Bildirim
Samsung NX1 hakkında her şey: APS-C BSI sensör, 4K video ve gelişmiş özellikler
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ticari olarak bu işi yapmayan herkes için mükemmel bir cihaz olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcest -- 27 Kasım 2014; 9:26:35 >
-
cok ucuzmuş bunun yerine sony alinabilir yada fotoraf için nikon d750 yada canon 6d bile alinabilir...gereksiz pahali
-
Samsung gene yapmış yapacağını. Afilli reklam filmleri, abartılı megapikselle göz boyama ve 4k denilen bana göre önümüzdeki beş sene bir işe yaramayacak şeyi koyması, amoledle canlı renklerle bilinçsiz tüketiciyi hedef almış gibi.
Samsung her şeyi yapabileceksin diye bişey yok bırakta en azından dslr makinaları bilenler yapsın. Buzdolabını anlarım çamaşır makinanıda anlarım ama bi sektördende eksik kal allahını seversen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1) apsc diyorsunuz, elektronik vizör diyorsunuz sonra da başlık "samsung üst seviyede canon'a nikon'a meydan okuyor" oluyor. uçmayın yahu... duyan da samsung orta format makine çıkardı sanacak.
2) samsung'un çalışanının bu makinenin potansiyel alıcılarına fotoğrafçı ya da kullanıcı demek yerine "tüketici" demesi tamamen bu işteki acemiliğiyle alakalıdır.
3) 7000 tl fiyatı varmış, sesli güldüm. bu fiyata lensi ve ıvır zıvırıyla birlikte "full frame" nikon ya da canon makine alınır. 7000 tl'ye 2-3 lensli samsung marka apsc alana hayatta başarılar diliyorum. küçük oyuncu olarak girilen bir segmentte bu fiyatı belirlemek nasıl bir zihniyetin ürünüdür inanamıyorum gerçekten.
4) Erdi bey'cim optik vizörün ısrarla aranması ve kullanılmasının sebebi geleneklerden ve alışkanlıktan ötürü değildir. insanların makinenin gördüğünü değil gözüyle gördüklerini çekme isteğindendir. gözümüz hala bu tip son kullanıcı ürünlerindeki sensörlerden çok daha iyi görebilmektedir ve algılayabilmektedir. düşük ışıkta olsun, dynamic range anlamında olsun gözümüz bu cihazların sensörlerine tur bindirir, öldürür, süründürür.
5) meraklısına not; arkadan aydınlatmalı sensörü sony makinelerinde birkaç senedir zaten kullanıyor. ayrıca araştırmadım ama bu makinenin de sensör tedarikçisinin muhtemelen sony olması lazım.
okuduğunuz için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 27 Kasım 2014; 14:10:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: chatixx
Samsung gene yapmış yapacağını. Afilli reklam filmleri, abartılı megapikselle göz boyama ve 4k denilen bana göre önümüzdeki beş sene bir işe yaramayacak şeyi koyması, amoledle canlı renklerle bilinçsiz tüketiciyi hedef almış gibi.
Samsung her şeyi yapabileceksin diye bişey yok bırakta en azından dslr makinaları bilenler yapsın. Buzdolabını anlarım çamaşır makinanıda anlarım ama bi sektördende eksik kal allahını seversen.
evet maalesef 4k televizyonların evimize girmesine daha 2-3 sene varken elini sallasan 4k çeken cihaza çarpıyor. tamam çektik de nerde izleyeceğiz?
bi de bu aslında dslr değil çünkü aynası yok. dslr içini daha önce pentax'ın makinelerinin üzerine samsung yazarak denediler başaramadılar. bi de böyle deneyecekler bakalım. ama 7000 tl fiyat nedir yahu? leica mısın, hasselblad mısın arkadaşım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 27 Kasım 2014; 10:17:38 >
-
nx1 le takaslık tüplü ve ökeli şahin:)))) -
Kısaca çöp, bu işle uğraşan, para kazanan adamlar buna kiciyla gülerler ancak. Telefon kafasıyla profesyonel makine yapılmaz.
Ayrıca video kısmında yuksek çözünürlük daha sonra işlemek için her zaman iyidir, tartışmaya bile gerek yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MacGyver.
