Şimdi Ara

Samsung, PS Vita'nın işlemci üretimini üzerine alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung, PS Vita'nın işlemci üretimini üzerine alabilir

Sony'nin taşınabilir oyun konsolu pazarındaki egemenliğini yeniden ele geçirmesini beklediği PS Vita modeli piyasaya çıkmak için gün sayıyor. 

ARM Cortex-A9 tabanlı 4 çekirdekli işlemci, 5 inç 960 x 544 piksel dokunmatik OLED ekran, çok çekirdekli PowerVR SGX543MP4+ grafik birimi, çoklu dokunmatik destekli arka panel, GPS, WiFi, 3G gibi özellikler sunan PS Vita modeli WiFi versiyonu için 249€, 3G/WiFi versiyonu için 299€ fiyat etiketine sahip olacak.

Sony'nin yeni konsolu hakkındaki en çok merak edilenlerden birisi işlemci üretiminin kimin tarafından yapılacağıydı. Hali hazırda 4 çekirdekli bir akıllı telefon ve tablet modeli piyasada olmadığı için bu konuda NVIDIA, Texas Instruments ve Samsung ihtimalleri üzerinde duruluyordu. 

Japon ticaret gazetesi Semiconductor Industry News, PS Vita modelinin işlemcisini üretecek firmanın Samsung olarak belirlendiğini haber veriyor. Gazeteye göre Samsung yeni oyun konsolu için 45nm mimarisinde 4 çekirdekli işlemciler üretecek.   

PS Vita'nın piyasaya sürülmeden önceki temel donanım listesinin değişme ihtimali de olabilir. Konsol geliştiricilerinden birisinin geçtiğimiz hafta modelin RAM miktarının orijinal PSP'nin on katı daha fazla olacağını açıklaması ile kafalarda soru işaretleri oluştu. Oyun meraklıları ve haber siteleri Sony firmasını bu konuda mail yağmuruna tutmuş durumda.

PS Vita'nın Japonya'da Kasım ayında, Avrupa'da Kasım/Aralık ayında, ABD'de ise Ocak ayının başlarında piyasada olması bekleniyor.

• PSP Vita sony'nin elinde patlamaya mahkum. 5-6 yıl boyunca yenilik yapmadan oyun geliştirme devri sona erdi. Her yıl bir üst modeli çıkan, çok ucuz ve kaliteli oyunlar indirilebilen iPad var artık. Ve herkesin bildiği gibi iPad bir oyun platformundan çok daha fazlasını sunuyor.
  • Tasarımı fena değil ama biraz zor gibime geliyor ?
  • Eğer böyle bi haber doğruysa samsung var olan uzmanlığını dahada geliştirir.
    Samsung Android tellerinde daha çok kendi işlemcilerini kullanacaktır hem Sony cephesine katkısı hemde Android kullanıcılarına katkısı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistifa

PSP Vita sonynin elinde patlamaya mahkum. 5-6 yıl boyunca yenilik yapmadan oyun geliştirme devri sona erdi. Her yıl bir üst modeli çıkan, çok ucuz ve kaliteli oyunlar indirilebilen iPad var artık. Ve herkesin bildiği gibi iPad bir oyun platformundan çok daha fazlasını sunuyor.

Hocam iyi misiniz ?
    Her yil cikan IPAD i kim alicak ? hangi butce ona yetecek.
    Konsol esittir tasarrufdur,.
    Yoksa ipade kalmaz ben ipad parasindan asagiya her sene guncel hayvani pc toplarim.
    Senin devri sona erdi dedigin olay zaten konsolun ARTISI.
    Alicaksin ucuzca cihazi en az 5 sene donanim anlaminda o yetmedi bu yetmedi derdinden kafan rahat her cikan oyunu portable anlaminda yaninda tasiyacaksin.
  • Sony cihazı çıkarana kadar eskiyecek özellikleri,ilk tanıtıldığı zaman oha demiştik ama git gide geçen zamanda sistem özellikleri normal gelmeye başladı.Sony elini çabuk tutup erken çıkarmalı cihazı
  • Ipad kullan at oyunları mevcut basit eğlenceli. Vita ile karşılaştırıldığında her seferinde sınıfta kalır hem oyun hemde oynanabirlik. Kimse oyun için ipad almaz ama vita yada benzeri cihaz alır işte fark burda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistifa

