Şimdi Ara

SAMSUNG (slim fit) WS 32Z308P HD Ready (dogru mu)? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
12.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hafta sonu biraz yurt dısı sitelerde arastırma yaptım. bu meret hd olayını anladıgım kadarı ile dusurup oyle gosteriyor.
    yurtdısında samsungun cok daha iyi modelleri mevcut. buyrun bakın. sapında kadar HD (30 inch ama olsun). HDmi baglantısı da mevcut.

buyrun bakın,http://www.shopping.com/xPF-Samsung_TX_R3080

o yuzden BU ULKEDE KAZIKLANMAYA SON. ESKİ TEKNOLOJİYE PARA ODEMEYE SON.

SAKIN 2-3 YIL SONRA YEDEK TELEVİZYON DURUMUNA DUSECEK BU MODELLERE PARA VERMEYİN

SATICILARI SIKISTIRIN GETİRSİNLER ADAM GİBİ AVRUPADA SATILAN MODELLERİ ALALIM.

BU ÜLKE ESKİ TEKNOLOJİ COPLUGU DEGİL.
    BİZ DE ESKİ TEKNOLOJİYE PARA VERECEK KADAR ENAYİ DEGİLİZ.

• quote:

Orjinalden alıntı: ugur_bek

quote:

Orjinalden alıntı: sanall

http://www.anadoluelektronik.com.tr/urunDetay.jsp?d=115911&n=1271002&a=4033312&s=1
    bu linkten teknik detaylara bakabilirsin ben magazada arkasına baktım. 2 scart var biri RGB biri AV.

yanda s-video baglantısı da var. baglantıların hangisi ne işe yarar cok bilgi sahibi olmadıgımdan yanıltmak istemem.
    Ama kasa olarak hos goruntusu. ekran sag ustte kasa uzerinde 1080i diye bi ibare var.
    satıcı samsumg bayisi degil. fiyat 1.977 ytl idi. bana pahalı geldi.

yaw işte bende bunu söylüyom. bu tv nin biçok modeli var! samsung bu tüpü sadece 100hz olarakta kullanıyo bi sürü özelliği olan hd damgalı ürünlerindede. karmaşada burdan çıkıyo. senin 2 scartlı modeli. asıl olması gereken şöyle :
     SAMSUNG (slim fit) WS 32Z308P HD Ready (dogru mu)?

bide şöyle bi problem var. bugün real de de gördüm slim tvyi.72 cm ve 4:3tü. girişler senin dediğin gibi. özelliksiz (sadece 100hz).garip olan yurt dışı sitesinde 72cm lik bile özellikli ne iş anlamadım
    http://www.samsung.com/Products/TV/SlimFitHDTV/TXR2779HKXXAA.asp

Sülalem görmedi o bağlantıları o televizyonun arkasında, benim derdim ucuza da iyi birşeyler alınırı savunmaktı.
    Samsung gibi dev bir firma, LCD Televizyon konusunda Ödüllü filan.
    Çok da şık hani dışından, şimdi hakkını yemeyelim.

Bu firma Avrupa Ülkelerinde
    2.560 Euro fiatla VIDEO PANEL LCD-TV LE40M61B EISA Ödüllü (merak ediyorum bu aleti bu arada?) alet satıyor.

Bu bizim memlekette biraz Tuzlu 6 milyar sekizyüzüç milyoncuk. Altı taksit. 4251 Euro ediyor. Alamam bu fiata
    Avrupalı üç milyar sekizyüz kırk'a alıyor bizde bu 1700 Euro daha pahalı

Biz gittik 1 milyar dokuzellialtı milyoncuk verdik Yuvarlak 2 milyar diyelim. 1300 Euro Slim ıvır kıvır ı aldık.

Demek ki biz bir güzel hata ettik. Bizim memlekette a alet bir milyar etmez. 790 euro yurt dışı fiatı.
    Hadi 1 milyar ikiyüzmilyoncuk olsun.
    Hakikaten SAMSUNG un bile o ödüllü alet dışında birşey satmaması lazım.
    Fiatlara tekrar bakın.
    4 milyar verirdim ama 2 milyar verip çöp aldım.
    Anlatabildin mi bilmiyorum. Biraz karıştırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 6 Mart 2006; 14:10:08 >

• arkadaslar,
    samsung turkiye'ye soran oldu mu hic, bu 30" lik HD ozellikli slimfit tvler ne zaman gelecekmiş?
    bilgisi olan varsa soylesin bi zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanall -- 12 Mart 2006; 2:26:37 >
  • ya odiil de arkadaşlar ,
    bu televizyon XO nun dediği gibi 800x600 çözünürlükte, progressive scan nir görüntü verebiliyosa,
    bu da cok iyi bence bu fiyata,, varsınadamlar kandırma amaçlı HD ready yazsınlar..
  • şahsen ben ALMAYACAGIM bu tvyi. getirsinler gercek HD olanları alalım. siz de almayın ve cevrenize aldırmayın da adam olsun ithalatcı firma, teknolojide zenci muamelesi gormesin bu ülke insanı.