1) apsc diyorsunuz, elektronik vizör diyorsunuz sonra da başlık "samsung üst seviyede canon'a nikon'a meydan okuyor" oluyor. uçmayın yahu... duyan da samsung orta format makine çıkardı sanacak.
2) samsung'un çalışanının bu makinenin potansiyel alıcılarına fotoğrafçı ya da kullanıcı demek yerine "tüketici" demesi tamamen bu işteki acemiliğiyle alakalıdır.
3) 7000 tl fiyatı varmış, sesli güldüm. bu fiyata lensi ve ıvır zıvırıyla birlikte "full frame" nikon ya da canon makine alınır. 7000 tl'ye 2-3 lensli samsung marka apsc alana hayatta başarılar diliyorum. küçük oyuncu olarak girilen bir segmentte bu fiyatı belirlemek nasıl bir zihniyetin ürünüdür inanamıyorum gerçekten.
4) Erdi bey'cim optik vizörün ısrarla aranması ve kullanılmasının sebebi geleneklerden ve alışkanlıktan ötürü değildir. insanların makinenin gördüğünü değil gözüyle gördüklerini çekme isteğindendir. gözümüz hala bu tip son kullanıcı ürünlerindeki sensörlerden çok daha iyi görebilmektedir ve algılayabilmektedir. düşük ışıkta olsun, dinamic range anlamında olsun gözümüz bu cihazların sensörlerine tur bindirir, öldürür, süründürür.
5) meraklısına not; arkadan aydınlatmalı sensörü sony makinelerinde birkaç senedir zaten kullanıyor. ayrıca araştırmadım ama bu makinenin de sensör tedarikçisinin muhtemelen sony olması lazım.
ya sana soracagım şu.ben optik vizorde aynasızlardan alıştıgımdan dolayı elektronik olması avantaj olarak görüyorum çunkü cekeceğim kareyi ayarlı bir sekilde görmek istiyorum ama optik vizorde bu mumkun değil haliyle,ama optik vizor kullanıcıları bu konuda cok tutucu oluyorlar cekmek istediğin karenin canlandırılması ile gercek goruntuyu gorme arasındaki farkları anlatırmısın gercek göruntu avantajmı saglıyor yoksa biraz gelenekçi duygularımı oluşturuyor insanda.
-
kamerası note 4 den iyi mi yani ?
-
kasa hala plastik mi? :D
-
şaka falanda sony a7s ya da panasonic gh4 gibi urunler varken zor samsung, bir de bu fiyata... black magic 4k alınır ya da. bu arada optik vizorle çekmesi güzel ama elektronik vizorunda bir çok faydası var.
-
Bende nx2000 aldım. Çok pişman oldum. Karanlıkta arkadaşlarımın fotosunu çekemedim resmen. Autofocus yapamadığı için çekemedim resimlerini. Elimde kaldı resmen ve beni rezil etti. Daha da almam samsung. Neyini aldıysam sorun çıkardı hep.
-
5000 tl ye full frame alır 2000tl güzel bi lens keyfime bakar, saçma bir makinanınpeşinden koşmam, samsun bırak bu işleri
-
Kusura bakmasınlar ama fiyatı biraz biraz fazla abartı değil mi. Ne verdim, ne kadar verdim ve ne aldım terazini değerlendirdiğin zaman para tarafı gereksiz bir ağırlık yapıyor o terazide. Kompakt ve kaliteli diye aldığımız bu makşnelerde, ki benim de aynasız nex 5 ve nex 7 ve Canon dslr kullanmışlığım var ama bu kullandığım makinelerde kompaktlıktan başka birşey bulamadım. 4k da bu fiyat artırımında bu kadar etkili olmamalıdır diye düşünüyorum. Ciddi rakamlar isteniyor ve kusura bakmasınlar o reklamını yaptıkları gibi çok kaliteli resim de elde edemiyorsun(yine bu değerlendirmem de fiyat performans tabblosu üzerinden).
-
quote:
Orijinalden alıntı: cakalll
quote:
Orijinalden alıntı: MacGyver.
