavsiyeler için. Kullanıcı deneyimi daha önemli ben ilk yazdığını sipariş geçeyim.

• garuda kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, 10mm değil de 50-150mm eline geçerse bir haber vermeni rica ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coppermine kullanıcısına yanıt
    50-150mm f/2.8 S ED OIS Telephoto Zoom (tam adıyla kopyala yapıştır yaptım), kesinlikle bağımlılık yapan bir lens.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judasthewhite -- 30 Nisan 2020; 17:3:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: judasthewhite

50-150mm f/2.8 S ED OIS Telephoto Zoom (tam adıyla kopyala yapıştır yaptım), kesinlikle bağımlılık yapan bir lens.
    tahmin ediyorum, kesinlikle güzel bir lenstir. 16-50mm f2.0 ı kullandıktan sonra 50-150mm de aynı kalitede olacaktır bence de. sahibinden de var da 6.000 tl istemiş satıcı. Üzerinden para kazanmayacağım bir lense o parayı hayatta vermem. Üzerinden para kazanmayı da düşünsem zaten Samsung Nx üzerine bir set kurmam (yapılamayacağından değil, gayet de iyi yapılır ama ben ikamesi kolay ve al-sat ı hızlı olan bir markaya yönelirim) Bu lensin Samsung nx dünyası açısından benim gözümdeki ederi max 2.500 TL dir.

2500 tl ye bulursam 1 tane daha alırım heralde
    6000 tl bence de yüksel bir fiyat.
    Bu lens ile hem elde hemmde 150 mm de bile çok rahat titreşimsiz video çekebiliyorsunuz, s serisi lensleri harika samsungun.
    Son olarak nx1 ve s lensleriyle setimin oluşmasında garudanın çok büyük payı olmuştur, ona da buradan teşekkür ediyorum

Merhabalar, seti toplamda kaç liraya mâl ettiniz? Oldukça güzel duruyor hocam güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 6 Mayıs 2020; 10:56:39 >
  • burak-82 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam, daha iyisi sizlerin olsun inşallah, aşağıdakiler için toplam masrafım farklı farklı zamanlarda olmak üzere 7.500 TL yi geçmemiştir.

Gövdeler:

Samsung NX 300 (310 liraya aldım resmen şaka gibi)

Samsung NX 500 (1.250 liraya aldım)

Samsung NX mini 2 adet (1 tanesi yedek gövde, 1 tanesi devamlı yanımda taşımalık tanesini 200 liraya aldım)

Lensler

Samsung NX mini to NX lens adaptörü (nx mini makine ile nx sistem lensleri kullanabilmek için)

16-50mm f2.0-2.8

12-24mm f4.0-5.6

16-50mm f3.5-5.6

30mm f2.8

45mm f1.8

60mm f2.8 macro

85mm f1.4 ED SSA

50-200mm f4.0-5.6

Samsung NX mini 9mm f3.5

Samsung NX mini 9-27mm f3.5-5.6 OIS

Samsung NX mini 17mm f1.8

Diğerleri:

Samsung Nx çantası Siyah ED-CC1N15B

Samsung NX çantası Kahverengi AKNX01

Samsung NX ed-sef220a tepe flash'ı

Samsung NX mini objektif taşıma kılıfı

3 adet nx mini pili ve harici şarj cihazı

3 adet nx300 ve 500 pili ve harici şarj cihazı (aynı pili kullanıyorlar)

Adeta bedava bir fiyata müthiş bir sistem dizmişsiniz maşallah gerçekten çok iyi.

Şu an bu paraya bir body, 4k video çeken ortalama 2bin TL den olsa 2 de orta halli lens ile 7.500 geçer bile.

Özellikle nx300 şaka gibi :D Aslında 2016 yılında bende bir tane Nx300 bulmuştum 16-50 f/3,5 lens ile 500 liraydı ve o zamanlar lens filan bulup alamam diye almaktan vazgeçmiştim. Nasip kısmet.
    Nx500 + lensler için şu an herhangi bir markada eşdeğer modellere 10 bin den fazla vermek gerekiyor.