Onlarınki parada ( biz avrupalıdan daha cok oderken aynı mala) bizimki enayi parası mı?
  • ya ben bunu değil de diğer 4:3 samsung slimfiti alıcam,
    ama onda progressive scan vs hr ready vs yok..
    diğer 100 hz tvler gibi sanırım, tek farkı şıklığı, 1250 ytl bunun için çok sanırım,
    GÖRÜNTÜ kalitesi hakkında bir bilgisi olan var mı?
    16:9 olanla karıştırılmaması lazımmm
  • merhaba izmirde 5 elektronik mağ.zamız var.... bunların 3 tanesi samsung showroom.bunun yanı sıra pıoneer lg phılıps panasonic sıemens ürünleri yetkili satıcısıyız bi de sony...

herhengi bir ürün hakkında bilgi almak veya fiyat öğrenmek için gokay@arcaltd.com.tr ye yazabilirsiniz.....

hertürlü sorularınızı bekliyorum....

gökay ataca - ARCA LTD.ŞTİ.

tel:carrefour avm samsung showroom 0232 3247063

alsancak samsung showroom 0232 4213398

k.yaka samsung showroom 0232 3813582

bostanlı mağaza 0232 3622567

yalı mağaza 0232 3629697

• SAMSUNG WS32Z308PA MODELİMİZ HD UYUMLU TEK CRT TV DİR...

KABLO TV DE BİLE 72SLİFİT TV İLE ARSINDAKİ FARKI AÇIKÇA GÖREBİLİRSİNİZ...

CİHAZDAKİ DNIe YAZILIMI GELEN HERTÜRLÜ RENGİ AYIRT EDİP PÜRÜZLERİ TARIYARAK SİZE EN İYİ RESMİ SAĞLAR...AYRICA 2 TUNER PIP DOLBYSES 20CM DAR DERİNLİKLE MEMNUN KALACAĞINIZ BİR ÜRÜNDÜR...

1.850,00 YTL SATIŞ FİYATINI 18 AY BONUS CARD İLE ÖDEYEBİLİRSİNİZ...

GOKAY ATACA ..................gokay@arcaltd.com.tr
  • Arkadaşlar inanın söylenenlerden hiç birşey anlamadım. Televizyonun fiyatı diğer televizyonlara göre gayet uygun. Dolayısı ile de full özellik beklemiyorum. Ancak en azından broşürlerde yazanlar vs nin doğru olmasını bekliyorum. Örneğin hepsiburada da en basitinden ses için mono diyor ama bir başka sitede Virtual Dolby diyor.

Bu televizyonun modeli WS32Z308P olarak geçiyor. Yurt dışındaki sitelerde görünenler TX kodu ile başlıyor. Yani bu televizyonlar farklı o yüzden karşılaştırmaya gerek yok.

Ben yaklaşık bir aydır bu televizyonu araştırıyorum. Teknomix mağazalarının birinde LCD lerle birlikte sergileniyordu ve görüntü olarak diğerlerinden hiç bir farkı yoktu hatta daha iyi görüntüsü vardı bile diyebilirim. Fiyatı da 12 taksit 1890 YTL idi. Dizayn olarak da çok güzel olduğu için direk bu televizyona yöneldim.

xo kullanıcısının yorumuna bir kaç kez daha farklı forumlarda da rastladım. Suçlamak gibi olmasın ama bana biraz yanlı gibi geldi. Açıkçası ilk okuduğumda televizyondan soğudum ve vazgeçmiştim. Daha sonra Ankara İzmir Caddesi'nde Samsung bayisine gittim ve orada mağaza sahibi bana tv nin özelliklerini bir bir anlattı. Bende xo nun yazısından bahsettim hatta çıktı alıp yanımda götürmüştüm. Adam bana tv yi açtı önce dvd koydu görüntü çok güzeldi. Ama ben tv görüntüsünü görmek istediğimi ve gerek zoomlarda vs de görüntüyü kestiğini duyduğumu söyledim. Adama bunun üzerinde anten girişini taktı ve o sırada TRT1 de maç görüntüleri vardı. Görüntü yine çok güzeldi zoom ları tek tek yaptı ve hiç de öyle kesmiyor. Elbetteki görüntü biraz basık oluyor (adamların boyunun daha kısa gözükmesi) ki bu çok da normal çünkü yayın buna göre değil. Ancak görüntü modunu değiştirip normal tv haline de gelebiliyor. Ve gerçekten üstten alttan öle yazıldığı gibi kesmiyor görüntüyü bu işi gayet makul yapıyor.

