buqun itibariyle asus n61vn ile arasında cok kararsız kaldım ve samsung r522 js05tr aldım. umarım hayırlı olur henuz sarzda sabh acıp ılk ızlenımlerımı yazarım bnıde ekleyın kendıme clup bulamadım :D
hayırlı olsun iyi günlerde sorunsuz kullanırsın umarımbu arada sende bu kulüpten sayılırsın
ekran renklerinin solukluğundan şikayeti olan arkadaşlar aşağıdaki adımları yapabilir.kendim buldum bunu
ati ccc açılır>sol üstteki grafikler yazan kısımdan masaüstü&ekranları sekmesi seçilir>ardından sol altta bulunan laptop simgesine sağ tıklanır ve yapılandır denir>daha sonra çıkan pencereden avivo rengi sekmesine gelinir>burda da doygunluk kısmını 130a getirin>uygula>tamam diyip çıkış yapabilirsiniz bu ayar bana yeterli geldi daha yükseklerde renk çok iyi olmuyor gibi geldi ama herkesin bakış açısı farklı o yüzden kendinize göre ayarlabilirsiniz ben ortalama değeri paylaştım
Not:Bunu daha önce paylaştım şimdi de paylaşıyorum çünkü yeni alan arkadaşlar sayfalar arasında görmemiş olabilir ya da forumu her zaman takip edemeyen arkadaşlar gözden kaçırabilir, o yüzden bu ve bunun gibi şeyler buldukça her sayfada yazmayı düşünüyorum
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
r620 nin ekranı led mi arkadaşlar ve r520 den daha mı ağır acaba bir de ramleri ddr3 yapabiliyor muyuz?
Led değil. Az fark var ağırlıkta çok da belirgin değil. RAmler ddr3 olmuyor ve artırılamıyor.
Küçük font kullanalım lütfen...
arkadslar samsung r620 nın akran kartı atı 460 ancak acer da 5650 cıkarmıs sızce acer nasıldır.bırde samsung sevıs olaylarında ne kadar ıyı
Yeni alan arkadaşlar hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: alp1010
arkadslar samsung r620 nın akran kartı atı 460 ancak acer da 5650 cıkarmıs sızce acer nasıldır.bırde samsung sevıs olaylarında ne kadar ıyı
Samsungun servisi malasef kötü. Acerında iyi değil malasef. 5000 serisi illaki daha iyi performans verecek.
R522-JS05TR su an kurulumu tamamladım. almadan once test ettıqımde hıcbır ısınma yoktu teshir ürününde ama sol alt kosede baya bir ısınma sorunu var sizdede var mi? ne olur yardım edin 15 qun surem var qidip asusla deqişim talebinde bulunayım :(
quote:
Orijinalden alıntı: 440cdx
quote:
kimse R620 yi ısınma yapmayan, buz gibi ve aşırı sessiz bir bilgisayar olarak hayal etmesin , yani kullanmayan biri olsam ben bazı yorumları okuyunca böyle zannedeceğim
Geçenlerde Hp marka AMD X2 işlemcili bir laptop elime geçti bir bakayım dedim..
Laptop daha bir işlem yapılmadığı yani sadece bekleme konumunda olduğu halde işlemci sıcaklığı 80 derecedeydi..
Laptopa biraz yüklendim filan 1-2 dakika sonra işlemci 90 ları filan görmeye başladı ve fan da sürekli çalışmaya başladı...
Allah AMD nin kullanıldığı laptoplardan insanı korusun..
Centrino programıyla işlemcinin fiziksel sınırlarına bir bakayım dedim..AMD x2 işlemcisinin fiziksel max. çalışabileceği sıcaklık sınırı 125 derece olarak gösteriliyordu.(Hoşt ! Oha çüş..)
Yani siz ısınma nedir görmemişsiniz aslında..
Evinde üşüyenler varsa boşuna doğalgaza para vermesin alsın bir AMD X2 işlemcili laptop koysun dizine fıstık gibi de ısıtır adamı...
Bizim işyerinde ki notebookların da çoğu HP, AMD olan da var Intel olanda.
AMD olanlar çok bariz sıkıntılı, ısınma problemi daha çok ve işlem yapmakta daha da sıkıntı yaşatıyor. Ancak Intel olanlar da hemen hemen aynı.
Benim de ilk notebookum HP Pavillon'du hiç de güzel değildi. İyi ki satıp R620 almışım. Neredeyse pc zevki alacam.
