Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.247
Cevap
18
Favori
42.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aha medimarkt dayısı hadi arkadaşlar daha da uğraşmam sizinle zaten yakında rttings incelemesi ve monitor unboxed incelemesi çıkacak. Şuna kadar çıkan gayet güzel incelemeler de var. Iyisiyle kötüsüyle herşey açıklanacak yakında. Sizleri engelliyor ve iyi forumlar diliyorum. Dilediğiniz kadar kirletebilirsiniz bu konuyu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kubycane kullanıcısına yanıt
    :DDDDDDDDDD

Hmm demek ki sarı siteden 100₺'ye tüplü monitör alsak onda da G-sync-compatible olarak kullanılıyo mu demek istiyo bu hocam ben mi yanlış anlıyorum? XD

Panelden VRR aktif etmeye gerek yokmuş. Ekran kartının stutter&tearing görevini üstlendiğini sanıyor XD Monitorle nasıl iletişim kuracak bu? Ki zaten FreeSync monitörler içerisinde G-sync modülü olmadığı için az da olsa stutter&tearing engelleyebiliyorken, panelden VRR Aktif etmezsek nasıl çalışacak iletişim kuracak? Bu panel nasıl stutter&tearing engelleyecek? Allah'ım sen aklıma mukayet ol Yarabbi bu gözler neler görüyor böyle, bi de kendi detaylı anlatım videosunu çekmiş XDDD Ben boşuna mı diyorum hocam bunlara bunlar muz niyetine hıyar yiyorlar diye..

Elimde bi monitor var çalışmıyor neden? Çünkü fişe takmadım da ondan hahahahahahhahahahahahahah! VRR açınca giriş gecikmesi ekliyormuş, acaba neden? Aaaaaaa doğru ya yazılım monitorle iletişim kuruyordu hahahahahhahahahaha.

Attığın reddit linkinin özeti: HDR+VRR aynı anda çalışmıyor. VRR açınca - Gsync/Freesync devreye girdiği için titreme vs meydana geliyor demiş, giriş gecikmesi de devreye girdiği anlamına gelir. Fakat titremesi vs. düzgün çalışmadığı anlamına geliyor, zaten bu yüzden bu monitörlere G-sync compatible sertifikası veriliyor. Ben sana daha önce demiştim halbuki aw3423dw'de hem hdr hem gsync aynı anda kullanılabiliyor diye, sen de beni cahil ilan etmiştin hatırlıyor musun? Henüz sen kullandığın şeyi dahi bilmiyorsun, çalışma prensibi hakkında en ufak bir fikrin yok. Söyleyebileceğin en ufak yalan kalmadı, yalan bataklığında çırpındın ve dibi boyladın, gluğ gluğ edecek kadar bile saçmalayamazsın artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 2 Mart 2023; 18:27:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hdmi hdcp handshake issue/problem

• 1) Salvation nick'li kullanıcının paylaştığı monitörün altındaki flickering, senin tabirinle renk cümbüşü, benim tabirimle panel şimşek sorunu var dimi? (BU FORUMDA 7/8 MESAJ YUKARDA KALAN KONUŞMA)
    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim
    Bu da senin attığın linkteki bir ekran görüntüsü: Burada şunu diyor, paneldeki VRR seçeneği AdaptiveSync'den kaynaklı olan Flickering/Renk cümbüşü/Panel şimşek sorununu azaltır demiş. Eğer flickering görmüyorsanız kapatın demiş.

2) Bu ayarı kapattığında ise HDR kapanıyor demiş Salvation.

Yani şuanda herkes zincirleme bir sorun yaşıyor, kısır döngüdeler. Bu yüzden kullanıcılar HDR + VRR sorunu var diye bas bas bağırıyorlar, çünkü HDR+VRR sorunu var.

3) Başka bir örnek aynı sorun (Flickering)

Burada ise VRR veya G-sync kapattıktan sonra bu sorunla karşılaşılmadığını belirtilmiş bir kullanıcı, senin link attığın yerdeki adam ile aynı şeyi demiş.