HDReady olayını şu an öle bi yayın olmadığı için deneyemedik. Nasıldır neyi kapsıyor bilmiyorum. Adam peşin ödemede 1670 YTL ye bıraktı ama almadım.

Biraz daha araştırdım. Sıhhiye denizcilerde Teknomix bayisi var internetten arayıp bulmuştum Denizciler de oraya gittim ve peşin olarak 1590 YTL ye bıraktı. Siparişimi verdim Pazartesi evde olacak.

Bence bu fiyata çok güzel bir televizyon görüntüsü de gördüklerimin en iyisi. LCD tv lerin çoğundan daha iyi. Zaten belli özellikleri barındırmayan (görüntü tepkime süresinin kısalığı gibi) LCD televizyonların görüntüsü berbat.

Televizyon geldikten sonra bi müddet kullanır gene buraya yorum yazarım. Ama dediğim gibi beklentileriniz çok yüksekse zaten 5-6 milyar vermeniz gerek her türlü özelliği kapsayan tv ler sadece o tv ler.

• iki kere aynı mesaj . Sildim. Özür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 3 Nisan 2006; 18:23:39 >
  • Sevgili AGoNY kardeşim, iş bu fiyata bu televizyon muhabbeti haline gelmeden önce, bu aletin piyasaya HD tüplü televizyon olarak çıktığını ve gitgide fiyatının senin de gördüğün gibi dibe vurduğunu söylemek isterim. VE dahası Avrupalı kardeşlerin kendi ülkelerinde geri gönderdiği bu ürünün bu memlekette bollaşacağından da eminim.

Ekranda düzeltilemeyen şekil bozuklukları olmasını anlatmamıştım. Bari ona da bir bak. Cnn Mnn filan hani altından sürekli yazı akan programlar var ya, o programlarda yazının bombelendiğini ve düzgün bir şekilde kaymayacağını da göreceksin. Ama bazı insanlar için bu da bir problem değil. (ben aklımı kaybederim) Geometri problemi var.

Arkasında tek RGB girişi var. Bu da üzücü Ama antenle seyrediyorsan inan o da problem değil.
    HD bağlantısı olarak yalandan bir olayı var. Component den HD alıyormuş. Kaliteyi zaten zora soktun. Bir de downsampling yani yayını kendi kalitesinde değil sadece görebilmek için dandik kalitede izleyebiliyorsun. (Kazıklandık bence) İleriye yatırım yok...

http://img227.imageshack.us/my.php?image=dsc0002227lb.jpg (ecnebi bir sitede adamlar sinir olup geometri problemlerini servis menüsü ile kurcalayıp anca resimdeki kadar düzeldi diyip dalga geçiyorlar.)

İngilizce bilen arkadaşlar bir incelesin bu forumu.
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=229814&highlight=Samsung+WS32Z308P

http://www.itqb.unl.pt/~loureiro/TV/SAMSUNG01.jpg (al bombe olması ne demek iyice anlaşılsın)
    http://www.itqb.unl.pt/~loureiro/TV/SAMSUNG04.jpg
    http://www.itqb.unl.pt/~loureiro/TV/SAMSUNG02.jpg

http://downloadcenter.samsung.com/content/SM/200507/20050708154431015_S62A-aadj-3.pdf ( bu da servis manual'i hepsinin elinde olan, seninde ihtiyacın olacak...)

Yanlı manlı değilim ben. Tekrar söylüyorum. Fiyatının çok üstünde çok büyük iddialarla ortaya çıkmış bir televizyonun ne halde olduğunu yazdım ben.
    Arkadaşıma da aldırdım. Componentdan bir dvd koyup "VAY ne görüntü be! Diyip" eve döndüm ben.

İki kuruşluk 4:3 görüntüyü 16:9 yapamayan, geometri sorunları olan sorunlu bu alet.
    "Alttan üsten azıcık basık olcek tabii" demek benim mantığıma aykırı. Bende de var 16.9 ama bu sorun yok.
    Philips'in otomatik büyütmesi, Sharp'ın panaroması, yok alette. Zoom dedin mi Kanalın Logosu filan yok görüntüde AYIP.

Kendinden 1080i çözünürlüklü diye kandırıldım ben. Tüpü HD filan değil bu televizyonun. (HDMi DVI ıvır kıvır yok arkasında bunun)
    1920*1080 çözünürlüğü kaldırmaz bunun tüpü. 800*600 maximum.

2 miyar 400 milyona geldi bu alet taksitle. Bak şimdi ne halde 1590 aldım diyorsun.
    Arkadaşımla konuşup bende satacam bu aleti 1400' e peşin. 1 milyarı cepten ödeyecek hale geldim.
    Samsung ödüllü bir firma. Bu sene Avrupa'nın en iyi LCD televizyonunu üretti bu firma.

