Şimdi Ara

Samsung SATA Disk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Söylemesi ayıptır yeni makina topladım. Elimde varolan 120 lik ide diskteki windowsu kullanıyorum. Ama ne yaptıysam yeni aldığım sata diski tanıtamadım windowsa.

-Ide yi söküp bootable xp cd ile format attım sata diske formatı tamamladı ama windowsa girince yine görmedi.
    -RaidNow! diye bi tool var Nvidia'nın. Windows altında açtığımda diski görüyor ama sistemde veya sandra'da göremiyorum diski.
    -Kendi driverları geldi diskette, onlarıda yükledim, istersem sıfırdan windows kurabiliyorum o diske ama ben onu divx için kullanacağım, yani windows'umu kaybetmek istemiyorum.

Sistem:

Msi K8n NForce3 Ultra
    Amd 64 3000+
    Samsung Sata 120 gb
    Western Digital Ide 120gb
    Windows Xp Sp2

• Sistem acılısta diski görüyor mu? Windowsta aygıt yöneticisinde disklere baktığınızda HDD ismi görünüyor mu? Eğer bu dediklerim görünüyorsa : bilgisayarıma sağ tıklayıp yönete basın. Ordan disk yönetimini secin sisin SATA orda görünüyorsa diski biçimlendirimn.
  • Selam..
    Aynı hdd bendede var.. eger açılışta görmüyorsa del'e bas ve bios tan SATA yı seç
  • Açılışta görüyor, ama device manager ve windows altında gözükmüyor.
  • Daha önce sisteme sata HDD takılımıydı? Eğer takılı değilse sata driverlerini kur windowsa.. Belkide biostan SATA kullanımını disable etmişsindir ona bak birde...
  • Sorun çözüldü. 4 ide portuda kullanımda. 3 ide aygıt varken 1 sata portu çalışıyor, ama 4 olunca sorun çıkarıyor. Şimdi 4 ide aygıt takılı, 4 yerine 3 sata portu çalışıyor. 2. porta taktım gördü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.