Şimdi Ara

Düşük voltaj var apartmanda ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
20.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bizim apartmanda düşük voltaj var. hatta üst kattaki komşumuzun lcd si elektrikler kesilince yanmış. ben tv almadan önce ne yapmalıyım. nasıl dikkat edebilirim. 1 sene sonra zaten taşınacağız 1 sene boyunca nasıl koruyabilirim tv yi? Elektrikten anlayanlar yada mühendislerden cevap bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Apartmanda Düşük Voltaj Sorunu ve Çözümleri

Düşük voltaj, evlerinizde ve iş yerlerinizde karşılaşabileceğiniz can sıkıcı bir sorundur. Bu sorun, cihazlarınızın düzgün çalışmamasına, lambaların loş yanmasına ve hatta elektrik kesintilerine neden olabilir. Apartmanlarda düşük voltaj sorunu, özellikle çok sayıda cihazın aynı anda kullanıldığı yoğun saatlerde ortaya çıkabilir.

Düşük Voltajın Belirtileri:

• Cihazlarınızın yavaş çalışması veya hiç çalışmaması
    • Lambanızın loş yanması
    • Elektrik kesintileri
    • Elektronik cihazlarınızda arızalar

Düşük Voltaj Nasıl Giderilir?

Düşük voltaj sorunu yaşıyorsanız, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

• Ana Sigortayı Kontrol Edin: Ana sigorta atmış olabilir. Sigorta panelinizi kontrol edin ve atmış sigortayı değiştirin.
    • Elektrik Tesisatınızı Kontrol Edin: Elektrik tesisatınızda gevşek bağlantılar veya hasarlı kablolar olabilir. Bir elektrikçiye tesisatınızı kontrol ettirin ve gerekli onarımları yaptırın.
    • Cihazlarınızı Kontrol Edin: Aynı anda çok fazla cihaz kullanmak voltaj düşüklüğüne neden olabilir. Kullanılmayan cihazları fişten çekin.
    • Elektrik Şirketinize Başvurun: Sorun elektrik şebekesinden kaynaklanıyor olabilir. Elektrik şirketinize başvurun ve sorunu bildirin.
    • Yüksek Voltajlı Cihazlar Kullanın: Düşük voltaj durumlarında, yüksek voltajlı cihazlar kullanmak voltaj düşüklüğünün etkilerini azaltabilir.

Düşük Voltaj Cihazlara Zarar Verir mi?

Evet, düşük voltaj cihazlara zarar verebilir. Düşük voltaj, cihazların aşırı ısınmasına, arızalanmasına ve hatta yangına neden olabilir. Bu nedenle, düşük voltaj sorununu en kısa sürede çözmek önemlidir.

Evde Voltaj Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır?

Evde voltaj düşüklüğü, aşağıdaki belirtilerle anlaşılabilir:

• Cihazlarınızın yavaş çalışması veya hiç çalışmaması
    • Lambanızın loş yanması
    • Elektronik cihazlarınızda arızalar
    • Sigortaların sık sık atması
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • voltaj regülatörü almalısınız. Vatanda Tunçmatik markasının uygun fiyatlı bir ürünü olacak .

• şu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-074E5CC16 -- 17 Ocak 2012; 13:30:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkonca

şu olur mu?

bu voltajı düzenlemez/sabitlemez fazla gelen akımdan korur (yapabildiği kadar)
    benim önerdiğim cihaz 180 volt geliyorsa prize 220 ye çıkartır yada 240 geliyorsa 220 ye indirir
    bağlı cihazların 220 de stabil çalışmasını sağlar yani.

aşağıda ki linkler size fikir verir.

www.tuncmatik.com
    Tuncmatik İyi Elektrik
    http://www.tuncmatik.com/?page=/tec.html

http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-reguline_500-reguline-500-regulator-monofaze/productdetails.aspx?I_ID=29672

http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/tuncmatik-3-kva-regulator-3000-va-regulator-45984674

• kesintisiz güç kaynakları işine yarar belki
  • alınacak modelde içinde akımı regule eden bir devre ilavesi varsa olur yoksa ups lerde düşük voltaja çözüm değildir.

alınırken araştırılması/sorulması gerekir UPS de bu özelliğin olup olmadığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

alınacak modelde içinde akımı regule eden bir devre ilavesi varsa olur yoksa ups lerde düşük voltaja çözüm değildir.

alınırken araştırılması/sorulması gerekir UPS de bu özelliğin olup olmadığı.

aynen öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektirik idaresini ara benim isyerinde vardi sorun aradim ayri bi faz cektiler bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmg55

Elektirik idaresini ara benim isyerinde vardi sorun aradim ayri bi faz cektiler bana

Bu çözüm olabilir. Yani sokağınızdaki direkte 3 faz vardır. Elektrik idaresini ara gelip kontrol etsinler en yüksek hangisinde voltaj varsa ona taksınlar. Yinede 220 V sağlanamazsa dairenize otomatik voltaj regülatörü taktırmanız gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 29 Ocak 2012; 12:24:21 >
  • Doğuda ve kırsal alanlarda yaşayanlarda genel bir sorun bu elektrikler aşırı yüklenmeden v.s sürekli oynuyor bizde de tam otomatik regülatör var eşyaların bozulması aniden gelen yüksek voltajdan kaynaklanıyor fiyat konusunu bilmiyorum internetten almak yerine elektrikçilere sorman daha faydalı olur
  • bende regülatör var bazen 3 kere çıt ediyor 200 e düşüyor voltajlar elektirik arızayı aradım bakalım ne olacak bir önceki monitörüm ekranda dalgalanmalardan bozuldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.