4) Erdi bey'cim optik vizörün ısrarla aranması ve kullanılmasının sebebi geleneklerden ve alışkanlıktan ötürü değildir. insanların makinenin gördüğünü değil gözüyle gördüklerini çekme isteğindendir. gözümüz hala bu tip son kullanıcı ürünlerindeki sensörlerden çok daha iyi görebilmektedir ve algılayabilmektedir. düşük ışıkta olsun, dynamic range anlamında olsun gözümüz bu cihazların sensörlerine tur bindirir, öldürür, süründürür.
ya sana soracagım şu.ben optik vizorde aynasızlardan alıştıgımdan dolayı elektronik olması avantaj olarak görüyorum çunkü cekeceğim kareyi ayarlı bir sekilde görmek istiyorum ama optik vizorde bu mumkun değil haliyle,ama optik vizor kullanıcıları bu konuda cok tutucu oluyorlar cekmek istediğin karenin canlandırılması ile gercek goruntuyu gorme arasındaki farkları anlatırmısın gercek göruntu avantajmı saglıyor yoksa biraz gelenekçi duygularımı oluşturuyor insanda.
sorduğun sorunun alıntıladığın yazımda cevabı var. ama iyi niyetle sorduğunu kabul edip tekrar edelim; gözümüzün dynamic range'i çok geniştir. yani örneğin hem düşük ışıklı alanı hem aydınlık alanı aynı anda ve aynı karenin içinde çok daha iyi görebilir. ben gözümle mümkün olan en doğrusunu görürüm, son kullanıcı için yapılan bu gibi sensörler benim gözüm kadar iyi göremediği için karanlıkta daha az görürler, aydınlıkta parlatırlar, bir tarafı gösterirken diğer tarafı gösteremezler.
"bu yüzden profesyonel fotoğraf makinelerinde optik vizör olur"
ben önce kareyi doğru görmeli ve yorumlamalıyım ki fotoğrafı da ona göre çekeyim. sadece sensörün gördüğü ile yetinmeyeyim.
bunu şöyle test edebilirsin. güneşli bir günde elini güneşe doğru tut, arkada güneş bile olsa elinin detaylarını da görebileceksin, gökyüzünün maviliğinde... aynı şeyi makine ile görmeyi denediğinde ise hüsrana uğrayacaksın... öyle Erdi Bey'in bilgi eksikliğiyle dediği gibi "alışkanlık, gelenekçilik işte canım..." değil yani...
ayrıca amatör bir fotoğrafçı bile optik vizördeki pozometreyi kullanmayı bildiği için "ayarlı görmek istiyorum" gibi bir kaygısı olmaz. zaten elektronik vizörün ufacık lcd ekranında gördüğünle, fotoyu bastığında gördüğün ya da monitöründe gördüğün asla bir olmaz. yani aslında hiçbir türlü sen kendi tabirinle "ayarlı" göremiyorsun.
haa amatör kullanıcıya elektronik vizör daha pratik geliyor olabilir. doğrudur. ama 7000 tl'lik makineden bahsediyoruz. full frame parası... amatör kullanıcı gider 500-1000 tlye makine alır, bununla ne işi olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 27 Kasım 2014; 14:08:35 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: puandorg
Bende nx2000 aldım. Çok pişman oldum. Karanlıkta arkadaşlarımın fotosunu çekemedim resmen. Autofocus yapamadığı için çekemedim resimlerini. Elimde kaldı resmen ve beni rezil etti. Daha da almam samsung. Neyini aldıysam sorun çıkardı hep.
Af ışığı açıkmıydı?
Bu arada nx 1 güzel makine ama bu fiyata almak gerçektende mantıksız. 3000 den fazla olmamalı çıkış fiyatı. -
Tuketici ne yahu,Kullanici desene babam.
-
Video'yu izlerken, 1500-2000 TL falan olursa düşünülür diyordum ta ki videonun sonuna gelip o fiyatı duyana kadar. Kim alır la o paralara bunu. -
pahalı ama güzel.
Benzer içerikler
- ea play pro fiyat
- instagram yazı stilleri
- opera video indirme eklentisi
- whatsapp çökerten mesaj kopyala
- whatsapp durum kaç saniye
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X