Lensler ucuz olur diye 1 ay önce Olympus Omd Em10 satın aldım ama prime ve pro lensler acayip pahalı 75mm 1.8 lens ikinci elde 3000 liraya zar zor bulunuyor. Lensin kalitesi vs parasını hak ediyordur belki bilmiyorum tabi ama sizinde daha önceki mesajlarızdan birinde dediğiniz gibi para kazanılmayacak bir işe bu kadar para bağlamak mantıksız. Şu an diğer markalarda da fiyatlar günümüzde çok ucuz değil tabi ve gitgide daralan bir fotoğraf makinesi pazarı var. E haliyle talep sabit kalıp arz da düşüş olunca fiyatlar artmaya devam edecek. Böyle bir set dizmeyi çok isterdim ama Olympus da da olsa Sony de de olsa günümüz koşullarında en az 10 12bini gözden çıkarmak gerekiyor galiba, ki sadece 1 body ve lens dizilimi için bahsediyorum ekstralara girince fiyatlar daha da artıyor. Hayırlısı bakalım şu an Omd Em10 ve kit lens + zoom lens ile yola devam belki ilerde güzel bir tane uygun fiyatlara 17mm 1.8 ve 75mm 1.8 alırsam benim içinde elimde yeterli ve güzel bir set olur

Lafı çok uzattım kusuruma bakmayın çok güzel fiyata harika bir set toplamışsınız imrenmedim desem yalan olur Güle güle kullanın tekrardan.Bu arada Flickr hesabınız varsa fotoğraflarınıza bakmak isterim selametle kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 7 Mayıs 2020; 5:0:48 >

• burak-82 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, tüm söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Benim önceki setim Canon’du (60D body ve 24-105mm f4.0, 50mm f1.8, sigma 12-24 f4,5-5.6 ve canon 100mm f2.8 macro) yani yine iş görebilen güzel bir setti ama makinenin boyutu ve ağırlığı sebebiyle artık fotograf çekmeye çıkmadığımı, makineyi evde bıraktığımı farkedince 2015 de bu seti satıp o sıra sektörden çıkmaya karar veren ve fiyatlarını ciddi şekilde düşüren Samsung nx tarafına geçmeye karar verdim. Şimdi iyiki de yapmışım diyorum; 4 body, 11 lens ve pillerin tamamı lowepro sırt çantasına sığıyorlar. 😂

Yine de, olsaydı keşke dediğim 2 özellik eskik ama, birisi elektronik visor olsaymış süper olurmuş, diğeri de mic girişi olsaymış süper olurmuş. Özellikle nx500 muazzam bir body, sensörü süper, 4k sınırsız video çekimi var, wifi-bt-nfc uzaktan bağlanma vs. herşey var ama mic girişi koymadıkları için videolarda bir ayağı topal kalıyor. Nx1 yada nx 30 alsam bu eksikleri kapatacak ama daha öncesinde canon 60D de yaşadığım hislere döneceğim (büyük, hantal body taşıma sıkıntısı) o yüzden hiç düşünmüyorum onları almayı. Artık napalım bu fiyata bu kalite diyip katlanıyorum bu eksiklere 😎

Fotograflarımı, yani bu setle çektiklerimi,pek sosyal mecralarda paylaşmıyorum evimdeki NAS cihazında topluyorum (başka bir hdd de yedekli olarak) o sebeple bir ara açtığım bir flicker hesabım vardı ama hala açıksa pek fotograf yoktur sanırsam içinde.

• Üç aydır nx 500 bulamıyorum şaka gibi

• NX500 den ben de ümidimi kestim.
    NX1 ise gereksiz derecede pahalı
    Öyle olunca uygun fiyatla bir NX30 aldım.
    Sırf elimdeki samsung macro lensle kullanmak için
    aslında bu lensi, NXmini ile AF adaptörle kullanmak için almıştım ama, samsung'un mendi adaptörü ile de olsa bu durum eziyetten başka bir şey olmadı.
    Sırf lensin hatırına NX30 aldık
  • Merhaba,
    Elinde samsung 16-50mm f3.5-5.6 ED OIS Power Zoom Lens olup satmayı düşünen var mı acaba? Arkadaşın lensini suya düşürmüştüm ve şimdi bu lensi istiyor. Çok bir bütçem yok. İyi forumlar.
  • Nx300 50-200 mm

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

•  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Herkese merhabalar.
    Geçen hafta nx300m ikinci el fakat bir sorunu var makinanın. Makina 10 12 fotoğraf çektikten sonra ekran pembe pembe dalgalanma oluşuyor. ekran dalga ile iken fotoğraf çekmeyi denediğimde fotoyu normal çekiyor ama ekran fotoğraftaki gibi. Sizce nedir sorun? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 722723724725726
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.