Ama vergiler mergiler ile üç kuruşluk bir aleti 2000 Ytl den soktular bu ülkeye AYIP!
    HD tüp olayına büyük bir gölge düşürdüler bu memlekette. Yayın yok ya! El alem antenle anolog izliyorsa televizyonu. GAZLA!

HD televizyon diye pazarladılar bunu, daha ne diyim.

LCD leri analog antenle pazarladıkları bir ülkede,
    Elinde kalanı satmak için diğerinin görüntüsünü kasti bozan satıcılarla
    Uğraşmaktan bunaldım artık. Yardım edeyim dedim yanlı olduk yahu!
    Süper Televizyon almışın ne diyim....

aklıma gelmişken. Süper bir özelliği daha var aletin. Yanlıyım ya ben!

Geçen film seyrediyoruz (moviemax'de 16:9 filan).
    Altyazı çıkınca görüntüde! Yayın bir stop kararıyor.
    Otomatik bir özelliği var Aletin ki kapatılamıyor.
    Düşünün adam bişi diyor altyazı çıkınca görüntüde hava bir kararıyor. Yazı gidiyor görüntü düzeliyor.
    Oha artık! Ne diyim tekrar. Süper alet. Camdan süper uçacak yakında..

(Lütfen! adam gibi aydınlatılmış bir odada, aletin sunduğu en iyi bağlantılarla bağlayıp, en iyi orjinal DVD leri seyretmeden. En azından Digiturk'ü RGB bağlamadan. Yapacak da başka bir şey yok ya zaten.
    Kaliteli DVD lerde olan THX laboratuvarının koyduğu ayarları çekmeden, Havadaki TRT 1 yayını ile altyazı da yok öyle birşey demeyelim.)

(Voltaj beyaz ayarı falan yükselince galiba alet aydınlığı bir kıl kısıyor. Ekranda yazılar beyaz ya. Beyaz oranı artıyor herhalde...Teknik arkadaşlar yardım etsin beni düzeltsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 3 Nisan 2006; 14:01:28 >

• arkadaşlar bence almışken hd ready logolu ürünler yerine,hdmi girişli ürünler almak daha iyi olur.samsung un hdtvleri ne zaman gelir bilmem ama hdmi girişli plazmalardan daha ucuz olur kesin.ben de slim fit hdtv lerin gelmesini bekliyorum.
  • Arkadaşlar TV yi şu an hala kullanıyorum kesinlikle mükemmel bi TV, iyi ki almışım. Şurası da niye böyle sanki şöle olsaymış dediğim bişi olmadı gerçekten. Kesinlikle fiyatı da çok uygun bence LCD veya Plazma takıntınız yoksa gidin alın derim.
  • samsung un bu slim fit tv sinin ekranında odaklama sorunu var mesela CNBC-E actıgınızda alt yazı düz geçmiyor ve bu servis raporuyla düzeltiemez bir ayrıntı servis tekrar format atıyor ama çözüm yok eger simetri sorununuz varsa ruh hastası olabilirsiniz bilgilerinize
    ayrıntılı bilgiyi İZMİR samsung bornova servisinden aldım inanmayan arkadaşlar servise ulaşıp görüsebilirler...
    SAYGILAR
  • evet arkadaşlar bu simetri sorunu sakat doğan bir çocuk gibi...sonradan düzeltme imkanı yok,tv almadan önce gözünüzün makul göreceği seviyede simetri hatası olan bir tv almanızı öneririm,izleyerek alın.
  • Samsung slimfit düskünleri,

bu forumda baska bir baslıkta uyelerden biri yakında slimfit 82 ekran hdmi girisli olanı gelecegini soyledi. o yuzden bekleyin. sakın almayın eski teknolojiyi
  • yakında SED ( yüzeyde elektron yayıcılı ekran ) Teknolojisininde cıkacağını düşünürsek CRT TV lerden pek uzaklaşıyor sayılmayız yalnız daha ince ve düz modele sahip olucaklar.
  • Bu sed tv ler ne zaman çıkar acaba , 2007 yi de kapatırmıyız ve lcd lere oranla ne farkları olacak fiyat ve performans açısından bilen varmı ?
  • C-NBC deki alt yazı meselesi tamamen görüntü moduyla ilgili. Görüntüyü paronamik seçerseniz alt yazılar dediğiniz gibi solda ve sağda uzayarak geliyor. ama başka bi mod seçin düzgün geçtiğini göreceksiniz. Panoramikte öyle olmasının sebebi görüntünün fazla kesilmeden ekrana uzatarak yayılmasından kaynaklanıyor. böyle düşünürseniz çok da normal
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.