Söylemesi ayıptır yeni makina topladım. Elimde varolan 120 lik ide diskteki windowsu kullanıyorum. Ama ne yaptıysam yeni aldığım sata diski tanıtamadım windowsa.
-Ide yi söküp bootable xp cd ile format attım sata diske formatı tamamladı ama windowsa girince yine görmedi. -RaidNow! diye bi tool var Nvidia'nın. Windows altında açtığımda diski görüyor ama sistemde veya sandra'da göremiyorum diski. -Kendi driverları geldi diskette, onlarıda yükledim, istersem sıfırdan windows kurabiliyorum o diske ama ben onu divx için kullanacağım, yani windows'umu kaybetmek istemiyorum.
Sistem acılısta diski görüyor mu? Windowsta aygıt yöneticisinde disklere baktığınızda HDD ismi görünüyor mu? Eğer bu dediklerim görünüyorsa : bilgisayarıma sağ tıklayıp yönete basın. Ordan disk yönetimini secin sisin SATA orda görünüyorsa diski biçimlendirimn.
Selam.. Aynı hdd bendede var.. eger açılışta görmüyorsa del'e bas ve bios tan SATA yı seç
Açılışta görüyor, ama device manager ve windows altında gözükmüyor.
Daha önce sisteme sata HDD takılımıydı? Eğer takılı değilse sata driverlerini kur windowsa.. Belkide biostan SATA kullanımını disable etmişsindir ona bak birde...
Sorun çözüldü. 4 ide portuda kullanımda. 3 ide aygıt varken 1 sata portu çalışıyor, ama 4 olunca sorun çıkarıyor. Şimdi 4 ide aygıt takılı, 4 yerine 3 sata portu çalışıyor. 2. porta taktım gördü.