Link:https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/zspbw2/samsung_g8_oled_screen_flickering_with_colour/

Sonuç: Bu monitörde zincirleme sorun var! Kaynağı da => VRR!

1)HDR açabilmek için, flickeringe katlanman gerek.
    2) Flickering'den kurtulmak için VRR kapatman gerek (Gsync or VRR)
    3)VRR kapatırsan HDR sorunu oluyor.
    4) HDR kapanmasın istiyosan VRR açık bırakıp,flickeringe katlanacaksın.
    5) Flickeringe katlanmak istemiyorsan VRR'dan vazgeçiceksin.
    6)VRR'dan vazgeçersen HDR sorunu oluyor.
    7)HDR kapanmasın istiyorsan VRR açık bırakıp,flickeringe katlanıcaksın.
    8)Flickeringe katlanmak istemiyorsan VRR'dan vazgeçiceksin.
    9)VRR'dan vazgeçersen HDR sorunu oluyor.

======= KISIR DÖNGÜ =============

Biraz beyin yakıyor fakat, birşey kullanmak için birşeye katlanmak veya başka birşeyden ödün vermek gerekiyor kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 2 Mart 2023; 21:58:26 >

• 1)Flickering'e sebep olan şey VRR yani panel + denetim masasından aktif ettiğinde çalışıyor G-sync ve gönderdiği sinyallerde hata oluşuyor.
    2)Panelden, uzman ayarlardan VRR kapatınca flickering geçiyorsa, G-sync veya FreeSync devrede olmadığı için, çünkü giriş gecikmesi de azalıyor. Bu da 1. Maddeyi doğruluyor.

3)Paneldeki uzman ayarlardan VRR kapatmak demek G-sync aktif değil anlamına gelir eğer doğru ilerliyorsak. Peki ya HDR'ı düzgün bir şekilde kullanabilmek için neden bu ayarı kapatmak yani g-syncten vazgeçmek gerekiyor denmiş? Böyle denmese bile bu anlama çıkıyor.

Panelde ciddi problem var. Ya da herşey olması gerektiği gibi. G-sync Ultimate'de hdr+gsync sorunsuz kullanılıyor. FreeSync monitörle G-sync compatible olarak kullanılıyor fakat içerisinde g-sync modülü olmadığı için haliyle çalışmıyor olabilir. AMD ekran kartı ile denemekte fayda var, gene aynı hata varsa panelde sorun var ya da Freesync+HDR yani FreeSync Premium Pro kullanıcıları kekliyor.

Edit: Evet, VRR kaynaklı. Bu paneli kullanmak isteyen Flicker görmek istemiyorsa G-sync/Freesync kapatmak zorunda. Panel uzman ayarlarından kapattığınızda çalışmıyor yani 👍 Bu durumda OSD'de yazan HDR + VRR tamamen fasa fiso, HDR ile VRR aynı anda kullanamıyorsunuz.

Ya paneli şu videodaki gibi "Flickering" ile kullanacaksınız ya da G-SYNC/FREESYNC'ten vazgeçip STUTTER&TEARING SORUNU ile beraber kullanacaksınız, AÇIK VE NET!

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/119urwo/comment/j9onseh/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 3 Mart 2023; 2:26:27 >

• 3 gündür monitor bende. Sorunlarindan cidden sıkılmaya başladım. Çıt kırıldım birsey gibi hissettiriyor. 30k para verip aldığım monitorden saglamlik beklerim. Tas gibi olmalı. Goruntu kalitesi ozelliklerine kesinlikle laf edilmez. Ama en ufak bi ayar degisikliginde sorun yasamak üzücü. Su almanyadan gelecek kabloyu bekliyorum. O da sorunlari cozmezse sanırım iade edeceğim.

