Şimdi Ara

samsung s8300 3 farklı İMEİ numarası var.. bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beyler ya gg den telefon aldım samsung s8300 .. yurtdışı malı.. üzerinde vodafone yazıyor telefonun.. şarz makinesi uymuyor zaten burdaki prizlere.. İmei nosu hakkında sorularım olacaktı ya..

1) Öncelikle telefonun arkasında yanı bataryayı cıkardıgımda yazan imei numarası söyleydi : xxxxxx/xx/xxxxxx/x .. bu numarayı girdim imei sorgulamasına fakat bulunamadı dedi..

2) telefon üzerinden *#06# yapınca cıkan imei numarasını yanı şunu xxxxxxxxxxxxxx/x olan numarayı girince imei numarası kayıtlı diyor.. kaynak ta ise : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI diyor..

Marka Model Bilgisi olarakta :

Ūretici: Ericsson Mobile Comms AB - Pazar adı: T100 diye geçiyor.. oysa telefon samsung s8300 ?

3) telefonun kutusunun üzerindeki İMEİ numarasını giriyorum yani sunu : xxxxxxxxxxxxxxx .. bu numarayıda girince imei numarası kayıtlı diyor.. kaynak ta ise : Yolcu beraberi kaydedilen IMEI diyor..

Marka model bilgisi olarak ta :

Ūretici: Samsung Korea - Pazar adı: S8300V diyor..

Şimdi bu telefonun imei numarası hangisi arkadaşlar ya ? kutuda farklı imei var.. bataryanın arkasında farklı imei var (ki bu kayıtsız diyor) ve de telefon üzerinden *#06# yapınca farklı bi imei çıkıyor ... bi yardımcı olun size zahmet bu telefon kayıtlımıdır bi sorunu varmıdır nedir ya :S

cevablarınızı beklyıorum

• İki tanesini girince kayıtlı demiş işte. Sorun yok bence :D

IMEI Durum
    xxxxxxxxxxxxxx/x IMEI NUMARASI KAYITLI
    Kaynak: İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
    Sorgulama Tarihi: 29.12.2009

Marka Model Bilgisi
    Ūretici: Samsung Korea - Pazar adı: S8003

Bende bu şekilde yazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 29 Aralık 2009; 19:43:47 >
  • ya 3 tane farklı imei var.. hangisi şimdi bunun imeisi ? telefondakimi , telefonun arkasındakimi yoksa kutudakimi :S yokmu bilen ya
  • Hangisinin gerçek olduğunu bilemezsiniz. Telefonun ekranında görünen imei numarasının kayıtlı görünmesi iyiye işaret. Fakat telefonun ekranındaki imei numarası ile arkasındaki imei numaralarının birbirini tutmaması imei numarasının klonlu olabileceği ihtimalini akla getiriyor. Eğer Türkiye' de kullanılmakta olan bir imei numarası kullanılarak klonlanmışsa ileriki zamanlarda Telekom telefonunuzu kapatabilir. Bu yazdıklarım sadece bir ihtimal. Belki de ekranda görünen imei numarası gerçektir ve klonlu değildir.
  • hocam telefondaki imei numarasını girince kayıtlı diyor ve kaynak yazan yerdede : Ūretici: Ericsson Mobile Comms AB - Pazar adı: T100 diye geçiyor..

diyelimki telefon imei klonlaması olmus ve kopyalanmıs.. sonradan kapanabilir dediniz.. ben bu telin kapanmaması için birşey yapamazmıyım acaba ?

veya bu imei numarasının kullanıldıgını klonlandıgını nasıl öğrenebilirim acaba ? ne yapabilirim ?
  • İmei numarasının klonlu olup olmadığını öğrenmenin yolu nedir bilemiyorum. Kullandığın GSM operatöründen veya Türk Telekom' dan bilgi alabilirsin belki. Kapanmaması için yapacak bir şey yok. Eğer telefon kapanırsa da yasal olmayan yollardan tekrar açılabiliyor (tekrar imei klonlanıyor). Bu yöntemi önermiyorum tabiki. Eski ve kullanılmayan bir telefonun imei numarasını yeni telefona klonluyorlar. Ama her telefonun imei numarası klonlanamıyormuş.

Benim bu yazdıklarım tamamen varsayımdır. Belki telefonunuzun ekranında görünen imei numarası gerçektir ve klonlanmamıştır. Eğer böyleyse zaten herhangi bir problem yaşamazsınız. Satın aldığınız kişiden bilgi alma imkanınız var mı; imei kaydını nasıl yaptırmış, kime yaptırmış vb?
  • Gittigidiyor yada Sahibinden ' de satılan tüm Samsung telefonların (Fiyatı piyasaya göre ucuz olan) İmei numaraları eski telefonlardan klonlamış durumda.
    Yani kaçak telefon.Ucuz olmalarının sebebi bu zaten.
    Telefon donanım olarak tamaman aynı.Fakat İmei numaraları çakma olduğu ıcın WAP,MMS,3G gibi özellikleri aktif hale getiremezsiniz.
    Getirseniz bile telefon kapanır.
    Yanlışım varsa düzeltin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung telefon almak hata mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimde bi arkadaşımın başına geldi 1 ay önce şuan kullanmakta olduğumuz ve piyasanın en iyi telefonu olarak gösterilen samsung galaxy s3 satın almış telefoncudan.s3 ler ve digerleri klonlandıgında wap mms gibi bağlantı gerektiren özellikleri yerine getirmio.bizde bunu görünce klonlanma olduğunu düşündük ve sonuç soyle
    telefonun arkasında yazan imei kayıt dışı
    ekrandaki imei nokia n73 ve kayıtlı
    bi sorum olacak. bildiğim kadarıyla orjinal olmayan yazılım yükleyincede teldeki imeyi değişiyomuş.cihazın başına boyle bişeyde gelmiş olabilirmi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.