Şimdi Ara

Ekranı siyah beyaz yapma ve güç tasarrufu (monokromasi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilindiği üzere amoled ekranlarda ekran siyah beyaz yapılarak en az %1'den %7'lere kadar pil tasarrufu sağlanabiliyor. Samsung'un bazı modellerinde ultra güç tasarrufu modunu açınca da ekran siyaz beyaz olmaktaydı ancak sonra bunu kaldırdılar. S10 ve benzeri modellerde şu menü altında geldi; Menüden Ayarlar’a dokunun. Dijital Sağlık menüsüne dokunun.Rahatla seçeneğine dokunun.

Fakat Note 5 kullanmaktayım ve bu özelliği epeydir arayıp durdum fakat bulamamıştım. Geçenlerde yabancı forumların tekinde denk geldim ve sizlerlede paylaşmak istedim. Sadece samsung değil diğer android cihazlardada olmakta.

Şimdi yöntemi anlatıyorum;
    -Ayarlara girin

-Telefon hakkında yazan kısma tıklayın.(kimi telefonlarda sisteme tıklayınca telefon hakkında yeri açılmakta)

-Yapım numarası veya sürüm numarası (Her telefonda değişmekte) gibi yazan şeye 7-8 defa üst üste basın, olmazsa diğer sürüm numaralarında deneyin illaki birisinde oluyor.

-Şimdi geliştirici seçeneklerini açtınız.

-Ayarlar menüsünün en altında yeni açılan geliştirici seçeneklerine tıklayın

-Burada altlarda "Renk alanını taklit et" seçeneği yazan yere tıklayın ve monokromasi seçeneğini işaretleyin.

Artık cihazınızın ekranı siyah beyaz. Birde bunun üzerine güç tasarrufu veya ultra güç tasarrufu modunu açarsanız piliniz çok daha uzun süre size yetecektir.

Not: Bu yöntem tabletlerde de olmaktadır. E-kitap okuyucusu gibi tabletini kullanmak isteyenlerde yapabilir...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekranı Siyah Beyaz Yaparak Güç Tasarrufu

Akıllı telefonların ekranlarını siyah beyaza çevirmek, güç tasarrufu sağlamak için etkili bir yöntemdir. Telefonu siyah beyaz kullanmak, ekranın arka aydınlatmasını azaltarak pil ömrünü uzatabilir.

Android ve Samsung Cihazlarda Ekranı Siyah Beyaz Yapma

Android cihazlarda ekranı siyah beyaza çevirmek için Ayarlar > Ekran > Gelişmiş Ayarlar > Tek Renkli Mod seçeneğine gitmelisin. Samsung cihazlarda ise Ayarlar > Ekran > Gece Modu > Tek Renkli Filtre seçeneklerini takip etmelisin.

Xiaomi Cihazlarda Ekranı Siyah Beyaz Yapma

Xiaomi cihazlarda ekranı siyah beyaza çevirmek için Ayarlar > Ekran > Gece Modu > Tek Renkli Filtre seçeneklerine gitmelisin.

Siyah Beyaz Ekranın Faydaları

Siyah beyaz ekran kullanmanın güç tasarrufunun yanı sıra bazı faydaları da vardır:

• Göz yorgunluğunu azaltır.
    • Gece okumasını kolaylaştırır.
    • Dikkat dağınıklığını azaltır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekranı siyah beyaza çevirmeden önce, bu durumun bazı uygulamaların renkleri düzgün görüntülememesini sağlayabileceğini unutmamalısın. Ayrıca, siyah beyaz ekran bazı kullanıcılar için daha az çekici olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Moto Z'de aradım ama bulamadım. İsmi farklı herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki 82 model tüplü siyah beyaz televizyona bakar gibi hissettim :)

• Webde yazılar okumak için ideal.

• Bulamayanlar ( ben gibi ) arama kısmına renk yazsın.

Zaten direk renk ayarı olarak çıkıyor. Siyah - beyaz seçeneğini seçersiniz ama gözünüz alıştığı için bir süre daha renkli olarak görürsünüz ( ben gibi )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamsın. Telefonum kasmaya başladı ama sürekli böyle kullanmayacağım zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Paneli ve USB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.