• Neee 3 gündür mü? Korku filmi gibi

12 bit 68 milyar renk demek, bulunmaz bir nimettir, munch munch munch ekranı somurasınız gelir. İnanmıyosanız sayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voyager3333 -- 3 Mart 2023; 9:45:53 >

• Benim OLED G8 de geldi az önce. Akşama doğru kurarımSamsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

• mhasal kullanıcısına yanıt

Umarım sorun yaşayanlardan çıkmazsınız hocam :) wi-fi ağına bağlanıp güncellemeyi mutlaka kurun. Nvidia kullanıyorsanız gysnc uyumluluğunu açmayı unutmayın. Monitörün varsayılan renk doygunluğu bana göre biraz fazla idi görüntü ayarlarında renk tonunu azalttım bunun bir sürü ince ayar var ayrıca. Mutlaka ayarlar kısmında oyun ayarları kısmında hdr ton eşleşmesini ve oyun hdr ayarını açın.

• salvation_1987 kullanıcısına yanıt

Hocam 34 inc büyük bir monitör alıyorsunuz ve ayrıca bu monitörün yapı kalitesi incelemelerde övülen kısım. OLED panellerin led ışığı katmanı olmadığı için tabi ki normal ledlere göre panel biraz daha hafif hissettir.

https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/zdgv00/comment/iz1eym3/

Buyrun okuyun başka bir 34 inc monitör olan dell aw3423dw ile G8 OLED kullanmış insanın yorumları.

Bence kablo geldiğinde poşeti açmadan iade edin hem monitörü hem kabloyu. Içinize sinmemiş gibi iade ederseniz içiniz rahat olur.

• Sasua S kullanıcısına yanıt

Umarım hocam ya biraz bu redditte yazanlar falan gerdi ama evdeki iki TV de OLED ve gerçekten tartışmaya açık bir panel değil kalite olarak. Bir kere tadınca da insan vazgeçemiyor. Monitörün ayağı da gördüğüm en şık monitör ayağı herhalde apple'ın ekranlarıyla beraber. bir de monitörde speaker olması da + oldu benim için. İzlediğim videolarda da panelin oyunlardaki muazzam görüntüsü neo g8'i elememe sebep olan etmenler oldu. Şansım da yaver giderse güzel bir deneyim olacak. Başım ağrımasın hızlı çözüm olsun diye de Amazon'dan aldım ürünü.

Neo G8 ve g9 sorunları çok fazla hocam ben de alıp iade etmiş biriyim Neo g8'i. Amazondan almanız çok iyi olmuş 1 ay iade hakkınız var. Genel olarak monitörü beğeniceğinizi düşünüyorum yakında rttings incelemesi de çıkacak. Bazı arkadaşlarda tek tük uğraştıran şeyler var bu forumda da vardı uyanmama sorunu yaşayan bir arkadaş. Bilgisayar uyku moduna girdiğinde monitör de uyuyor ilk önce monitörün kumandasında tıklayıp monitörü uyandırmak sonra da bilgisayarı uyandırmak gerekiyor filan benim gibi birkaç kişi yaşamıyor şuan böyle bir şey ama yaşayan var.

• Sasua S kullanıcısına yanıt
    Problemlerden bir çoğu yazılımsal gibi gözüküyor o yüzden de bu kadar pahalı bir cihaz için Samsung kısa zaman aralıklarıyla aksiyon alacaktır diye umuyorum. Zamanla daha iyi olacaktır eminim ki cihazın yazılımı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bana da öyle geliyor hocam samsung umarım arkasında durur daha yeni yeni yaygınlaşan bir monitör. Biraz ayar yapmayı gerektiren bir monitör misal geçen redditte oyun modunu açtığında HDR otomatik açılmıyor diye bir yorum gördüm altına da ayarlar kısmında oyun HDR açtınız mı diye yazılmış :) oyun HDR ayarını açınca sorunu çözülmüş arkadaşın... Aslında bu sorun bile değil ayarı açmadığında yerel hdr tabi ki çalışmaz.

