Şimdi Ara

Samsung Smart Tv'de Haricidn Mkv Oynatma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, siteye yeni üye oldum. Bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yaklaşık 2 ay önce Samsung 40ES6340S model tv yi aldım. Tv den oldukça memnunum ancak şöyle bir prblemim var. Tv yi alırken bu model ve markayı seçmemin en büyük nedeni harici diskimden rahatlıkla film izleyebilecek olmamdı. Araştırdım soruşturdum bu konudaki en iddialı modellerden biri olduğuna inandım. Her formatı oynatıyor gerçektende. Araya pc ya da media player koymama gerek kalamdan filmleri hariciden direk bağlayıp izleyebiliyorum. Mkv formatında bluray izliyorum genelde ancak nadirende olsa bazı Mkv filmlerde sorun çıkartıyor. Filmi ya açamıyor ya da açıp 10-15 saniye kasarak aşırı yavaş bir biçimde oynatıyor ardından Tv kendini resetliyor. Bu şimdiye kadar birkaç filmde başıma geldi. Filmlerde sorun vardır demeyin çünkü filmleri pc de sorunsuz izledim. Harddiskte sorun vardır demeyin çünkü farklı harddisklerlede denedim bu filmleri tv de ve aynı sorunu yaşadım. Yazılım güncelle düzelir dediler güncelledim ama sonuç nafile. Motion Blur ayarını kapat dediler denedim yine sonuç yok. Codectendir dediler ama Tv ye codec yükleme şansımız yok bildiğim kadarıyla. Dediğim gibi her Mkv de yapmıyor bu sorunu tek tük bazı filmlerde oldu şimdiye kadar. Ama malum bir Mkv Bluray kolay inmiyor. Filmi hazırlayıp izlemek için Tvnin karşısına geçtiğinde böyle bir sorun olması insanı üzüyor. Bu sorunu daha önce yaşamı ve çözüme ulaştırmış olan bir arkadaşım varsa yardımlarını lütfen esirgemesin.

• Dostum sana şöyle anlatayım;

MKV formatınında kendi içinde formatlama şekilleri var eger atıyorum film1.mkv'yi açıp film2.mkv'yi açmıyorsa o 2.olan mkv filmi farklı kodlanmış bir mkv'dir. genelde tvler üniversal kodeklere uyumludur. sana kodek degiştir dedikleri tabiki tv degildir.. o sorunlu filmleri bir çevirici program ile üniversal MKV'ye çekmen ve inan sorunun çözülmüş olucaktır. benim bildigimde bu format okuma işinde en yaygın olan samsung'tur o açmıyorsa emin ol hiç bir tv açmaz..

Eğer sorunun tekrardan çözülmez ise, Detaylı destek için Samsung Servisine başvur bence ;)
  • Teşekkür ederim yanıtın için. Bu dediğini deneyeceğim
  • evet aynı sorun bende de var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.