PSP Vita sony'nin elinde patlamaya mahkum. 5-6 yıl boyunca yenilik yapmadan oyun geliştirme devri sona erdi. Her yıl bir üst modeli çıkan, çok ucuz ve kaliteli oyunlar indirilebilen iPad var artık. Ve herkesin bildiği gibi iPad bir oyun platformundan çok daha fazlasını sunuyor.

Hani şu kontrol fakiri herşeyi dokunmatik olan cihazdan mı bahsediyorsun.Bırakın da psp pspliğini yapsın,ipad de ipadliğini.Bir konuda da şöyle saçma sapan yorumlar görmesek ne iyi olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 31 Temmuz 2011; 9:56:34 >
  • Samsung artık teknolojı sırketlerının 1 numaralı donanım tedarıkcısı oldu.
  • Psp vita, iPad/iphone'dan daha ucuz olsa da oyunları 10 kat daha pahalı. Yok ben korsan oyun alıyorum hocam diyorsan o zaman psp vita zaten hiç mı hiç tutnamaz çünkü oyun geliştiricileri artık para kazanamayacakları platformlardan hızla kaçıyor. Sony ve nintendo tıpkı Nokia gibi kan kaybedecek eğer radikal bir ürün ve pazarlama stratejisi gelistiremezlerse.
  • Asyalı, asyalıyı destekliyor hoşuma gitti.
  • samsung yaparsa eğer on numara yapar. bunun bir problem olacağını zannetmiyorum. benim en çok merak ettiğim işletim sisteminin ne olacağı. anasını satayım cihaz çıktı çıkacak halen işletim sistemi konusunda net bir bilgi yok. çünkü bu cihazın donanımı 3ds ve ipod touch gibi rakiplerini katlayacak güçte ancak standart işletim sistemine sahip hiçbir cihazın apple ürünlerine rakip olması düşünülemez.
    ben buraya cihazın en önemli iki rakibini yazdım, (birde taşınabilir wii çıkacak ama daha çıkmadığı için ondan bahsetmeyi gerekli bulmuyorum) Allah rızası için şu cihazla karşılaştırdığınız cihaza biraz dikkat edin ya da foruma hiç yorum yapmayın arkadaş !!!
  • toshiba yapsaydı daha iyiydi
  • 32 nm dururken 45 nm eski teknolojiyi sunmaya nasıl düşünebiliyorlar anlamıyorum. 2012 ortalarında 32 nm telefonlar çıkacak zaten.
  • bence vita konsol pazarında çok tutulacak gibi.. özellikler harika herşeyiyle yeni bir konsol. görüntü harika, yüksek çözünürlük ve dokunmatik desteği güçlü bir donanım ve bir konsoldan beklenen herşeyi verecek gibi görünüyor. bence pspnin ilk çıktığı zamanki etkiyi yaratacak yine. çok başarılı olacağını düşünüyorum..
  • Bükemediğin eli öpeceksin demişler. Güney Koreli devin Sony'den aşağı kalmadığının Japon firması tarafından da kabullenişi anlamına gelir bu haber.
  • SAMSUNG sa iyi :) bu yıllarda iyice gözüme girdi samsung markası...
  • bunu alacağıma 3ds yada ipod touch alırım daha iyi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyka

bunu alacağıma 3ds yada ipod touch alırım daha iyi bence

NE OLUR AL, NE OLUR ALLLLLLLLLLLLL,LÜTFEN AL...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyka

bunu alacağıma 3ds yada ipod touch alırım daha iyi bence

5800 al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.