Şimdiye kadar benim karşılaştığım üç şey var.

1-ilk aldığımda bir kere uyanmama sorunu yaşadım kumandadan kapayıp acıma açıldı sonra güncellemeler geldi şuan ben sorun yaşamıyorum.

2-hareketli duvar kağıdı kullanirken oyunlarda alt+tab atınca altta gri çizgi çıkıyor bunu da yenileme hızını 174 e çekerek çözmüş insanlar ben dahil.

3-günde bir iki kere ses artıp azalıyor. Akıllı ses sisteminden dolayı olduğunu düşünüyorum ama bilemedim. Şuana kadar donanım sorunu da yaşamadım şükür ki monitörün güzelliğinden bu sorunlar pire kadar kalıyor... HDMI 2.1 kablom gelsin bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 3 Mart 2023; 11:42:21 >

• Günaydın Beyler,

öncelikle tüm g8 oled monitörü sahip olan kullancılarına hayırlı uğurlu olsun dilemek isterim. Bende 3 gündür bu monitörün sahibiyim. Fazla inceleme fırsatım olmadı, fakat ilk izlemlerim olumlu. Daha önce IPS Panel kullanıyordum ve tabi ki, bu kadar masraf yaptıktan sonra, bir fark beklemek gayet doğal. İlk oyunları oynadıktan sonra, bu kadar paraya vermeye değer mi diye düşünmedim değil.Bu düşünceden bazı oyunlardaki yaşadığım tecrübelerden sonra uzaklaştım. Destiny ve ya özellikle Doom Eternal bir kaç dakika oynadıktan sonra her kuruşunu hakettiğini düşünüyorum. Tabi ki Samsungun fiyat ve kalite kontrol politikası tartışılabilir. G8 Oled ve G9 Neo arasında kalmıştım, fakat g9 da ki bazı kullanıcıların sorunlardan dolayı, düzgün panel çıkana kadar 3-4 değişim vs., g8 Oled'e karar verdim ve iyi ki bu monitörü aldım dedim kendime.

Şu ana kadar önemli bir sorunla karşılaşmadım, dün sadece ses ayarı kendiliğinden ekrana kısaca açılıp kapandı , anlık bir şey. Bunun da ileride zamanda update ile giderilir diye düşünüyorum.

HDR otomatik , Destiny de öyle idi, Doom da bakmadım, etkinleşiyordu. Renkler vs bişeyler söylememe gerek yok. Tartışılacak bişey yok zaten. Oled işte :)

Şimdilik izlemim bu kadar. Umarım herkes sahip olduğu monitörle mutlu olur ve burda ki tartışmalar seviyeli bir şekilde devam eder.

• https://www.youtube.com/watch?v=7PkXH1bgUTk&feature=youtu.be
    Kurulum videosu

• sakpinar S kullanıcısına yanıt

Hocam peki sizde vrr ile hdr aynı anda açık olarak çalışıyor mu? Kumandalı ev tuşunun yanına basarakk görebilirsiniz. Herhangi bir titreme, yırtılma, kekeleme gibi bir sorun yaşıyor musunuz?

• Bakmadım ama akşam fırsatım olursa bir göz atarım.

• sakpinar S kullanıcısına yanıt

öncelikle monitorunuz hayırlı olsun güle güle kullanın. bende aksamları sadece oyun icin kullanan birisiyim. bundan önceki monitorum ips monitordu ve yine saglam bir panele ve g sync i olan bir monitördü.

bu monitöre geçince resmen rüya gibi her bir köşesine bakmaktan gözlerini alamıyorsun oyunlarda cok cok güzel oluyor.

benim tek sıkıntım ben yayın yapan birisiyim cözünürlüğüm 3440 a 1440 . yayına da böyle verince izleyicilerde üstte ve altta siyah cizgiler cıkıyor . ama yayın geçmişimi seyredince hiçbir kötü durum oldugunu düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.