Şimdi Ara

Samsung s5 ve note4 'ün SAMSUNG S4 ten sensörleri daha az, temperature, humidity,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung s5 ve note4 neden samsung S4 ten sensörleri daha az???

Sebebini bilen var mı? Samsung 4teki çok önemli temperature, humidity, olarak SICAKLIK ve NEM sensörleri neden sonraki üst modellere konulmadı, yoksa bu sensörlerde kronik bir hata mı vardı ya da başak bir yeni sensör bu iki sensöründe görevini mi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 23 Ekim 2014; 16:35:01 >

• .i. . kullanıcısına yanıt
    s4 te benimde kullandığım bi özellikti fakat s5 te olmadığını farkedince garip gelmişti. suya dayanıklılık özelliği vardır diye koymamışlardır dedim. ama note 4 suya dayanıklılık yok diye biliyorum neden koymadılar anlamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanilma orani cok az olan gereksiz sensorler = ekstra maliyet ,diye dusunuyorum ben. Yoksa baska bir aciklama bulamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcaklık ve nem sensörü nasıl çok az kullanılıyor, en önemli sensörlerden, ikisi birlikte gerçek sıcaklık bilgisini verebiliyor. Ektra maliyetin zaten bu modelde olması gerek. Benim için sırf almama nedeni ya..
  • mevcut sensörleri çoklu olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

sıcaklık ve nem sensörü nasıl çok az kullanılıyor, en önemli sensörlerden, ikisi birlikte gerçek sıcaklık bilgisini verebiliyor. Ektra maliyetin zaten bu modelde olması gerek. Benim için sırf almama nedeni ya..

S4'dekı sensorler gercek degerlerı yansıtmıyordu. Ayrıca gercek sıcaklık bılgısınıde hıc bır zaman veremezler.

Oda sıcaklıgı ıcerısınde kullandıgınız zaman oranın sıcaklıgını verıyor. Insanların asıl kullanmak ıstedıgı dısarıdakı sıcaklık derecesı. Onuda zaten herkes hava durumu uygulamalarına bakıp ogrenıyor. Dısarda kar yagıyor, acıyorsunuz dereceye bakıyorsunuz ve 22 derece gosterıyor neden ? cunku oda evın ıcınde oldugunuz ıcın oda sıcaklıgını olcuyor.

Ben s4'de bır kere bıle kullanmadım bu ozellıgı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • s4 kullandım gerçekten çok boş o sensörler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkans

quote:

sıcaklık ve nem sensörü nasıl çok az kullanılıyor, en önemli sensörlerden, ikisi birlikte gerçek sıcaklık bilgisini verebiliyor. Ektra maliyetin zaten bu modelde olması gerek. Benim için sırf almama nedeni ya..

S4'dekı sensorler gercek degerlerı yansıtmıyordu. Ayrıca gercek sıcaklık bılgısınıde hıc bır zaman veremezler.

Oda sıcaklıgı ıcerısınde kullandıgınız zaman oranın sıcaklıgını verıyor. Insanların asıl kullanmak ıstedıgı dısarıdakı sıcaklık derecesı. Onuda zaten herkes hava durumu uygulamalarına bakıp ogrenıyor. Dısarda kar yagıyor, acıyorsunuz dereceye bakıyorsunuz ve 22 derece gosterıyor neden ? cunku oda evın ıcınde oldugunuz ıcın oda sıcaklıgını olcuyor.

Çoğu program hissedilen sıcaklığı göstermiyor, nem bilgiside çok önemli.
    Ayrıca o an bulunduğun yerdeki sıcaklık bilgisini ve nem bilgisini, dolayısıyla hissedilen sıcaklığı öğrenmek isterim ben. Telefon elbetteki dışarıdaki sıcaklığı göstermeyecek onun için hava durumu programına bakarsın.

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca o an bulunduğun yerdeki sıcaklık bilgisini ve nem bilgisini, dolayısıyla hissedilen sıcaklığı öğrenmek isterim ben. Telefon elbetteki dışarıdaki sıcaklığı göstermeyecek onun için hava durumu programına bakarsın.

Konumuz zaten samsung'un bu cıhazları neden kaldırdıgı ıdı

oda ıcı sıcaklıgını olcmek cok fazla kısının ılgılendıgı bır sey degıl

bu sebeple kaldırıldı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Konumuz zaten samsung'un bu cıhazları neden kaldırdıgı ıdı

oda ıcı sıcaklıgını olcmek cok fazla kısının ılgılendıgı bır sey degıl

bu sebeple kaldırıldı

Samsungun bununla ilgili bir açıklaması var mı? S4'te kullanmadım diyorsun da diğer sensörleri kullandın mı? Yoksa telefonu sadece çoğu insan gibi vatsap, facebook, fotoğraf çekmek için mi kullandın. Tenkyu.