Şimidk altına bide laptop soğutucu alcam. Biraz da oradan fark eder ısınması. Tamamdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Peerless_1
quote:
Orijinalden alıntı: LeegLe
dead pixel buddy ile mi kontrol ediyoruz ?
ben gittim pc almaya orda bakmak istesem anında bu programımı kurmam lazım ? yoksa goz ile fark edebilirmiyim...
ya aslında buna program demek de yanlış olur hemen indirip açabileceğin bir yazılım hatta usb'in varsa onun içine at yanında götür kesin olarak almaya karar verirsen denersin yada büyük ihtimal internet vardır alacağın yerde indirip hemen bakalirsin4-5 çeşit renk gelecek onlarla sırasıyla bak ekranın her tarafına
Fakat satın alacağınız yer muhtemelen sıfır ürünü açıp denettiremeyecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: yattarali
s.a benim ekranda 2 tane ölü pixel var bunları nasıl yok ederim servis 3 ten aşasına bakmıyo
Valla yok etme şansın yok. 3 olmasını bekleyecen. Yada 3 tane var diyip servise gönder. Benim bir arkadaşım Monitöründe öyşe yapmıştı yemişlerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: T.Sawada
Arkadaşlar bu ölü pixel dediğimiz şey dokununca kaybolma ihtimali varmı ufak bi nokta gibi gördüm tişörtümle hafifçe üstünden geçtim kayboldu hemen ?
olurmu canım, kaybolmaz o. Dua et artmasın....
quote:
Orijinalden alıntı: alp1010
Hangi markayı alırsan al servisi çok sorunlu. Ben bilgisayarcı bir arkadaşla konuştum bu konuyu. Bu kdv indirimi yüzünden normalden çok fazla notebook satılmış. Ve servisler anormal derece yoğunlaşmış. Buna yatırım yapmıyorlar galiba. Baya bi bekleme oluyormuş. Çoğu ürünlerde 1 ay felan bekliyorlarmış. O yüzden servisleri hepsinin sorunlu.
Ben Acer alacağına Samsung al derim.
quote:
Orijinalden alıntı: wish26
R522-JS05TR su an kurulumu tamamladım. almadan once test ettıqımde hıcbır ısınma yoktu teshir ürününde ama sol alt kosede baya bir ısınma sorunu var sizdede var mi? ne olur yardım edin 15 qun surem var qidip asusla deqişim talebinde bulunayım :(
Bence Asus ile değiştirmeyi düşünme. Aldığın yere getir ısınma problemi var de. Değişttirmeye çalış. İade edecem felan de. O şekil halletmeye çalış.
quote:
r620 nin ekranı led mi arkadaşlar
Maalesef...Amerika sitesinde LED aydınlatmalı olduğundan bahsediliyor ancak Türkiye 'deki LCD Panel kodu SEC304C yani ;
• Marka: Samsung • Parça Numarası LTN160AT01-A01 veya LTN160AT01-A02 • Ebat 16" • Çözünürlük WXGA HD (1366 x 768) • Aydınlatma Tekniği 1 CCFL = Tek Fluoresan Lambadır. • Yüzey Parlak • Kare Oranı Geniş Ekran • Parlaklık 220 cd/m²
Ancak LED aydınlatmalı bir ekran olmasada gayet iyi bir LCD ekran olduğundan bahsediliyor nette.
Parlaklık dağılımı iyi olduğu söylenmiş.
Kardeşim R522 kullanıyor ama onun ekranı ile benim R620 nin ekranı arasında gözle görülür hiç fark göremedim.
Bu tür bir şeye fazla takmamak lazım bence..
Bu başlık altında detaylı olarak paylaşmıştım soğutucu önerisini. Merak eden arkadaşlar için tekrardan anlatıyorum. Zalman kesinlikle başka markalara bakma hiç çok fark var aralarında.
Birde nc2000 var bende 16'' lap top var üzerine nc2000 tam oturuyor ve yanlarında birazda boşluk kaldığından daha stabil oluyor diğer markalarda lap top büyük olduğu için soğutucu üzerinden taşıp hem kötü bir görüntü yaratıyor hemde masaüstünde kullanırken sağlam durmuyor.Ayar kısmından oyun ve normal kullanım için fan hızını ayarlayıp istediğin gibi sessiz kullanabilirisin.Alüminyum zaten buz gibi oluyor.Teşhirde bakın isterseniz çok fark göreceksiniz diğer modellere göre. Lap topunun en boy oranını ölçün hangisine tam oturuyorsa onu alın başka markalara bakmayın boşuna aralarında çok fark var. Biraz ağır fakat plastik olmadığı için buda normal lap top gibi soğutucu her yere taşınmaz zaten amaç masaüstü uzun kullanımda makinanın ömrünü uzatmak performanslı ve konforlu kullanabilmek. NC1000 http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=14410
Bence Asus ile değiştirmeyi düşünme. Aldığın yere getir ısınma problemi var de. Değişttirmeye çalış. İade edecem felan de. O şekil halletmeye çalış.
Asusun hangi modeli acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: k_salliK
quote:
işlem yapmaya başladıqında belli bi ısınma oluyor. yuk altında olmadıqında biraz daha normale dönüyor. kullanan varsa ne kadar ısındığını belirtirse normal mi yoksa sorunlumu olduğunu anlıyalım :D 15 qun iade süresi var ztn mediamarket'ten aldm (:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: k_salliK
quote:
işlem yapmaya başladıqında belli bi ısınma oluyor. yuk altında olmadıqında biraz daha normale dönüyor. kullanan varsa ne kadar ısındığını belirtirse normal mi yoksa sorunlumu olduğunu anlıyalım :D 15 qun iade süresi var ztn mediamarket'ten aldm (: