Öncelikle tüm dünya formlarında soundbar arka hoparlörlerinin düşük sesli olmasi nedeni ile çözüm arayışları var. Ben de aynı sorunu yaşadım. Soundbar olarak Samsung q70t kullanıyorum. Bu sistemle uyumlu olduğu belirtilmese de uyumludur alabilirsiniz. Sistem Dolby Atmos özellikli ve yukarı doğru ateşleyen iki adet hoparlör sürücüsü var. Netflixten örnek verelim. 5+1 Türkçe ve Dolby Atmos seçeneği var. 5+1 izlerken arka hoparlör sesi kısık çıkar. Eski ses sistemi kullananlar bilir. Arka hoparlörlerden iyi ses gelirdi. Bunun sebebi soundbar virtual diye belirtilen üst hoparlörlere sesi vermesi. Eğer Virtual Off yaparsanız kumandadan arka hoparlorlerin yüksek sese kavuştuğunu göreceksiniz. Ses seçeneğinde Surround olarak ayarlayın. Dolby Atmota üst sesi kapatırsanız tadı kaçıyor. Ancak bazı Netflix yapımları 5+1 de olsa Atmos da olsa arka sesleri kısık kaydedildiği için hoparlöre suç bulmayin. Belgesellerde atmos deneyin arka hoparlörler iyi ses veriyor. Ses 8500 un minik hoparlörleri yerine ben LG ses sisteminin 155 wattlik kule hoparlorlerini bağladım. Cihaza zarar vermiyor ve kule hoparlör daha güçlü ve basli ses veriyor. Umarım bu sorunu yaşayanlara çözüm olur.