Rakip firmalar neden sıcaklık sensörü telefonlarına ekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 24 Ekim 2014; 15:42:09 >

• quote:

Samsungun bununla ilgili bir açıklaması var mı? S4'te kullanmadım diyorsun da diğer sensörleri kullandın mı? Yoksa telefonu sadece çoğu insan gibi vatsap, facebook, fotoğraf çekmek için mi kullandın. Tenkyu.

Galaxy S4 ve Note 3 sayfalarının sahıbı olarak oralara bir bakarsan telefonu nasıl kullandıgımı gorebılırsın, benım hazırladıgım egıtım vıdeoları 290000 kısı tarafından youtube da seyredıldı. sadece S4 temassız hareketlerı yanı sensorlerını anlattıgım vıdeomun su ankı ızlenme oranı 174000. Ayrıca Turkıye'de Galaxy S4 ıncelemesını yayınlayan ılk kısılerden bırıyım. Uzun surede bu ıncelemem Google'da bırıncı sayfadan ve bırıncı sıradan gosterıldi.

Oda sıcaklıgı ve nemı olcmenı saglayan ambıent programını ılk yazanda zaten benım

Samsung'un bu konuda bır acıklama yapmasına gerek varmı bılemedım. Sonucta cok kullanılmadıgı ıcın koymamıs. Talep goren brı servıs olsa neden koymasın.

• quote:

quote:

Galaxy S4 ve Note 3 sayfalarının sahıbı olarak oralara bir bakarsan telefonu nasıl kullandıgımı gorebılırsın, benım hazırladıgım egıtım vıdeoları 290000 kısı tarafından youtube da seyredıldı. sadece S4 temassız hareketlerı yanı sensorlerını anlattıgım vıdeomun su ankı ızlenme oranı 174000. Ayrıca Turkıye'de Galaxy S4 ıncelemesını yayınlayan ılk kısılerden bırıyım. Uzun surede bu ıncelemem Google'da bırıncı sayfadan ve bırıncı sıradan gosterıldi.

Oda sıcaklıgı ve nemı olcmenı saglayan ambıent programını ılk yazanda zaten benım

Samsung'un bu konuda bır acıklama yapmasına gerek varmı bılemedım. Sonucta cok kullanılmadıgı ıcın koymamıs. Talep goren brı servıs olsa neden koymasın.

Valla purosun, programını bile yazmışsın, hiç kullanmadım deyince diğer özellikleri de kullanmadın sandım. :D
    Kullanılmama olayına göre örneğin pusulada çok az kullanılıyor, sonuçta kullanılacağı zaman gelecektir. Bence yanlış yaptı samsung.

Samsung s4
    *Light sensor
    *Accelerometer,
    *Gyro,
    *Proximity,
    *Compass,
    *Barometer,
    *Temperature,
    *Humidity,

*Gesture

Samsung NOTE4'ün farkı, fazladan eklenen sensörleri aşağıda (çıkarılan sensörler *Temperature, *Humidity)
    *Fingerprint sensor
    *OIS sensor
    *UV
    *Heart rate
    *SpO2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 24 Ekim 2014; 16:11:36 >

• Telefon elinizde veya cebinizde iken gerçekten farklı değerler gösterir. Nem de aynı şekilde. Muhtemelen bu sebeple kaldırıldı. Çünkü cihaz ısındığında veya soğutulduğunda o değerler tamamen değişiyordu. Nem sensörü nispeten daha tutarlı olsa da çok çok az kullanıldığı için maliyet veya suya dayanıklılık sebebiyle kaldırıldığını düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Valla purosun, programını bile yazmışsın, hiç kullanmadım deyince diğer özellikleri de kullanmadın sandım. :D
    Kullanılmama olayına göre örneğin pusulada çok az kullanılıyor, sonuçta kullanılacağı zaman gelecektir. Bence yanlış yaptı samsung.

Samsung s4
    *Light sensor
    *Accelerometer,
    *Gyro,
    *Proximity,
    *Compass,
    *Barometer,
    *Temperature,
    *Humidity,

*Gesture

Samsung NOTE4'ün farkı, fazladan eklenen sensörleri aşağıda (çıkarılan sensörler *Temperature, *Humidity)
    *Fingerprint sensor
    *OIS sensor
    *UV
    *Heart rate
    *SpO2

Yok programı ben yazmadım, s4 tavsıye edılen programlar bolumune ekledım sadece

Samsung zaten kullanılsın kullanılmasın, her seyı telefonun ıcıne koyuyor kı satılsın dıye

ha bır cogunu kullanmıyoruz ama bıor gun oluyor ıhtıyacımız oluyor

Kısıden kısıye degısıyor bu

bana gore mesela OIS, UV heart rate ve Sp02 sureklı kullanacagım seyler ama humıdıty ıle temperature'ı bır kez dahı olsun kullanmadım

ı

• Sicaklik ve nem sensörleri bebekli aileler icin kullanışlı olabilirdi. Ben 50 liraya bir cihaz aldım mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.